Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Chytrak píše:
Protoze tatinek nema cas na blbosti
Má pravdu, předsedo ![]()
Takže pokud jeho matka vyžaduje fotky, které nikdo nemá čas/chuť posílat, tak je asi mít nebude. Proč by měla být mladá maminka sekretářkou.
Ani náhodou nemám telefon stále přilepený, takže s něčím podobným bych měla velký problém.
@Deninina píše:
Ahoj zakladatelko, moc ti rozumím a držím palce to přežít, sle věř, ze za pár let budeš ještě za tchyni ráda. Moje tchyně mi dělala takové peklo uz před porodem, věčně se urazela, nic ji nebylo dost dobre. Úplně první hlidala syna ( mel 3 měsíce) šla jsem si ba chvíli odpočinout o pár domu vedle. Měla volat, kdyby se něco delo, nevolala, po 2 hodinách, jsem přišla, malý rudý zpocený, urvany a z ni vypadlo, ze tak jecel od chvíle, co jsem odesla. Jelikož tchyně pracovala ve stejném městě, kde jsme bydleli, jezdila jsem s malým k ni do práce ( nudila jsen se, tak co bych ji nepozdravila a pak sla dal) no stejně jsem se dozvěděla, ze me promlouvá. Dělala jsem tolik ustupku vůči ni, dovolila si ke me to, co nikdo jiný na světě a stejně mi jen vycitala. Když byl syn starší a hlidala, tak mu nedala ani najíst, napit, neprebalila, pak uz to viděl i manžel a poslal ji do háje. Bylo toho strašně moc ( dokonce jsme s nimi žili 4 roky v domě od synovych 8 měsíců) zvykla jsem si na ni, je to prostě kráva, ale ted uz dva vnuky miluje, sice jim da k večeři tabulku čokolády, občas ji ani synové nemůžou vystát, ja se s ni bavím neutrálně, klidně ji popisu celý den po minutách, ale uz jsem si s ni vybojovala nějaké hranice. Stejně ji furt něco vadí a me to uz nic nedělá. Tobě přeji se s tim smířit co nejdriv ( ja se trápila několik let) a uvidíš, ze za pár let budeš ráda za pohlidani
Vybudovala sis hranice jo?
Je to Tvoje věc, co všechno necháš ve svém životě a životě dětí pošlapat…
@Venetia i vic. U nas se porad neco deje a ja rada fotky a fotim a kor nase tri deti a predstav si tu hruzu-ja si je i tisknu a mam je po baraku na zdi. A faaakt mi to problem nedela. A i s trema detma a zviratama a domacnosti mam vecer cas poslat par fotek babicce. Vidi se minimalne diky covidu tak se muze aspon kochat nad fotkama.
@VitaminC no to mi rekni kde ji komu tlacim??
Tvl tady se holka zepta jak na tchyni, ja se jako 40 dalsich lidi vyjadrim a hned to nekomu tlacim?? Husty. Hustej pohled na svet mas.
Tak se vsichni otocte trikrat dokola na hlave-ANO, ja sve deti fotim a nedela mi to problem. A ANO, posilam fotky babicce a nedela mi to problem.
A porad nevidim kde je v tom obcesivni chovani ci vnucovani.
Znam to stejne, ale od vlastni mamy. Zatimco tchyne vzdy respektovala vse, moje mama nikdy nic. Nejlepe by dirigovala kdy bude hlidat, jak dlouho, nesmis si dovolit ceknout neco na co je dite zvykle a rozhodne neda vedet kdyby se neco delo, protoze co by se jako delo???Desny. Kontakt jsme pak omezili co to slo, protoze misto miminka jsem resila jen svou matku. Ta nebere ohledy na nikoho a na nic, tak jsme se zaridili postupne stejne. Bolelo to a boli a dodnes obcas podlehnu, dam ji zase sanci a ona jak vyciti slabost, tak to za chvili zas rozjede a zas by to ridila. To je asi takova povaha.
Já tedy nevím, ale trochu je mi líto i té tchýně. Resp. co já bych dala za to, aby měla tchýně tak velký zájem o své vnoučky. Chápu ale, že čeho je moc, toho je příliš. Kdyby mi dovezla dítě o 2 hodiny později, tak to udělá max. dvakrát a prostě by kočárek už nedostala, to se nedá nic dělat.
@Khalesi píše:
@Venetia i vic. U nas se porad neco deje a ja rada fotky a fotim a kor nase tri deti a predstav si tu hruzu-ja si je i tisknu a mam je po baraku na zdi. A faaakt mi to problem nedela. A i s trema detma a zviratama a domacnosti mam vecer cas poslat par fotek babicce. Vidi se minimalne diky covidu tak se muze aspon kochat nad fotkama.
Tak každého baví něco jiného, mně by to otravovalo
@Khalesi píše:
Hele to není o čase, ale o tom pocitu, že se musíš denně (nebo dokonce několikrát denně) hlásit.
Za mě třeba toto neexistovalo, když jsem byla malá, žili jsme nukleárně a návštěvy probíhaly občas, telefony také - moji rodiče nemuseli x-krát denně posílat někomu fotky, co přesně právě děláme.
Někdo jiný, kdo zas žil víc klanově, tak mu to třeba vůbec nepřijde, ale to přece neznamená, že je nějak lepší než ten, co je zvyklý na to, že rodina má své soukromí ![]()
@dedrichov píše:
Vybudovala sis hranice jo?Je to Tvoje věc, co všechno necháš ve svém životě a životě dětí pošlapat…
Jo vybudovala, když chtěla ted v lednu vzít oba syny na pohřeb do kostelas hodinovou mší v lednu, tak jsem prostě řekla ne a uz vi, ze ne znamená ne, dřív by to probírala na rodinné sešlosti, otravovala by me s tím x dnů a ještě by se urazila jak malé děcko. To už nehrozí, nehada se semnou a ja za to neřeším každou blbost, pokud to děti neohrožuje na životě.