Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Murutin V Gambii žiju od 2018, ale předtím jsem žila v Ugandě, Zambii i Tanzanii. Pracovala jsem kdysi jako kordinátor v uprchlickém táboře… Do Afriky jsem přiletěla dá se říct „omylem“ kvůli mému bývalému partnerovi.
Je to muslimská země, takže Vánoce se tu moc neslaví, i když dnes jsem slyšela primátorku Banjulu, jak přála lidem hezké Vánoce… Nicméně i tady jsem si udělala bramborový salát. ![]()
Ráno jsem si stihla zacvičit. Pak se uklízelo. Přišla návštěva. Tak bylo příjemné posezení. Odpoledne jsem si užila s děckama a našim huňáčem sníh. Zelňačka i salát se asi hodinu chladí v garáži. Pokazilo se nám teda u obchodu auto. Asi startér v háji. Ale odtahovka funguje a podařilo se nám domluvit, že ve středu se na to někdo mrkne.
Momentálně odpočíváme u pohádky.
Super..v Tanzanii jsem byla jen na safari.. ale Ugandu (v kombinaci se Rwandou) uz mam dlouho vyhlidnutou..snad to nekdy dopadne.
a jak casto jezdis zpatky do CR? A mas v Gambii praci? A chutna pritelovi salat? ![]()
@Murutin V Česku jsem byla naposledy před covidem. Vrátila jsem se z Česka koncem února a v březnu začal covid. Rodina létá víceméně za mnou a díky internetu jsem s nimi prakticky denně v kontaktu (možná víc, než když jsem s nima žila v domě… Nicméně já jsem teď v 8. měsíci těhotenství, takže se do Česka jen tak nekouknu
Noo, co se týká přítele a salátu, tak ochutnal a řekl " This dish is very good", ale ochutnal jen jednou, pak už do ledničky nešel a říká „I will have this dish later“, tak nevím na kolik kecá
![]()
Příjemná diskuze…
mě se dneska povedlo udělat salát, s detickama jsme byli nakoupit, ale hlavně mám radost, že jsem včera udělala 2 zkousky (dálkové studium VS) přeji vám všem Veselé Vánoce a šťastný Nový rok ![]()
Podarilo se mi dnes konecne zazimovat paddleboard
bylo uz na case
a taky jsem konecne vycistila stribrne pribory - trvalo to asi 10 minut a odhodlavala jsem se k tomu tak rok
upekla jsem moc hezkou vanocku (jeste jsem neochutnala), veky na zitrejsi chlebicky, ostrihala jsem syna, prevlikla ciste periny, pripravila milovany bramborovy salat (bez salamu
), upekla vlasske orechy na zitrejsi navstevu, umyla vchodove dvere
, vydrhla supliky v koupelne, vydrhla presovac, vycistila pracku a zvladla jsem i poobedovy spanek
dneska byl pomerne narocny den, ale uspesny ![]()
@Alcounek Děkuju, jsem moc ráda… Těch negativních témat je tady plno a pozitivních moc ne, tak jsem si říkala, že na odlechčení by to mohlo být fajn.
Gratuluju ke zkouškám. Co studuješ, smím-li se ptát?
I Tobě a celé Tvé rodině krásné svátky a úspěšný vstup do roku nového!
![]()
@Knizka Tyjoooo! Mohla bych si Tě najmout? To se teď normálně stydím, když jsem četla, co jsi dnes stihla. Klobouk dolů. Mě možná omlouvá, že jem v 8. měsíci těhotenství. Já také mám salát bez salámu, jsem tak naučená z domova… Tobě a celé Tvé rodině přeji krásné svátky a úspěšný vstup do roku nového!
![]()
@XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX píše:
@maminaAJ Ano, řekla jsem si „Založ nějaké pozitivní téma“ - moc jich tu totiž není, samá negace, rozchody, nevěry, násilí, toho je všude dost.Tak to chápu, že to bylo pro něj těžké. My tady v Gambii máme teplo, sníh tu neviděli.
![]()
![]()
![]()
to je pravda, kdyz on si nikdo nestezuje ze se ma dobre
jop vase pocasicko ti uvizli chudaci na D1 muzou jen zavidet… ![]()
@XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX móóc hezké téma
Navštívila jsem rodiče, matka narcistka, otec sobec, dnes častečně dementí
Br. salat hotový rybî pokévka taky. Zítra návštěva tchánovců. Krásný Vánoce všem a myslete taky na sebe ![]()
Ráda ti odpovím, studuji ochranu obyvatelstva… Teď jsem začala takže mám před sebou ještě hodně dlouhou dobu, ale věřím, že to zvládnu 🍀 každopádně teď jsou Vánoce a já si je chci užít a až po nich se budu zase učit 😅
@Alcounek Budu Ti držet palce… Já už mám VŠ za sebou (práva) a teď se pomalu připravuju na úlohu maminky. Jsem v 8. měsíci těhotenství. Kdyby sis chtěla pokláboit o studiu, nemám problém, přesto, že o Tvém oboru zhola nic nevím.
![]()
Děkuji… Já to trošku otočila
nejdříve děti 4,5 slečinka a skoro 2 chlapeček a teď jsem se pustila do studia… Práva? Tak to jsi hodně dobrá… Moc gratuluji ![]()
I prestoze jsem nemocna, tak jsem zvladla poklidit dum, dodelat cukrovi a udelat salat. S pomoci tedy. Tak snad uz ta nemoc ustupuje a dnes byl jen blbej den (chvilema jsem mela spis pocit, ze mi to zase zacina, pritom to mam od minule nedele
).
Krasny Vanoce preji ![]()
V 21:45 jsem konečně uspala kompletně přetažené batole potom, co jsem od šesti rána vařila, uklízela, krmila, řešila průjem u batolete, uvařila slovenskou kyselicu, udělala salát, držela minutu ticha a snažila se být milá na tchýni. Teď sedím, cpu se cukrovím, a brečím, že zítra znova a hůř ![]()
Salám nedáváme. Ale dáváme místo hrášku kukuřici, to asi není úplně obvyklé ![]()