Co se Vám dnes povedlo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23.12.23 21:02

@Murutin V Gambii žiju od 2018, ale předtím jsem žila v Ugandě, Zambii i Tanzanii. Pracovala jsem kdysi jako kordinátor v uprchlickém táboře… Do Afriky jsem přiletěla dá se říct „omylem“ kvůli mému bývalému partnerovi. :-) Je to muslimská země, takže Vánoce se tu moc neslaví, i když dnes jsem slyšela primátorku Banjulu, jak přála lidem hezké Vánoce… Nicméně i tady jsem si udělala bramborový salát. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.12.23 21:06

Ráno jsem si stihla zacvičit. Pak se uklízelo. Přišla návštěva. Tak bylo příjemné posezení. Odpoledne jsem si užila s děckama a našim huňáčem sníh. Zelňačka i salát se asi hodinu chladí v garáži. Pokazilo se nám teda u obchodu auto. Asi startér v háji. Ale odtahovka funguje a podařilo se nám domluvit, že ve středu se na to někdo mrkne.
Momentálně odpočíváme u pohádky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
23.12.23 21:06

@XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Super..v Tanzanii jsem byla jen na safari.. ale Ugandu (v kombinaci se Rwandou) uz mam dlouho vyhlidnutou..snad to nekdy dopadne. :) a jak casto jezdis zpatky do CR? A mas v Gambii praci? A chutna pritelovi salat? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.12.23 21:14

@Murutin V Česku jsem byla naposledy před covidem. Vrátila jsem se z Česka koncem února a v březnu začal covid. Rodina létá víceméně za mnou a díky internetu jsem s nimi prakticky denně v kontaktu (možná víc, než když jsem s nima žila v domě… Nicméně já jsem teď v 8. měsíci těhotenství, takže se do Česka jen tak nekouknu :-D Noo, co se týká přítele a salátu, tak ochutnal a řekl " This dish is very good", ale ochutnal jen jednou, pak už do ledničky nešel a říká „I will have this dish later“, tak nevím na kolik kecá :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
23.12.23 21:35

Příjemná diskuze… :D mě se dneska povedlo udělat salát, s detickama jsme byli nakoupit, ale hlavně mám radost, že jsem včera udělala 2 zkousky (dálkové studium VS) přeji vám všem Veselé Vánoce a šťastný Nový rok :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
23.12.23 21:44

Podarilo se mi dnes konecne zazimovat paddleboard :lol: bylo uz na case :lol: a taky jsem konecne vycistila stribrne pribory - trvalo to asi 10 minut a odhodlavala jsem se k tomu tak rok :lol: upekla jsem moc hezkou vanocku (jeste jsem neochutnala), veky na zitrejsi chlebicky, ostrihala jsem syna, prevlikla ciste periny, pripravila milovany bramborovy salat (bez salamu :lol: ), upekla vlasske orechy na zitrejsi navstevu, umyla vchodove dvere :lol:, vydrhla supliky v koupelne, vydrhla presovac, vycistila pracku a zvladla jsem i poobedovy spanek :D dneska byl pomerne narocny den, ale uspesny :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.12.23 21:44

@Alcounek Děkuju, jsem moc ráda… Těch negativních témat je tady plno a pozitivních moc ne, tak jsem si říkala, že na odlechčení by to mohlo být fajn. :-) Gratuluju ke zkouškám. Co studuješ, smím-li se ptát? :-) I Tobě a celé Tvé rodině krásné svátky a úspěšný vstup do roku nového! :-) :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.12.23 21:47

@Knizka Tyjoooo! Mohla bych si Tě najmout? To se teď normálně stydím, když jsem četla, co jsi dnes stihla. Klobouk dolů. Mě možná omlouvá, že jem v 8. měsíci těhotenství. Já také mám salát bez salámu, jsem tak naučená z domova… Tobě a celé Tvé rodině přeji krásné svátky a úspěšný vstup do roku nového! :-) :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4349
23.12.23 21:51
@XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX píše:
@maminaAJ Ano, řekla jsem si „Založ nějaké pozitivní téma“ - moc jich tu totiž není, samá negace, rozchody, nevěry, násilí, toho je všude dost. :-) Tak to chápu, že to bylo pro něj těžké. My tady v Gambii máme teplo, sníh tu neviděli. :-)) :mavam: :mavam: :mavam:

to je pravda, kdyz on si nikdo nestezuje ze se ma dobre :lol: jop vase pocasicko ti uvizli chudaci na D1 muzou jen zavidet… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
23.12.23 21:56

@XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX móóc hezké téma :srdce:Navštívila jsem rodiče, matka narcistka, otec sobec, dnes častečně dementí :andel: Br. salat hotový rybî pokévka taky. Zítra návštěva tchánovců. Krásný Vánoce všem a myslete taky na sebe :srdce:

• Citovat
  • Upravit
148
23.12.23 21:57

Ráda ti odpovím, studuji ochranu obyvatelstva… Teď jsem začala takže mám před sebou ještě hodně dlouhou dobu, ale věřím, že to zvládnu 🍀 každopádně teď jsou Vánoce a já si je chci užít a až po nich se budu zase učit 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.12.23 21:59

@Alcounek Budu Ti držet palce… Já už mám VŠ za sebou (práva) a teď se pomalu připravuju na úlohu maminky. Jsem v 8. měsíci těhotenství. Kdyby sis chtěla pokláboit o studiu, nemám problém, přesto, že o Tvém oboru zhola nic nevím. :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
23.12.23 22:11

Děkuji… Já to trošku otočila :lol: nejdříve děti 4,5 slečinka a skoro 2 chlapeček a teď jsem se pustila do studia… Práva? Tak to jsi hodně dobrá… Moc gratuluji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
23.12.23 22:13

I prestoze jsem nemocna, tak jsem zvladla poklidit dum, dodelat cukrovi a udelat salat. S pomoci tedy. Tak snad uz ta nemoc ustupuje a dnes byl jen blbej den (chvilema jsem mela spis pocit, ze mi to zase zacina, pritom to mam od minule nedele :roll: ).
Krasny Vanoce preji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
23.12.23 22:16

V 21:45 jsem konečně uspala kompletně přetažené batole potom, co jsem od šesti rána vařila, uklízela, krmila, řešila průjem u batolete, uvařila slovenskou kyselicu, udělala salát, držela minutu ticha a snažila se být milá na tchýni. Teď sedím, cpu se cukrovím, a brečím, že zítra znova a hůř :zed:

Salám nedáváme. Ale dáváme místo hrášku kukuřici, to asi není úplně obvyklé :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová