Co si mám myslet o tchýni

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
13.3.12 21:46
Anonymní píše:
Junkyska píše:
Přesně jde o to vidět prcky při koupání…je to krásné jak se cachtají, poznávají atd…to je OK, já s tím problém taky nemám, ale fotit přímo nahé mimino a ukazovat ho všude možně + mít tu fotku v kanclu? Prostě mi to přijde divné, že nestačí v oblečení :think:

U tebe je vidět,že máš první dítko,nechodíš do práce a asi se zatím nudíš.....až budeš mít dvě-tři,lítat z práce do práce,obstarávat domácnost,děti rozvážet po kroužkách budeš jednou hooodně ráda,že některá z babiček si dítka vezme aspon na sobotní odpoledne nebo ti je pohlídá až první rok promarodí ve školičce.....to teprve poznáš jak je dobré míti babičku

Taky nemám problém, to jsem tchýni nabízela, at přijde mrknout na koupání miminka, vždycky se na něco vymluvila. Přijde mi to prostě divné tohle - focení a ukazování.Má více takových podivných manýrů, které se nelíbí ani mě, ani mému partnerovi. Já ji respektuji, jako matku svého přítele, ale někdy už co je moc, to je moc. Jak tu někdo psal, že nechává volnost babičkám při hlídání, at si nechává. Každá rodina je jiná a v ní jsou i jiné vztahy, já třeba tchýni hlídat malou dávat nebudu, až si malá sama řekne, že k ní chce jít, budiž. Ale momentálně jsme s chlapem svorně dohodnuti, že ne! Abych dítě někomu svěřila, chce to důvěru, není to hračka, že si ji chce „půjčovat“, jak nám říkala.
petka86 píše:
Anonymní píše:
Vyfotit nahé miminko a ukazovat v kanceláři bych asi taky nedovolila, ale když jsme dávali vyvolat fotky pro prarodiče, byly tam i fotky z vaničky, na tom mi nepřišlo nic zvláštního (vím,že to babičky pár kamarádkám ukazovaly, no a co. Na FB a netu má každý milion fotek dětí a neřeší to,ale babičky nemůžou nic).
A když jsme koupali, ještě jsme pro babičku i dědu chodili,aby se podívali.Přece coby matka taky viděla nahé miminko, proč by nemohla vidět nahé vnouče.
Mě by bylo hodně líto,kdyby moje děti měly děti a já se nemohla podívat na vnoučka, jak se koupe, nebo by mi zakazovaly a přikazovaly,co smí jíst, co smí dělat, jak se oblíkat. Tohle fakt nechápu.
Já když dám děti k babičce, jídlo a trávení volného času necham na nich.
A pak se s dětma domlouváš jak,když doma jsou zvyklé na to u babiček jim dovolí něco jiného? Každý jak si udělá tak má,v pohodě. Já to mám prostě tak,že malou ani nikdo nehlídal krom mojí ségry na chvíli a logicky můj partner,když jsem potřebovala. Ale u nás je to i proto,že moje mamka se neumí chovat,má blbé řeči,někdy až nechutné! Ale asi i tak bych neměla potřebu malou nechat tak okukovat,dovoleno měla jen ségra,ale ta to nehrotí,že by trdlila jak blázen okolo,má taky dítě,tak nač okukovat a mít blbé dotazy ;) Každému sedí prostě jiné věci,já teda budu respektovat,když budu babička a něco mi řeknou že vnouče nesmí či může tohle a tamto,rodiče mají být respektování,ne že babičky si určují :lol:
  • Citovat
  • Upravit
98
13.3.12 22:00

Proboha, co je tohle za otázku… prostě řeknu rázně NE at si nefotí své vnouče nahaté. To mi teda přijde dost uchylný!! Mě malýho taky nikdo nikdy nekoupal a babičky už vubec, proč jako? Nikdy ani nepřebalovali a žijeme… já sem na tohle prostě citlivá a nejsem teda žádná puritánka :lol: ale své dítě si chráním a když mi moje matka řekla, když byl syn maličký, nechej ho rozkopat nahého, já sem ještě ani neviděla, jaký má kuličky :?: :?: tak co je na tom k hledění? proč by to měla vidět?? nechápu!! aby pak, až vyroste mohli říkat, aaale co se před náma stydíš, však jako děcko si tu lítal nahý a nevadilo ti to… ne prostě, babičky nema co zajímat jak vypadá dítě nahé, to nikdy neviděly nebo co?? Fuj, mě to prostě přijde nechutné!!! ted čekáme holčičku a tu taky nikdo neuvidí, nevidim duvod!! A vyfotit si to někdo nahou?? Tak hned beru foták a rozšlapu ho na místě, at se na mě dotyčná/ný zlobí nebo ne! u některých maminek je veliký problem, že nejsou dostatečné osobnosti, nemají vlastní názor a všem dovolí něco, co se jim i třeba příčí ale bojí se to říct. Já prostě řeknu na plnou hubu co ne a co jo a vadí-li to někomu, jeho problem, nemusíme se vidět a je :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
13.3.12 22:13
Junkyska píše:
Anonymní píše:
Naše děti asi mají štěstí na babičky (já na tchýni ne,ale neupírám ji nárok být babičkou). V mnoha důležitých věcech máme naštěstí stejné názory,vím,že jim dá více sladkého než mají doma,ale zároveň dostanou i jablíčko (příklad). Doma jdou spát v 8hod, u babičky v půl 9 - proboha no a co. Od čeho jsou babičky. Rodiče jsou na výchovu, babička na rozmazlování.
A přece když napíšu,že babička rozmazluje, tak to hned neznamená,že se děti cpou hranolkama s tatarkou,pijou alkohol (ty větší,ty menší Colu),že se nemusí přezouvat a chodí spát o půlnoci!!!!
No a já se tohohle děsím už teď…chtěla bych aby máma dodržovala při hlídání nějaké moje standardy (bez coca coly, čokolády atd…), ale jak říkáš, babičky tu jsou na rozmazlování…takže to budu muset nějak „přežít“ :P

Babičky jsou na rozmazlování a rodiče na vychvání :lol: kdo na tohle přišel, musel byt genius :D Takže já si pracně dítě vychovám podle svého nejlepšího usudku, aby mělo nějakou osobnost, nějaký režim a nějaké návyky a babička mi ho rozmazlí, že další týden budu dávat děcko do kupy, aby zase mohlo naběhnout do starých kolejí a aby zase babička pak celou výchovu podělala rozmlením?? kde jsme?? nejsem škodolibá,ale musím se smát takovým co si stěžují - babička nám kazí vychovu, nevíme co s tím máme dělat :-( snažíme se k ní byt milí, máme ji rádi, je to přece babička..bla bla bla… hahaha, dobře vám tak, když si neumíte dělat pořádek, tak ani rada nad zlato vám nepomuže :P Syn má něco málo přes 3roky, nemám s ním sebemenší problem, je vychovaný, jemně rozmazlený (mnou samozřejmě - zdravě rozmazlený :pankac: ) a když byl chvili u babičky a pak zlobil, byl jak z divokých vajec, tak sem kolikrát i před babičkou řekla, táák a ty už tady nebudeš chodit že? no já tě nepoznávám, ty si tady nějaký divoký… a to byla změna.. vždycky babička říkala, at ho netrápím, je to přece jenom děcko at lítá po bytě a já klidně za ním i s bundou, at ho honím s botama všude možně… a od doby co sem řekla že tam přestane chodit, ejhle, babička řekne nezlob maminku nebo už k nám nepřijdeš :D je to teda tchyně, chodíme k ní sporadicky, i když bydlí kousek,ale nemám ji ráda tak ji nevyhledávám. A by mě zajímalo, jestli by ste říkali to,že babičky sou na rozmazlování, kdyby vám hlídali dítě a cpali do něj hnusy, dítě pak mělo zažívací potíže, vy s ním celou noc probděly, že by dítě blilo, kadilo, šlo mu to horem, spodem… řekli byste co?? to nevadíí, jen se potrap, však babičky sou na rozmazlování, i kdyby tě přiotrávili, na to mají přece nárok :pankac: :pankac: mě se tohle teda nikdy nestalo, protože sem nedala příležitost, ale stát se mi to, tak babičky mají totální utrum!! To že sou na rozmazlování si museli vymyslet jenom babičky, nikdo jiný by toto totiž nevypustil z pusy :roll:

Příspěvek upraven 13.03.12 v 22:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
13.3.12 22:19
Hřííbek píše:
Junkyska píše:
Anonymní píše:
Naše děti asi mají štěstí na babičky (já na tchýni ne,ale neupírám ji nárok být babičkou). V mnoha důležitých věcech máme naštěstí stejné názory,vím,že jim dá více sladkého než mají doma,ale zároveň dostanou i jablíčko (příklad). Doma jdou spát v 8hod, u babičky v půl 9 - proboha no a co. Od čeho jsou babičky. Rodiče jsou na výchovu, babička na rozmazlování.
A přece když napíšu,že babička rozmazluje, tak to hned neznamená,že se děti cpou hranolkama s tatarkou,pijou alkohol (ty větší,ty menší Colu),že se nemusí přezouvat a chodí spát o půlnoci!!!!
No a já se tohohle děsím už teď…chtěla bych aby máma dodržovala při hlídání nějaké moje standardy (bez coca coly, čokolády atd…), ale jak říkáš, babičky tu jsou na rozmazlování…takže to budu muset nějak „přežít“ :P
Babičky jsou na rozmazlování a rodiče na vychvání :lol: kdo an tohle přišel, musel byt genius :D Takže já si pracně dítě vychovám podle svého nejlepšího usudku, aby mělo nějakou osobnost, nějaký režima nějaké návyky a babička mi ho rozmazlí, že další týden budu dávat děcko do kupy, aby zase mohlo naběhnout do starých kolejí a aby zase babička pak celou výchovu podělala rozmlením?? kde jsme?? nejsem škodolibá,a le musím se msát takovým co si stěžují - babička nám kazí vychovu, nevíme co s tím máme dělat :-( sanžíme se k ní byt milí, máme ji rádi, je to přece babaička..bla bla bla… hahaha, dobře vám tak, když si neumíte dělat pořádek, tak ani rada nad zlato vám nepomuže :P Syn má něco málo přes 3roky, nemám s ním sebemenší problem, je vychovaný, jemně rozmazlený (mnou samozřejmě - zdravě rozmazlený :kytka: ) a když byl chvili u babičky a pak zlobil, byl jak z divokých vajec, tak sem kolikrát i před babičkou řekla, táák a ty už tady nebudeš chodit že? no já tě nepoznávám, ty si tady nějaký divoký… a to byla změna.. vždycky babička říkala, at ho netrápím, je to přece jenom děcko at lítá po bytě a já klidně za ním i s bundou, at ho honím s botama všude možně… a od doby co sem řekla že tam přestane chodit, ejhle, babička řekne nezlob maminku nebo už k nám nepřijdeš :D je to teda tchyně, chodíme k ní sporadicky, i když bydlí kousek,ale nemám ji ráda tak ji nevyhledávám. A by mě zajímalo, jestli by ste říkali to,ž e babičky sou na rozmazlování, dkyby vámhlídali dítě a cpali do něj hnusy, dítě pak mělo zažívací potíže, vy sním cleou noc probděly, že by blilo, kadilo, šlo mu to horem, spodem… řekli byste?? to nevadíí, jen se potrap, však babičky sou na rozmazlování, i dkyby tě přiotrávili, na to mají přece nárok :pankac: :pankac:

Jako nezlob se,ale taky mám svůj názor a mámě ho teda rázně řeknu,ale nemůžu za to, že až tam malá bude, tak mamča nepoleví a nedá jí něco co jí já dávat nechci, nebo, že jí dovolí lítat po bytě atd…samozřejmě, že bude dodržovat má pravidla,rituály, které s malou máme a mít budeme,ale je to prostě babička a ty jsou ve výchově benevolentnější :nevim: mámě jsem jasně řekla, že si tohle a tohle nepřeju, nechci aby jí něco dala, z čeho by mohla mít bolení atd…ale každý to má prostě jinak, ne všechny se dokáží postavit matce,natož tchýni…ale o to tu v posledním dotaze přeci vůbec nešlo… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
13.3.12 22:28

Ne nešlo :) jen mě to pobavilo :D ta věta, že sou na rozmazlování :D bych jim táááák rozmazlila, až by se jim zatmělo před očima :D jasný,že jim nemužeme zakazovat, proto sem u babiček s malým já nebo tatínek a když se nám něco nelíbí, řekneme… sám u babiček malý nebývá vubec, možná byl za svuj život párkrát, ale nemáme potřebu ho tam nechávat. Já nejsem extra přísná, malýmu dávám docela velikej prostor se projevit… a naštěstí už je ve věku, kdy ví co smí a co ne, že se naučil ještě babičku sprdnout, že ho nutí do něčeho na co není zvyklý :lol: příklad: nedávno sme byli na procházce, chtěli sme jít přes přechod a moje matka chytla malýho za ruku a šup s ním přes cestu a byl červenej panáček. Tak sem přes tu cestu začala na ni křičet, že je prostě ***** a hned jak byl zelenej panáček,sem doběhla, malýho vzala a šli sme jinam, bez babičky, když se neumí chovat… ona mi ještě suvereně řekne, ježiš však nic nejeloooo, nedělej drama… říkam, tak já ho učím prostě pravidla, že se na červenou nechodí že se čeká, až na zelenou a ještě se musíme ujistit, že fakt nic nejede a matka udělá tohle?? toto ne jako!! a malej mi pak doma vykládal, že babička nepozná barvičky a neumí chodit přes cestu a už s ní nechce jít ven :lol: Ven ji ho už nikdy nedám, nepotřebuju, aby mi ho donesla po kouskách, to fakt ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
14.3.12 09:05

Nooo tak to by mě teda taky na…a :cert: já nastupuju do práce na část úvazku, takže moje mamča bude hlídat, řekla jsem jí co ano a co ne, navíc je malá ještě malá :lol: tak o nějakým velkým rozmazlování nemůže být řeč…mámě v tomhle věřím,ale vím, že rozmazlování se fakt malá nevyhne :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
14.3.12 09:05

Ale já jsem však psala,že rozmazlování NEZNAMENÁ, že budou pít Colu.
Buď máte hodně „blbé“ maminky a tchýně,ale my teda nejíme bio ani eko, ale myslím,že my i naši i tchýně mají racionální jídelníček.
Při hlídání od nich babičky vyžadují respekt, poslouchání, ale mohou si dovolit to,že já po nich chci,aby si zvládli samy,ale babičky pomůžou.

A nebo z vás vaši vychovali rozmazlené fracky,máte obří nadváhu, takže by teď nezvládli občas pohlídat vaše děti a dát jim najíst??????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
14.3.12 10:34

Asi mám jen vadnou máti i tchyni :cert: nikdy nedodržovaly co sem řekla, dělaly si co chtěly… malýho moc nehlídaly, ale pokaždé když sem šla třeba jen na wc nebo něco, už do malýho cpaly buh ví co jen at to stihnou dřiv než dojdu… obě sou takové… ani nemám moc ráda,když malý jí u babiček, proto k nim většinou chodíme najezení :P Ono je to zase tak, moje máti sipotrpí na zdravou výživu a dělá zase jen samé hnusy, blafy na vodě, co se fakt nedají jíst :pankac: a tchyně přesný opak, tučné, mastné, uzené… člověk si nevybere :) klidně si nechte své děti rozmazlovat, to je naprosto každého věc, ale já toto dělat nebudu protože mám fakt hodného kluka a nechci aby se mi zkazil a pak musel dostávat na zadek jen zkrz babičky, protože mu dovolijou to, co já zakážu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
14.3.12 17:46

Přesně to říkám mámě…že by snad nechtěla abych kvůli nim byla „zlá“ pak na malou, že díky ní zvlčí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová