Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Proboha, co je tohle za otázku… prostě řeknu rázně NE at si nefotí své vnouče nahaté. To mi teda přijde dost uchylný!! Mě malýho taky nikdo nikdy nekoupal a babičky už vubec, proč jako? Nikdy ani nepřebalovali a žijeme… já sem na tohle prostě citlivá a nejsem teda žádná puritánka
ale své dítě si chráním a když mi moje matka řekla, když byl syn maličký, nechej ho rozkopat nahého, já sem ještě ani neviděla, jaký má kuličky
tak co je na tom k hledění? proč by to měla vidět?? nechápu!! aby pak, až vyroste mohli říkat, aaale co se před náma stydíš, však jako děcko si tu lítal nahý a nevadilo ti to… ne prostě, babičky nema co zajímat jak vypadá dítě nahé, to nikdy neviděly nebo co?? Fuj, mě to prostě přijde nechutné!!! ted čekáme holčičku a tu taky nikdo neuvidí, nevidim duvod!! A vyfotit si to někdo nahou?? Tak hned beru foták a rozšlapu ho na místě, at se na mě dotyčná/ný zlobí nebo ne! u některých maminek je veliký problem, že nejsou dostatečné osobnosti, nemají vlastní názor a všem dovolí něco, co se jim i třeba příčí ale bojí se to říct. Já prostě řeknu na plnou hubu co ne a co jo a vadí-li to někomu, jeho problem, nemusíme se vidět a je ![]()
Junkyska píše:Anonymní píše:No a já se tohohle děsím už teď…chtěla bych aby máma dodržovala při hlídání nějaké moje standardy (bez coca coly, čokolády atd…), ale jak říkáš, babičky tu jsou na rozmazlování…takže to budu muset nějak „přežít“
Naše děti asi mají štěstí na babičky (já na tchýni ne,ale neupírám ji nárok být babičkou). V mnoha důležitých věcech máme naštěstí stejné názory,vím,že jim dá více sladkého než mají doma,ale zároveň dostanou i jablíčko (příklad). Doma jdou spát v 8hod, u babičky v půl 9 - proboha no a co. Od čeho jsou babičky. Rodiče jsou na výchovu, babička na rozmazlování.
A přece když napíšu,že babička rozmazluje, tak to hned neznamená,že se děti cpou hranolkama s tatarkou,pijou alkohol (ty větší,ty menší Colu),že se nemusí přezouvat a chodí spát o půlnoci!!!!
Babičky jsou na rozmazlování a rodiče na vychvání
kdo na tohle přišel, musel byt genius
Takže já si pracně dítě vychovám podle svého nejlepšího usudku, aby mělo nějakou osobnost, nějaký režim a nějaké návyky a babička mi ho rozmazlí, že další týden budu dávat děcko do kupy, aby zase mohlo naběhnout do starých kolejí a aby zase babička pak celou výchovu podělala rozmlením?? kde jsme?? nejsem škodolibá,ale musím se smát takovým co si stěžují - babička nám kazí vychovu, nevíme co s tím máme dělat
snažíme se k ní byt milí, máme ji rádi, je to přece babička..bla bla bla… hahaha, dobře vám tak, když si neumíte dělat pořádek, tak ani rada nad zlato vám nepomuže
Syn má něco málo přes 3roky, nemám s ním sebemenší problem, je vychovaný, jemně rozmazlený (mnou samozřejmě - zdravě rozmazlený
) a když byl chvili u babičky a pak zlobil, byl jak z divokých vajec, tak sem kolikrát i před babičkou řekla, táák a ty už tady nebudeš chodit že? no já tě nepoznávám, ty si tady nějaký divoký… a to byla změna.. vždycky babička říkala, at ho netrápím, je to přece jenom děcko at lítá po bytě a já klidně za ním i s bundou, at ho honím s botama všude možně… a od doby co sem řekla že tam přestane chodit, ejhle, babička řekne nezlob maminku nebo už k nám nepřijdeš
je to teda tchyně, chodíme k ní sporadicky, i když bydlí kousek,ale nemám ji ráda tak ji nevyhledávám. A by mě zajímalo, jestli by ste říkali to,že babičky sou na rozmazlování, kdyby vám hlídali dítě a cpali do něj hnusy, dítě pak mělo zažívací potíže, vy s ním celou noc probděly, že by dítě blilo, kadilo, šlo mu to horem, spodem… řekli byste co?? to nevadíí, jen se potrap, však babičky sou na rozmazlování, i kdyby tě přiotrávili, na to mají přece nárok
mě se tohle teda nikdy nestalo, protože sem nedala příležitost, ale stát se mi to, tak babičky mají totální utrum!! To že sou na rozmazlování si museli vymyslet jenom babičky, nikdo jiný by toto totiž nevypustil z pusy ![]()
Příspěvek upraven 13.03.12 v 22:22
Hřííbek píše:Junkyska píše:Babičky jsou na rozmazlování a rodiče na vychváníAnonymní píše:No a já se tohohle děsím už teď…chtěla bych aby máma dodržovala při hlídání nějaké moje standardy (bez coca coly, čokolády atd…), ale jak říkáš, babičky tu jsou na rozmazlování…takže to budu muset nějak „přežít“
Naše děti asi mají štěstí na babičky (já na tchýni ne,ale neupírám ji nárok být babičkou). V mnoha důležitých věcech máme naštěstí stejné názory,vím,že jim dá více sladkého než mají doma,ale zároveň dostanou i jablíčko (příklad). Doma jdou spát v 8hod, u babičky v půl 9 - proboha no a co. Od čeho jsou babičky. Rodiče jsou na výchovu, babička na rozmazlování.
A přece když napíšu,že babička rozmazluje, tak to hned neznamená,že se děti cpou hranolkama s tatarkou,pijou alkohol (ty větší,ty menší Colu),že se nemusí přezouvat a chodí spát o půlnoci!!!!kdo an tohle přišel, musel byt genius
Takže já si pracně dítě vychovám podle svého nejlepšího usudku, aby mělo nějakou osobnost, nějaký režima nějaké návyky a babička mi ho rozmazlí, že další týden budu dávat děcko do kupy, aby zase mohlo naběhnout do starých kolejí a aby zase babička pak celou výchovu podělala rozmlením?? kde jsme?? nejsem škodolibá,a le musím se msát takovým co si stěžují - babička nám kazí vychovu, nevíme co s tím máme dělat
sanžíme se k ní byt milí, máme ji rádi, je to přece babaička..bla bla bla… hahaha, dobře vám tak, když si neumíte dělat pořádek, tak ani rada nad zlato vám nepomuže
Syn má něco málo přes 3roky, nemám s ním sebemenší problem, je vychovaný, jemně rozmazlený (mnou samozřejmě - zdravě rozmazlený
) a když byl chvili u babičky a pak zlobil, byl jak z divokých vajec, tak sem kolikrát i před babičkou řekla, táák a ty už tady nebudeš chodit že? no já tě nepoznávám, ty si tady nějaký divoký… a to byla změna.. vždycky babička říkala, at ho netrápím, je to přece jenom děcko at lítá po bytě a já klidně za ním i s bundou, at ho honím s botama všude možně… a od doby co sem řekla že tam přestane chodit, ejhle, babička řekne nezlob maminku nebo už k nám nepřijdeš
je to teda tchyně, chodíme k ní sporadicky, i když bydlí kousek,ale nemám ji ráda tak ji nevyhledávám. A by mě zajímalo, jestli by ste říkali to,ž e babičky sou na rozmazlování, dkyby vámhlídali dítě a cpali do něj hnusy, dítě pak mělo zažívací potíže, vy sním cleou noc probděly, že by blilo, kadilo, šlo mu to horem, spodem… řekli byste?? to nevadíí, jen se potrap, však babičky sou na rozmazlování, i dkyby tě přiotrávili, na to mají přece nárok
![]()
Jako nezlob se,ale taky mám svůj názor a mámě ho teda rázně řeknu,ale nemůžu za to, že až tam malá bude, tak mamča nepoleví a nedá jí něco co jí já dávat nechci, nebo, že jí dovolí lítat po bytě atd…samozřejmě, že bude dodržovat má pravidla,rituály, které s malou máme a mít budeme,ale je to prostě babička a ty jsou ve výchově benevolentnější
mámě jsem jasně řekla, že si tohle a tohle nepřeju, nechci aby jí něco dala, z čeho by mohla mít bolení atd…ale každý to má prostě jinak, ne všechny se dokáží postavit matce,natož tchýni…ale o to tu v posledním dotaze přeci vůbec nešlo… ![]()
Ne nešlo
jen mě to pobavilo
ta věta, že sou na rozmazlování
bych jim táááák rozmazlila, až by se jim zatmělo před očima
jasný,že jim nemužeme zakazovat, proto sem u babiček s malým já nebo tatínek a když se nám něco nelíbí, řekneme… sám u babiček malý nebývá vubec, možná byl za svuj život párkrát, ale nemáme potřebu ho tam nechávat. Já nejsem extra přísná, malýmu dávám docela velikej prostor se projevit… a naštěstí už je ve věku, kdy ví co smí a co ne, že se naučil ještě babičku sprdnout, že ho nutí do něčeho na co není zvyklý
příklad: nedávno sme byli na procházce, chtěli sme jít přes přechod a moje matka chytla malýho za ruku a šup s ním přes cestu a byl červenej panáček. Tak sem přes tu cestu začala na ni křičet, že je prostě ***** a hned jak byl zelenej panáček,sem doběhla, malýho vzala a šli sme jinam, bez babičky, když se neumí chovat… ona mi ještě suvereně řekne, ježiš však nic nejeloooo, nedělej drama… říkam, tak já ho učím prostě pravidla, že se na červenou nechodí že se čeká, až na zelenou a ještě se musíme ujistit, že fakt nic nejede a matka udělá tohle?? toto ne jako!! a malej mi pak doma vykládal, že babička nepozná barvičky a neumí chodit přes cestu a už s ní nechce jít ven
Ven ji ho už nikdy nedám, nepotřebuju, aby mi ho donesla po kouskách, to fakt ne…
Nooo tak to by mě teda taky na…a
já nastupuju do práce na část úvazku, takže moje mamča bude hlídat, řekla jsem jí co ano a co ne, navíc je malá ještě malá
tak o nějakým velkým rozmazlování nemůže být řeč…mámě v tomhle věřím,ale vím, že rozmazlování se fakt malá nevyhne ![]()
Ale já jsem však psala,že rozmazlování NEZNAMENÁ, že budou pít Colu.
Buď máte hodně „blbé“ maminky a tchýně,ale my teda nejíme bio ani eko, ale myslím,že my i naši i tchýně mají racionální jídelníček.
Při hlídání od nich babičky vyžadují respekt, poslouchání, ale mohou si dovolit to,že já po nich chci,aby si zvládli samy,ale babičky pomůžou.
A nebo z vás vaši vychovali rozmazlené fracky,máte obří nadváhu, takže by teď nezvládli občas pohlídat vaše děti a dát jim najíst??????
Asi mám jen vadnou máti i tchyni
nikdy nedodržovaly co sem řekla, dělaly si co chtěly… malýho moc nehlídaly, ale pokaždé když sem šla třeba jen na wc nebo něco, už do malýho cpaly buh ví co jen at to stihnou dřiv než dojdu… obě sou takové… ani nemám moc ráda,když malý jí u babiček, proto k nim většinou chodíme najezení
Ono je to zase tak, moje máti sipotrpí na zdravou výživu a dělá zase jen samé hnusy, blafy na vodě, co se fakt nedají jíst
a tchyně přesný opak, tučné, mastné, uzené… člověk si nevybere
klidně si nechte své děti rozmazlovat, to je naprosto každého věc, ale já toto dělat nebudu protože mám fakt hodného kluka a nechci aby se mi zkazil a pak musel dostávat na zadek jen zkrz babičky, protože mu dovolijou to, co já zakážu…
Přesně to říkám mámě…že by snad nechtěla abych kvůli nim byla „zlá“ pak na malou, že díky ní zvlčí ![]()