Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mame albi kouzelne cteni, tak jsem prikupovala knizky, pak velkou sadu lego duplo a pak nejake drobnosti. Co kolo, to uz ma?
Jinak jestli ma opravdu vse, tak zazitky udelat ji hezky vikend aqua park, nejaka velka herna, nevim co mate kolem neco ve stylu zemeraj.cz treba..hezky dort podle jeji chuti s motivem, co ma ted rada…
@elen-ka píše:
Přiznám se, že když mi nevíme co, koupíme dětem lego.
To my máme i jedno vybrané, ale jsem fakt naštvaná, že za něj chtějí 2500. Ta jezdící mašinka ![]()
My se snažíme hračky omezovat, bohužel děti si jich opravdu dneska neváží a všude jich je spousta. Pokud ji baví tvoření, koupila bych jí nějaké pastelky, štětce, plastelínu papíry apod.
Jestli se ničeho neváží a hračky ji nebaví, tak adoptujte zvířátko v zoo, jděte tam na výlet a vyfoťte se s ním, vysvětlete jí, že budete dávat korunky na krmení pro to zvíře a dejte ji k tomu třeba knížku o zvířátkách, kde bude dopsané poděkování od toho zvířátka, že k třetím narozeninám mu dala hodně dobrůtek (bude mít jednou vzpomínku).
To fakt zničí i třeba stavebnice typu Duplo/Lego nebo magnetické stavebnice, dřevěné stavebnice apod.? Jestli má jen různé plastové levnější hračky, tak to asi i chápu, to moc nevydrží, ale my třeba máme tříleté a dvouleté dítě, a kromě pár ulomených částí levnějších plastových letadel, autíček a nádobí jsem snad jen párkrát přišívala rolničku kašpárkovi nebo zašívala plyšáka a jinak mají všechny hračky neponičené (dřevěné skládačky, koleje, Duplo, kuchyňku, kočárek apod.)
@Russet za me lego stoji za to, jsou to palky, ale deti to zabavuje porad. Neni to hracka, ktera se za mesic odlozi.
Dala bych jeden dárek, např. pěknou hru, kterou můžeme hrát společně a radši si udělala hezký den než abych kupovala další verky kterých si zítra nevšimne. Vzala bych jí na zmrzku, domluvila projížďku na poníkovi nebo vzít na procházku do lesa a opéct si tam buřty, výlet do zoo,…
@zrcadlo píše:
Jestli se ničeho neváží a hračky ji nebaví, tak adoptujte zvířátko v zoo, jděte tam na výlet a vyfoťte se s ním, vysvětlete jí, že budete dávat korunky na krmení pro to zvíře a dejte ji k tomu třeba knížku o zvířátkách, kde bude dopsané poděkování od toho zvířátka, že k třetím narozeninám mu dala hodně dobrůtek (bude mít jednou vzpomínku).
To fakt zničí i třeba stavebnice typu Duplo/Lego nebo magnetické stavebnice, dřevěné stavebnice apod.? Jestli má jen různé plastové levnější hračky, tak to asi i chápu, to moc nevydrží, ale my třeba máme tříleté a dvouleté dítě, a kromě pár ulomených částí levnějších plastových letadel, autíček a nádobí jsem snad jen párkrát přišívala rolničku kašpárkovi nebo zašívala plyšáka a jinak mají všechny hračky neponičené (dřevěné skládačky, koleje, Duplo, kuchyňku, kočárek apod.)
Tak hezký nápad. Nebo koupit dobroty a odnést je do útulku, pomazlit se s pejskama, vzít je na procházku. Naší tohle baví hodně.
@Elen8 píše:
@Russet za me lego stoji za to, jsou to palky, ale deti to zabavuje porad. Neni to hracka, ktera se za mesic odlozi.
Je fakt, že je bytelné a to, co už má, používá denně. Přeje si to moc, tak asi neodmítnu.
Nemá smysl zasypávat děti hračkama, na to už jste přišli… zjistit CO má ráda a podle toho koupit jednu věc a dort. Sport- koloběžka, odrážedlo…voda- lodičku nebo hrqčky do vody, jinak puzzle, knížku, stavebnici, panenku. Pokud má ráda nějake pohádky konkrétní, tak třeba do kina a tak… však to nemusí být dar za tisícovku.
@Elen8 píše:
No právě, u nás je lego stále používané, hrají si s tím pořád.
@Elen8 píše:
Naprosty souhlas ![]()
Ahoj, chtěla jsem se zeptat. Mám drecu, která bude v neděli slavit tři roky a vážně vůbec netuším co jí koupit k narozeninám. Má v podstatě vše, co si může tříletý dítě přát. Má opravdu spoustu hraček, že jí musíme část vzít a dát do sklepa, protože doma na tto není moc místa. Hraček má opravdu mnoho. Navíc si ničeho neváží. Vždy to rozbije nebo ztratí. O vánocích dostala tolik hraček, že se pak vztekala, že nechce už rozbalovat dárky. Máte nějaký nápad jak to udělat s takovým dítětem?