Co Vám dala/ vzala home office manžela?

212
6.6.22 21:00

Co Vám dala/ vzala home office Vašeho manžela?

Jen tak volná diskuze… Přijde mi, že už to vnímám negativně - bez pracovny v bytě, od rána do noci. Nemám svůj prostor, krotim hlučné děti… Vyhovuje Vám to? Nebo spíše ne?

Příspěvek upraven 06.06.22 v 21:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26264
6.6.22 21:05

Jooo, uz chapu :) No, kdyz mel HO (covid doba) se mnou, tak to bylo na zabiti. Asi z obou stran. Jsem rada, ze chodi do prace, kam proste musel - v ramci zachovani rodiny a dobrych vztahu doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8869
6.6.22 21:10

Stačilo za covidu a NIKDY víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
6.6.22 21:21

Pokud se nema kam zavrit, tak je to problem. U nas v pohode, ale meli jsme se pripadne kam zavrit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30982
6.6.22 21:23

HO může být pěkně skloubení práce a rodiny, ale jedině s oddělenou pracovnou a jasnými podmínkami, kdy muž pracuje a kdy po něm může někdo něco chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
6.6.22 21:26

Jeho home office nam velmi pomohla v peci o deti behem covidoveho obdobi - dopomoc pri vyuce z domu, podani obeda, pece o nemocne deti. Muz ma vice casu, kdyz mu odpadla nutnost dojizdeni do prace a ziskali jsme tak vice prostoru na spolecne sportovni aktivity a cas straveny spolu. Nejvic mi na tom vadi fakt, ze bydlime v miste, kde se neda nechat dovezt jidlo, neni tu v miste ani hospoda. Veskere zajistovani jidla a vareni bylo a je na mne. Mame hodne deti a v dobe covidu denne zajistovat kvalitni obed, co by nestal majlant, me vycerpavalo velmi pri mem pracovnim vytizeni - ja ale nepracuji z domu, dojizdim cca hodinu do prace. Ted ma muz home office castecne. Jo a jeste si libuju, ze nemusim zehlit kosile, pri home office staci slusne triko… pracovnu ma svoji, mensi detsky hluk zvladal a vetsi usmernil :)

• Citovat
  • Upravit
2377
6.6.22 21:33

Mne spíš dala než vzala: občasnou pomoc s ditetem a domácnosti, radost z dospělé společnosti, odpadl čas cesty do prace = zase víc času pro nás, moznost si někam odskočit, když třeba dítě spalo, pocit, ze kdyby byla nějaká krize, tak mam muze po ruce. Taky muž víc viděl, co obnáší celodenní péče o dítě. Vzala mi soukromí (občas si třeba nahlas pro sebe povídám, to se před mužem stydím 😁), bylo vice bordelu, občas jsem cítila větší tlak na to, abych uvařila. A taky jsem nemohla zatajit, ze třeba v horší den dítě dlouho koukalo na pohádky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
6.6.22 21:35

U nás to výhody nemělo. Manžel za covidu pracoval v obýváku, rušila ho ale dcera. Když měl nějaký pracovní hovor (bývá to i na hodinu), musela jsem s malou do jiné místnosti. To samé, když se potřeboval na něco soustředit. A nějaká výhoda, že byl doma a pomohl by s dítětem? Vůbec :think: můj manžel, když pracuje, tak pracuje, jeho homeoffice nevypadá tak, že by měl zapnutý notebook a koukal na netflix. Prostě pracuje, nemá čas na nic jiného. Pro mě to byla naopak práce navíc - musela jsem pro něj vařit oběd (pro mě a dceru vařím jednoduchá zdravá jídla typu zeleninové rizoto, což manžel nepozře). Takže za nás homeoffice neeee :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.22 21:42

Muž má HO dlouhodobě. Zažili jsme v bytě bez pracovny s dvěma batolaty, to bylo na mašli - našel si ve městě kancelář, kam v případě potřeby odešel, jinak bychom se zbláznili všichni. Teď má už svou pracovnu, děti větší, takže to je bájo. Nikdy jsem toho nezneužívala, že by něco pomáhal doma, prostě pracuje, musí se soustředit. Teď, když už jsou děti větší, třeba si odskočím do obchodu, ony sedí u pohádek a vím, že kdyby hořelo, je tam ten manžel, ale jako nehlídá je aktivně. Jinak jsem vděčná, že spolu třeba prohodíme pár vět u oběda, vidíme se, nezabije další 2 hodiny cestováním do práce. Na druhou stranu, je jasné, že potřebuje nahrazovat sociální kontakt, když kolegy má jen na sluchátkách, takže má o to víc koníčků po odpolednech.

• Citovat
  • Upravit
518
6.6.22 21:51

Dle mě nám více dala. Manžel zjistil, co vše „se dělá“ doma se dvěma malými detmi když je v práci a začal více pomáhat s domácími pracemi i s péčí o ně 😁.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.22 21:53

Byl víc doma díky ušetřenému času na cestu do a z práce, takže i ušetřené peníze za benzín, když jsem potřebovala něco pořešit, mohla jsem většinou hned. Jinak pracoval celkem poctivě, zavřel se v pracovně a my ho nerušili. Další výhodou bylo, že mě to donutilo více vařit, jinak bych sebe a dítě odbyla něčím jednoduchým… No a především se podařilo rychle počít dalšího potomka, na rozdíl od minule. Mám za to, že díky omezenému času v v autě…

• Citovat
  • Upravit
15332
6.6.22 21:53

Muj manžel neměl HO ale byl na kurzarbeitu jako pendler 3/4 roku a bylo to nejvetsi peklo co jsem kdy zažila asi bych radeji obden rodila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69041
6.6.22 21:57

Muž je asi snem každého zaměstnavatele, co poskytuje home office - ty dvě hodiny, co ušetřil na dojíždění, věnoval další práci. Byl zalezlý u počítače v ložnici, nesměl být rušen, takže nejen, že doma nepomohl, ale ještě ten čas, co jsme nebyli venku, jsem krotila děti, ať dají tatínkovi pokoj. Vylezl jen na záchod, oběd a večeři, nechal si donést kafe. Nedejbože, když byla celorodinná karanténa a nesměla jsem ven s dětma (a nejlepší byla kombinace pracující muž, dítě na online výuce a nevybouřené batole). Nějak mám mnohem radši svého muže, který ráno zmizí do práce, navečer se z ní vrátí, cestou nakoupí, je-li něco třeba, po večeři si pohraje s dětma, vykoupe, přečte pohádku a nakonec s se mnou dá skleničku vína a pokecáme o všem možném. Mám pocit, že jak byla ložnice jeho pracovištěm, nedokázal tu práci od domova pořádně oddělit. A já měla akorát nervy, že ho furt rušíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.22 22:18

V covid době, kdy jsme byli doma oba plus dítě, to bylo překvapivě hodně pohodový období (až na pár vypjatějších chvil kvůli práci nebo škole - jo, tam my jely nervy ze začátku hodně a často). Zato teď… muž si bere HO pravidelně, práce mu to umožňuje, ale z mojí strany akorát čím dál větší frustrace. Ale nemůže za to institut HO jako takovej, spíš páně manželova povaha a přístup k rozdělení péče o domácnost a rodinné záležitosti:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.6.22 22:20

A netuším, jak se mi do příspěvku dostal ten jakoby odkaz, mělo to být jen v uvozovkách :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky