Co vás nakopne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2586
17.8.18 15:02

Mě kafe uspava, zabírá mi na nabírání energie silný zelený čaj. Vyzkoušeno při zkouškových obdobích. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1388
17.8.18 17:00

@jenny.fields |Kde se dá koupit vietnamská káva? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1388
17.8.18 17:12

@Detsa Jako tam, kde prodávají své jídlo? Myslím tedy ten jejich fast food v podobě nudlí atd.? U nás teda Vietnamci kávu v nabídce nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
17.8.18 17:43
@Detsa píše: :nevim: :nevim: … já o tom nikdy neslyšel :mrgreen:

U nás ji dělají normálně ve vietnamské restauraci. Je to překapávané na stole a dole je salko, jinak by se to snad nedalo ani pít jak je to silné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.8.18 17:50

Maté. :pankac:
Jinak šlofík mě vždycky kvalitně ještě víc uspí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1388
17.8.18 18:05

@jenny.fields Aha, tak to u nás Vietnamci nevedou. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.6.22 12:56

Jsem učitelka a mám za sebou velmi náročný školní rok. Školní rok se blíží ke konci a já melu z posledního. Nejhorší je, že už to odnáší děti a manžel.
Přijdu domů a nejraději bych zalezla někam do prázdna, což nejde. Jsem na ně protivná. Místo hraní her jim dovolím TV. :oops: Jedno z dětí má začínající pubertu. Druhé je ADHD, takže je ho všude plno. Navíc celé prázdniny budeme spolu. Mladší odmítá kamkoliv jet beze mě. Starší bude jen týden u babičky. Do toho má celá rodina pocit, že učitelka o prázdninách potřebuje ke štěstí další děti a nejlépe celé léto i přes víkendy, aby si pracující rodiče mohli odpočinout. Když jsem odmítla, tak jsem špatná, sobecká…
Nejhorší je, že v noci poslední dobou nespím. Takže jsem unavená a protivná o to víc.
V těle mi teče víc kafe než krve.
Máte tip, jak se trochu nakopnout, abych přežila ty tři týdny? Beru i tip, jak zlepšit spaní?

• Citovat
  • Upravit
31287
10.6.22 13:24

No možná začít s tím kafem.
Ono nějaký to kafíčko na chuť a nakopnutí je fajn, ale nesmí se to přehánět - pak to má dopady třeba právě na spaní, nervozitu, vysoký tlak,… i kofein je jen droga, i když legální, a háže tě do začarovaného kruhu :hug:
Jinak děti bych teda delegovala, co to jde, k babičce, na tábor, i kdyby příměstský, tatínkovi. I ty jako máma od dětí máš nárok na nějakej relax :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667
10.6.22 13:29

@Mar__tanka1983 Vždyť tam píše „V těle mi teče víc kafe než krve.“. ;) (diskuse byla obnovená novým příspěvkem)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
10.6.22 13:37
@klamonožka píše:
@Mar__tanka1983 Vždyť tam píše „V těle mi teče víc kafe než krve.“. ;) (diskuse byla obnovená novým příspěvkem)

No však. Já jí radím se toho kafe zbavit.
Je unavená, nervní, přitom nemůže spát. Extrémní množství kafe právě tohle způsobuje a dostává tím konzumenta do začarovanýho kruhu únavy a nevyspání, které zahání další kávou…no a seš v háji…

Příspěvek upraven 10.06.22 v 13:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
10.6.22 13:37

Chápu vás. Svý děti miluju, ale jsem ráda, že mám možnost se jich občas „zbavit“. Já bych se mladšího fakt neptala a jel by. Nevím, kolik mu je, ale mohlo se začít tréninkem od mala. Třeba tím, že jste si mohla manžela a rodinku navyknout, že třeba jednou za půl roku zmizíte aspoň na víkend, využít každé ochoty babiček pohlídat. Myslím, že v rodinách, kde jsou děti, by měli mít oba dospělý nárok na pár dní v roce bez dětí a povinností a když není hlídání, tak se prostřídat prostě.
Sobecká je rodina, když tohle očekává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667
10.6.22 13:39
@Mar__tanka1983 píše:
No však. Já jí radím se toho kafe zbavit.
Je unavená, nervní, přitom nemůže spát. Extrémní množství kafe právě tohle způsobuje a dostává tím konzumenta do začarovanýho kruhu únavy a nevyspání ;)

Jo táák… sedím si na vedení. :mrgreen: Já jsem si to vyložila tak, že jí radíš s ním začít (ho pít). :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10256
10.6.22 13:40
@Anonymní píše:
Jsem učitelka a mám za sebou velmi náročný školní rok. Školní rok se blíží ke konci a já melu z posledního. Nejhorší je, že už to odnáší děti a manžel.
Přijdu domů a nejraději bych zalezla někam do prázdna, což nejde. Jsem na ně protivná. Místo hraní her jim dovolím TV. :oops: Jedno z dětí má začínající pubertu. Druhé je ADHD, takže je ho všude plno. Navíc celé prázdniny budeme spolu. Mladší odmítá kamkoliv jet beze mě. Starší bude jen týden u babičky. Do toho má celá rodina pocit, že učitelka o prázdninách potřebuje ke štěstí další děti a nejlépe celé léto i přes víkendy, aby si pracující rodiče mohli odpočinout. Když jsem odmítla, tak jsem špatná, sobecká…
Nejhorší je, že v noci poslední dobou nespím. Takže jsem unavená a protivná o to víc.
V těle mi teče víc kafe než krve.
Máte tip, jak se trochu nakopnout, abych přežila ty tři týdny? Beru i tip, jak zlepšit spaní?

Možností je víc, Němci používali svého času třeba pervitin :-) Vzhledem k tomu, že jde o pár dnů, než se přeci jen ten program trochu uvolní, tak bych zkusil trochu lepší spánek, změnu stravy, nějaká ta nabuzovadla (energetické musli tyčinky s guaranou - třeba Armee power, Schokakola energetickou čokoládu), a nějaký pohyb na čerstvém vzduchu, ideálně kolem řeky nebo v lese, což dokáže člověku neuvěřitelně dodat psychických i fyzických sil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.6.22 13:46

@Mar__tanka1983 s tím kafem jsem to trochu nadsadila. Piju 3 kafe denně a poslední mám ve 14:00.
Spaní je od nervů. V noci se budím nočními můrami a už neusnu.

@Tofifea ano, mladšího jsme učili od malička, ale kolikrát pro něj jel manžel ve dvě v noci, že brečí a nechce tam být.
Babičky jsou všechny 70+, takže tam to moc neklapne. Nejmladší babičce je 70 a ta si bere staršího na týden. Mladší nechce.
Rodina očekává, že jsem hlídací agentura zadarmo.

@Mar__tanka1983 mam dva introverty. Ani jeden na pobytový tábor nechce. Příměstský není v dosahu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová