Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mě kafe uspava, zabírá mi na nabírání energie silný zelený čaj. Vyzkoušeno při zkouškových obdobích. ![]()
@Detsa Jako tam, kde prodávají své jídlo? Myslím tedy ten jejich fast food v podobě nudlí atd.? U nás teda Vietnamci kávu v nabídce nemají.
@Detsa píše:![]()
… já o tom nikdy neslyšel
U nás ji dělají normálně ve vietnamské restauraci. Je to překapávané na stole a dole je salko, jinak by se to snad nedalo ani pít jak je to silné.
Jsem učitelka a mám za sebou velmi náročný školní rok. Školní rok se blíží ke konci a já melu z posledního. Nejhorší je, že už to odnáší děti a manžel.
Přijdu domů a nejraději bych zalezla někam do prázdna, což nejde. Jsem na ně protivná. Místo hraní her jim dovolím TV.
Jedno z dětí má začínající pubertu. Druhé je ADHD, takže je ho všude plno. Navíc celé prázdniny budeme spolu. Mladší odmítá kamkoliv jet beze mě. Starší bude jen týden u babičky. Do toho má celá rodina pocit, že učitelka o prázdninách potřebuje ke štěstí další děti a nejlépe celé léto i přes víkendy, aby si pracující rodiče mohli odpočinout. Když jsem odmítla, tak jsem špatná, sobecká…
Nejhorší je, že v noci poslední dobou nespím. Takže jsem unavená a protivná o to víc.
V těle mi teče víc kafe než krve.
Máte tip, jak se trochu nakopnout, abych přežila ty tři týdny? Beru i tip, jak zlepšit spaní?
No možná začít s tím kafem.
Ono nějaký to kafíčko na chuť a nakopnutí je fajn, ale nesmí se to přehánět - pak to má dopady třeba právě na spaní, nervozitu, vysoký tlak,… i kofein je jen droga, i když legální, a háže tě do začarovaného kruhu ![]()
Jinak děti bych teda delegovala, co to jde, k babičce, na tábor, i kdyby příměstský, tatínkovi. I ty jako máma od dětí máš nárok na nějakej relax ![]()
@Mar__tanka1983 Vždyť tam píše „V těle mi teče víc kafe než krve.“.
(diskuse byla obnovená novým příspěvkem)
@klamonožka píše:
@Mar__tanka1983 Vždyť tam píše „V těle mi teče víc kafe než krve.“.(diskuse byla obnovená novým příspěvkem)
No však. Já jí radím se toho kafe zbavit.
Je unavená, nervní, přitom nemůže spát. Extrémní množství kafe právě tohle způsobuje a dostává tím konzumenta do začarovanýho kruhu únavy a nevyspání, které zahání další kávou…no a seš v háji…
Příspěvek upraven 10.06.22 v 13:38
Chápu vás. Svý děti miluju, ale jsem ráda, že mám možnost se jich občas „zbavit“. Já bych se mladšího fakt neptala a jel by. Nevím, kolik mu je, ale mohlo se začít tréninkem od mala. Třeba tím, že jste si mohla manžela a rodinku navyknout, že třeba jednou za půl roku zmizíte aspoň na víkend, využít každé ochoty babiček pohlídat. Myslím, že v rodinách, kde jsou děti, by měli mít oba dospělý nárok na pár dní v roce bez dětí a povinností a když není hlídání, tak se prostřídat prostě.
Sobecká je rodina, když tohle očekává.
@Mar__tanka1983 píše:
No však. Já jí radím se toho kafe zbavit.
Je unavená, nervní, přitom nemůže spát. Extrémní množství kafe právě tohle způsobuje a dostává tím konzumenta do začarovanýho kruhu únavy a nevyspání
Jo táák… sedím si na vedení.
Já jsem si to vyložila tak, že jí radíš s ním začít (ho pít). ![]()
@Anonymní píše:
Jsem učitelka a mám za sebou velmi náročný školní rok. Školní rok se blíží ke konci a já melu z posledního. Nejhorší je, že už to odnáší děti a manžel.
Přijdu domů a nejraději bych zalezla někam do prázdna, což nejde. Jsem na ně protivná. Místo hraní her jim dovolím TV.Jedno z dětí má začínající pubertu. Druhé je ADHD, takže je ho všude plno. Navíc celé prázdniny budeme spolu. Mladší odmítá kamkoliv jet beze mě. Starší bude jen týden u babičky. Do toho má celá rodina pocit, že učitelka o prázdninách potřebuje ke štěstí další děti a nejlépe celé léto i přes víkendy, aby si pracující rodiče mohli odpočinout. Když jsem odmítla, tak jsem špatná, sobecká…
Nejhorší je, že v noci poslední dobou nespím. Takže jsem unavená a protivná o to víc.
V těle mi teče víc kafe než krve.
Máte tip, jak se trochu nakopnout, abych přežila ty tři týdny? Beru i tip, jak zlepšit spaní?
Možností je víc, Němci používali svého času třeba pervitin
Vzhledem k tomu, že jde o pár dnů, než se přeci jen ten program trochu uvolní, tak bych zkusil trochu lepší spánek, změnu stravy, nějaká ta nabuzovadla (energetické musli tyčinky s guaranou - třeba Armee power, Schokakola energetickou čokoládu), a nějaký pohyb na čerstvém vzduchu, ideálně kolem řeky nebo v lese, což dokáže člověku neuvěřitelně dodat psychických i fyzických sil.
@Mar__tanka1983 s tím kafem jsem to trochu nadsadila. Piju 3 kafe denně a poslední mám ve 14:00.
Spaní je od nervů. V noci se budím nočními můrami a už neusnu.
@Tofifea ano, mladšího jsme učili od malička, ale kolikrát pro něj jel manžel ve dvě v noci, že brečí a nechce tam být.
Babičky jsou všechny 70+, takže tam to moc neklapne. Nejmladší babičce je 70 a ta si bere staršího na týden. Mladší nechce.
Rodina očekává, že jsem hlídací agentura zadarmo.
@Mar__tanka1983 mam dva introverty. Ani jeden na pobytový tábor nechce. Příměstský není v dosahu.