Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahojte všichni,
zajímalo by mě co všechno kupujete použité?
koupili byste použité nádobí, záclony, povlečení aj???
Jako použité věci do domácnosti? To nekupujeme nic, ale třeba na miminko mám oblečení od kamarádky po jejich synovi, taky zavinovačky, vaničku a tak. Pro sebe oblečení taky kupuju občas v sekáči.
Záclony pokud se mi vyloženě líbí, tak klidně z druhé ruky, povlečení klidně taky
Si nějak nic nevybavím ![]()
Ale vím, že se dá sehnat i použitý vibrátor nebo kalhotky
![]()
U povlečení bych byla paranoidní, co všechno na něj už nakapalo ![]()
@tamata píše:
Si nějak nic nevybavím
Ale vím, že se dá sehnat i použitý vibrátor nebo kalhotky![]()
Nádobí by mi nevadilo, záclony taky ne, povlečení by mi vadilo použité. Ale stejně nejradši kupuju věci nové a ty záclony i nádobí bych stejně koupila taky nové. Ale třeba pokud jde o oblečení, tak ráda koukám na aukro, ale beru jen maximálně párkrát použité, obnošené neberu. Ale co se týká domácnosti - textilu nebo spotřebičů - tak kupujem nové.
Oblečení pro dítě, knížky, plastové nebo dřevěné hračky, teď jsem koupila jídelní zidlicku - omyvatelnou, před použitím ji vezmu celou dezinfekcí. Možná se časem chvění ještě něco.
Nekoupila bych matraci do postýlky, kočárek, plyšové hračky. Taky používám látkové pleny a schválně tu sadu pak zkusím prodat, jestli to někdo koupí - já bych to po někom nikdy nekoupila, přijde mi to ekl, i když vím, ze se to dá vyvařit atd. Možná můj psychický blok.
Záclony nemáme, nádobí bych koupila nové, povlečení taky - stejný blok jako u plenek, připadá mi to nechutný.
Nádobí, povlečení, záclony, ručníky, látkové pleny, dětské boty(bude toho víc
),to bych NIKDY nekoupila. V sekáči nakupuji občas oblečení, klidně bych koupila i nějaký nábytek(skříň, komoda..)
.
@tamata píše:
U povlečení bych byla paranoidní, co všechno na něj už nakapalo
Jo a koupila jsem použitou autosedacku - vejce, za 5 měsíců jsme ji použili tak 5× a z toho byla jedna cesta z porodnice.
@adam75 píše:
Jo a koupila jsem použitou autosedacku - vejce, za 5 měsíců jsme ji použili tak 5× a z toho byla jedna cesta z porodnice.
Vejce jsme koupili taky, tu větší autosedačku budeme kupovat už novou. Ještě jsem koupila použitý kočárek a nafackovala bych si
Ten už taky radši vždycky nový.
Já mám teda, vše nové-mám jednu věc z druhe ruky a to dupajdy od segry
Použité bych Nekoupila
.A ani bych si to nekoupila použité jednou, natož 2×
Prostě nic z druhe ruky nemám jen nové
![]()
Záclony klidně, povlečení - pokud by mě opravdu uchvátilo a šlo vyvařit tak možná, ale žádný teda nemám.. Jinak na malou mám použité skoro vše. Pochybuju, že by na dětském oblečení byly nějaké nežadoucí tělesné tekutiny. ![]()