Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Píšeš, že jsi ZASE vše domluvila… Tak jsi holt nepoučitelná ![]()
Pro všechny, co sem psali, tak děkuji. Není to tak, že bych je do něčeho nutila. Ale když jedeme k nima na návštěvu, tak děti nadsené povídají, co zažili. Nejsou to velké výlety, ale třeba i zřícenina, zoo, zámecký park,…
Pokaždé pak poslouchám, že se taky nwcousi vymyslet, aby děti něj jeli i s nimi. Nabízela jsem, aby si je vzali sami a to nechtějí. Například jsme se domluvili na zoo, což teda domlouval s mini manžel a nakonec jsme jeli sami, i když dětem řekli, že pojedou. Teď s tou chatou to taky nebyl můj nápad. Byli jsme na návštěvě a manželova matka říkala, že by s dětmi taky chtěla strávit víc času a jestli nevím o něčem, kde bychom mohli na pár dní jet. Tak na základě toho jsem to našla. Sama i dětem řekla, že pojedeme na chatu a výsledek je takový jak jsem psala.
@Magical-eyes píše: Více
Ano, měla jsem možnost domluvit chatu přes známého, což oni nemají, tak tu jsem domluvila.
@Magical-eyes píše: Více
Ale ano, máš pravdu, už jsem se poučila a asi odmítám na jejich žádosti o vymýšlení výletů reagovat.
Proplatit.
příště bych je důrazně upozornila na to, že si zaplatí veškeré náklady. Že svého, že ty jenom najdes tím pádem konec.
Ale takhle to proste je. Vzdycky ti, co maji maly zajem pak kňučí, ze za nimi nejezdi, ze dite o ne nema takovy zajem, ze druha babička je oblibenejsi
A co ma jako ta matka delat? Ten vztah prarodičů a vnoucat je z velky casti zodpovědnost tech prarodicu. A vsimni si, ze to nikdy neni ten problem jenom to dite. Tyhle lidi jsou obecne takovi sebestrednejsi, maj furt nehaky peoblem, závist atp. Neni nici starosti napravovat jejich povahu. A ani na to nemaji právo.
Poloz si otazko… Jak cely zivot zijou? Oni asi akcni moc nebudou, jim je zatěžko se i zúčastnit, kdyz uz vse za ne zsridi nekdo jiny
Oni nemaji zajem neco s vašimi detmi podnikat. Oni chteji mit ten status tech super prarodičů. To je vše.
Tak at tohle zarizuje manzel. Ty zarizujes s tvoji rodinou, on bude zařizovat se svoji. Konec koncu je zna nejlip, tak asi sam vi, co jim by se libilo.
Když to podas takhle, tak te nema jak uargumentovat. Protože promiň, vsadim se, ze u vas vse plánuješ ty a tvůj manzel se proste „jenom“ účastní. (To mu nerikej)
Prostě ano, klidne pojedes s detmi i jeho rodici, ale po tvých zkusenostech at to zerizuje in a nese za to odpovednost on. Vsadim se, ze te zacne nrjak vydirat ve smyslu, ze ty to umis lip, on nevi co, ma moc práce, atp. Ne, st to zwridi. Ty budes moc rada a vděčná.
@andrasteia píše: Více
Ale no jo, to jsem čekala. No tak koníků, spokojená? Prostě se zbytečně všechno přehání.
@andrasteia píše: Více
Já v lidech moct číst neumím a kdyzi několikrát řekli, že by chtěli někam jet, tak jsem byla ráda a nakonec byly zklamané děti. Jenže už nevím, co mám dělat. Čekat celé léto doma, až se teda rozhodnou, že něco podniknout, pokud vůbec. A když náhodou už budu mít jiné plany, což mám často, jelikož je to mě poslední lero s dětmi doma, tak je to senou složité, protože na ně nikdy něm čas. Což není pravda, já si ten čas ráda udělám. ![]()
Musi to rreit tvuj manzel. On predpoklada, ze ty vse zaridis, pripadne se prizpusobis a sve plany s detmi zmenis, aby byli rodice spokojeni. On musi rict „mame na vas cas x-y. Co podnikneme? Pokud nebudeme mit do yxz data konkretni plan, ktery by vam vyhovoval, zaridime se sami“. Oni budou manipulovat, vymlouvat se atp., nakonec budou strjne urazrni. Ale uz to nebude tvuj problrm.
Ver mi, mam takovou matku. Mozna ne v takovym rozsahu, ze bych musela dohodbute akce menit, ale ona se proste hrozne vykrouti zr vseho, cemu se ma zavazat a pak je rozmrzela, ze jsme nic nezaridili a vsichni jezdi, zazivaj xyz a ona nic. Jak muj chlap rekl, ona ale nechce nic podniknout, ona si chce stezovat a snit jaky by to bylo… Takze…tohle uz neni tvoje starost. Ale ted je otazka, jestli tvůj muz vubec je ochotny cokoliv resit.
A proč to děláš, když to opakovaně ruší?
Jak sis už všimla, oni hlavně hodně mluví a slibují, ale činy nula. Nejsou schopni vyrazit do zoo, tak se nedivím, že neklapl ani pobyt. A mezi námi, s některými by ten společný pobyt byl za trest, ne dovolená, zvláště když nejsou zvyklí takto někam jezdit. Předpokládám, že cokoliv by se na pobytu nevydařilo, tak by to bylo na tvoji hlavu, protože tys to přece domlouvala. Máme takovou příbuznou a ta je schopná v restauraci na rodinné oslavě vytknout oslavenci, že je polévka přesolená, jak kdyby ji on asi vařil.
Ale třeba se mýlím, třeba by byli fakt vděční, že se někam podívají, ale to by se museli nejdříve vykopat z baráku. Zatím nezvládli ani výlet do okolí, tak bych nějaké další pobyty rozhodně nezařizovala, očividně o tom chtějí jenom mluvit, tak holt budou cestovat pusou a prstem po mapě.
Moji prarodiče taky nebyli kdoví jací výletníci, hlavně v létě bylo dost práce, žně, úrody, seno atd. Ale na několika pobytech jsem s nimi jako dítě byla, organizovalo to družstvo a bylo to skvělé, byli vlastně mezi svými známými a všechno bylo zařízené se vším všudy. Nemáte tan taky takovou možnost? Třeba kdyby to organizoval někdo takto jiný, tak by neměli takovou tendenci z toho vycouvat, vůči tobě jim to není blbé ti s tím kdykoliv seknout. Ale je to prostě jejich volba, nechtějí, tak nemusí, ale nemají nic slibovat vnoučatům. Spíš bych je podpořila v tom, ať si oni sami výlet naplánují, ať je to jejich iniciativa, ne se je snažit dotlačit na vaši akci.
Co jim tak říct to samé, co tu píšeš
Že měli jet s vámi do ZOO, na týdenní chatu, výlet… a nakonec nikam nejeli. Že pořád by chtěli s dětmi někam jet na výlet a ty jsou pak zklamané… ![]()
Hlavní příčinu vidím v tom, že jsi nepochopila, že se z jejich strany nejedná o zájem, ale pouze o řečnické otázky…a ty to hned letíš zařídit…ach jo…
Rozhodně na ně nečekej a ani jim nezpůsobuj čas a program… Budeš akorát zklamaná.
Manželovi rodiče ať si domlouvá a organizuje on.
Nic se nezmění, ale aspoň nebudeš mít nenaplněná očekávání.