Co znamená dobře ty? :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14106
17.11.12 18:34

Tak jo, jsem z jine planety, kdyz jsem docetla a co vse vam prijde divne nebo neznate. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1217
17.11.12 18:40
@Žirafátko píše:
@Veruš1 možná to bude tím, že se pohybuju převážně mezi ajťákama, ale tak děsný mi to nepřijde :) horší je muck muck a psaní stylem LhOWyHsKuYu The :lol:

jinak zkratky jsou

lol – Laughing Out Loud/Lot Of Laugh – Směji se nahlas/Hodně smíchu
rofl – Rolling On the Floor Laughing – válím se smíchy po zemi
om(f)g – Oh My (Fcking) God – Ó můj bože
btw – By The Way – Mimochodem
im(h)o – In My (Humble) Opinion – Dle mého (skromného) názoru
wtf – What The F
ck – Co to sakra…
wth – What The Hell – Podobné jako wtf
thx – Thanks – Děkuji
cya – See Ya – Sbohem/Uvidíme se
rtfm – Read The Fcking Manual – Přečti si sakra návod
n1 – Nice One – Pěkný kousek
stfu – Shut The F
ck Up – Zavři sakra hubu
gr8 – Great – Skvěle
w8 – Wait – Počkej
gg – Good Game – Dobrá hra
bg – Bad Game – Špatná hra
idk – I Don't Know – Nevím
np – No Problem – Žádný problém
pls – Please – Prosím
k – OK
afk – Away From Keyboard – Pryč od klávesnice
fu – F*ck You
gl – Good Luck – Hodně štěstí
hf – Have Fun – Dobrou zábavu, dobře se bav
brb – Be Right Back – Budu hned zpět
bfu – Bloody Fucking User – Běžný „Franta“ Uživatel
afaik – As Far As I Know – Pokud si vzpomínám
lmao – Laughing My Ass Off – Sprostější varianta rofl

Vetsinu znam, ale pouzivam jen pls, btw, omg, wtf a np…ty se snesou i v bezne pracovni komunikaci s kolegy v zahranicnich firmach. a pouze v psane forme. To je holt dobou…
Ale ‚manual‘ me rozsekal
:mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
17.11.12 18:42
@Helii píše:
@danik
To se u nás dost používá, ono záleží odkud jste, z jaké části Česka. Jak jsem zjistila, všude je něco. Já třeba zas nesnáším, rozčiluje mě a tahá za uši, když někdo řekne třeba " přítelovo košile, manželovo oběd " atd.To bych vraždila :pocitac:, co je to za paskvil.Snad správně je Přítelova košile, manželův oběd a tak, nebo ne? Je tu někdo češtinář, že by to trochu vysvětlil?

vsak to je uplne normalni nespisovna mluva, ale zadny nareci, takhle se mluvi uplne vsude krom moravy :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
17.11.12 18:43
@Flyingfrog píše:
Tak jo, jsem z jine planety, kdyz jsem docetla a co vse vam prijde divne nebo neznate. :oops:

to ja asi taky :-D ale neivm kolik je uzivatelkam, co to neznaji. Mne 25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
17.11.12 18:45
@careynka píše:
to ja asi taky :-D ale neivm kolik je uzivatelkam, co to neznaji. Mne píše: Více

Carey, mne 31. :lol:

A nezahledla jsem klasiku RTFM, takovy predchudce UTFG. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1217
17.11.12 18:47

Ja mam alergii na moravskou cestinu ala ‚sla jsem tam kvuli pana‘… nejsou kurna pravidla cestiny pro celou republiku stajna? tak kde si vymysli vlastni pady? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
17.11.12 18:48

RTFM? Co je to?
Ono je docela dobře možný, že ty, co to neznaj, prostě málo používaly počítač, internet…znám plno lidí, co mezi 15. a 25.rokem třeba až tak net nežrali…FB nemaj, email jen vkvůli škole, práci. A k takovejm zkratkám se nedostaly. Já většinu z nich znám, ale nikdy jsem je nepoužívala, jen MTR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
17.11.12 18:51
@Berenikee píše:
Ja mam alergii na moravskou cestinu ala ‚sla jsem tam kvuli pana‘… nejsou kurna pravidla cestiny pro celou republiku stajna? tak kde si vymysli vlastni pady? 8o

tata je moravak a hadal se se mnou ze auta jezdilY je spravne a zadny jezdilA :-D ze to treba zena jezdila :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1217
17.11.12 18:56
@careynka píše:
tata je moravak a hadal se se mnou ze auta jezdilY je spravne a zadny jezdilA :-D ze to treba zena jezdila :dance:

tak dobre, zes to nepodedila ;) nic proti moravakum, ale na cestinu ja jsem pes :pocitac: Ale v Praze taky obcas clovek slysi prasarny jak ‚kam jedes na vejkend?‘ :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1217
17.11.12 18:56
@careynka píše:
tata je moravak a hadal se se mnou ze auta jezdilY je spravne a zadny jezdilA :-D ze to treba zena jezdila :dance:

tak dobre, zes to nepodedila ;) nic proti moravakum, ale na cestinu ja jsem pes :pocitac: Ale v Praze taky obcas clovek slysi prasarny jak ‚kam jedes na vejkend?‘ :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
17.11.12 19:03

Jen moravákům a těmhle různejm nářečníkům se musí hůř učit spisovná čeština, ne? Nejlíp mluvěj severočeši, protože nemaj žádný zprzněniny. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
17.11.12 19:03
@Izzz píše:
RTFM? Co je to?
Ono je docela dobře možný, že ty, co to neznaj, prostě málo používaly počítač, internet…znám plno lidí, co mezi 15. a 25.rokem třeba až tak net nežrali…FB nemaj, email jen vkvůli škole, práci. A k takovejm zkratkám se nedostaly. Já většinu z nich znám, ale nikdy jsem je nepoužívala, jen MTR.

Read The Fucking Manual :-)

Já se k počítači dostala někdy kolem těch 23, čili dosti pozdě, ale pohybovala jsem se na něm pak dost a mezi scifistama a ajťákama. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
17.11.12 19:07
@Berenikee píše:
tak dobre, zes to nepodedila ;) nic proti moravakum, ale na cestinu ja jsem pes :pocitac: Ale v Praze taky obcas clovek slysi prasarny jak ‚kam jedes na vejkend?‘ :poblion:

I na psanou češtinu? Jakože na začátku věty velké písmeno, tečku před smajlíkem a tak? :jazyk: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
17.11.12 19:12

Tečku před smajlíkem? Ježiš, tak to jsem taky z jiný planety… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
17.11.12 19:12
  • Citovat