Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak jo, jsem z jine planety, kdyz jsem docetla a co vse vam prijde divne nebo neznate. ![]()
@Žirafátko píše:
@Veruš1 možná to bude tím, že se pohybuju převážně mezi ajťákama, ale tak děsný mi to nepřijdehorší je muck muck a psaní stylem LhOWyHsKuYu The
![]()
jinak zkratky jsou
lol – Laughing Out Loud/Lot Of Laugh – Směji se nahlas/Hodně smíchu
rofl – Rolling On the Floor Laughing – válím se smíchy po zemi
om(f)g – Oh My (Fcking) God – Ó můj bože
btw – By The Way – Mimochodem
im(h)o – In My (Humble) Opinion – Dle mého (skromného) názoru
wtf – What The Fck – Co to sakra…
wth – What The Hell – Podobné jako wtf
thx – Thanks – Děkuji
cya – See Ya – Sbohem/Uvidíme se
rtfm – Read The Fcking Manual – Přečti si sakra návod
n1 – Nice One – Pěkný kousek
stfu – Shut The Fck Up – Zavři sakra hubu
gr8 – Great – Skvěle
w8 – Wait – Počkej
gg – Good Game – Dobrá hra
bg – Bad Game – Špatná hra
idk – I Don't Know – Nevím
np – No Problem – Žádný problém
pls – Please – Prosím
k – OK
afk – Away From Keyboard – Pryč od klávesnice
fu – F*ck You
gl – Good Luck – Hodně štěstí
hf – Have Fun – Dobrou zábavu, dobře se bav
brb – Be Right Back – Budu hned zpět
bfu – Bloody Fucking User – Běžný „Franta“ Uživatel
afaik – As Far As I Know – Pokud si vzpomínám
lmao – Laughing My Ass Off – Sprostější varianta rofl
Vetsinu znam, ale pouzivam jen pls, btw, omg, wtf a np…ty se snesou i v bezne pracovni komunikaci s kolegy v zahranicnich firmach. a pouze v psane forme. To je holt dobou…
Ale ‚manual‘ me rozsekal
![]()
@Helii píše:
@danik
To se u nás dost používá, ono záleží odkud jste, z jaké části Česka. Jak jsem zjistila, všude je něco. Já třeba zas nesnáším, rozčiluje mě a tahá za uši, když někdo řekne třeba " přítelovo košile, manželovo oběd " atd.To bych vraždila, co je to za paskvil.Snad správně je Přítelova košile, manželův oběd a tak, nebo ne? Je tu někdo češtinář, že by to trochu vysvětlil?
vsak to je uplne normalni nespisovna mluva, ale zadny nareci, takhle se mluvi uplne vsude krom moravy ![]()
@Flyingfrog píše:
Tak jo, jsem z jine planety, kdyz jsem docetla a co vse vam prijde divne nebo neznate.
to ja asi taky
ale neivm kolik je uzivatelkam, co to neznaji. Mne 25
@careynka píše:
to ja asi takyale neivm kolik je uzivatelkam, co to neznaji. Mne píše: Více
Carey, mne 31. ![]()
A nezahledla jsem klasiku RTFM, takovy predchudce UTFG. ![]()
Ja mam alergii na moravskou cestinu ala ‚sla jsem tam kvuli pana‘… nejsou kurna pravidla cestiny pro celou republiku stajna? tak kde si vymysli vlastni pady? ![]()
RTFM? Co je to?
Ono je docela dobře možný, že ty, co to neznaj, prostě málo používaly počítač, internet…znám plno lidí, co mezi 15. a 25.rokem třeba až tak net nežrali…FB nemaj, email jen vkvůli škole, práci. A k takovejm zkratkám se nedostaly. Já většinu z nich znám, ale nikdy jsem je nepoužívala, jen MTR.
@Berenikee píše:
Ja mam alergii na moravskou cestinu ala ‚sla jsem tam kvuli pana‘… nejsou kurna pravidla cestiny pro celou republiku stajna? tak kde si vymysli vlastni pady?
tata je moravak a hadal se se mnou ze auta jezdilY je spravne a zadny jezdilA
ze to treba zena jezdila ![]()
@careynka píše:
tata je moravak a hadal se se mnou ze auta jezdilY je spravne a zadny jezdilAze to treba zena jezdila
tak dobre, zes to nepodedila
nic proti moravakum, ale na cestinu ja jsem pes
Ale v Praze taky obcas clovek slysi prasarny jak ‚kam jedes na vejkend?‘ ![]()
@careynka píše:
tata je moravak a hadal se se mnou ze auta jezdilY je spravne a zadny jezdilAze to treba zena jezdila
tak dobre, zes to nepodedila
nic proti moravakum, ale na cestinu ja jsem pes
Ale v Praze taky obcas clovek slysi prasarny jak ‚kam jedes na vejkend?‘ ![]()
Jen moravákům a těmhle různejm nářečníkům se musí hůř učit spisovná čeština, ne? Nejlíp mluvěj severočeši, protože nemaj žádný zprzněniny. ![]()
@Izzz píše:
RTFM? Co je to?
Ono je docela dobře možný, že ty, co to neznaj, prostě málo používaly počítač, internet…znám plno lidí, co mezi 15. a 25.rokem třeba až tak net nežrali…FB nemaj, email jen vkvůli škole, práci. A k takovejm zkratkám se nedostaly. Já většinu z nich znám, ale nikdy jsem je nepoužívala, jen MTR.
Read The Fucking Manual ![]()
Já se k počítači dostala někdy kolem těch 23, čili dosti pozdě, ale pohybovala jsem se na něm pak dost a mezi scifistama a ajťákama. ![]()
@Berenikee píše:
tak dobre, zes to nepodedilanic proti moravakum, ale na cestinu ja jsem pes
Ale v Praze taky obcas clovek slysi prasarny jak ‚kam jedes na vejkend?‘
I na psanou češtinu? Jakože na začátku věty velké písmeno, tečku před smajlíkem a tak?
![]()
Tečku před smajlíkem? Ježiš, tak to jsem taky z jiný planety… ![]()