Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Terkams aha, to je škoda, já myslela, že máš tip, kde se dají sehnat v e-podobě.
V knihovně jsem si půjčila první díl a pak jsem zjistila, že je to právě ta druhá půlka pvního dilu
A na tu první půlku bylo asi 15 rezervací, tak jsem nezačala číst od začátku ![]()
@Tonyax já to mám v e-verzi, teda myslím. Tedy jestli je to ono
V názvu je Píseň ledu a ohně (Hra o trůny)
@madi já jsem to stáhla z ulozto, ale bylo to nějaké divné. Strašně moc chyb a to jsem přelítla jen první stránku. Tak sonduju, jestli není někde lepší verze.
@Tonyax chyby ve smyslu překlepů nebo nesmyslných znaku místo písmen s hacky a carkama? Překlepy bývají ve všech ebookach, někdy i tech oficiálních, ale nesmyslný znaky jsou v nastavení kódování. Já mám komplet Hru o trůny a v pohodě.
Včera jsem si půjčila na čtení čtečku dítka (KOBO mini) a musím říct, že absolutní nadšení. Není sice tak rychlá jako můj NOOK, ale ani není zoufale pomalá, malý rozměr mi nevadil a naopak, po návratu ke své čtečce jsem si chvíli musela zvykat.
@doriang myslím chyby, když v každém druhém slově chybí písmenko.
Teď mám ve čtečce verzi s těma otazníkama, ale zatím jsem nezkoušela s tím něco dělat.
No ale teď mě napadlo, jestli jsou v náhledu v počítači ty písmenka vynechaná a pak ve čtečce místo nich otazníky?
![]()
Jak se to kódování nastavuje?
Mě to teď taky blbne, převedla jsem si Jillian M. ze skenovaného pdf na pdf stránka na stránku (abych neměla 2 na 1) a v pc vypadá normálně ale ve čtečce to vynechává diakritiku, nevíte co s tím?
@Terkams dělá a tak pdf do kindlu vůbec nedávám, převádím na mobi. Já se peru s tím, že v pdf dokumentu je vše ok a jak to převedu do mobi, je tam spousta překlepů, mezer ve slovech atd. Pro čtení dost nešťastnej formát ![]()
Ja nevim co s tim delate… me zatim az na par vyjimek vsecky knizky jedou v pohode(konkretne ty Game of Thrones treba), v Calibre jsem akorat musela akorat nastavit kodovani(kdyz dam prevest knihy tak se objevi dialog a v leve liste ma moznost vzhled a chovani a tam je pak policko kodovani vstupnich znaku, tam mam nastaveno cp1250 a az na fakt jen par vyjimek mi to prevadi vsecko bez paznaku) a jakykoli pdf tam prevedu tak v pohode. Asi u 5 knizek to obcas prehodilo pismenko, ale jinak dobry. Sem tam preklep tam taky je, ale zadny otazniky nebo paznaky… sem tam rozhozena stranka, ale to me taky nijak neomezuje, rozhodi to hlavne pokud je v textu treba tabulka.
A pdf je fakt blbej format, vsecko prevadim.
Jinak teda kdyz mam fakt blbou knizku tak se proste snazim najit lepsi… u par Prachettu se nam stalo, ze se to nedalo cist co v tom bylo chyb, tak jsme proste stahli jinde. A treba na ebookforu se mi snad jeste nestalo, ze by byla vylozene spatne udelana knizka.
No já stáhla sken Jillian Michaels - Ovládněte svůj metabolismus z ulož. to a je to dost tragickej sken, převedla jsem to do mobi a tam to jde číst krásně, jenže je tam dost tabulek a ty mobi prostě nezobrazí a je v tom zmatek, takže jsem chtěla číst v pdf aby ty tabulky byly ok, jenže tam mi to vynechává znaky, zkusím tedy jiné kodování. V Calibre mi ten scan předělat nešel takže jsem to dělala v ABBYY, zatím jsem na to ale neměla uplně moc času, takže jsem se možná někde překoukla.. někdo mi říkal že by to mohlo být nastavením špatného jazyka
@Terkams mě právě tahle knížka moc nepřijde vhodná do čtečky, právě proto, co je tam věcí okolo. Já jsem to teda ještě nezkoušela
Ale přijde mi, že tohle prostě nepobere. Já tam mám jeden soubor pdf a celá ta stránka pdf se mi zobrazí na té čtečce najednou, takže písmenka jsou úplně miniaturní, jako k přečtení ano, ale komfortní čtení to není ani náhodou.
Já mám u jedné knížky problém s tím, že pdf verze je naprosto v pořádku, bez překlepů a chyb a jak to převedu na mobi, tak překlepy, vynechaná písmena (a to nejsou česká s diakritikou), mezery v rámci slova. Mě to pak vůbec nebaví číst, když se každou chvíli musím zastavovat a zkoumat, co tím chtěl básník říci. A to jsem to zkoušela převádět v calibru i v nějakých online convertorech, ale výsledek pořád stejný
Ale jinak jsem s kindlem moc spokojená, už jsem přečetla tři knížky od vánoc ![]()
Holky, kdo mate ctecku s podsvicenim…
To podsviceni jde vypnout/zapnout dle potreby nebo je aktivni stale, jako treba u mobilu?
Diky ![]()