Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@madi No já si právě ten sken převedla tak, že mám na stránce jen jednu stránku, takže by se to četlo pěkně, v mobi to čtu a víceméně to jde, ale nelíbí se mi to, že místo tabulek je tam rozházený text, já v mobi přečetla už půlku té knihy právě
Zkusím večer když bude chvilka to převést znovu a nastavit jinak kódování, v tom bude zakopaný pes.
@Pherenike Mělo by jít zapnout/vypnout a nebo i nastavovat intenzitu
@Terkams tabulky to nedá jakkoli
To není v kódování. Kódování ovlivní akorát tu diakritiku, znaky. Mozna jinej konvertor, ale nevím.
@doriang jj to vím, proto to chci číst v pdf, převedla jsem do pdf a tam mi zmizeli znaky, přitom na pc jsou, ale ve čtečce ne - přijde mi to divné, protože s PDF by přece neměl prohlížeč nic dělat.
@Terkams díky za info
Mě šlo o to, abych ho mohla úplně vypnout…
S toustovačem atd. takhle podle mě blázní každý
Ono to časem většinou opadne ![]()
Jaj
Ten toustovač sem uplně nepatří pardon
To mělo být do trochu jiné diskuze…smáznu to ![]()
Tak jsem zkusila změnit to kódování a otazníky mi v textu zůstaly.
![]()
@Tonyax a v původním textu nejsou? Možná jiný kódování. Já to taky musela párkrát zkusit.
@Tonyax a v původním textu nejsou? Možná jiný kódování. Já to taky musela párkrát zkusit.
@doriang zkusila jsem namátkou několik těch kódování a zatím nic. Když dám náhled v počítači, tak v místě otazníků písmenka chybí.
Tak si jdu pro další radu ![]()
Jestli jsem to správně pochopila, tak u Kindlu je jejich formát mobi (?), do kterého je potřeba přes program Calibre převést knihy, aby byly v Kindlu k přečtení?
U Pocketbooku je také nějaký program na převádění do jejich formátu? Případně, jaký formát to je? ![]()
Předem díky ![]()
@Pherenike Pocketbook přečte prakticky cokoliv, tam nic většinou převádět není potřeba.
U Kindle buď převedeš na mobi třeba v Calibre nebo si ho můžeš poslat mailem do čtečky s tím, že do předmětu napíšeš convert. První varianta obvykle produkuje trochu lepší výsledky. Paperwhite sám od sebe mimo vlastních formátů zvládá pdf, doc, html, txt a rtf.
@Pherenike ofiko format je AZW, jinak mobi
@Tonyax Jestli jsou chyby uz v puvodnim textu tak to prevodem nespravis. Musis mit dobrej puvodni text a pak teprv resit pokud se ti prevede spatne.
@kotyk diky,takze pocketbook je pro normalniho cloveka, jako pro me ![]()