Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj
vadí mi to moc, to že jsou děti neznamená, že musí tvořit všude. Hlavně se to pak přenáší do dospělosti, za každým rohem stojí chlap a čůrá, fuj.
=)
V období „odplínkování“ se doma prostě všechno točí kolem čůrání a kadění.
A myslím, že je na tobě, jak dlouho to se svými dětmi „budeš hrát“.
Ony jsou malé, docela „pyšné“ (no, šestiletý kluk už asi ne), že už to umí=)
U nás když je teplo taky děcka čůrají venku, chodí ale bokem a proběhne to… v poklidu a bez zbytečného upozorňování=)
jizvíková, tak to se mi ulevilo, že nejsem jediná
jen se děsím, jak to budu jednou praktikovat, až budeme jezdit k manželově rodině, abych jim vysvětlila, že nemusí dítě,kde zrovna stojí, konat potřebu…protože už teď mi je jasné, že na mě budou koukat divně a manžel setře samo mě, protože jeho rodinka je nedotknutelná ![]()
No nevím, taky teď odplenkováváme a jak píše Pipet, tak opravdu je to věc, kterou se zabýváme celý den
A když jednoduše zahlásí, že potřebuje, tak mám čas akorát na stažení kalhot, na úprk někam nikoliv
Já to tolik neprožívám, nevadí mi to ![]()
Ale tohle já chápu, mě je o ty doprovodné okolnosti…jak se to komentuje a haha a pak se třeba otočí ještě nahej a všichni k tomu mají nějakej komentář…to snad přece není potřeba ne? zakladatelka
Já bych řekla, že u 3 letého je to ještě celkem normální, ale 6 letý už by měl vědět, že se nečůrá všude. A hlavně, že na zahradě u domu by měl chodit normálně na záchod a nečůrat na zahradě.
Když budeš 2-3roky dennodenně přebalovat posranej zadeček a do nekonečna měnit počuraný plínky, tak se pak budeš zubit na každou loužičku a bobeček, o který se už dál vůbec nemusíš starat, mejt někomu zadek, měnit počuraný tepláky.
Podle mě to vychází z toho úžasu a radosti, že jsou ty děti v tomto KONEČNĚ samostatné.
no já nevím, já si prostě myslím, že šestiletý dítě(skoro 6,5), by si mohlo dojít buď na záchod nebo alespoň někam do ústraní, které bylo kousek a ne se postavit u stolu, otočit se a začít čůrat na kvítka, která jsou kousek od stolu a všichni z toho uchvácení…teda spíš hlavně tchán, to je kapitola sama pro sebe (on sám venku chodí na hnůj, tak co můžu čekat, že)…v září má jít dítko do školy, to se tam jako uprostřed hodiny postaví, řekne, že potřebuje čůrat a vykoná potřebu na nejbližší květináč???
Tak asi budu divná matka, když tohle nedovolím a rozhodně to nebudu trpět, aby mi v tomhle tchánovci dítě „kazili“…jen se právě bojím hádek s manželem, jemu totiž veškeré rozmazlenosti jeho neteře a synovce přijdou naprosto v normě…zakladatelka
Anonymní píše:
no já nevím, já si prostě myslím, že šestiletý dítě(skoro 6,5), by si mohlo dojít buď na záchod nebo alespoň někam do ústraní, které bylo kousek a ne se postavit u stolu, otočit se a začít čůrat na kvítka, která jsou kousek od stolu a všichni z toho uchvácení…teda spíš hlavně tchán, to je kapitola sama pro sebe (on sám venku chodí na hnůj, tak co můžu čekat, že)…v září má jít dítko do školy, to se tam jako uprostřed hodiny postaví, řekne, že potřebuje čůrat a vykoná potřebu na nejbližší květináč???Tak asi budu divná matka, když tohle nedovolím a rozhodně to nebudu trpět, aby mi v tomhle tchánovci dítě „kazili“…jen se právě bojím hádek s manželem, jemu totiž veškeré rozmazlenosti jeho neteře a synovce přijdou naprosto v normě…zakladatelka
Tak to pak jedině dítko „naučit“ aby čůral na něco tatínkovo oblíbené
třeba mu to pak dojde…
Ahoj-také si myslím,že u tříletého dítěte se dá ještě leccos tolerovat,ale šestileté patří s potřebou na záchod
A nejvíce mě štvou maminky,sedící pod slunečníky,káva,cigárko a potomek čůrá klidně mezi stoly.Nebo v tom lepším případě ho mamka popadne a popojde pár metrů. Vím,že když se chce,tak bývá někdy už skoro pozdě,ale popoběhnout někam dále se dá téměř vždy.
také mi to vadí.dcerku( 2roky) nechávám čurat na zahradě.zkouší nosit kalhotky a je patřičně pyšná na to že čurá na travičku.
Anonymní píše:
no já nevím, já si prostě myslím, že šestiletý dítě(skoro 6,5), by si mohlo dojít buď na záchod nebo alespoň někam do ústraní, které bylo kousek a ne se postavit u stolu, otočit se a začít čůrat na kvítka, která jsou kousek od stolu a všichni z toho uchvácení…teda spíš hlavně tchán, to je kapitola sama pro sebe (on sám venku chodí na hnůj, tak co můžu čekat, že)…v září má jít dítko do školy, to se tam jako uprostřed hodiny postaví, řekne, že potřebuje čůrat a vykoná potřebu na nejbližší květináč???Tak asi budu divná matka, když tohle nedovolím a rozhodně to nebudu trpět, aby mi v tomhle tchánovci dítě „kazili“…jen se právě bojím hádek s manželem, jemu totiž veškeré rozmazlenosti jeho neteře a synovce přijdou naprosto v normě…zakladatelka
Anonymní, trochu OT. Jen z pozice člověka, který měl obdobně chytré řeči, že „moje děti TOHLE rozhodně dělat nebudou“ a „já si svoje děti vychovám líp“ a tak dále… Věř mi, že tohle si říká skoro každá nastávající matka či nematka, ale při soužití s dítětem zjistíš, že jaksi musíš počítat i s různými libůstkami a podivnůstkami ze strany dítěte. Zkrátka nejde o to, jak ty zvládneš výchovu dítěte, ale taky jak na ni dítě bude reagovat. Tak aby ses pak nedivila…
přijde mi, že u toho šestiletého to je pěkný úlet. Mám za to, že ve školním věku by už mohl vědět, že se nečůrá kde tam, ale že se má „odklidit“ někam do koutkua neexhibovat na veřejnosti. Taktéž mi nepřijde správné, že se tomu okolostojící smějí a chválí ho. Znovu opakuji, že se to týká toho staršího, u tříleťáka bych to možná ještě tolerovala, ale tam bych předpokládala, že zahlásí a matka (otec) skočí a dítě včas dopraví k objektu vhodnému k počůrání. Opravdu mi nepřijde správné vykonávat potřebu kdekoliv to na dítě přijde a ještě se tím chlubit.
A divná nejsi, neboj - anebo je nás divných mnohem víc. ![]()
Ahoj, zajímá mě Váš názor…ačkoliv za necelé dva měsíce se stanu sama mámou, nějak mi moc nevoní kolem dětiček jedna věc…nevím, zda se mi to podaří přesně vysvětlit…ale nějak prostě nemusím, když jsou ještě menší, cca do těch pěti, šesti let, že se venku prostě svlíknout a hodí potřebu kdekoliv ještě všichni příbuzní kolem to úžasně vtipně a roztomile komentují…dám konkrétní příklad…jsme u tchánovců na zahradě na oslavě, běhají tam dvě děti holčička 3 roky a kluk 6let a najednou kluk, že se m chce čůrat, otočí se na nejbližší kvítka a vyčůrá se, pak se otočí s „holým pindíkem“ na nás všechny a zubí se a ostatní se smějou a mají vtipné komentáře…mně tohle fak leze na nervy, nemyslím, že by se muselo kolem těhle věcí pořád dělat takové divadlo…jsem podle Vás divná? Nebo co si o tom myslíte? já mám prostě ráda určitou intimitu a kulturu chování…nevím, jak to lépe vysvětlit…