Cvičení a spalování tuků

574
19.4.06 12:41

Cvičení a spalování tuků

Ahoj holky,

předem podotýkám, že se neptám za sebe, ale za moji švagrovou, která se rozhodla skončit s nadbytečnými kilogrami.

Mám se zde zeptat jestli někdo nemáte zkušenost se cvičením a používáním Karnitinu(nevím jak se to přesně píše). Prý by to mělo více pomáhat při hubnutí. Je to pravda nebo jen nějaký kec.

Děkuji za všechny odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76
19.4.06 18:26

Ahojky,

karnitin jsem brala ve formě kapiček a VŽDY před nějakým zátěžovým sportem - u mně konkrétně spinning a jízda na kole v přírodě. Víc jsem se potila a měla jsem ze sebe pocit, že jsem si dala pořádně do těla. Po čase jsem začala i hubnout. Je otázka, jestli to bylo díky karnitinu nebo díky placebo-efektu :D výsledek ale byl, tak bych si tím teď hlavu nelámala :D
Myslím, že je to jako s každým jiným prostředkem na hubnutí - chce to cvičit, jíst odlehčeněji a ne jenom sedět a koukat na váhu, jestli už se něco děje.

Přeju hodně úspěchů
Kamila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabriela28
4.2.14 11:00

L-Karnitine používám od firmy ProfiMass - http://www.profimass.cz/…000ml-jahoda ;)

• Citovat
  • Upravit
1096
10.11.15 08:28

Jak účinně spalovat tuky v oblasti zadku a stehen? Mám sedavé zaměstnání a dost se mi teď uložilo. Díky :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
CarolS
10.11.15 09:02

@DianaAndílek
Bezkonkurenčně stepper/rychlá chůze - do kopce/běh.

• Citovat
  • Upravit
736
10.11.15 09:13

Spalování tuků na jednom místě těla je mýtus. Pokud cvičíte na jednu svalovou partii (třeba bříško), spalujete tuky po celém těle, ale jen bříško posílíte a vytvarujete (chcete-li posílit břicho, musíte cvičit zároveň i záda..)
Takže spalovat + posilovat kýženou partii.

Viz zde:
Mýtus č.2 – Posilováním břišních svalů ke štíhlému břichu
Další klasický mýtus. Celá desetiletí můžeme sledovat lidi, jak se moří u sklapovaček a dalších cviků na břišní svaly v dobré – ale falešné – víře, že se takto dopracují ke kýženému útlému pasu.
Ve skutečnosti se bohužel nic takového s největší pravděpodobností nestane. Cviky na břicho sice zpevní a vypracují dané svalové partie, avšak nepochlubíte se s nimi, neboť zůstanou ukryty pod vrstvami tuků.
Abyste se zbavili tuků a mohli se pochlubit dlažebními kostkami na břiše, musíte používat cviky a způsoby zátěže, které spalují velké množství kalorií. To jsou takové, které působí na velké svalové partie, případně komplexně na větší množství partií (ideálně na celé tělo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
10.11.15 09:51

Máte nějaké konkrétní cviky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
10.11.15 11:15

Včera jsem doma cvičila na TRX a jak mě dneska bolí zadek a stehna.. Správně vykonané dřepy a výpady můžu doporučit.

Koukni sem http://fityou.cz/cviky/vypady/

a na plank jsem zapomela :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
11.11.15 11:04

@DianaAndílek Zkoušela jsi ty výpady? je to fakt mazec na stehna a na zadek. A ještě existují varianty, třeba přidáš ruce se zátěží a tak. A když budeš cvičit pořádně, druhý den nevylezeš z postele :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková