Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Zdravím,
mám 3 měsíce po porodu a stále se ještě nemůžu zbavit nadváhy.
Plně kojím, takže nějaká výrazná omezení v jídelníčku nepřipadají v úvahu.
Spousta lidí doporučuje běhání nebo cvičení s J. Michaelsovou, ovšem problém je, že pár týdnů po porodu mě začala bolet kolena, takže nějaké podřepy apod. jsou pro mě nepřijatelné, poskoky a běh taky, protože natřásání nalitých prsou, povislého břicha a velkého zadku je značně nepohodlné (aneb setrvačnost je mrcha
).
Nemá někdo doporučení na nějaká cvičení? Chtěla jsem si koupit orbitrek, ale na magnetický nemám a v recenzích jsem se dočetla, že pásový je moc hlučný…
Tak nevím…
Jak jste se s kily popraly vy, co vám pomohlo?
Díky.
@Fircon orbitrek nebo rotoped. Mmchdm, já mám ten magnetický za 1000 kč z inzerátu. pohledej, určitě najdeš.
A můžu se zeptat jak je velký? Nemám doma moc místa a magnetické jsem našla samé veliké (šířka+délka).
Já mám doma ten pásový a normálně u něj koukám na televizi… Koupila jsem ho za 600 na bazaru.
80% úspěchu je změna jídelníčku. Nikde není psáno, že se musíš nějak omezovat, ono jde jen o to trochu přehodnotit stravovací návyky, brzdit se v jezení sladkého, tučného, smaženého, uzenin apod. Zařadit celozrnné pečivo (samozřejmě pokud to nebude vadit miminku), jíst kvalitní šunku, sýry do 30% tuku, jogurty do 2% tuku, hodně zeleniny, kvalitní maso, přílohy, nepít sladké limonády ale nejlépe jen čistou vodu nebo neslazené čaje. Moje kamarádka taky plně kojí a začala hubnout s pomocí výživové poradkyně, takže to jde, zkus někoho takového najít, oní vi, jak sestavit jídelníček kojící ženě
Já jsem zhubla právě až s poradkyní a taky jsem ještě kojila, i když ne plně. Co se týče cvičení, orbitrek je fajn nápad, Jillian je na kolena a ostatní klouby fakt záhul, takže tomu se vyhni, pokud s tím máš nějaké problémy, já jsem si takhle odrovnala achilovky :-/ Ale jinak cvičím s Bobem Harperem, videa jsou na youtube, to mi celkem vyhovuje ![]()
Jo cvičení je dosti a ten jídelníček jak už tady někdo psal, omezit sladké tučné smažené jíst pravidelně hodně pít, chodit na dlouhé procházky, rotopet jogu pilates, plavání, jill později. Já cvíčím jill i boba a jde to. zatím, ale nekojím takže tak ¨