Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
urbi píše:
cvičím doma - od cvičitelky mám sestavený kruhový trénink na míru, cvičím cca 2 - 3× týdně určené cviky (střídám nohy, břicho, ruce), vydje mě to cca na 3/4 hodiny, cvičím u televize nebo u mnou oblíbené hudby, nikdo mě u toho nepozoruje… ideální, jsem spokojená. 3× týdně do fitka nebo jinam by mi fakt nevyšlo, plus k tomu cesta, oblíkání atd atd… se cvičením doma jsem spokojená maximálně, cvičím cca 2 měsíce, nic mě to nestojí a čas si určuju dle sebe a požadavků dětí![]()
A jak to děláš, aby u toho nerušily ani ty děti? Cvičíš pokaždé v jinou hodinu? Nebo v nějakou pravidelnou?
Mně to nakonec doma s DVD také bavilo! Ale štvalo mě to vyrušování, to že jsem se rozehřála a pak toho musela nechat a jít přebalovat, otevřít pošťačce a tak. Strašně mě to štvalo… ![]()
Tak třeba já teď půjdu na zumbu, kde je i hlídání dětí
Jinak zrovna se už hodinu kopu, abych si šla do obýváku zacvičit…zatím nic
Možná by nebyl špatný xbox (tedy spíš WII) a na něm nějaký „sport“?
xangel87 píše:
Tak třeba já teď půjdu na zumbu, kde je i hlídání dětíJinak zrovna se už hodinu kopu, abych si šla do obýváku zacvičit…zatím nic
Možná by nebyl špatný xbox (tedy spíš WII) a na něm nějaký „sport“?
Já chtěla na břišní tance, jenže lektorka je těhu a neučí
S hlídáním dětí tü máme jen spinning, to jsem zkoušela už před malou, ale vůbec mě to nechytlo. Xbox by špatný nebyl, špatná je ta cena
stavíme, takže musíme šetřit. Těším se na léto, to toho půjde dělat víc, jezdit nakole( i s malou), na bruslích(pokud teda bude ještě chtít být malá v kočáru)
Wiolla píše:urbi píše:A jak to děláš, aby u toho nerušily ani ty děti? Cvičíš pokaždé v jinou hodinu? Nebo v nějakou pravidelnou?
cvičím doma - od cvičitelky mám sestavený kruhový trénink na míru, cvičím cca 2 - 3× týdně určené cviky (střídám nohy, břicho, ruce), vydje mě to cca na 3/4 hodiny, cvičím u televize nebo u mnou oblíbené hudby, nikdo mě u toho nepozoruje… ideální, jsem spokojená. 3× týdně do fitka nebo jinam by mi fakt nevyšlo, plus k tomu cesta, oblíkání atd atd… se cvičením doma jsem spokojená maximálně, cvičím cca 2 měsíce, nic mě to nestojí a čas si určuju dle sebe a požadavků dětí![]()
To by mě také zajímalo:-) my máme jen 1+1, takže se nikam nemůžu zavřít…
Já se doma nedokopu, ale potřeboval bych posilovat jako sůl.. ![]()
Já teda chodím do tělocvičen na různé posilování-hopsání, ale když to nejde, mám doma DVD Cindy Crawford a to mě baví od puberty (kupovala jsem to jako VHS a nechala si to přehrát na dvd, teď jsem koukala, že stojí 49,– a já za to dala víc než desetinásobek
). A za ty roky z toho mám vytáhlé moje nej cviky (ona tam furt pije a dělá sexy pózy a to mě zdržuje), které dělám zpaměti klidně před malou a zaberou tak 20 minut. Když jsem hubla, dala jsem tu dvacetiminutovku pětkrát denně. Ale chce to přesně si určit čas, který budeš cvičit, protože doma se vždycky najde důvod, proč cvičení přerušit (zamíchat omáčku, zkouknout dítě, utřít prach,…).
Nebýt cvičební harcovnice, tak si zajdu jednou zaplatit trenéra, nechám si ukázat sestavu na míru (ideálně s tatínkem a mimísem, aby mi to natočili, kdybych něco zapomněla) a cvičila doma. Cvičení je o motivaci - buď chceš nebo nechceš
. Vaření taky něco stojí - času i peněz - a člověk to obětuje, protože se nejíst CHCE. Ještě bych popřemýšlela nad cvičením s mimčem - dítě se zabaví, máma lehce zaposiluje. S malou chodím a zatím ji to baví, koukala jsem, že s většími dětmi je to větší zábava (a makačka
). A ty domácí stroje jsou podle mne naprd - jednostranný pohyb, zaberou místa… A ještě jeden tip: na uloz.to jde stáhnout zumba a na aukru koupit za pár kaček Kynychová, Huff, Šípková,…
potřebovala bych cvičit, ale to by se mnou nesměl cvičit můj prcek, jsem každý den tak vyřízená, že ještě do toho cvičit(kdekoliv) bude to mít za následek celkové vyčerpání organismu ![]()
cvičím večer, když děti usnou… energii taky nemám,kdo mě zná ví, že nemám úplně spavé a pohodové dítě
, za poslední rok jsem naspala v průměru pět hodin za noc a to ještě kouskovaně po desítkách minut, ale to cvičení mi naopoak pomáhá nakopnout nějaké ty endorfiny a dobrý pocit.
Tak je fakt, že večer, cca po 22h, mi spí obě děti. Ale to je zase doma manžel a před tím teda cvičit nebudu (když pominu to, že jsem večer KO).
Já to právě zkoušela dopoledne. Starší syn u babičky nebo ve školce, mimino dopolední spánek. Ale stejně se furt něco dělo a rušilo… ![]()
Cvičení mimo domov s dítkem, je pro mě nepředstavitelné. Než ho vypavím, někam dojedu, pak tam cvičit, zase ho oblíkat, přebalit, naložit, odvést… brrrr. To je tak 2-3 hodinová záležitost, děs běs.
Já to budu muset zkusit zase to ráno/dopoledne. Před miminem cvičit mi neva, starší bude pryč a když to dám zavčasu než bude mimino protivný, tak by to snad šlo… I ta pošťačka chodí až kolem oběda… Ale teď to nejde, mám angínu.
Hned jak budu zdravá, jdu na to… ![]()
Heršvec, začít teď v lednu, ať jsme do plavek krásný, no ne?
![]()
Wiolla, taky se mi nechce chodit s malou cvičit, přesně co píšeš, to oblíkání, atd atd… Navíc ona nikde neposedí nepostojí…
Staáhla jsem si tu zumbu a zítra jdu na to. Až zítra proto, že tu ted p=rudí manžel ![]()
já cvičila sama v pokoji a poslední týden cvičí manžel se mnou a to je vůbec nejlepší
bo já už jsem docela vymakaná kdežto jeho ty cviky (ač aktivní sportovec) docela zmáhají, tak se hezky hecujem, je to fajn.
urbi píše:
já cvičila sama v pokoji a poslední týden cvičí manžel se mnou a to je vůbec nejlepšíbo já už jsem docela vymakaná kdežto jeho ty cviky (ač aktivní sportovec) docela zmáhají, tak se hezky hecujem, je to fajn.
Ahoj maminky, já vás samozřejmě nechci od ničeho odrazovat a všem, které to doma zvládky smekám .). Můj manžel je osobní trenér a za ta léta zkušeností už prostě ví, že kdo cvičí doma, tak to není ono, protože je potřeba dodržovat limit, pravidelnost atd a když vítě, že máte udělat 30 zkracovaček a po 25 už nemžete, jednoduše vyplivnete. To právě trenér nedovolí. Je lepší mít nad sebou nějaký dozor, výsledek je pak i líp znát. Hodně taky pomáhá tzv. krabičková dieta. Pokud přeci jen máte možnost cvičit jen doma, není špatné pořídit si DVD zumba a blbnout před televizí. Pokud můžu jen radu, je dobré mít upnuté legíny, prodyšné tričko a nějakou mikinu - víc se zapotíte a víc ze sebe vydáte
. Je potřeba pít neslazenou vodu, dodržovat režim v jídle, jíst 5× - 6× za den a minimálně 3 hodiny před spánkem jeníst už vůbec. Všem vám držím palce a znovu opakuji, nechtěla jsem se tímhle nikoho dotknout - jen poradit ![]()
Pájo, jasný, to je pravda, nicméně co si budem vykládat, ale ono kdyby každý osobní trenér podporoval své klienty ke cvičení doma, tak se jaksi nemá čím živit že.. ![]()
já mám cvičení přímo od osobní trenérky, dodržuju přesné kruhy, co mám od ní vytvořené a tam mám přesný počet cviků. Cvičit mě učila ona, abych to cvičila dobře, teď za ní jezdím jednou za čas na kontrolu a pro nové cviky… je to kamarádka, takže ví, že 3× týdně nikam chodit nebudu - nemůžu časově a 3× týdně bvych to nedala ani finančně.. ona vede zároveň i kurzy STOBu, takže je i výživová poradkyně, konzultujeme i jídelníček… ale já chci jen upravit postavu a zhubnout cca 4 kila. Jinak hodně lidí hodně doporučuje rpávě ty kurzy STOBu.