Cvičíte doma?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
201
18.1.12 23:03

urbi Tak je to nejlepší, když ti kamarádka může pohlídat jídelníček i udělat plán - manžel to tak známým taky dělá - je pravda, že je to finančně náročné a ne každý si to může dovolit. Nebo alespoň ne dlouhodobě. Ale tak jak to máš ty, tak je to fajn - dobře jíst+mít ten správný plná přesně pro tebe :palec: teď už jen to nevzdat :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Majulis
22.7.14 16:17

.

• Citovat
  • Upravit
681
28.7.16 09:14

Chci začít cvičit. Fakt!

Jsem zoufalá a naštvaná sama na sebe. Nejsem totiž schopná si zorganizovat den tak, abych si vyhradila aspoň půl hodinky na cvičení. :zed: Maminky z okolí tvrdí. že prý kdybych chtěla, tak si to prostě nějak zařídím, takže prý asi nechci. Všechno jde, stačí chtít, znáte to. Já chci opravdu hrozně moz cvičit. Bolí mě záda od skoliozy a tahání dcery (15 m, 12,5 kg), přibírám a hlavně pohyb fakt miluju. Ale jak na to?
Dokud byla malá kočárková, běhala jsem s kočárem, případně praktikovala rychlochůzi. Nebyl pro mě velký problém dát 20 km za den. Teď mi v kočáru usedí 10 min a řev, takže chodíme jen do nejbližších parků a na hřiště. Nosítka jsemzkoušela různá a nevyhovovalo nic. Buď se v nich nelíbí dceři nebo mě z toho šíleně bolí záda.
Tak jsem si řekla, že budu chodit na cvičení maminek s dětma. Zkusila jsem 3× a děs běs, malá nespolupracovala a celou dobu jsem ji jen klidnila. Stejně mi ale přišlo, že to cv je koncipováno jen pro děti a mé bolavé páteři by se moc neulevilo. Tak další možnost - budu cvičit doma. Jenže kdy a jak?
Dcerka vstává mezi 5:30 6, já s ní. Pak je dlouhý maraton, kdy se do ní snažím vecpat kus žvance. Pak bych tedy mohla cvičit. Ale malá mě nenechá ani 2 min v klidu. Klasické cviky pro mámy s dětmi ji vůbec nebaví - štípe mě u toho a vzpíná se. A mě z nich stejně bolí záda. Když cvičím sama, musím na ni nonstop mluvit a dávat jí různé ukoly (přines mi z pokojíčku pejska, ukaž mi v knížce prasátko, jak dělá prasátko…). Takže o nějakém pravidelném dýchání nemůže být řeč. A i tak to vydrží max 5 min v kuse a začne dělat binec, brečet, lézt po nábytku a pak mě i štípe, škrábe, háže po mě veci, abych si s ní hrála…Takhle s pauzami cvičím třeba hodinu, ale opravdového cvičení je tam třeba jen 20 min. Hubnout nehubnu, spíš přibírám a ještě mě po tom cvičení bolí záda, protože asi nepoužívám správné svaly - nemůžu se soustředit. :-( Takhle „cvičím“ asi 2 měsíce. Ale chci něco lepšího, změnit to. Poradíte mi, jak to udělat? Hlídání nemám a malá přes den nespí, takže to musí být nějak s ní nebo při ní.
Díky a pěkný den :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
28.7.16 09:18

@Linduš91 hele, někdy ten čas je, někdy ne. Takže chlap nepomáhá? A kdy chodí spát? Co večer?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
28.7.16 09:22

@Linduš91 Bez hlídání dcerky to zřejmě nebude ono. Tatínek by se nemohl zapojit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
28.7.16 09:25

@Halibar U nás to takhle vypadá jak přes kopírák fakt každý den. Proto už jsem naštvaná. Chlap chodí z práce kolem 8. večera a malá chodí spát v 9 s tím, že ji uspávám - musím u ní ležet, prohlížíme knížky, usíná většinou do půl desáté. A když usne, honem ještě něco žehlím (s ní se to nedá) a uklízím nádobí, umýt se atd. Po desáté padám mrtvá do postele a nechci o žádném cvičení ani slyšet :D Malá se dost budí v noci, takže jsem neskutečně ráda za každou minutu spánku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
28.7.16 09:29

Pokud si to muzete dovolit tak hlidani zaplatit. Dat dite hlidacce do kocarku treba na 90minut nebo aby jsi mohla nekam dochazet. Popr. fitko s hlidanim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
28.7.16 09:36

Hele tohle znam. Ja to vyresila tak ze chodim 2 krat tydne cvicit pilates. V utery vecer si nekdo bere dceru a hodku hlida a ve cvrtek je cviceni i s hlidanim deti. Kdybych mela cvicit doma, tak to nikdy neklapne. Pres prazdniny se necvici, hadej kolikrat jsem si zacvicila doma? Jednou. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
28.7.16 09:37

@Šarlota4 Ona malá dost zle zvládá hlídání kýmkoliv. Je v podtatě jen se mnou a u kohokoli jiného hodně brečí (včteně manžela). Našla jsem cv s hlídáním, psali od 2 let, ale pak jsme se domluvili, že to můžem zkusit. Tehdy jí bylo 14m. Malá prořvala v kuse 60 min a paní mi říkala, že už příště nee, že je na to asi malá a na mě moc fixovaná. Na chůvu nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
28.7.16 09:42

Cvičila jsem i přes to, že malá po mě lezla a dělala různé skopičiny :nevim: není to jednoduché, ale jde to… pak cvičila taky. Já v tom třeba nevidím žádný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
28.7.16 09:47

@Manuelan To mi právě ty kamarádky říkají taky. Ale já to nějak nejsem schopná dělat efektivně. Třeba dělám zkracovačky a pak zjistím, že jsem je asi dělala blbě, pač mě totálně bolí bedra. Já nějakým způsobem musím myslet na správné postavení těla, mám totož skoliozu aktuálně 24,5° na hrudní páteři a 22°na bederní páteři. Poslední dobou mě bolí záda nonstop a mám obavy, jestli to právě není tím špatným cvičením???
Ona mi leží většinou z boku na břiše nebo na hlavě, trhá mi vlasy, štípe mě do břicha nebo do tváře, kouše :D Včera přišla s palicí na maso, to už jsem dostala vážně strach :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
28.7.16 09:49

@Manuelan Abych to upřesnila, nevím jak korigovat to, že na mě leží šikmo, takže pak dělám všechno asymetricky. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
28.7.16 09:55
@Linduš91 píše:
@Šarlota4 Ona malá dost zle zvládá hlídání kýmkoliv. Je v podtatě jen se mnou a u kohokoli jiného hodně brečí (včteně manžela). Našla jsem cv s hlídáním, psali od 2 let, ale pak jsme se domluvili, že to můžem zkusit. Tehdy jí bylo 14m. Malá prořvala v kuse 60 min a paní mi říkala, že už příště nee, že je na to asi malá a na mě moc fixovaná. Na chůvu nemáme.

A co se zkusit zaměřit na to, aby lépe zvládala hlídání někým jiným než jen maminkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
28.7.16 09:59

Já doma cvičím když malý spí, a to buď po obědě nebo až večer. Tobě holčička přes den nespí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
28.7.16 10:01

@Malaga To je samozřejmě další věc k řešení. Muž nemá moc čas, babičky pracují a bydlí daleko a nikoho jiného nemáme. Moje kamarádky, které by připadaly v úvahu, jsou 100 km daleko i víc. Bydlíme tady sotva rok, přestěhovali jsme se kvůli práci.
Teď chci vyřešit ta svá záda a pohyb, pač to mám pocit tak trochu hoří - chodím jak kvasimodo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková