Dá se manipulátor změnit "lepším" chováním?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
167
31.10.19 08:54

Ahoj.. promiň ale chyba je v první řadě i v tobě.. už dávno jsi měla od něj odejít.. ještě než si otěhotněla…věř že jiný to nebude…možná ještě horší… Znám to z vlastní zkušenosti dle moji mami zažívali jsme to u nich od malička a mají to doteď… 10let v kuse… Takže jdi od něj pryč..nebo spíše ano ať jde o tebe pryč…budes se mít lépe… Sprominutkm k čemu ti je chlap který si rád užívá s kamarády a k čemu je ti takový otec tvého dítěte? šla bych pryc od něj a neváhala bych.. a mohla bych ho mít ráda sebevíc… Měla jsem to taky tak… Je pravda že jsme se rozešly na cca dva roky a je to úplně jiný uvedomil si jaký byl…taky mě mlátil atd.. a teď?? Kdepak… Pokud te má rád uvědomí si to..a změní se.. pokud ne bude stále stejný :nevim: :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
31.10.19 08:57

S manipulatorem je hrozny zivot a jeste horsi porozchodovy stav, zejmena pokud je tam dite. On se dle miry sve psychopatie nestiti manipulovat pres to dite. Ale pokud ten odchod zvladnes (cim driv tim lip a nepristupuj na stridavou peci) a odrazis ho, tak te to nesmirne posilni. A hlavne- to je takove peklo, ze uz nikdy si dalsiho manipulatora k telu nepripustis ;) drzim palce

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.10.19 11:58

@Lagioia
Hele, to s tema exkama je blbost si myslim.
Muj ex byl podobny exemplar. Ted ma uz nejaky patek jinou. Myslela jsem, ze s ni bude jiny, protoze pry i vari, uklizi atd. A ona je dost typ drzka. Ale… parkrat jsem slysela, jakym zpusobem s ni mluvi a je mi jasne, jak to u nich vypada, takze ani ona jako drsna silna zenska ho nezmenila.
A ty se ho zbav, protoze muze byt jen hur.

• Citovat
  • Upravit
8
31.10.19 12:04

Holky, děkuji za tak rychlé odpovědi! Díky i za tu kritiku, ta v tomhle případě není na škodu.
Jen abych ještě odpověděla.. Tak antikoncepci jsem brala celou dobu, pak jsem je ale musela kvůli nemoci vysadit. Nechci říkat, že byla hloupost se spolehnout na partnera při přerušovaný souloži, protože mám malého ráda a neměnila bych ho.

Presne jak tady nějaká z Vás psala, zatím si plánuje odstěhování, ještě tedy není pryč, ale nedivila bych se, kdyby šel. Ma vzor u jednoho známého, který si libuje tím, že má ženu doma v baráku, sám si bydlí v bytě a chodí si tam za dcerou, za psem a za jídlem, kdy se mu zlíbí. Žádné hádky, nic. Idylka - takhle to popisuje.
Pro něho je to výhodný, může mě kontrolovat, ovládat a navíc ví, že když budu doma sama s dítětem, tak se nikam nehnu, když nebudu mít hlídání (2× jsem večer byla teď na cvičení a špatně to nesl).

A na otázku, jestli doma pomáhá, tak ne. De facto, když už je doma, tak se válí nebo je na mobilu a dela něco do práce.

Nicméně, abych dala zapravdu jednomu komentáři.. Můj veliký problém je strach ze změny. Nemám kam bych jinam šla, nevím, jak bych se o nás postarala, jeho manipulativni chování vůči malýmu, navádění apod.. Vím, že je to hrozně slabošský, tak si pořád tak nějak doufam, ze by se změnil (ačkoliv jste mi teď de facto všechny řekly, že není šance).

No stejně to dlouho asi fungovat nebude, ale musím se na to prvne asi psychicky připravit, viz v letadle.. Prvně si nasadí masku matka a pak dítě..
Když nebudu psychicky zdravá, tak se za měsíc vrátím, nebo to odskace chudák malej při pohledu na matku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
31.10.19 12:57

Pryč od něj!!! Měla jsem něco podobného, skoro jako přes kopírák. Odešel z podobného důvodu, co uvádíš (přece se se mnou nedalo vydržet) a já byla z té manipulace tak zblblá, že ještě skoro rok po něm tesknila a vzpomínala na to, jak okouzlující uměl být (spíš to hrát). Teprve po tom roce a psycholoterapii jsem se na vše dokázala dívat s nadhledem a jsem neskutečně ráda, že spolu nejsme, pravděpodobně by ze mě teď už byla zdeptaná troska.
A ne, nikdy se nezlepší, v to nikdy nedoufej. Naopak, věkem se to ještě prohlubuje.
Mně dělá peklo pořád, musíme být v kontaktu kvůli dítěti, bohužel. A ty lži a manipulace zkouší stále nejen na mě, ale i u soudů a na Ospod :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
31.10.19 13:02

Ještě dodám, že máme i podobně staré dítě, klidně napiš SZ.
Je to nesmírně náročné, ale zvládnout se to dá. Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.19 18:21

Taky jsem zazila manipulatora :( Nechapu dodnes, co me k nemu tak tahlo, nemohla jsem porad pochopit, ze to byla jen hra. Byl tak okouzlujici, umel rikat, co jsem potrebovala slyset. Dostavam se z toho sama, je to tezke, dite nastesti nemame. V nejhorsi fazi jsem ho s nim dokonce i chtela, byla jsem blba a slepa a nemela se rada.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky