Dálkové studium OPF Karviná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Alibi
18.8.13 11:59

Pěkný den, také se hlásím na dálkové na navazující. Pro jistotu na oba obory, přecházím z jiné školy a docela mě vyděsil ten test, i když jsem mikro a makro měla, tak většinou mi to přijde, že to vidím poprvé, doporučenou literatutu nemohu sehnat :( bylo to opravdu tak těžké? Nedá se někde sehnat, kolik již přijali a jaká je šance?
Má smysl si dávat přihlášku na oba obory? 8o

• Citovat
  • Upravit
10.9.13 21:20

Zdravím vás, letos nastupuji na kombinovanou formu studia obor MM. Čtu, že asi nejsem jediná, komu se jaksi nesdělilo, že e-learningová forma byla zrušena. Dozvěděla jsem se to teď. Jsem docela dost naštvaná, že o tom nikde na internetu není ani zmínka. Napsala mi to studijní referntka. Mám doma 8měsíční dítě jako a vůbec si nedovedu představit být 3 dny v měsíci pryč. Neznám ani datum kdy do školy jet, rozvrh, nic. Můžete mi prosím nějak poradit? Už jsem opravdu zoufalá :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
allbii
11.9.13 10:13

Dobrý den,
to Vám tedy nezávidím :(
Já tedy teprve zítra dělám přijímací zkoušky. Mohla byste mi prosím říct, jaké byly? Jestli alespoň z těch ukázkových testů tam bylo? Mám z toho docela hrůzu :( Mikro a Makro jsem měla, ale přijde mi, že snad takhle podrobně jsme to neprobírali a matika, asi tak 5 příkladů bych věděla, ale zbytek vůbec.
Jinak Ty 3 dny jsem také nečekala, navíc prý je to čtvrtek, pátek, sobota, což mi docela nabourává pracovní plán, ale zase si říkám, že je to jen 3× na půl roku. Trochu doufám, že bude i volnější formou, že tam nebude potřeba být ty 3 dny. No uvidíme, snad se tam dostanu. Nevíte, kolik přijali uchazečů v prvním kole? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
11.9.13 19:26

Přijímačky mi přišli docela v pohodě, no nebyla jsem mezi nejhoršíma, procházela jsem si pouze testy na internetu, jinak jsem nedělala nic navíc. a dalo se to zvládnout. A jdete na ten samý obor? To bychom se mohli potkat ;) Jinak taky doufám, že to bude volnější formou a že tam nebudu muset jet pokaždé. No hlavně ještě musím vyřešit tento problém z finanční stránky, pokud to nějak nepůjde a nebude vycházet, tak bohužel nebudu moct vůbec nastoupit. Kolik přijali uchazečů nevím. Ale držím palce ať vás vezmou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
allbii
13.9.13 12:28

Pěkný den,
celé kolo mi přišlo jako dobrý business plán ze strany univerzity. Přijímací zkoušky byly opravdu neúměrně těžké, nebyla tam ani jedna otázka z minulých testů, jak všichni tvrdí v prvním kole. Celé druhé kolo bylo proto, aby před přijímacími zkouškami oznámili, že pokud člověk neudělá, může nastoupit na Celoživotní vzdělávání za 20 tis Kč, pokud člověk absolvuje, dají mu 70 kreditů, což prý má být jeden rok a po té, že prý bude končit jako by dělal nyní přijímačky, a ještě že příští rok dělat přijímačky nemusí. Co jsem se tak bavila s lidmi nebo měla možnost zaslechnout, tak nad těmi přijímačkami všichni kroutili hlavami. Nehledě na to, že v pozvánce bylo, že min. hranice pro přijetí je 60 bodů a nyní po hodnocení mají 90 bodů.
No prostě fraška :( Ale jak říkám, dobrý business plán. Škoda jen, že tam člověk kvůli tomu jeden přes půl republiky. Bohužel na stránkách píší, že z Celoživotního vzdělávání si člověk může dodělat magisterský titul (Mgr.) což když z klasického studia je Ing., tak mi přijde zvláštní :(
Pokud by byl titul Ing, tak to zvlážím, jestli do Celoživotního jít, protože pokud by opravdu platilo, že po roce mohu nastoupit hned do druhého ročníku, tak je to docela zajímavé

• Citovat
  • Upravit
545
15.1.14 22:53

Oživuji diskuzi…
Pomaluu začínám uvažovat o studiu v Karviné.
Nemohl by mi někdo napsat, který z oborů je nejlehčí? Atd. atd.
Chci studovat dálkově/kombinovaně s malýma dětma, tak to zase nechci moc přehánět :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ShadowHunter
15.1.14 22:59

@Chocolate ono záleží, co tě zajímá. Mám vystudovanou VESku (veřejnou ekonomiku a správu) a až na začátek a pár předmětů - jela jsem ale ve staré verzi - to bylo celkem v pohodě. Kamarádka studovala SOMA - sociální management a taky si nestěžoval. Nejvíc remcalů bylo na katedře financí a marketingu

• Citovat
  • Upravit
3098
16.1.14 00:10

@Chocolate Ja ted v cervnu 2013 dalkove na OPF dodela. a Marketing a management. Jak uz tady psala, na par predmetu se to dalo zvladnout celkem v klidu. Nejhorsi jsou jakekoliv obory z katedry financi, to je svata pravda, ono i na tom mem oboru byly z teto katedry neltere predmety a ty byly hodne vyhazovaci. Dostala jsem se i na Ing. ale z duvodu rizikoveho tehotenstvi a terminu porodu na zacatku letniho mam tento rok prerusen. Snad mi miminko dovoli pristi rok nastoupit a dodelat. Jinak OPF ve srovnani s VSB je horsi. Kamaradka studovala VSB a jen hledela, co vsechno po nas chteji. Ale clovek prijde na princip jde to. Navic maji nove akreditace, takze uz ne pry i 15 predmetu za semestr. To byla nejvetsi zabijarna. Drzim pesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
17.1.14 08:29

@ShadowHunter @carnation
Holky, a jak je to s matikou. Z první VŠ nějaké zkoušky z matiky mám, ale už tehdy to byl masakr, teď už bych to nedala ani náhodou :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ShadowHunter
17.1.14 08:46

@Chocolate tak pokud by přednášky vedla Mgr. Stoklasová, tak doporučuju chodit, vysvětluje učivo jako pro „blbečky“. Matika těžká není, ale lehká taky ne :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
3098
17.1.14 13:15

@Chocolate Z matiky jsem na střední vždycky prosila učitele, ať mi dají aspoň za 4, abych prolezla. Tady jsem z matiky měla A a B, přednášky Stoklasové byly přístupé i na netu a učila jsem se jen z toho a dala to. Ona to opravdu vysvětluje jak pro prvňáky a ten systém těch přednášek na internetu prý pořád funguje :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.3.14 14:20

Ahojte, chcem sa opýtať, som študentkou OPF v Karvinej, som v druhom ročníku prezenčnej formy, obor MM.
Dá sa prestúpiť na diaľkové štúdium od 3 ročníku? Prosím Vás ak niekto viete, alebo máte o tom info, poraďte, ďakujem :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
2.8.14 11:20

Ahoj plánuji si podat přihlášku a chci studovat dálkově :) a chci se zeptat jak je to s cizími jazyky a jestli budu mít status studenta?? a jak často se muší chodit do školy?? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
27.8.14 07:39

Holky nejdete některá letos na navazující kombinovaně? uvažuji, uvažuji, nebo máte některá zkušenost z předchozích let? Já bych měla první rok v rámci cžv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
13.3.15 19:05

Prosim ty, co studovali nebo studují (příp. taky chtějí začít studovat) v kombinované formě navazujícího studia (ing) na OPF v Karviné program ekonomika a management a obor ekonomika podnikání v obchodě a službách o více info…. jak probíhá studium kolik dní do měsíce jsou přednášky, náročnost, přijímačky atd. Bc. mám z VŠB ekonomické fakulty ale jiný obor. Za jakékoliv aktuální info bych byla vděčná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze