Další (čtvrté dítě)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29350
1.9.19 22:07
@Anonymní píše:
@SAJ takové útočení je opravdu nejlepší :potlesk: jak už jsem psala NĚKOLIKRÁT, nejsem rozhodnutá jestli jo, nebo ne. Ani jsem nikde nepsala, že tu někdo mluví z cesty. :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:

jaké útočení? SAJ ti akorát napsala, jak to skutečně je… že děti něco stojí, to asi víme všichni… kolik stojí tři děti, to ví asi dobře všichni ti, kteří mají tři děti… a kolik stojí čtyři děti, to zase ví dobře rodiny se čtyřmi dětmi… jasně, když máš doma mimino a batole a dvě děti, je to něco jiného, než když máš dva středoškoláky, školáka a mimino… a za pár let, starší na střední nebo vysoké, dva školáci… to ti tisíce jen letí… snad jsi chtěla vědět, jaké to je, aby ses mohla rozhodnout… no tak si z toho zkus vzít to podstatné… my stejně nemůžeme tušit, jak to u vás bude za pár let, to nevíte možná ani vy sami… každopádně by asi bylo nejlepší tuto situaci probírat s manželem… a když se pro dítě rozhodnete, tak byste měli předem zapřemýšlet o všech možných variantách, které můžou nastat… třeba že bude všechno jen na tobě, když on dělá na směny a podobně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
1.9.19 22:11
@_.Emilyyy píše:
Hele..Do ceho jineho bys :mavam: rada investovala, nez do vzdělání a zájmu Tvych deti?
Zase prehnane stezovani neni dobre…

jaké stěžování? Zakladatelka chtěla mít představu, jaké je to mít čtyři děti… no asi jí nepomůže, když někdo napíše, že to sice stojí peníze, ale dá se to zvládnout, když ten někdo bude mít třeba několikanásobné příjmy… nebo úplně jiné výdaje a tak… a druhá věc je fakt, že spousta lidí do dětí investuje jen to nezbytné minimum a ani kousek navíc… ať už peněz, tak času a zájmu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.19 22:14
@_.Emilyyy píše:
Hele..Do ceho jineho bys :mavam: rada investovala, nez do vzdělání a zájmu Tvych deti?
Zase prehnane stezovani neni dobre…

Nejsem si jistá, jak to myslíš. Myslím, že ani já ani @SAJ si nestěžujeme, pouze konstatujeme, jaká je realita.
Věř, že alespoň v mém případě většina našich vydělaných peněz jde do dětí. Do sebe, jako opravdu jen do sebe investuju, v porovnání s výdaji za děti, minimálně.

• Citovat
  • Upravit
4511
1.9.19 22:44

My máme dítě co nastupuje na střední, dítě na prvním stupni ZŠ a jedno dvouletý. Dítě na střední tam jsme, zatím dle toho co víme že se musí koupit nebo už koupilo na 13 000 a nečekám že ta částka je konečná. Mladší je ve čtvrté třídě. Učitelka nám přesně diktuje jaký mají mít děti pero, značku temper atd. Školní batoh letos nekupujeme to by ta částka byla ještě o 2000 vyšší. Plavání, učebnice na angličtinu, školní a třídní fond a už v tom lítají 2000,na výtvarku a pracovní činnosti cca 2000. Pera, sešity, obaly, pastelky další skoro tisícovka dohromady už je to 5000, obědy se musí zaplatit na září a na říjen takže další tisícovka a to v tom nemám školu v přírodě která se u nás platí nejpozději do půlky října to je 3850,nemám tam kroužky to mi na pololetí hodí další 4000 a to nechodí do družiny kdyby jo připočti ještě družinu. A další nevyhnutelná investice touhle dobou která sice se školou úplně nesouvisí ale vyhnout se jí nedá je že přichází podzim a je potřeba je obliknout. A hned jak skončí tohle můžeš začít nakupovat dárky protože se blíží vánoce a každý chce dětem nadělit co nejvíc i kdyby drobnosti ale zase ono se to nezdá i na těch drobnostech to naskace. Skončí vánoce a začíná druhý pololetí a placení kroužků a pak už zase začít řešit prázdniny když ne dovolená tak tábor a nebo ještě líp obojí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.19 22:48
@Ravedd píše:
My máme dítě co nastupuje na střední, dítě na prvním stupni ZŠ a jedno dvouletý. Dítě na střední tam jsme, zatím dle toho co víme že se musí koupit nebo už koupilo na 13 000 a nečekám že ta částka je konečná. Mladší je ve čtvrté třídě. Učitelka nám přesně diktuje jaký mají mít děti pero, značku temper atd. Školní batoh letos nekupujeme to by ta částka byla ještě o 2000 vyšší. Plavání, učebnice na angličtinu, školní a třídní fond a už v tom lítají 2000,na výtvarku a pracovní činnosti cca 2000. Pera, sešity, obaly, pastelky další skoro tisícovka dohromady už je to 5000, obědy se musí zaplatit na září a na říjen takže další tisícovka a to v tom nemám školu v přírodě která se u nás platí nejpozději do půlky října to je 3850,nemám tam kroužky to mi na pololetí hodí další 4000 a to nechodí do družiny kdyby jo připočti ještě družinu. A další nevyhnutelná investice touhle dobou která sice se školou úplně nesouvisí ale vyhnout se jí nedá je že přichází podzim a je potřeba je obliknout. A hned jak skončí tohle můžeš začít nakupovat dárky protože se blíží vánoce a každý chce dětem nadělit co nejvíc i kdyby drobnosti ale zase ono se to nezdá i na těch drobnostech to naskace. Skončí vánoce a začíná druhý pololetí a placení kroužků a pak už zase začít řešit prázdniny když ne dovolená tak tábor a nebo ještě líp obojí

Přesně tak. Já říkám, že jediný měsíc, kdy se dá něco ušetřit, je březen, pokud na něj nepřipadnou jarní prázdniny :lol:

• Citovat
  • Upravit
14006
1.9.19 22:51
@Regina Hero
@Regina Hero píše:
jaké stěžování? Zakladatelka chtěla mít představu, jaké je to mít čtyři děti… no asi jí nepomůže, když někdo napíše, že to sice stojí peníze, ale dá se to zvládnout, když ten někdo bude mít třeba několikanásobné příjmy… nebo úplně jiné výdaje a tak… a druhá věc je fakt, že spousta lidí do dětí investuje jen to nezbytné minimum a ani kousek navíc… ať už peněz, tak času a zájmu…

Jen to na me tak pusobilo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14006
1.9.19 22:55
@Anonymní píše:
Nejsem si jistá, jak to myslíš. Myslím, že ani já ani @SAJ si nestěžujeme, pouze konstatujeme, jaká je realita.
Věř, že alespoň v mém případě většina našich vydělaných peněz jde do dětí. Do sebe, jako opravdu jen do sebe investuju, v porovnání s výdaji za děti, minimálně.

Ja verim, ze vetsina vašich vydělaných penez jdou do deti..To je snad jasne ne? To bych rekla, ze je ve vsech rodinách..
I rodice si zaslouží dopravat- pokud maji dost financí a neošidi dite…
Taky investují casto do sebe, ale dcera je na 1.miste…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
1.9.19 23:40

Holky, to fakt všichni máte lyžáky, školu v přírodě atd? Naše škola nic takového nenabízí. Jediný o čem se dcera zmiňovala, že by měli příští rok jet do anglie :nevim: Jinak mají jen klasické výlety. Asi 3× do roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45690
2.9.19 00:44

Lyzak je snad povinny v 7. třídě. Resp školy ho musí nabízet. My máme lyzak, nepovinný, i na 1. stupni. Školu v přírodě ne, protože naše škola už v přírodě je cely rok (vesnicka základka).

Jako s vašimi příjmy mít 4 deti na školách, to jim dopřejete asi opravdu jen to nejzákladnější. Tj žádné lyzaky (stojí to i spousta peněz na vybavení, obleceni, vleky), dovolená tak max v kempu (i dovolená v ČR v hotelu penzionu není zrovna levna, zimní na lyžích ještě dražší), minimum kroužku, natož nějaké Anglie se školou atd. Budete radi když budete mít na skutečně nutne platby (obědy, doprava, učebnice, pomůcky atd). Nekomu to stačí, já bych takto žít teda nechtěla. Dětem snad stačí ze jsou tři, nepotřebuji dalšího sourozence. Za tohle rozhodnutí asi nebudou rady, až uvidí jsk jsou ve všem omezeni. Mne by jen tak pro zajimavost zajímalo, proc byste to čtvrté dítě vlastně chtěli, proc o tom uvažujete, jaká je vase motivace. Pro mne ve vasi situaci nepochopitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
2.9.19 00:47
@Opiska píše:
Holky, to fakt všichni máte lyžáky, školu v přírodě atd? Naše škola nic takového nenabízí. Jediný o čem se dcera zmiňovala, že by měli příští rok jet do anglie :nevim: Jinak mají jen klasické výlety. Asi 3× do roka.
,Jj, my máme, ale protože poměrně dobrý gympl. Nikdo z rodičů neprotestuje, v soukromí úpíme skoro všichni. :lol: :mrgreen:

@_.Emilyyy Hele, nebrečím nad výdaji, ale ani rozhodně nejásám. Je to velká zátěž a ne, že ne. Ale tak jsme si to zvolili. Jen mě vytáčí, jak to dokážou lidi smést ze stolu, že to takové vůbec není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45690
2.9.19 01:06

My jsme obyc vesnicka zakladka a na lyzak můžou jet už i prvnaci (pořádá se lyzak pro cely první stupeň, kdo chce).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14006
2.9.19 08:21
@SAJ píše: ,Jj, my máme, ale protože poměrně dobrý gympl. Nikdo z rodičů neprotestuje, v soukromí úpíme skoro všichni. :lol: :mrgreen:@_.Emilyyy Hele, nebrečím nad výdaji, ale ani rozhodně nejásám. Je to velká zátěž a ne, že ne. Ale tak jsme si to zvolili. Jen mě vytáčí, jak to dokážou lidi smést ze stolu, že to takové vůbec není.

Treba to ty lidi ani nemusi,,smest ze stolu” ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
2.9.19 08:40

@SAJ tak já mám děti v 1,2,3 a 5 třídě. Tak třeba někam se školou pojedou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16953
2.9.19 13:42
@Anonymní píše:
Ahoj. Manžel mě teď nahlodal, že by chtěl ještě jedno dítě. (nejstarší není jeho, spolu máme dvě) Věk na to ještě mám, je mi 31, jen pořád musím přemýšlet, jestli by jsme to finančně zvládli. Chlap má v průměru 30tis, já bych měla mateřskou a alimenty na nejstarší asi 11tis. Což dohromady dělá přes 40tis. Bydleni, pojistka dětí, škola, školka, auto… To je dohromady cca 15tis. Jde uživit v pohodě rodina se čtyřmi dětmi s takovýmto příjmem? Aby děti nestrádali?

Ahoj,

nečetla jsem komentáře, kde ti asi říkají, že máš asi málo peněz - když koukneš do různých diskuzí, kde se řeší peníze, tak mám pocit, že sem chodí polovina manželek od managerů a ředitelů nadnárodních firem :lol: a nebo kecaj…

Nicméně, zareaguju příběhy (nojo, prostě já, furt vytahuju příběhy lidí kolem sebe):

Byli dva manželé, oba ING. Ona byla žena v domácnosti a on měl stavební firmu. Žili si na vysoké noze a žili v obrovském domě na tři patra. Měli 3 děti. A ejhle, ve firmě učetní dělala podvody, přislo se na to, on se kvuli tomu zadlužil, šlo to nějak přes soudy, na něj praskla nevěra a žena, která nikdy nepracovala byla v městském sociálním bytě se třemi dětmi a dluhy na krku…

Byli dva manžele, měli spolu 3 děti. On podnikal. Žili si ve velkém domě, dvě auta, dovolenky u moře. Jemu umřel spolumajitel firmy, dědictví na nože, firmu to položilo, ale pohledávky a závazky měla dál = firmu to zadlužilo a rodinu položilo na lopatky. Přišli o všechno, uplně o všechno. Ale ustáli to a zůstali spolu. Za 10let se postavili zase na nohy.

Byli dva zamilovaní (ne manžele) udělali si tři děti. On dělník a ona doma - dřív prodavačka v Kauflandu. Žijí v nájmu, moc neutratí, nemají ani auto. Všichni spokojení a váhají nad čtvrtým :nevim: vychází v pohodě, dokonce nenakupuje v supermarketech ale muže si dovolit trhy, pekárnu, masnu s vlastní porážkou, domácí vejce, sýry apod si dělá sama z mléka z mlékomatu u farmy :nevim:

Manželé - oba učitelé a mají spolu 4 děti. Finančně si prý vyskakovat nemužou, ale v pohodě zvládají utáhnout Montessori školku a Anglickou základní školu :nevim:

A poslední příklad: On manažer, ona doma se 7 dětmi. Silně věřící. Příjem cca 50tisíc. Žijí si krásně. Vše mají v minimalismu, hračky ze dřeva, hodně vlastní výroba. :srdce: A jsou štastní, moc štastní.

No na závěr bych chtěla tedy dodat, že peníze byly, jsou a budou :nevim: to, že někdo ted vydělává 100tisíc neznamená, že za půl roku nekrachne a nebude na UP a ještě s dluhy na zádech :nevim: Řídila bych se srdcem. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
2.9.19 14:46
@chs.jasmin píše:
Ahoj,

nečetla jsem komentáře, kde ti asi říkají, že máš asi málo peněz - když koukneš do různých diskuzí, kde se řeší peníze, tak mám pocit, že sem chodí polovina manželek od managerů a ředitelů nadnárodních firem :lol: a nebo kecaj…

Nicméně, zareaguju příběhy (nojo, prostě já, furt vytahuju příběhy lidí kolem sebe):

Byli dva manželé, oba ING. Ona byla žena v domácnosti a on měl stavební firmu. Žili si na vysoké noze a žili v obrovském domě na tři patra. Měli 3 děti. A ejhle, ve firmě učetní dělala podvody, přislo se na to, on se kvuli tomu zadlužil, šlo to nějak přes soudy, na něj praskla nevěra a žena, která nikdy nepracovala byla v městském sociálním bytě se třemi dětmi a dluhy na krku…

Byli dva manžele, měli spolu 3 děti. On podnikal. Žili si ve velkém domě, dvě auta, dovolenky u moře. Jemu umřel spolumajitel firmy, dědictví na nože, firmu to položilo, ale pohledávky a závazky měla dál = firmu to zadlužilo a rodinu položilo na lopatky. Přišli o všechno, uplně o všechno. Ale ustáli to a zůstali spolu. Za 10let se postavili zase na nohy.

Byli dva zamilovaní (ne manžele) udělali si tři děti. On dělník a ona doma - dřív prodavačka v Kauflandu. Žijí v nájmu, moc neutratí, nemají ani auto. Všichni spokojení a váhají nad čtvrtým :nevim: vychází v pohodě, dokonce nenakupuje v supermarketech ale muže si dovolit trhy, pekárnu, masnu s vlastní porážkou, domácí vejce, sýry apod si dělá sama z mléka z mlékomatu u farmy :nevim:

Manželé - oba učitelé a mají spolu 4 děti. Finančně si prý vyskakovat nemužou, ale v pohodě zvládají utáhnout Montessori školku a Anglickou základní školu :nevim:

A poslední příklad: On manažer, ona doma se 7 dětmi. Silně věřící. Příjem cca 50tisíc. Žijí si krásně. Vše mají v minimalismu, hračky ze dřeva, hodně vlastní výroba. :srdce: A jsou štastní, moc štastní.

No na závěr bych chtěla tedy dodat, že peníze byly, jsou a budou :nevim: to, že někdo ted vydělává 100tisíc neznamená, že za půl roku nekrachne a nebude na UP a ještě s dluhy na zádech :nevim: Řídila bych se srdcem. :srdce:

a ještě jsi zapomněla napsat, že kdyby jim to náhodou nevycházelo a nevyšli by s tím čtvrtým dítětem, tak jim ráda vypomůžeš…
V těch tvých příbězích jinak hraje roli tolik proměnných, že to naprosto o ničem nevypovídá…
Jako moje kamarádka… příjmy mají zhruba stejné jako my, děti mají taky jako my… akorát že na dovolené nebyli už několik let, na výlety jezdí jen ojediněle… a ještě ne všichni, ale třeba otec s jedním nebo se dvěma dětmi… a to mají i svou zeleninu ze zahrádky, oblečení na děti dědí od příbuzných, pomáhají jim rodiče… nemají peníze, když se jim něco doma pokazí, nastává malér… no jo, protože na rozdíl od nás platí hypotéku, půjčky a vlastně ani netuším, kam jim všechny ty peníze mizí… nejhorší je, že oni to tak nějak netuší taky… a pak kamarádku občas přepadne období depresí, protože na nic prostě nemají… plány, jak si koupí velké auto a pojedou na dovolenou s námi, se jim prostě dosud nepodařilo zrealizovat… ale podle ducha této diskuze bych za ní mohla jít a říct, že je to v pohodě, že to bude dobré a že i my můžeme za půl roku být na pracáku… no, můžeme, ale zřejmě by nás to neohrozilo do takové míry, jako ji, protože oni nemají rezervy vůbec žádné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí