Další (čtvrté dítě)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1133
29.8.19 17:40
@Anonymní píše:
@VilaAnalka děkuju :palec: taky si myslím, že to není o dovolený v Egyptě. Že to není o drahým oblečení. Holky mají vše co potřebují. I co nepotřebují. Stačí nám jet na týden na Lipno, než k moři. Manžel jde s holkama radši stanovat, než se válet u vody, všichni to milujou. (já teda ne 😂)

Tak při těch cenách na Lipně, už vyjde levněji ten Egypt :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.19 18:04
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.8.19 18:05

@nunik právě že si nechávám čas na rozmyšlenou a ani mě manžel do ničeho netlačí. Sama ještě nevím, co chci.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.8.19 18:06

Jinak všem děkuju za reakce, mám o čem přemýšlet.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.8.19 18:08
@Anonymní píše:
Ahoj. Manžel mě teď nahlodal, že by chtěl ještě jedno dítě. (nejstarší není jeho, spolu máme dvě) Věk na to ještě mám, je mi 31, jen pořád musím přemýšlet, jestli by jsme to finančně zvládli. Chlap má v průměru 30tis, já bych měla mateřskou a alimenty na nejstarší asi 11tis. Což dohromady dělá přes 40tis. Bydleni, pojistka dětí, škola, školka, auto… To je dohromady cca 15tis. Jde uživit v pohodě rodina se čtyřmi dětmi s takovýmto příjmem? Aby děti nestrádali?

Záleží na co jste zvyklí kolik utratíte za jídlo atd.. takto se to nedá říct…
My máme jedno dítě zatím příjem zhruba 33.000 děláme barák takže nezbývá skoro nic… :nevim:
Jako zvládnout se dá skoro vše ale jak pisi holky výlety to už nebude jen tak a auto velké koupit, jestli máte dost velký barák být aby jste se nemackali

• Citovat
  • Upravit
1531
29.8.19 18:12
@Anonymní píše:
@nunik právě že si nechávám čas na rozmyšlenou a ani mě manžel do ničeho netlačí. Sama ještě nevím, co chci.

Rozmyslej :) neni to zadna sranda. Drzim palce, at se rozhodnete ku spokojenosti vsech :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
29.8.19 18:47
@Anonymní píše:
@Regina Hero já si právě říkám, je mi 31, pokud bych se pro to další měla rozhodnout, bylo by to teď. Pak už bych nechtěla. Jako třeba za rok, dva ještě jo, (myslím to čtvrtý) ale pak už ne. Celou dobu jsem byla přesvědčená že už ne, ale jak o tom doma chlap začal mluvit, tak nad tím musím pořád přemýšlet. Jako je mi jasný, že by to na žádný vyskakování nebylo, ale zase až doplatíme hypotéku (skoro 4 roky ještě), budeme mít o nějakých 5tis víc. Počítám taky s tím, že děti budou studovat, (nejstarší je fakt chytrá) kroužky jim nechci ubírat (zatím tancuje a chodí na keramiku). Je mi jasný, že se výdaje zvýší až budou větší. Ale taky si myslím, že není problém najít si lépe placenou práci, když by nebylo zbytí, třeba v tom Rakousku. Ale to jsou všechno jen dedukce, je mi jasný, že to může být vše jinak. Může jeden z nás onemocnět, můžeme se rozvést, může se stát milion dalších věcí… Ale to bych nesměla mít ani jedno dítě, kdybych na takový věci měla myslet.

to máš ještě času dost… já si ve 33 taky říkala, že už rozhodně neee…
A až doplatíte hypotéku, budete na tom zase o kus lépe a ty první děti už budou víc samostatné… a ejhle, bude možná ještě lepší čas pro další dítko… však uvidíš… prostě bych to nechala plynout, čas tě zatím tak moc netlačí, pár let máš pořád k dobru… kdybys napsala, že je ti 38, bylo by to o něčem úplně jiném…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
29.8.19 18:48
@VilaAnalka píše:
Neni tolik dulezity, ze mate nejaky konkretni prijem, dulezity je, kolik vam zbyva volnych penez. A pak jake mate priority. Dcera ma kamosku, nejku :mrgreen:. Holcicka ma mraky obleceni, jedinacek, naprosto neschopna se o sebe postarat, brutalne vtaci spicky a rackuje. Rodice oba pracuji, maji tudiz dva prijmy. Denne je holka vyzvedavana z druziny v pozdni odpoledne, casto ani ne rodici. Ja jsem v domacnosti, dceru beru po obede. Denne se stiham dceri venovat, i zbylym 2 detem, logo jsme cvicivaly denne, cviky na plochou nohu taky, vse se tudiz krasne srovnalo. Obleceni sice dedi po sobe, ale maji taky moznost ho unosit a patricne zrasit, protoze porad vymyslim program, lezeme do lesa, parku. Dovolena neni o Egypte, ale o Chorvatsku, to se neda nic delat. Kola, i kdyz novy, nebo aspon vetsinou, maji deti hned omlaceny. Proc? Protoze mam cas na to, vzit je na to kolo ven. Kamaradka dcery byla letos na kole dvakrat…Hlavne, ze bylo za 12tis. Nase za polovinu a jak ho holka uzila…Co tim chci rict, pro kazdeho je dulezite neco jineho, pro nas to je sounalezitost a rodina. A ackoli nase deti nemaji softky za 800 kc, ale za polovic, zacinaji nastesti chapat, v cem maji ve skutecnosti zivot bohatsi, nez zminena holcicka, co sedi v druzine a ceka do peti na vyzvednuti. Takze pokud mas priority stejny, nebude 4.dite problem.

no jestli náhodou ten Egypt nevyjde levněji než Chorvatsko :think: :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
29.8.19 18:51
@VilaAnalka píše:
A doma jsem prave proto, ze si radsi utrhnem od huby a mame prijem jeden, nez prehazovat penize vidlema a nechat hnit deti do zaviracky v institucich.

tak ještě pořád je varianta přehazovat vidlema o fous méně peněz a vyzvedávat je dřív… mimochodem od třetí třídy by už dítě nemuselo být v družině, ale mohlo by chodit domů samo zcela v pohodě… přece je spousta možností, jak to může být, ne jen tyhle dvě, co popisuješ… a taky znám i lidi, co dřou oba dva jak soumaři, děti mají v institucích do zavíračky a stejně těma vidlema přehazují akorát dluhy… :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4511
29.8.19 19:07
@VilaAnalka píše:
Neni tolik dulezity, ze mate nejaky konkretni prijem, dulezity je, kolik vam zbyva volnych penez. A pak jake mate priority. Dcera ma kamosku, nejku :mrgreen:. Holcicka ma mraky obleceni, jedinacek, naprosto neschopna se o sebe postarat, brutalne vtaci spicky a rackuje. Rodice oba pracuji, maji tudiz dva prijmy. Denne je holka vyzvedavana z druziny v pozdni odpoledne, casto ani ne rodici. Ja jsem v domacnosti, dceru beru po obede. Denne se stiham dceri venovat, i zbylym 2 detem, logo jsme cvicivaly denne, cviky na plochou nohu taky, vse se tudiz krasne srovnalo. Obleceni sice dedi po sobe, ale maji taky moznost ho unosit a patricne zrasit, protoze porad vymyslim program, lezeme do lesa, parku. Dovolena neni o Egypte, ale o Chorvatsku, to se neda nic delat. Kola, i kdyz novy, nebo aspon vetsinou, maji deti hned omlaceny. Proc? Protoze mam cas na to, vzit je na to kolo ven. Kamaradka dcery byla letos na kole dvakrat…Hlavne, ze bylo za 12tis. Nase za polovinu a jak ho holka uzila…Co tim chci rict, pro kazdeho je dulezite neco jineho, pro nas to je sounalezitost a rodina. A ackoli nase deti nemaji softky za 800 kc, ale za polovic, zacinaji nastesti chapat, v cem maji ve skutecnosti zivot bohatsi, nez zminena holcicka, co sedi v druzine a ceka do peti na vyzvednuti. Takze pokud mas priority stejny, nebude 4.dite problem.

a jiný možnosti nevidíš? to že chodím do práce a můžeme si díky tomu leccos dovolit přece ještě neznamená že moje děti jsou odložený protože jsou do zavíračky v družině atd atd. S chlapem chodíme oba do práce a nejen že jako rodina držíme pohromadě ale i na výlety dovolený a kolo máme čas i když o školu už o nás desetiletá moc zájem nemá a radši jde ven s kamarády ze školy. já v tom co zminuješ vidím pouze dva extrémy rodinu kde mají peníze ale rodiče a dítě nemají čas a proti tomu extrém musím být s dětma doma protože kdyžž budu pracovat nebudu na ně mít čas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
31.8.19 07:31

Mame tri deti a daleko vetsi prijmy, ale taky vetsi zivotni naklady. Urcite bych nechtela sest lidi ve 3+1. Pro ctvrte by byl doma prostor, mame dost veliky barak, i financne by to slo, ale neexistuje. Tri bohate staci.
Ja bych do ctvrteho nesla, jednak se mi uz libi prijem, ktery mam.
A mame plany, ze doma cosi dodelat na zahrade a auta novejsi potrebujeme. Zvaz, jestli ty sama uzivis ctyri deti, kdyby se chlap zblaznil a hledal v jinych vodach.
Jestli jim zajistis zazemi, potreby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.19 22:08
Anonymní** píše:
Ahoj. Manžel mě teď nahlodal, že by chtěl ještě jedno dítě. (nejstarší není jeho, spolu máme dvě) Věk na to ještě mám, je mi 31, jen pořád musím přemýšlet, jestli by jsme to finančně zvládli. Chlap má v průměru 30tis, já bych měla mateřskou a alimenty na nejstarší asi 11tis. Což dohromady dělá přes 40tis. Bydleni, pojistka dětí, škola, školka, auto… To je dohromady cca 15tis. Jde uživit v pohodě rodina se čtyřmi dětmi s takovýmto příjmem? Aby děti nestrádali?

hele, my máme čtyři děti, jsem mladší než ty a plánujeme páté. Muj má stejně jako tvůj, já jsem,,zatím,,doma. Zvládáme v pohodě. Děti mají hezké pokojíčky(dům se zahradou -bez hypo),chodí slušně oblečení, hraček mají dost, jídlo -každý den vařím, peču koláče ale hlavně mají nás, naši lásku :srdce:
Do práce pujdu až synovi budou 3roky a nastoupí do školky nebo se zadaří a budu doma na RD. Pokud oba dítě chcete, jdi do toho. KDYŽ SE CHCE, VŠE JDE ZVLÁDNOUT

• Citovat
  • Upravit
SAJ
17073
1.9.19 14:22

Fakt to ještě zvažte, my jsme právě uprostřed zářijového finančního průvanu. Před chvílí 5000 roční jízdné (naivně jsem předpokládala, že to bude jen 3000 - no, spletla jsem se), 2000 obědy, 3100 taneční (plus nákup společenského oblečení a obuvi), zájezd nejstaršího dítěte do Francie - právě jsem zjistila, že v ceně zájezdu nejsou zaplacené ani vstupy, ani jídlo (uaaaaauuu!), nejmladší dítě mi poslalo kopii zprávy od třídní, že zítra bude vybírat 900, plus máme počítat s nějakými jazykovými učebnicemi. Nejstarší dítě bude kupovat komplet učebnice. Prostřední zas ještě ty jazykové… Plus i u nich samozřejmě třídní fond.

Kde jsou ty doby, kdy nás na prvním stupni v září pozdravovaly částky v řádu stokorun… :nevim:

Až budete mít děti na druhém stupni a na střední, opravdu to nebude jednoduché - no ano, nebo si to jednoduché uděláte a děti zkrouhnete na všech výdajích. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.19 14:45
@Anonymní píše:
Anonymní** píše:
hele, my máme čtyři děti, jsem mladší než ty a plánujeme páté. Muj má stejně jako tvůj, já jsem,,zatím,,doma. Zvládáme v pohodě. Děti mají hezké pokojíčky(dům se zahradou -bez hypo),chodí slušně oblečení, hraček mají dost, jídlo -každý den vařím, peču koláče ale hlavně mají nás, naši lásku :srdce:
Do práce pujdu až synovi budou 3roky a nastoupí do školky nebo se zadaří a budu doma na RD. Pokud oba dítě chcete, jdi do toho. KDYŽ SE CHCE, VŠE JDE ZVLÁDNOUT

Děkuju :srdce: chtěla jsem právě hlavně radu od někoho, kdo to takhle má, ne střílení od boku od ostatních. Nejsem ještě rozhodnutá, jestli jo, nebo ne, tak uvidíme, jak se rozhodnu. Děkuji :dance:

• Citovat
  • Upravit
SAJ
17073
1.9.19 15:04
@Anonymní píše:
@Anonymní píše:
Anonymní** píše:
Děkuju :srdce: chtěla jsem právě hlavně radu od někoho, kdo to takhle má, ne střílení od boku od ostatních. Nejsem ještě rozhodnutá, jestli jo, nebo ne, tak uvidíme, jak se rozhodnu. Děkuji :dance:

Neboli chceš poklepat po ramínku a ujistit, že čtvrté dítě zvládnete a že bude vše zalité sluníčkem a vy budete šťastní a spokojení.

Já mám tři děti, takže spadám do kategorie těch, které to tak reálně opravdu mají. A na rovinu ti říkám, že finanční zátěž tří dětí na druhém a třetím stupni je fakt velká a s vašimi příjmy by to pro nás byla jen velmi, velmi těžko zvladatelná situace. Ne nezvladatelná, ale určitě taková, která by nám razantně snížila životní úroveň. Proti kamarádům se dvěma dětmi to máme opravdu o polovinu jejich výdajů horší. :nevim: A je to znát.

Ale je to názor, který nechceš slyšet, tak mě přehodíš do kategogie těch, které mluví z cesty, že?

Malé děti jsou opravdu na provoz podstatně levnější, než jejich dospívající varianta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí