Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Souhlas. Pokud není zbytí, tak to nejak jde, ale vědomě přivést další dítě do rodiny, která má měsíční rozpočet 40.000,– ![]()
@Anonymní píše:
@ahhotep právě že si myslím, že když teď zvládáme ušetřit a přitom i dětem ledacos dopřát, tak by to tak strašný být nemělo. Pak po po rodicaku budu mít minimálně o 10tis.vic a až by to nejmladší bylo větší a já si mohla najít třeba práci na 2-3 směny, bylo by to zase o pár tisíc víc.
Tak si to udělejte tak, jako to radí holkám, co touží po ditku, ale nejsou si jisty, jestli to zvládnou. Prostě si z těch peněz co teď máte odeberte částku, co vás teoreticky to dítě bude stát každý měsíc a uvidíte. ![]()
@lafelay píše:
Souhlas. Pokud není zbytí, tak to nejak jde, ale vědomě přivést další dítě do rodiny, která má měsíční rozpočet 40.000,–
Však jim zbyde dost…25 tisíc po zaplacení všeho to není nejmenší častka a ještě pár měsíc ušetří…mně to přijde v pohodě ![]()
@Crystal87 já mám byt 102m, tři pokoje a kuchyň s obývákem. Holka je sama v pokoji, kluci společně. Já byla s dvouma brachama v pokoji a nemyslim si, že by mě to nějak poznamenalo.
@Anonymní píše:
@ahhotep právě že si myslím, že když teď zvládáme ušetřit a přitom i dětem ledacos dopřát, tak by to tak strašný být nemělo. Pak po po rodicaku budu mít minimálně o 10tis.vic a až by to nejmladší bylo větší a já si mohla najít třeba práci na 2-3 směny, bylo by to zase o pár tisíc víc.
Hele a nedesi tě, že sama uzivis sotva sebe, natož zkončit s 4ma detma sama?
Tak já čekám čtvrté. Máme teda mnohem vyšší příjem a stejně mi připadá, že máme málo. ![]()
Začali jsme ale systematicky šetřit, to partner neuměl, nedělal. Takže tím chci říct, že se u utrácení musí přemýšlet. Vás příjem je dostačující s výdaji, které máte!
@Anonymní píše:
@Opiska jak sem psala víš, měsíčně okolo těch 7tis. ušetříme.
To ano, ale po dalším dítěti už tolik ubývat nebude. On ti tu nikdo neporadí. Já bych asi víc chtěla jezdit na výlety, než dohánět domácí rozpočet. Léto a hlídání pro děti, je kapitola sama pro sebe. Příměstský tábor, je šíleně drahý, tabory taky.
@Opiska píše:
@Crystal87 já mám byt 102m, tři pokoje a kuchyň s obývákem. Holka je sama v pokoji, kluci společně. Já byla s dvouma brachama v pokoji a nemyslim si, že by mě to nějak poznamenalo.
Njn to je zase věc názoru já měla v bytě taky kluky spolu ale tím že nejstarší neměl klid který na školu potreboval a pořád byli v sobě si to dlouhodobě neumím představit. Taky aby měli soukromí na své návštěvy atd.
@lafelay do rodiny, která by při mateřské měla příjem 40tis. Ne, která má příjem 40tis. Možná by bylo dobrý naučit se lépe číst.
My jsme takti zili, mam 3 sourozence a teda ja vim, ze budu mit max 2, pokud by klesly prijmy i jen 1. Bylo to hrozny, na nic nebylo, nejde jen o to, ze jsme necestovalu, ze jsme nemeli nejmodernejsi hracky, to nevadi, ale ja chtela hrozne delat tance, nebylo uz na krouzky, pre dalsi 3 sourotenci by chteli taky neco, nejezdili jsme na lyzaky se skolou, na vsechny nebylo, dedili jsme po sobe veci, ja vkus svoji starsi segry nrsnasela, kdyz se koupilo neco noceho, bylo to z bazaru. Nejstarsi bracha mel nove kolo, my ostatni ne, pak nam poridili takove zas bazarove, stare a me se segrou 1 napzl, vecne hadky.. Byli jsme dlouho v 2plus1, pakve 3 pokojaku, nebylo soukromi, nikdy a nikde. Tata si jednou zlomil nohu a nechodil do prace, uslor moc nebylo, padly na to nasetrene penize na dovolenku v lete, takze ani do kempu jsme nejeli. Nejhirsi prislo, kdyz se nasi rozvefli, nejstarsi bracha uz s nami nebyl, tak jsme byli 3 a sli jsme s mamou k moji babicxe do 2 plus 1, 3 deti, jeden pokoj, mama s babi spy v obyvaku, tata spatne platil alimenty, jeste ze uz mi bylo 15 a pocitala jsem dny, kdy vypadnu, mohla jsem studocat, bavila me prirodiveda, ale chtela jsem se osamostatnit a oryc, tak rychle maturu a do prace, tohle bych pro sve deti nechtela..
@Lama Lama píše:
Hele a nedesi tě, že sama uzivis sotva sebe, natož zkončit s 4ma detma sama?
A proč by měla skončit sama? Kdyby takhle každý premyslel tak děti asi moc nebude…sám si člověk to dítě taky neudělá.
@g.sandova zase… Náš příjem při rodičovské by byl okolo 40.tis. Po rodičovské až bych se vrátila do zaměstnání, by to bylo o skoro 11.tia víc. Já napíšu že by jsme měli při rp příjem 40tis a všichni z toho dedukují, že MÁME příjem 40tis. Nemáme. Teď když pracují máme příjem přes 48tis a alimenty. Jde mi jen o tu dobu na RP!
@Crystal87 to je určitě 100% o názoru. Já si prostě nemyslím, že by každé dítě mělo mít svůj pokoj. Na návštěvy slouží buď obývák, nebo si kluci hrajou společně s navstevou společně. No a až budou mít slečny, tak stejně vyndám dveře z pantů
![]()
@Crystal87 píše:
A proč by měla skončit sama? Kdyby takhle každý premyslel tak děti asi moc nebude…sám si člověk to dítě taky neudělá.
Proc asi, taky to podle toho casto vypada..