Další (čtvrté dítě)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1133
29.8.19 15:22

@Lama Lama Ano, to asi musím souhlasit. To asi proto jsem nedávno četla inzerát, kdy hledali hajzlbabu, požadavky byly dva jazyky a maturita. Za 15hrubeho. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
29.8.19 15:23

Ty vo.le. To snad nejde vyzit se 40 000 2dospeli a 4 deti. Kdyz pominu fakt, ze neexistuje zadna dovolena, tak za to prece nejde poplatit ani bezne vydaje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
29.8.19 15:24

Omylem 2×

Příspěvek upraven 29.08.19 v 15:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.19 15:25

Já nevím, žijeme tak normálně. Teď mám práci na částečný úvazek, kde beru pár korun a ještě jsme z toho schopni ušetřit. Až bych šla do práce, příjem by se zvedl o nějakých 10tis. K moři nejezdíme, nejstarší zatím na tábory, tancování. Ne výlety jezdíme, ale tak v rámci možností, manžel dělá na čtyři směny, takže i o vykendech a já od půl 7 do 2, takže není moc na výlety čas.

• Citovat
  • Upravit
1133
29.8.19 15:26

@hapolda proč by ne? Ne každý potřebuje všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
29.8.19 15:28
@Anonymní píše:
Já nevím, žijeme tak normálně. Teď mám práci na částečný úvazek, kde beru pár korun a ještě jsme z toho schopni ušetřit. Až bych šla do práce, příjem by se zvedl o nějakých 10tis. K moři nejezdíme, nejstarší zatím na tábory, tancování. Ne výlety jezdíme, ale tak v rámci možností, manžel dělá na čtyři směny, takže i o vykendech a já od půl 7 do 2, takže není moc na výlety čas.

A jak máte velký byt? Vejdete se do něho v šesti v pohodě? A kolik je dětem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.19 15:29

@Crystal87 každý měsíc většinou ušetříme aspoň 6-7tisic. Pokud nejsou nějaké výdaje navíc. Ovoce a zeleninu máme většinou od tchánovců a svojí vlastní, na čemž taky dost ušetříme.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.8.19 15:31

@Opiska
Máme 3+1
104m, topíme v krbovkách, vlastním dřevem, takže vlastně zadarmo

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.8.19 15:32

@Opiska nejstarší je 11, pak skoro 6 a 3 a půl roku

• Citovat
  • Upravit
1133
29.8.19 15:32
@Anonymní píše:
@Opiska
Máme 3+1

Ono to stejně záleží na tobě, jak se rozhodneš. Je to prostě finanční zápřah. Já mám děti 10,9,7,6. Čím jsou starší, tím je to horší. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1688
29.8.19 15:44

Jako kazdy ti tu napise neco jineho, asi to jde, musi jit, kdyz neni zbiti, ale za me je ta cadtka mala i s jednim ditetem, natoz se ctyrmi.. Tak uz mas 3 deti, vis na co jdou penize, jak hospodarite, vychazite, ty si musis urcit, zda 1 dite navic to ovlivni moc nebo ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.19 15:49

@ahhotep právě že si myslím, že když teď zvládáme ušetřit a přitom i dětem ledacos dopřát, tak by to tak strašný být nemělo. Pak po po rodicaku budu mít minimálně o 10tis.vic a až by to nejmladší bylo větší a já si mohla najít třeba práci na 2-3 směny, bylo by to zase o pár tisíc víc.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.8.19 15:50

No mame celkem prijmy asi taky 40 tis. Ale dite jedno. Zijem si myslim, celkem fajn. I na peknou dovcu u more se vzmuzem, kdyz to vyjde. Ale ctyri deti si nedokazu predstavit ani omylem :nevim: Asi bysme jim meli dat co jist a nahaty by taky nejspis nechodili, ale… Radi si sobe i dítěti doprejeme dovolenou, vylety, sportovní vybaveni, krouzky, kino.. Nechtela bych zit z ruky do huby. To neni zivot, ale zivoreni. Pocitate i s tim, ze naklady na deti se casem spis zvysuji?

• Citovat
  • Upravit
27008
@Anonymní píše:
@Opiska
Máme 3+1

To je hezké ale do budoucna dost male :think: děti porostou budou chtít své vlastní soukromí…my do nedávná také chvíli bydleli v bytě 3+1 se 4 dětma. Byt to byl sice velký ale fakt jen na dobu nutnou. Děti neměly soukromí a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749

Ja bych to ani dat nechtela, jako kdyz se musi, tak se musi, nejak se vzdy prezuje, i s nizsi castkou, ale proc za kazdou cenu? Jsem zvykla na neco jineho a mozna i v tomhle vic zpohodlnela, rada a casto cestuji, chci dceri doprat ruzne krouzky, jazykove kurzy apod.. Taky mam dost financne narocnych konicku atd.. Takze ja bych mela jasno, jak to mate vy, vis ty sama, rekla bych, ze nejak to proste utahnete, museli byste.. Ale, zvladnete setrit i na horsi casy, zvladnete to, kdyz vypadne jeden prijem? Stat se muze vse, nechci nic privolavat, ale je to tak, utahli byste to s 1 prijmem? Co kdyz se vztah rozpadne a skoncis sama se 4 detmi? Alimenty nejsou nic moc, zvladnes to sama, mas na samostatme bydleni? Tohle bych resila nejvic..

Příspěvek upraven 29.08.19 v 15:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky