Další (čtvrté dítě)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.8.19 16:50

@SAJ ne, rozhodnutá opravdu nejsem. Samo vím, jaký to je když je dítě ve škole, mám ještě mladší sourozence a máma na nás byla sama, takže vím moc dobře, co to obnáší.

• Citovat
  • Upravit
1133
29.8.19 16:52
@Anonymní píše:
@SAJ ne, rozhodnutá opravdu nejsem. Samo vím, jaký to je když je dítě ve škole, mám ještě mladší sourozence a máma na nás byla sama, takže vím moc dobře, co to obnáší.

Tak na co se vlastně ptáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
29.8.19 16:53
@Regina Hero píše:
a druhé jde do školy… nebo půjde příští rok… to se zase o něco změní… a čas… ten v tom bude hrát taky roli… jestli třeba bude rozvážet děti po kroužcích… tedy ty menší, to nejstarší pravděpodobně už bude chodit samo…

Okolo nás je spousta dětí, které se po kroužcích nerozváží, prože buď žádné nemají, nebo jim stačí ty odpolední ve škole. Takže i tak se to dá. Navíc my počítáme se d
studiem - to taky někteří neřeší, takže úak je ta optika taky jiná…

Já bych čtvrté nedala, ale debatovali jsme o tom hodně a dlouhodobě a byly chvíle, kdy jsme si říkali PROČ NE? Definitivní NE zaznělo asi před třemi lety? Uf, teď musím říct, že díkybohu. Ten současný veget a pohodička versus batole na krku? :nevim: Strašná představa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450
@Anonymní píše:
Ahoj. Manžel mě teď nahlodal, že by chtěl ještě jedno dítě. (nejstarší není jeho, spolu máme dvě) Věk na to ještě mám, je mi 31, jen pořád musím přemýšlet, jestli by jsme to finančně zvládli. Chlap má v průměru 30tis, já bych měla mateřskou a alimenty na nejstarší asi 11tis. Což dohromady dělá přes 40tis. Bydleni, pojistka dětí, škola, školka, auto… To je dohromady cca 15tis. Jde uživit v pohodě rodina se čtyřmi dětmi s takovýmto příjmem? Aby děti nestrádali?

ono asi zalezi na jaky standart jste ted zvykli aby jste se nemuseli omezovat. Myslim si ze se to da zvladnout ale urcite to nebude na zadne velke vyskakovani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
@Anonymní píše:
@Regina Hero právě spíš řeším v sobě tu psychickou stránku. Mám práci, můžu si zajít s kamarádkama ven, aniž by po mě děti brečeli. Jestli bych to psychicky dala. Nejsem na 100% rozhodnutá, že do toho jdu, jak si tu každý myslí ale přiznávám, že mě manžel dost nahlodal. Máme tři holky, tak že skusit toho kluka.

tak to nech pár měsíců uzrát, dej si třeba termín do vánoc a když budeš chtít, tak do toho po Novém roce šupněte… jestli k vám to čtvrté dítko má přijít, tak se na něho začneš i těšit… nechala bych to na osudu… ono to nějak dopadne… mě malé děti naprosto nevadí, ale musím sama přiznat, že teď, když má nejmladší už 8 let a ta starší 11 a ti dva nejstarší jsou už dávno z domu, je fajn užít si i tu jejich samostatnost a nevodit je za ručičku… i na dovolené je to už o něčem jiném… a uvědomuji si ten rozdíl, jaké to bylo, když jsem jim musela nejdřív hledat hlídání, když jsem chtěla někam jít sama a manžel byl v tu dobu v práci… ale dokud jsem byla v tom kolotoči kolem batolete, tak to nebyl takový rozdíl, to si člověk neuvědomoval a do dalšího by šel ihned bez rozmyslu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
29.8.19 16:59
@SAJ píše:
Okolo nás je spousta dětí, které se po kroužcích nerozváží, prože buď žádné nemají, nebo jim stačí ty odpolední ve škole. Takže i tak se to dá. Navíc my počítáme se d
studiem - to taky někteří neřeší, takže úak je ta optika taky jiná…Já bych čtvrté nedala, ale debatovali jsme o tom hodně a dlouhodobě a byly chvíle, kdy jsme si říkali PROČ NE? Definitivní NE zaznělo asi před třemi lety? Uf, teď musím říct, že díkybohu. Ten současný veget a pohodička versus batole na krku? :nevim: Strašná představa.

já jsem si po těch prvních dvou taky říkala, že už nikdy žádné další dítě nebudu mít… ale ono to nějak uzrálo a začneš to vnímat jinak… prostě hormony nebo co… neumím to nijak popsat nebo vysvětlit, ale bylo to tak… patnáct let od mladšího… a šup, mozek přehodil výhybku a přišlo to třetí a čtvrté… se studiem taky počítáme… a vím, že se to dá i bez kroužků a podobně, ale když děti chtějí, je to jen dobře, když mají i nějakou tu jinou aktivitu než aby jen seděly doma… ale každý jsme jiný… máme jiné zájmy, jiné koníčky, jiný přístup… to je samozřejmé..
Ale ten veget, jak píšeš, je taky fajn… prtě jde do třetí, starší nastupuje na osmiletý gympl… už jsou tak velké a tak samostatné, že teď si taky neumím moc představit plenky a mimino… ale vím, že kdybych byla těhotná, zafungovaly by hormony a začala bych se těšit… na druhou stranu jsem ráda, že jsem už tak stará, že to fakt nehrozí… dala jsem si hranici do čtyřiceti, takže už po tom vůbec netoužím… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.19 17:10

@Regina Hero já si právě říkám, je mi 31, pokud bych se pro to další měla rozhodnout, bylo by to teď. Pak už bych nechtěla. Jako třeba za rok, dva ještě jo, (myslím to čtvrtý) ale pak už ne. Celou dobu jsem byla přesvědčená že už ne, ale jak o tom doma chlap začal mluvit, tak nad tím musím pořád přemýšlet. Jako je mi jasný, že by to na žádný vyskakování nebylo, ale zase až doplatíme hypotéku (skoro 4 roky ještě), budeme mít o nějakých 5tis víc. Počítám taky s tím, že děti budou studovat, (nejstarší je fakt chytrá) kroužky jim nechci ubírat (zatím tancuje a chodí na keramiku). Je mi jasný, že se výdaje zvýší až budou větší. Ale taky si myslím, že není problém najít si lépe placenou práci, když by nebylo zbytí, třeba v tom Rakousku. Ale to jsou všechno jen dedukce, je mi jasný, že to může být vše jinak. Může jeden z nás onemocnět, můžeme se rozvést, může se stát milion dalších věcí… Ale to bych nesměla mít ani jedno dítě, kdybych na takový věci měla myslet.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.8.19 17:16

Jinak jsem ze 4 dětí, máma na nás byla sama a vím, jaký to je, když si nemůžeš koupit se spoluzačkama ani zmrzlinu. Ale moje máma byla hrdost sama a jen aby nás nemusela dávat tátovi, nechtěla ani alimenty. Vím, že kdybych měla skončit sama, (se třema nebo čtyřma dětma) tak bych udělala vše pro to, aby se měli pořád dobře. A vím, že manžel by udělal to samý, protože naše děti miluje a dokáže mě na 100% nahradit. Neměla bych problém mít střídavou péči, protože vím, že i děti by si to přáli, být s tátou víc než jeden víkend za 14 dní.

• Citovat
  • Upravit
678
29.8.19 17:16

Neni tolik dulezity, ze mate nejaky konkretni prijem, dulezity je, kolik vam zbyva volnych penez. A pak jake mate priority. Dcera ma kamosku, nejku :mrgreen:. Holcicka ma mraky obleceni, jedinacek, naprosto neschopna se o sebe postarat, brutalne vtaci spicky a rackuje. Rodice oba pracuji, maji tudiz dva prijmy. Denne je holka vyzvedavana z druziny v pozdni odpoledne, casto ani ne rodici. Ja jsem v domacnosti, dceru beru po obede. Denne se stiham dceri venovat, i zbylym 2 detem, logo jsme cvicivaly denne, cviky na plochou nohu taky, vse se tudiz krasne srovnalo. Obleceni sice dedi po sobe, ale maji taky moznost ho unosit a patricne zrasit, protoze porad vymyslim program, lezeme do lesa, parku. Dovolena neni o Egypte, ale o Chorvatsku, to se neda nic delat. Kola, i kdyz novy, nebo aspon vetsinou, maji deti hned omlaceny. Proc? Protoze mam cas na to, vzit je na to kolo ven. Kamaradka dcery byla letos na kole dvakrat…Hlavne, ze bylo za 12tis. Nase za polovinu a jak ho holka uzila…Co tim chci rict, pro kazdeho je dulezite neco jineho, pro nas to je sounalezitost a rodina. A ackoli nase deti nemaji softky za 800 kc, ale za polovic, zacinaji nastesti chapat, v cem maji ve skutecnosti zivot bohatsi, nez zminena holcicka, co sedi v druzine a ceka do peti na vyzvednuti. Takze pokud mas priority stejny, nebude 4.dite problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
29.8.19 17:20
@Anonymní píše:
@Regina Hero já si právě říkám, je mi 31, pokud bych se pro to další měla rozhodnout, bylo by to teď. Pak už bych nechtěla. Jako třeba za rok, dva ještě jo, (myslím to čtvrtý) ale pak už ne. Celou dobu jsem byla přesvědčená že už ne, ale jak o tom doma chlap začal mluvit, tak nad tím musím pořád přemýšlet. Jako je mi jasný, že by to na žádný vyskakování nebylo, ale zase až doplatíme hypotéku (skoro 4 roky ještě), budeme mít o nějakých 5tis víc. Počítám taky s tím, že děti budou studovat, (nejstarší je fakt chytrá) kroužky jim nechci ubírat (zatím tancuje a chodí na keramiku). Je mi jasný, že se výdaje zvýší až budou větší. Ale taky si myslím, že není problém najít si lépe placenou práci, když by nebylo zbytí, třeba v tom Rakousku. Ale to jsou všechno jen dedukce, je mi jasný, že to může být vše jinak. Může jeden z nás onemocnět, můžeme se rozvést, může se stát milion dalších věcí… Ale to bych nesměla mít ani jedno dítě, kdybych na takový věci měla myslet.

no tak to si právě nemyslím. Pokud budeš mít jedno dítě a jeden z vás onemocní, tak s tou rezervou se to při stáhnutí výdajů na minimum furt nějak dá. A 4 si pořizovat fakt při oboustranných nadstandardních příjmech, které při výpadku jednoho příjmu, zajistí alespon základní obživu domácnosti.
Třeba rozvod je prakticky 50% šance, to není něco extra vyjímečného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
29.8.19 17:23
@VilaAnalka píše:
Neni tolik dulezity, ze mate nejaky konkretni prijem, dulezity je, kolik vam zbyva volnych penez. A pak jake mate priority. Dcera ma kamosku, nejku :mrgreen:. Holcicka ma mraky obleceni, jedinacek, naprosto neschopna se o sebe postarat, brutalne vtaci spicky a rackuje. Rodice oba pracuji, maji tudiz dva prijmy. Denne je holka vyzvedavana z druziny v pozdni odpoledne, casto ani ne rodici. Ja jsem v domacnosti, dceru beru po obede. Denne se stiham dceri venovat, i zbylym 2 detem, logo jsme cvicivaly denne, cviky na plochou nohu taky, vse se tudiz krasne srovnalo. Obleceni sice dedi po sobe, ale maji taky moznost ho unosit a patricne zrasit, protoze porad vymyslim program, lezeme do lesa, parku. Dovolena neni o Egypte, ale o Chorvatsku, to se neda nic delat. Kola, i kdyz novy, nebo aspon vetsinou, maji deti hned omlaceny. Proc? Protoze mam cas na to, vzit je na to kolo ven. Kamaradka dcery byla letos na kole dvakrat…Hlavne, ze bylo za 12tis. Nase za polovinu a jak ho holka uzila…Co tim chci rict, pro kazdeho je dulezite neco jineho, pro nas to je sounalezitost a rodina. A ackoli nase deti nemaji softky za 800 kc, ale za polovic, zacinaji nastesti chapat, v cem maji ve skutecnosti zivot bohatsi, nez zminena holcicka, co sedi v druzine a ceka do peti na vyzvednuti. Takze pokud mas priority stejny, nebude 4.dite problem.

No, on pak při finanční tísni může být problém i ten čas. Sama píšeš, že máš 2 děti, jdi v domácnosti. To si asi zakladatelka nebude moct dovolit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.19 17:24

@VilaAnalka děkuju :palec: taky si myslím, že to není o dovolený v Egyptě. Že to není o drahým oblečení. Holky mají vše co potřebují. I co nepotřebují. Stačí nám jet na týden na Lipno, než k moři. Manžel jde s holkama radši stanovat, než se válet u vody, všichni to milujou. (já teda ne 😂)

• Citovat
  • Upravit
678
29.8.19 17:35
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
29.8.19 17:37
@VilaAnalka píše:
@Lama Lama tri

A doma jsem prave proto, ze si radsi utrhnem od huby a mame prijem jeden, nez prehazovat penize vidlema a nechat hnit deti do zaviracky v institucich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1531
29.8.19 17:39
@Anonymní píše:
@nunik Nejstarší chodí tancovat, to nás stojí 4000/rok plus oblečení na tancování, hodiny navíc. Pak má kroužek keramiky ten je teda levnější, ale taky si kupujeme svůj materiál. Každý rok jezdí na tábor, věci opravdu nemá jen ty základní. Oblečení po sobě nedědí. Na výlety jezdíme, ne každý vykend, ale minimálně jednou měsíčně. Zoo, aquapark, Dinopark. Ale radši jsou na zahradě, kde můžou být v bazénu, nebo na trampolíně, rádi grilují. Dokážeme ušetřit. Nemyslím, že zivorime. Neříkám, že jsem přesvědčená pro další dítě…

Je super, ze chodi na krouzky a zvladate je platit. A co kdyz pujde tancovat druha dcera, treti?? Co pak? Jak rikam, zvladnout se to da, ale ja bych to takhle nechtela, no…opravdu to ale nemyslim nijak zle vuci Tobe. My treba jezdime kazdy rok k mori, ale i pod stan. Jezdime na drazsi vylety, ale nekdy treba jen na piknik do parku, prochazku. Taky travime spoustu casu na zahrade u bazenu a grilujeme. Neni to jen o drahych vecech, nektere obleceni ma syn treba z bazaru, i pro mimco jsem ted kouopila neco z bazaru a to si muzu dovolit vse nove a znackove, ale nevidim v tom nutnost. Kazdopadne ten pocit, ze diteti nemuzu neco doprat, nebo budu muset omezit jedno, aby i druhe neco melo, to nechci zazit. Asi jsem trochu snob. Jestli Ti muzu radit, dej si nejaky cas na rozmyslenou, vsechno s manzelem proberte a propocitejte, at pak nejste treba smutni nebo nastvani, ze jste se rozhodli spatne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí