Další (čtvrté dítě)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4511
29.8.19 16:37
@Anonymní píše:
JEŠTĚ JEDNOU PRO TY CO NEUMÍ ČÍST. POČÍTALA JSEM MANŽELOVO PŘÍJEM A MŮJ PŘÍPADNÝ RODIČOVSKÝ PŘÍSPĚVEK. NIKDE NEPADLO ANI SLOVO O TOM, ŽE MÁME TEĎ PŘÍJEM 40 TISÍC. :nevim: :nevim: :nevim:

No vidíš ale i kdybyste teď měli příjem 40 tisíc tak pak by vás na ten příjem bylo o jednoho víc takže na situaci to nic moc nemění, psala jsi že teď ušetříš 6-7 tisíc a kolik ušetříš až vás bude ještě o jednoho víc? Jsem ze tří dětí naši neměli žádný velký příjmy na dovolený jsme nejezdili a na výlety jen výjimečně a strašně nás to mrzelo a záviděli jsme ostatním. Popravdě nechápu proč lidi kteří by si tu dovolenou mohli dovolit na ní nejedou, chápu ne každýho bere moře ale alespoň dovolená nebo víkend někde v ČR vždyť jaký zážitky ty děti mají když jsou pořád doma :nevim: ale dle tvých příspěvků mi to přijde že ses nepřišla ptát na názory protože dítě prostě chceš ale děti nebudou mít zážitky z toho že mají tři sourozence a taky, po rodicaku se ti sice příjem zvýší ale taky se zvýší náklady na děti který už máš a dobře nepočítej s vysokou školou ale na střední ti děti určitě půjdou a ani ta není zadarmo a náklady jsou tam celkem vysoký. My máme příjem mnohem vyšší než vy děti máme každý jedno z předchozího vztahu a jedno spolu a další bysme si teda opravdu nepořídili :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.19 16:38

@nunik Nejstarší chodí tancovat, to nás stojí 4000/rok plus oblečení na tancování, hodiny navíc. Pak má kroužek keramiky ten je teda levnější, ale taky si kupujeme svůj materiál. Každý rok jezdí na tábor, věci opravdu nemá jen ty základní. Oblečení po sobě nedědí. Na výlety jezdíme, ne každý vykend, ale minimálně jednou měsíčně. Zoo, aquapark, Dinopark. Ale radši jsou na zahradě, kde můžou být v bazénu, nebo na trampolíně, rádi grilují. Dokážeme ušetřit. Nemyslím, že zivorime. Neříkám, že jsem přesvědčená pro další dítě…

• Citovat
  • Upravit
29350
29.8.19 16:39
@Anonymní píše:
@Lama Lama jinak kdybych se pak vrátila do zaměstnání kde jsem teď na částečný úvazek (pak bych mohla na plný) tak bych měla o cca 10tis víc. Kdybych se vrátila do zaměstnání před druhým těhotenstvím, měla bych o skoro 20tis víc. Ale tam je to na dvě směny, v zaměstnání kde jsem teď, jen na jednu

tak proč se teda tady ptáš na naše názory? Máš v tom jasno, v tom, jestli dítě ty chceš nebo ne, tak v tom ti asi taky neporadíme… a pak je to jen o tom, jak to budete zvládat… čtyři menší děti jsou dost náročný koníček… hlavně na psychiku…
Já teď byla sama s dcerami a vnučkou na výletu v Jeseníkách… lhala bych, kdybych řekla, že tři nebo čtyři děti je jedno, jak se tu často píše… jen lanovka nás stála 920 korun, protože vnučka je teprve pětiletá… oběd v restauraci byl osm stovek… malá měla jen polévku, moje prťata už sní každá celé dospělé jídlo… platit za další dvě děti by byla tisícovka navíc… vy asi nejezdíte ani teď každý víkend, ale třeba dvakrát do měsíce… to je finanční stránka… další věc je třeba větší auto, pokud nemáte už nyní sedmimístné… ale to všechno je nic oproti tomu, jestli to budeš zvládat psychicky… mám kamarádku taky se čtyřmi dětmi, s penězi jsou na tom tak tak na hraně… a vím, že je z toho docela vyřízená… zejména, když děti by chtěly, ale oni na něco nemají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
29.8.19 16:40
@Opiska píše:
@Crystal87 však ano, beru to podle sebe. Taky mám čtyři děti. Jsou úžasní a skvělí. Neumím si představit, že bych je neměla. :srdce: Ale stojí to prostě prachy. Chodíme do restaurací, jezdíme zatím na dovolenou jen do kempu, několikrát do měsíce na výlety, zmrzliny, kino… Ale kdybych neměla stridavku, prostě bych to finančně neutáhla sama tohle všechno.

V tomhle se moc neorientuju ale tak kdybys střídavou peci neměla tak máš zas plně alimenty ne? :think:

Příspěvek upraven 29.08.19 v 16:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.19 16:40
@Anonymní píše:
@Lama Lama s jakou patnáctkou? Já psala, že výdaje máme 15tis. A ptala jsem se na to, zda by se dalo v pohodě zvládnout dítě s rodicakem, kdy by jsme měli přes 40tis dohromady. Já nevím, že tady 80% odpovídajících neumí číst :potlesk: :potlesk: :potlesk:

Tady je to normální, každý vidí jen to co chce… a hlavně tady na emimi je socka pomalu každý, kdo nemá příjem třeba nad 70tis. a nejezdí každoročně na dvě dovolené apod. :lol: :potlesk:
Zbaběle prosím o anonym, ať mě neuklovou :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1695
29.8.19 16:41

Materiální stránku neřeším, to musíte mít spočítáno vy…já spíš vidím u sebe (máme čerstvě třetí), že ty tři jsou strop z důvodu u nás jak finančního, ale hlavně časového. Nejsem ten typ matky, která se dětem přehnaně věnuje, spíš naopak :oops:, ale skloubit během roku aktivity dvou dětí, vlastní koníčky a práci bylo občas docela náročné. Třetí jsme chtěli, ale máme s větším rozestupem, kdy nejstarší už si na kroužek dojde sám a celkově je čím dál samostatnější…
Takže mně by na čtvrté, nedejbože další chybělo to, co se nedá koupit a to je čas (a nervy :mrgreen:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
29.8.19 16:43
@Anonymní píše:
Tady je to normální, každý vidí jen to co chce… a hlavně tady na emimi je socka pomalu každý, kdo nemá příjem třeba nad 70tis. a nejezdí každoročně na dvě dovolené apod. :lol: :potlesk:
Zbaběle prosím o anonym, ať mě neuklovou :kytka:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.19 16:43

@SAJ jak už jsem psala, holka tancuje, chodí na kroužek keramiky, na tábory jezdí. Na výlet aspoň jednou měsíčně jedeme. Ono to ani moc víc nejde, manžel má nepřetržitý a dělá i vykendy. A nenapsala jsem že to dítě na 100% chci, ale jestli je reálný ho mít.

• Citovat
  • Upravit
1133
29.8.19 16:44

@Crystal87 tak pochybuju, že bych měla alimenty ve výši 20tis. A na alimenty se člověk taky spoléhat nemůže. Kdybych měla děti v plné péči, nemohla bych ani dělat práci, kterou mam. Ta je výborně placená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.19 16:45
@Crystal87 píše: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Taky se směju :lol:

• Citovat
  • Upravit
29350
29.8.19 16:46
@Anonymní píše:
@SAJ jak už jsem psala, holka tancuje, chodí na kroužek keramiky, na tábory jezdí. Na výlet aspoň jednou měsíčně jedeme. Ono to ani moc víc nejde, manžel má nepřetržitý a dělá i vykendy. A nenapsala jsem že to dítě na 100% chci, ale jestli je reálný ho mít.

tak v tomto ti fakt my tady nepomůžeme… k čemu ti bude, když napíšu že ho máte mít, že čtyři děti jsou fajn, když já jsem já a ty jsi ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
29.8.19 16:46
@Anonymní píše:
@SAJ jak už jsem psala, holka tancuje, chodí na kroužek keramiky, na tábory jezdí. Na výlet aspoň jednou měsíčně jedeme. Ono to ani moc víc nejde, manžel má nepřetržitý a dělá i vykendy. A nenapsala jsem že to dítě na 100% chci, ale jestli je reálný ho mít.

Mě zníš rozhodnutě, diskuse s tebou moc neprobíhá. Takže vlastně moc nerozumím tomu, proč se tu práš na názor.

Jen dovol poznámku. Tvoje nejstarší končí první stupeň, jde na druhý, že? To se pak značně mění situace, však sama uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
29.8.19 16:47
@Crystal87 píše:
V tomhle se moc neorientuju ale tak kdybys střídavou peci neměla tak máš zas plně alimenty ne? :think:Příspěvek upraven 29.08.19 v 16:42

Jo a dostala by v nich víc, než polovinu výdajů na dítě a ještě měla čas vydělat to samé, jako teď…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.19 16:48

@Regina Hero právě spíš řeším v sobě tu psychickou stránku. Mám práci, můžu si zajít s kamarádkama ven, aniž by po mě děti brečeli. Jestli bych to psychicky dala. Nejsem na 100% rozhodnutá, že do toho jdu, jak si tu každý myslí ale přiznávám, že mě manžel dost nahlodal. Máme tři holky, tak že skusit toho kluka.

• Citovat
  • Upravit
29350
29.8.19 16:48
@SAJ píše:
Mě zníš rozhodnutě, diskuse s tebou moc neprobíhá. Takže vlastně moc nerozumím tomu, proč se tu práš na názor.Jen dovol poznámku. Tvoje nejstarší končí první stupeň, jde na druhý, že? To se pak značně mění situace, však sama uvidíš.

a druhé jde do školy… nebo půjde příští rok… to se zase o něco změní… a čas… ten v tom bude hrát taky roli… jestli třeba bude rozvážet děti po kroužcích… tedy ty menší, to nejstarší pravděpodobně už bude chodit samo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí