Další (čtvrté dítě)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27679
29.8.19 16:21
@Anonymní píše:
@astoret nejsem přesvědčená, že nám to stačí. Nejsem ani přesvědčená, že další dítě chci. Jen mě dokáže naštvat, když se na něco zeptám, jasně tam napíšu že by jsme v době rodicaku měli okolo 40.000 a všichni mi tu píšou, že když máme jen 40tis, tak do toho další dítě je blbost. Chápeš mě? Vůbec se nerozčiluju kvůli názorům, ale kvůli tomu, že tady nikdo nedokáže pořádně přečíst, na co jsem se ptala…

ale těch 40 budete mít několik let, pak je otázka za kolik najdeš další práci, kalkuluješ s něčím co být nemusí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
29.8.19 16:25
@Lama Lama píše:
Ja nevím, třeba ho srazí blesk… Ale každý asi uvažujem jinak. S minimální mzdou si dítě neporadím, dokud si nezvýší kvalifikaci. S patnactkou si pořídím jedno a ne 4.

Každý holt uvažujeme jinak no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.19 16:27

@Lama Lama myslím, že uživila. Když bych se vrátila do zaměstnání, kde jsem pracovala dříve (před posledním těhotenstvím a vrátit se můžu), měla bych 30tis+bonusy na děti a alimenty. Našetřeno mam si myslím taky dost, takže kroužky, lyžařský výcvik atd není problém ani teď a nebyl by ani kdybych byla sama. Jako samo, může se stát cokoliv, firma kam bych se mohla vrátit může skrachovat, můžou mi onemocnět děti, ale vždycky je kde práci najít. Bydlíme hned u hranic s Rakouskem, takže popřípadě můžu jít pracovat i tam, německý jazyk celkem zvládám. A kdyby k tomu došlo, neměla bych ani problém se střídavou péčí, protože vím, že mě manžel dokáže ve všem zastoupit na 100%

• Citovat
  • Upravit
27008
@Opiska píše:
Většina ti odpověděla, aniž by narážela na váš rozpočet. Ty jsi zas nedokázala odpovědět, co by si dělala, jak by si to utáhla, kdybyste se rozešli a zůstala na děti sama :nevim: :nevim:

Ale tak to jsou spekulace…kdyby zůstala sama…to už se tu může spekulovat i jak to zvládne chlap když ji pár týdnů po porodu srazí auto a zůstane na děti sam :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
@Anonymní píše:
JEŠTĚ JEDNOU PRO TY CO NEUMÍ ČÍST. POČÍTALA JSEM MANŽELOVO PŘÍJEM A MŮJ PŘÍPADNÝ RODIČOVSKÝ PŘÍSPĚVEK. NIKDE NEPADLO ANI SLOVO O TOM, ŽE MÁME TEĎ PŘÍJEM 40 TISÍC. :nevim: :nevim: :nevim:

no tak teď máte o něco víc asi… potom budete mít tři až čtyři roky nižší příjmy… takže pokud teď máte třeba dvojnásobně víc, tak si našetřete a nebudeš se muset ptát tady na foru… no, já bych řekla, že pro rodinu se čtyřmi dětmi je to spíš málo než dost… ale vy sami musíte vědět, jestli vydržíte třeba bez výletů, dovolených a podobných zážitků a prožitků, které bohužel stojí peníze… zbudou vám ale ty zážitky a prožitky, které jsou zadarmo… takže dejme tomu, že ty tři čtyři roky budete přežívat tak tak na knap, ale pak to bude lepší, až půjdeš do práce… ale počítej s tím, že čtyři školní děti už jdou do peněz… a čím jsou větší, tím víc peněz budou stát… takže je to stejně zase jen a jen na vás… na tobě a na příteli… já představu o tom, kolik stojí čtyři děti, mám… a to i včetně střední a vysoké školy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1531
29.8.19 16:29

Ja bych do dalsiho uprimne nesla. Ja bych ale s timhle prijmem nesla uz do tretiho. Ale je to jen muj nazor, neber to nijak zle :srdce: my mame rodinny rozpocet podstatne vetsi, ted cekame druhy mimco a vic jich urcite nebude. Chci svym detem doprat i nadstandartni veci, ne jen to nejnutnejsi. Malej treba hraje fotbal, chceme ho v tom podporovat co nejvic to pujde. Od zari bude chodit na anglictinu. Take jezdime casto na vylety, nemusime resit, jestli si dame nekde obed, koupime darecek nebo tak. Druhemu chci doprat to same, jakykoliv krouzek, vylet, hracku po ktere bude touzit. Proste vsechno. Rada dopreju i sobe, pekne obleceni, kniha nebo kabelky, boty. Manzel rybari, dela sportovni kaprarinu a i to stoji penize. Taky kupujeme kvalitni potraviny, nerada bych skoncila tak, ze deti budou dostavat nejlevnejsi testoviny s vyrobnim salamem. Tim nechci rict, ze s vasim prijmem, to takhle bude…myslim si, ze se 4 detmi to proste budete mit dost tezky…rodice i deti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
29.8.19 16:29

@Crystal87 ale pořád je to reálné. Já si myslím, že dvě děti jsou na pohodu. Od tří a víc dětí, je to prostě o ‚hubu‘

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.19 16:30

@Lama Lama jinak kdybych se pak vrátila do zaměstnání kde jsem teď na částečný úvazek (pak bych mohla na plný) tak bych měla o cca 10tis víc. Kdybych se vrátila do zaměstnání před druhým těhotenstvím, měla bych o skoro 20tis víc. Ale tam je to na dvě směny, v zaměstnání kde jsem teď, jen na jednu

• Citovat
  • Upravit
27008
29.8.19 16:30
@Anonymní píše:
@Lama Lama myslím, že uživila. Když bych se vrátila do zaměstnání, kde jsem pracovala dříve (před posledním těhotenstvím a vrátit se můžu), měla bych 30tis+bonusy na děti a alimenty. Našetřeno mam si myslím taky dost, takže kroužky, lyžařský výcvik atd není problém ani teď a nebyl by ani kdybych byla sama. Jako samo, může se stát cokoliv, firma kam bych se mohla vrátit může skrachovat, můžou mi onemocnět děti, ale vždycky je kde práci najít. Bydlíme hned u hranic s Rakouskem, takže popřípadě můžu jít pracovat i tam, německý jazyk celkem zvládám. A kdyby k tomu došlo, neměla bych ani problém se střídavou péčí, protože vím, že mě manžel dokáže ve všem zastoupit na 100%

Já myslim že řešit to že zůstaneš sama je blbost ;)
Finančně byste to měli utáhnout pokud je vše fin. situace taková, jen si to v hlavě srovnej jestli další chceš nebo ne… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.19 16:31
  • Citovat
  • Upravit
27008
29.8.19 16:32
@Opiska píše:
@Crystal87 ale pořád je to reálné. Já si myslím, že dvě děti jsou na pohodu. Od tří a víc dětí, je to prostě o ‚hubu‘

Tak jasné děti něco stojí ale kdyby měl. clovek počítat s nejhorším tak si snad nepořídí ani jedno.Ja prostě tohleto kdyby neberu no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
29.8.19 16:33
@Anonymní píše:
@Lama Lama jinak kdybych se pak vrátila do zaměstnání kde jsem teď na částečný úvazek (pak bych mohla na plný) tak bych měla o cca 10tis víc. Kdybych se vrátila do zaměstnání před druhým těhotenstvím, měla bych o skoro 20tis víc. Ale tam je to na dvě směny, v zaměstnání kde jsem teď, jen na jednu

Tak nevím co řešíš. Finančně se na to cítíte. Jiný argument ti vadí a obhajuje svůj. Tak do toho dítěte jdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
29.8.19 16:34
@Anonymní píše:
Ahoj. Manžel mě teď nahlodal, že by chtěl ještě jedno dítě. (nejstarší není jeho, spolu máme dvě) Věk na to ještě mám, je mi 31, jen pořád musím přemýšlet, jestli by jsme to finančně zvládli. Chlap má v průměru 30tis, já bych měla mateřskou a alimenty na nejstarší asi 11tis. Což dohromady dělá přes 40tis. Bydleni, pojistka dětí, škola, školka, auto… To je dohromady cca 15tis. Jde uživit v pohodě rodina se čtyřmi dětmi s takovýmto příjmem? Aby děti nestrádali?

Upřímně? Asi bych ti to moc nedoporučila. Malé děti jsou ještě vcelku malé výdaje, u větších dětí to letí… Jen teď v září nám proletí oknem okolo čtyřiceti tisíc za tři dárečky 12, 14 a 16 - ne, žádný luxus, jen vcelku normální výdaje. Což je teda mazec… A to jsou děti teprve na gymplu, kde je vysoká? Čtyři děti navíc znamená větší auto - nebo dvě auta…

Hele, zas na druhou stranu, třeba není nějaké větší studium na pořadu dne, kroužky jim budou stačit obyč a ne sportovní oddíl, takže odpadnou i závody. Moc necestujete, nevedete tábory a poznávací zájezdy… A jste rodina, která žije skromně a dětem by u vás bylo dobře… To musíš vědět ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
29.8.19 16:35
@Anonymní píše:
@Crystal87 :palec:

My čekáme páté a roky máme jen jeden příjem. Ja jsem prostě doma ani to nešlo jinak skloubit školu školku domácnost, k tomu děti nemocné, lékaři, různé další věci k tomu…ono se čtyřma dětma se člověk naběhá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
29.8.19 16:37

@Crystal87 však ano, beru to podle sebe. Taky mám čtyři děti. Jsou úžasní a skvělí. Neumím si představit, že bych je neměla. :srdce: Ale stojí to prostě prachy. Chodíme do restaurací, jezdíme zatím na dovolenou jen do kempu, několikrát do měsíce na výlety, zmrzliny, kino… Ale kdybych neměla stridavku, prostě bych to finančně neutáhla sama tohle všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí