Další (čtvrté dítě)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1133
2.9.19 15:00

@chs.jasmin Tak je jasny, že když se musí, zvládne se to. Já bych řekla, že mám plat lehce nad průměr. Měsíčně mě provoz stojí 40tis, při střídavé péči. Nejsou v tom tábory a podobně věci, s tím jdeme s otcem děti na půl. A to neřeším věci jako jsou příměstský tábor, nemoc nebo jiné věci. Nemusím platit obědy ve škole a pojištění co mají děti, to platí otec, protože má úlevu na děti. Nevím kolik by mě tedy stal provoz za celý měsíc a ještě aby to byla práce třeba od 7-17 po-pá. Jasně, vše jde levneji, nemusí každý víkend na vylety, nemusí na lyžák, na zimní dovolenou, aktivní dovolená v kempu taky není k zahození. A to se nebavíme o tom, když člověk onemocní a je prostě odtržený od financí, přijde o práci a nebo nedej bože dítě vážně onemocní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4511
2.9.19 15:08
@chs.jasmin píše:
Ahoj,

nečetla jsem komentáře, kde ti asi říkají, že máš asi málo peněz - když koukneš do různých diskuzí, kde se řeší peníze, tak mám pocit, že sem chodí polovina manželek od managerů a ředitelů nadnárodních firem :lol: a nebo kecaj…

Nicméně, zareaguju příběhy (nojo, prostě já, furt vytahuju příběhy lidí kolem sebe):

Byli dva manželé, oba ING. Ona byla žena v domácnosti a on měl stavební firmu. Žili si na vysoké noze a žili v obrovském domě na tři patra. Měli 3 děti. A ejhle, ve firmě učetní dělala podvody, přislo se na to, on se kvuli tomu zadlužil, šlo to nějak přes soudy, na něj praskla nevěra a žena, která nikdy nepracovala byla v městském sociálním bytě se třemi dětmi a dluhy na krku…

Byli dva manžele, měli spolu 3 děti. On podnikal. Žili si ve velkém domě, dvě auta, dovolenky u moře. Jemu umřel spolumajitel firmy, dědictví na nože, firmu to položilo, ale pohledávky a závazky měla dál = firmu to zadlužilo a rodinu položilo na lopatky. Přišli o všechno, uplně o všechno. Ale ustáli to a zůstali spolu. Za 10let se postavili zase na nohy.

Byli dva zamilovaní (ne manžele) udělali si tři děti. On dělník a ona doma - dřív prodavačka v Kauflandu. Žijí v nájmu, moc neutratí, nemají ani auto. Všichni spokojení a váhají nad čtvrtým :nevim: vychází v pohodě, dokonce nenakupuje v supermarketech ale muže si dovolit trhy, pekárnu, masnu s vlastní porážkou, domácí vejce, sýry apod si dělá sama z mléka z mlékomatu u farmy :nevim:

Manželé - oba učitelé a mají spolu 4 děti. Finančně si prý vyskakovat nemužou, ale v pohodě zvládají utáhnout Montessori školku a Anglickou základní školu :nevim:

A poslední příklad: On manažer, ona doma se 7 dětmi. Silně věřící. Příjem cca 50tisíc. Žijí si krásně. Vše mají v minimalismu, hračky ze dřeva, hodně vlastní výroba. :srdce: A jsou štastní, moc štastní.

No na závěr bych chtěla tedy dodat, že peníze byly, jsou a budou :nevim: to, že někdo ted vydělává 100tisíc neznamená, že za půl roku nekrachne a nebude na UP a ještě s dluhy na zádech :nevim: Řídila bych se srdcem. :srdce:

To jsou hezký příběhy ale neznám nikoho kdo by si pořídil další dítě když mu měsíčně zbývá to co zakladatelce a je jedno jestli se bavíme o dítěti druhým, třetím, čtvrtým. Další věc je že samozřejmě nemůžu vědět několik let předem že přijdu o práci ale… To že děti půjdou fo školky, školy a nakonec na střední tak to prostě je a stejně jako nemůžu vědět že mě vyhodí tak nemůžu počítat s tím že třeba za těch pár let budu mít vyšší příjem počítat musím s tím co teď mám a náklady na děti rostou tak to prostě je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
2.9.19 17:31

@veria Lyzak fakt povinny není, respektive byl - za komunistu, tak to rodice z nelyzujicich rodin obchazeli potvrzenim od doktora

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
2.9.19 17:36
@Ravedd píše:
To jsou hezký příběhy ale neznám nikoho kdo by si pořídil další dítě když mu měsíčně zbývá to co zakladatelce a je jedno jestli se bavíme o dítěti druhým, třetím, čtvrtým. Další věc je že samozřejmě nemůžu vědět několik let předem že přijdu o práci ale… To že děti půjdou fo školky, školy a nakonec na střední tak to prostě je a stejně jako nemůžu vědět že mě vyhodí tak nemůžu počítat s tím že třeba za těch pár let budu mít vyšší příjem počítat musím s tím co teď mám a náklady na děti rostou tak to prostě je

Tyhlety pribehy se srdcem, jak jsou lidi stastni a v podstate ziji ze vzduchu s rucne vyřezávanými hrackami jak v 19. stoleti me fakt rozesmivaji.

Chudaci ty sockoidni deti v dedenych hadrech a oslapanych botech, ze tech se nikdo nezepta, zda jsou stastne, když v zivote nebyly na lyzaku nebo na skole v prirode, protože je jich hodne… :zed: :pocitac: o pristupu ostatních deti ani nemluvim, jsem Husakove dite a ac tenkrat mivali všichni tak nejak stejne, tak ty deti z opravdu socka rodin vycnivaly uz tenkrat…

• Citovat
  • Upravit
45701
2.9.19 18:31
@Hanka1 píše:
@veria Lyzak fakt povinny není, respektive byl - za komunistu, tak to rodice z nelyzujicich rodin obchazeli potvrzenim od doktora

Já vím no dneska není povinného skoro nic. Ale školy by to měly nabízet v rámci nějakého vzdělávacího plánu, ne? Tak jsem to myslela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
2.9.19 19:00
@chs.jasmin píše:
Ahoj,

nečetla jsem komentáře, kde ti asi říkají, že máš asi málo peněz - když koukneš do různých diskuzí, kde se řeší peníze, tak mám pocit, že sem chodí polovina manželek od managerů a ředitelů nadnárodních firem :lol: a nebo kecaj…

Nicméně, zareaguju příběhy (nojo, prostě já, furt vytahuju příběhy lidí kolem sebe):

Byli dva manželé, oba ING. Ona byla žena v domácnosti a on měl stavební firmu. Žili si na vysoké noze a žili v obrovském domě na tři patra. Měli 3 děti. A ejhle, ve firmě učetní dělala podvody, přislo se na to, on se kvuli tomu zadlužil, šlo to nějak přes soudy, na něj praskla nevěra a žena, která nikdy nepracovala byla v městském sociálním bytě se třemi dětmi a dluhy na krku…

Byli dva manžele, měli spolu 3 děti. On podnikal. Žili si ve velkém domě, dvě auta, dovolenky u moře. Jemu umřel spolumajitel firmy, dědictví na nože, firmu to položilo, ale pohledávky a závazky měla dál = firmu to zadlužilo a rodinu položilo na lopatky. Přišli o všechno, uplně o všechno. Ale ustáli to a zůstali spolu. Za 10let se postavili zase na nohy.

Byli dva zamilovaní (ne manžele) udělali si tři děti. On dělník a ona doma - dřív prodavačka v Kauflandu. Žijí v nájmu, moc neutratí, nemají ani auto. Všichni spokojení a váhají nad čtvrtým :nevim: vychází v pohodě, dokonce nenakupuje v supermarketech ale muže si dovolit trhy, pekárnu, masnu s vlastní porážkou, domácí vejce, sýry apod si dělá sama z mléka z mlékomatu u farmy :nevim:

Manželé - oba učitelé a mají spolu 4 děti. Finančně si prý vyskakovat nemužou, ale v pohodě zvládají utáhnout Montessori školku a Anglickou základní školu :nevim:

A poslední příklad: On manažer, ona doma se 7 dětmi. Silně věřící. Příjem cca 50tisíc. Žijí si krásně. Vše mají v minimalismu, hračky ze dřeva, hodně vlastní výroba. :srdce: A jsou štastní, moc štastní.

No na závěr bych chtěla tedy dodat, že peníze byly, jsou a budou :nevim: to, že někdo ted vydělává 100tisíc neznamená, že za půl roku nekrachne a nebude na UP a ještě s dluhy na zádech :nevim: Řídila bych se srdcem. :srdce:

Hele, my teda nemáme nijak zvlášť nadstandardní příjmy, ale pořád si fandím, že děti budou moci vystudovat školy dle vlastního výběru. Ne jen tu nejbližší ( i když sakra, bylo to o tolik levnější…).

Prosímtě, prozradíš mi, jak to budou mít se studiem ta děcka z tebou zmíněných rodin? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4511
2.9.19 19:21
@Hanka1 píše:
Tyhlety pribehy se srdcem, jak jsou lidi stastni a v podstate ziji ze vzduchu s rucne vyřezávanými hrackami jak v 19. stoleti me fakt rozesmivaji.Chudaci ty sockoidni deti v dedenych hadrech a oslapanych botech, ze tech se nikdo nezepta, zda jsou stastne, když v zivote nebyly na lyzaku nebo na skole v prirode, protože je jich hodne… :zed: :pocitac: o pristupu ostatních deti ani nemluvim, jsem Husakove dite a ac tenkrat mivali všichni tak nejak stejne, tak ty deti z opravdu socka rodin vycnivaly uz tenkrat…

No já bydlela vedle spolužáka ze školy pořídili si dítě zbývaly jim měsíčně asi 4000 a i přesto šli do po roce do dalšího protože přece pohoda. A když šel starší do školy tak mi ho bylo líto…jasně měl milující rodiče co by za něj dýchali, nebyl týraný a ani netrpěl hlady takže chudák bych neřekla ale líto mi ho bylo a to když jsem viděla to oblečení, to snad podědil po svým tátovi protože to bylo oblečení který se nosilo před 15 lety, kluk díky tomu vyčníval, navíc oni mají děti tichý a neprůbojný takže super terč pro šikanu. Koukala jsem na něj a říkala si ty jo proč teda nekoupí věci alespoň v bazaru stojí to pár korun a kluk zapadne… No nekoupili protože na to prostě neměli když najednou museli platit věci do školy tak už jim nezbývala tisícovka nebo dvě na nákup oblečení v bazaru. Nakonec jsem na to nemohla koukat a protože máma má kluka ve věku jako je kamarádův tak jsem jim ho oblikla alespoň oblečením po bráchovi a jako kouzlem kluk co chodil do školy se sklopenou hlavou chodil najednou do školy s úsměvem. Neříkám že to tak musí být vždycky tohle je trochu až extrém ale fakt je že prostě dítěti je jedno kolik má sourozenců dokud se životním standardem může srovnávat s dětmi z rodin kde sice nepřehazují peníze vidlema ale mají jich dost na to aby dítě mělo kroužek, ne úplně obyčejný školní potřeby, a můžou jezdit na výlety. Ano peníze nejsou všechno ale bez nich to prostě nejde. Dětem chci dát do života co nejvíc takže třeba kroužek angličtiny mimo školu je pro mě prostě nutnost a tomu se děti nevyhnoua naštěstí je to teda baví, další kroužky si pak můžou vybrat ale když si představím že mi zbyde to co zakladatelce a mám jedno dítě na střední, dvě na základce a jedno ve školce tak mě omývají už jen z tý představy :oops: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
2.9.19 19:26

@Ravedd a o tom to je - ja si pamatuju jako Husakove prazske dite skoly v prirode a hory - diky tenkrat podnikovym chatam byl fakt za hubicku a presto se nasly deti ze sociálních rodin, které tech par stovek nebyly schopny dat a ty deti to hrozne vyclenovalo z kolektivu, když trida odjede na tri nedele ob rok na skolu v prirode, tak to proste dite, které se nezucastni poznamena a odrbanyma vecma to vycnivani zacina, zvlast v dnesni době, když se fakt v sekacích nebo v Pepco ci Lidlu da poridit hezke hadříky za par korun…o botech ani nemluvim. S mladsim dítětem na vylet odjelo socialne slabe dite a učitelky mu tam musely ze svého koupit boty asi za osm stovek. Odjelo na hory v rozpadlých hadrovych teniskách, které po prvním desti nevydrzely. Ucitelky tenkrat ani nic po rodicich nechteli, zatahli to s nasim souhlasem ostatních rodicu z třídního fondu a kluk mel aspoň na jednu sezonu od jara do podzimu poradne boty…

• Citovat
  • Upravit
16961
3.9.19 17:05

@SAJ
První rodia - dve starší mají vysokou (nejstarší je ING, pak Bc) a třetí po maturitě šlo pracovat, ale zároven jako hobby má IT a na vedlejšák dělá webovky, takže příjem velmi hezký.
Druhá rodina - dvě na vysoké (učitelky) kluk šel jezdit s kamionem.
Třetí- statní školy. Děti jsou zatím na prvním stupni a ve školce. čtvrtá rodina- soukromé školky i školy. Doma žijí poměrně minimalisticky a hodně do vzdělání investují (Zuška apod) + v létě sami lektorují tábory. Děti velmi inteligentní, bystré. Nepochybuju, že pujdou na vysokou.
Pátá rodina: děti jsou na základce + školce. Všechny chodí do klasické státní a nejstarší na církevní gymnázium. Tím, že bydlí na předměstí Olomouce, tak počítají s vysokoškolským vzděláním právě na UPOLu. :nevim: I když tam většina dětí tíhne k rukodělným věcem a chodí do ZUŠky, tak bych se nedivila, kdyby tam nakonec byla i nějaká konzervatoř :nevim:

A koneckonců je i tady na Emiminu hodně uživatelek, které mají 4+ dětí :mrgreen: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.19 17:21
@Anonymní píše:
Mame tri a dohromady 75 hrubeho a manzel nechce čtvrtý, právě kvůli financím, už teď je to na knop a třeba děti nemohou na švp protože pro tři je to pálka

Tak to máte někde šílené černé díry :lol: Asi to chce lépe hospodařit

• Citovat
  • Upravit
16961
3.9.19 17:24
@Opiska píše: @Lama Lama ne každé dítě na vysokou jde. Vysoká je asi to poslední co bych řešila.

Nehledě na to, že za 20 let až děti na vysokou pujdou, tak ty příjmy mohou být někde uplně jinde. A asi i budou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
3.9.19 19:25
@chs.jasmin píše:
Nehledě na to, že za 20 let až děti na vysokou pujdou, tak ty příjmy mohou být někde uplně jinde. A asi i budou ;)

A vydaje asi taky… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
3.9.19 19:28

@Regina Hero Tak většina vysokoškoláků už je schopné si najít nějakou tu brigadu, aby nebyli úplně závislé na rodičích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
3.9.19 19:32
@chs.jasmin píše:
@SAJ
První rodia - dve starší mají vysokou (nejstarší je ING, pak Bc) a třetí po maturitě šlo pracovat, ale zároven jako hobby má IT a na vedlejšák dělá webovky, takže příjem velmi hezký.
Druhá rodina - dvě na vysoké (učitelky) kluk šel jezdit s kamionem.
Třetí- statní školy. Děti jsou zatím na prvním stupni a ve školce. čtvrtá rodina- soukromé školky i školy. Doma žijí poměrně minimalisticky a hodně do vzdělání investují (Zuška apod) + v létě sami lektorují tábory. Děti velmi inteligentní, bystré. Nepochybuju, že pujdou na vysokou.
Pátá rodina: děti jsou na základce + školce. Všechny chodí do klasické státní a nejstarší na církevní gymnázium. Tím, že bydlí na předměstí Olomouce, tak počítají s vysokoškolským vzděláním právě na UPOLu. :nevim: I když tam většina dětí tíhne k rukodělným věcem a chodí do ZUŠky, tak bych se nedivila, kdyby tam nakonec byla i nějaká konzervatoř :nevim:A koneckonců je i tady na Emiminu hodně uživatelek, které mají 4+ dětí :mrgreen: :nevim:

proč by bydlení na předměstí Olomouce mělo znamenat, že děti budou studovat právě na UP? Co když budou chtít jít třeba na MVŠO nebo na VUT do Brna?
Jo a kolik těch uživatelek se čtyřmi a více dětmi na to má třicet tisíc měsíčně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
3.9.19 19:33
@Hanka1 píše:
@Ravedd a o tom to je - ja si pamatuju jako Husakove prazske dite skoly v prirode a hory - diky tenkrat podnikovym chatam byl fakt za hubicku a presto se nasly deti ze sociálních rodin, které tech par stovek nebyly schopny dat a ty deti to hrozne vyclenovalo z kolektivu, když trida odjede na tri nedele ob rok na skolu v prirode, tak to proste dite, které se nezucastni poznamena a odrbanyma vecma to vycnivani zacina, zvlast v dnesni době, když se fakt v sekacích nebo v Pepco ci Lidlu da poridit hezke hadříky za par korun…o botech ani nemluvim. S mladsim dítětem na vylet odjelo socialne slabe dite a učitelky mu tam musely ze svého koupit boty asi za osm stovek. Odjelo na hory v rozpadlých hadrovych teniskách, které po prvním desti nevydrzely. Ucitelky tenkrat ani nic po rodicich nechteli, zatahli to s nasim souhlasem ostatních rodicu z třídního fondu a kluk mel aspoň na jednu sezonu od jara do podzimu poradne boty…

dnes se nejezdí na tři týdny, ale sotva na týden… většinou na 4 až 5 dní… aspoň tedy u nás… a to ještě spousta rodičů s méně dětmi kňučí, jak je to drahé a jak na to nemají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí