Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Já nevím, tady VŠICHNI píšou, že s našimi příjmy se 4 děti uživit nedají. Ale NIKDO z Vás si asi nedokáže přečíst pořádně příspěvek, protože jsem jasně napsala, že by jsme takové příjmy měli po dobu rodičáku. 80% z Vás tady nedokáže odpovědět kloudně na moji otázku, všichni vidí to, že máme málo peněz… Ale nikdo z Vás asi moc inteligentně nepřemýšlí, když píšete takový blbosti. Protože v příspěvku jsem se jasně ptala na dobu při rodičovském příspěvku. A ano, teď už útočím, protože tohle je debata o h***ě.
Ne, všichni opravdu ne. Já rovnou psala o příjmu 30 tis plus těch deset navíc, co by jsi psala, že bude po rodicak. A nechtěla bych z toho živit ani dvě děti.
Ani za 30 na rodicak, ani za 40 po rodicaku.
@Lola001 píše:
Docela mě mrazí z některých názorů. Samá čekám 4. dítě, příjem máme dostatečný ale je jasné že během řidičáku klesne. Ale není to na vždyuskrovnit se budeme muset, to bez debat. Ale myslím že děti přežijí, že budou mít míň značkových hadrů a na dovolenou místo Emirátů pojedou do Chorvatska pod stan. Ono totiž šťastný dítě nedělá luxus ale rodina, která při sobě drží. A jak vidím ve svém okolí, daleko vychovanější jsou děti z větších rodin, než dítka zasypána luxusem a 3× ročně u moře. Ale o tom to není, pokud prcka oba chcete tak to půjde.
Co je pro tebe „značka“? A jasně, černobílý příběh o těch hodných chudých a zlých bohatých. Trochu mi to zavání kyselými hrozny ![]()
@Lola001 píše:
Docela mě mrazí z některých názorů. Samá čekám 4. dítě, příjem máme dostatečný ale je jasné že během řidičáku klesne. Ale není to na vždyuskrovnit se budeme muset, to bez debat. Ale myslím že děti přežijí, že budou mít míň značkových hadrů a na dovolenou místo Emirátů pojedou do Chorvatska pod stan. Ono totiž šťastný dítě nedělá luxus ale rodina, která při sobě drží. A jak vidím ve svém okolí, daleko vychovanější jsou děti z větších rodin, než dítka zasypána luxusem a 3× ročně u moře. Ale o tom to není, pokud prcka oba chcete tak to půjde.
Teď úplně nesouhlasím že dítě dělá šťastným jen rodina co při sobě drží. Ono dítě jistě ocení pohromadě držící rodinu ve chvíli kdy po prázdninách přijde do školy a všichni se chlubí jaká byla dovolená a kde a dítě musí říct že u moře nebylo ono to vyvolává otázky a proč a rozhodně dítě nadšeně povypráví ten důvod
a neříkám že musí být každý rok dovolená u moře ale velmi dobře si pamatuju sebe když ve škole spolužáci řešili dovolený u moře a já musela říct že jsem moře viděla jen na obrázku. Ať si každý říká co chce ale stejně jako peníze nejsou všechno(a bez nich se opravdu žít nedá) tak ani šťastná rodina není všechno a nástup do školy je ta chvíle kdy ty rozdíly začnou být vidět ![]()
@Ravedd a co kdyby dítě bylo v Nepálu a ne u moře? Bylo by taky za outsidera? Asi ano, protože dost těch spolužáků by třeba ani nevěděla, kde ten Nepál vlastně leží, že? ![]()
@Anonymní píše:
Já nevím, tady VŠICHNI píšou, že s našimi příjmy se 4 děti uživit nedají. Ale NIKDO z Vás si asi nedokáže přečíst pořádně příspěvek, protože jsem jasně napsala, že by jsme takové příjmy měli po dobu rodičáku. 80% z Vás tady nedokáže odpovědět kloudně na moji otázku, všichni vidí to, že máme málo peněz… Ale nikdo z Vás asi moc inteligentně nepřemýšlí, když píšete takový blbosti. Protože v příspěvku jsem se jasně ptala na dobu při rodičovském příspěvku. A ano, teď už útočím, protože tohle je debata o h***ě.
Muj nazor to nezmeni…
I tak mi to prijde na 4 deti pri rodičovskem prispevku…
@Caboverde píše:
@Opiska Když dojdou argumenty, přijde na řadu hrubost a vulgarita. Reagovala jsem na příspěvek, kde paní hanila a zevšeobecňovala jedináčkoství. Chápu, že jsi tvůrčí v rámci naštvaní, ale mně jsou podobné hejterky u řitního otvoru.
reagovala jsi na dva příspěvky, na Lolu001 a na mě… můžeš citovat, kde jsme některá z nás hanila jedináčky? Zatímco ty jsi u vícedětných psala, že děti z takových rodin jsou zanedbané, mentálně zaostalé a podobně… a mimochodem jsem taky jedináček, ale tohle jako ty si prostě nemyslím…
@Burj Chalifa píše:
Co je pro tebe „značka“? A jasně, černobílý příběh o těch hodných chudých a zlých bohatých. Trochu mi to zavání kyselými hrozny
Já nemám nic proti bohatým ( sama se fakt nemám špatně
) ani chudým. Nedělím lidi na chudé-hloupé a bohaté-vzdělané. Jen píšu, že není nutné mít spoustu prachů aby byly děti spokojený.
@Anonymní píše:
Tak ta debata se už dávno netoci kolem tvého dotazu, tak se nerozčiluj ![]()
@Regina Hero píše:
@Ravedd a co kdyby dítě bylo v Nepálu a ne u moře? Bylo by taky za outsidera? Asi ano, protože dost těch spolužáků by třeba ani nevěděla, kde ten Nepál vlastně leží, že?
Jojo já si myslím, že móřem už dneska nikdo nikoho neoslní, jako ve zlatých devadesátých
Můj zanedbaný nejstarší syn dnes ve škole ( je v druhé třídě), jako nejlepší zážitek z prázdnin uvedl koupání v Labi
A to i přesto, že měl z pohledu dospěláka mnohem lepší a hlavně dražší aktivity… To jen tak pro pobavení
@Lola001 píše:
Já nemám nic proti bohatým ( sama se fakt nemám špatně) ani chudým. Nedělím lidi na chudé-hloupé a bohaté-vzdělané. Jen píšu, že není nutné mít spoustu prachů aby byly děti spokojený.
no ještě se jednou zeptám - a fakt mě to zajímá - jaké značky je to " značkové" oblečení?
@Pantalaimon píše:
Jojo já si myslím, že móřem už dneska nikdo nikoho neoslní, jako ve zlatých devadesátýchMůj zanedbaný nejstarší syn dnes ve škole ( je v druhé třídě), jako nejlepší zážitek z prázdnin uvedl koupání v Labi
A to i přesto, že měl z pohledu dospěláka mnohem lepší a hlavně dražší aktivity… To jen tak pro pobavení
No nech být
ve 2017 jsme nebyli na dovolený protože jsem v květnu toho roku porodila a s tak malým dítětem se nám fakt nechtělo takže jsme vyrazili na pár výletů a na víkend na Mácháč a holka (druhá třída) mi přišla že se jí děti smějou že nebyla na dovolený u moře
![]()
S příjmem, který zmiňuješ, bych nechtěla živit ani tříčlennou rodinu. Není to život, ale živoření. Každý strůjcem svého štěstí. Mě by spíš zajímalo, jestli jsi schopná se o tolik dětí postarat po finanční stránce i sama. V případě výpadku partnera.