Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Docela mě mrazí z některých názorů. Samá čekám 4. dítě, příjem máme dostatečný ale je jasné že během řidičáku klesne. Ale není to na vždy
uskrovnit se budeme muset, to bez debat. Ale myslím že děti přežijí, že budou mít míň značkových hadrů a na dovolenou místo Emirátů pojedou do Chorvatska pod stan. Ono totiž šťastný dítě nedělá luxus ale rodina, která při sobě drží. A jak vidím ve svém okolí, daleko vychovanější jsou děti z větších rodin, než dítka zasypána luxusem a 3× ročně u moře. Ale o tom to není, pokud prcka oba chcete tak to půjde.
Prosím te, tady vůbec nejde o Emiráty, podle toho co tady píšou ze stojí starší deti na školách tak pokud ma někdo průměrné či podprůměrné prijmy, což zakladatelka má, nebude mít se 4 dětmi ani na to Chorvatsko a možná ani ne na všechny školní akce a krouzky a tábory a tak.
Příspěvek upraven 05.09.19 v 12:06
@Lola001 tak celá debata se točí v podstatě kolem financování vzdělání… Není to ani tak o dovolené a znackovem oblečení
@Lola001 píše:
Docela mě mrazí z některých názorů. Samá čekám 4. dítě, příjem máme dostatečný ale je jasné že během řidičáku klesne. Ale není to na vždyuskrovnit se budeme muset, to bez debat. Ale myslím že děti přežijí, že budou mít míň značkových hadrů a na dovolenou místo Emirátů pojedou do Chorvatska pod stan. Ono totiž šťastný dítě nedělá luxus ale rodina, která při sobě drží. A jak vidím ve svém okolí, daleko vychovanější jsou děti z větších rodin, než dítka zasypána luxusem a 3× ročně u moře. Ale o tom to není, pokud prcka oba chcete tak to půjde.
Mám to přesně obráceně. Nemám téměř žádné pochopení pro vícedětné rodiny. Viděla jsem jich dost a většina těch dětí je v určitém směru zanedbaná. Já jako matka bych se kupříkladu tolika dětem dostatečně věnovat nemohla, a ani nechtěla. Dítě mám jedno, a jak píšeš, je u moře dva až třikrát ročně. Dokonce se vzdělává doma, ale slušné vychování tedy má. Bydlíme ve slušné lokalitě, chudé rodiny tu nežijí. Dcera má kamarádku, která je ze tří dětí. Opakovala první třídu. V deseti letech je na tom po mentální stránce jako moje šestiletá. Její bratr je na tom dost podobně. I v rodině máme vícedětné rodiny, ani jejich styl života se mi nelíbí. Chápu jedno, dvě děti. Více snad jedině v případě slepovaných rodin, ale fanoušek nekontrolovaného množení bez rozmyslu nejsem.
@Caboverde píše:
Mám to přesně obráceně. Nemám téměř žádné pochopení pro vícedětné rodiny. Viděla jsem jich dost a většina těch dětí je v určitém směru zanedbaná. Já jako matka bych se kupříkladu tolika dětem dostatečně věnovat nemohla, a ani nechtěla. Dítě mám jedno, a jak píšeš, je u moře dva až třikrát ročně. Dokonce se vzdělává doma, ale slušné vychování tedy má. Bydlíme ve slušné lokalitě, chudé rodiny tu nežijí. Dcera má kamarádku, která je ze tří dětí. Opakovala první třídu. V deseti letech je na tom po mentální stránce jako moje šestiletá. Její bratr je na tom dost podobně. I v rodině máme vícedětné rodiny, ani jejich styl života se mi nelíbí. Chápu jedno, dvě děti. Více snad jedině v případě slepovaných rodin, ale fanoušek nekontrolovaného množení bez rozmyslu nejsem.
Jak se poznaji ty zanedbane deti? A chudsi ridiny tedy podle tebe nejsou slusne?
@Regina Hero píše:
Jak se poznaji ty zanedbane deti? A chudsi ridiny tedy podle tebe nejsou slusne?
Chytáš se úmyslně a nesmyslně každého slovíčka. Nemám čas, ani chuť se hádat. Samozřejmě, že jsou slušní lidé mezi chudými i bohatými lidmi, ale dejme tomu v sociálně vyloučené lokalitě nebude velké procento slušných, ani bohatých. A bohatství se dle mého názoru odvíjí především od dosaženého vzdělání.
U dětí z vícedětných rodin jsem se často setkala s tím, že se neumí dělit. Na všechno se vrhají jako kobylky. Naopak u jedináčků, kteří mají dostatek, jsem se setkala s opakem.
Mně je jedno kolik má kdo dětí, je to každého volba. Akorát pro to nemám pochopení a vychází to velmi z osobních zkušeností.
Sama jsem jedináček a sourozenec mi nikdy nechyběl. Dítě mám jedno, věk, finance i zázemí na další dítě mám, ale nechci. Naopak se jakéhokoliv dalšího případného těhotenství děsím. Dceři se věnuji naplno. Více dětí v životě nechci.
@Caboverde píše:
Popravdě mě trochu děsíš 😁
@Lola001 má jedno dítě, další nechce, není zastánce velké rodiny, ale do debaty se prise*e
![]()
@Caboverde píše:
Chytáš se úmyslně a nesmyslně každého slovíčka. Nemám čas, ani chuť se hádat. Samozřejmě, že jsou slušní lidé mezi chudými i bohatými lidmi, ale dejme tomu v sociálně vyloučené lokalitě nebude velké procento slušných, ani bohatých. A bohatství se dle mého názoru odvíjí především od dosaženého vzdělání.
U dětí z vícedětných rodin jsem se často setkala s tím, že se neumí dělit. Na všechno se vrhají jako kobylky. Naopak u jedináčků, kteří mají dostatek, jsem se setkala s opakem.
Mně je jedno kolik má kdo dětí, je to každého volba. Akorát pro to nemám pochopení a vychází to velmi z osobních zkušeností.
Sama jsem jedináček a sourozenec mi nikdy nechyběl. Dítě mám jedno, věk, finance i zázemí na další dítě mám, ale nechci. Naopak se jakéhokoliv dalšího případného těhotenství děsím. Dceři se věnuji naplno. Více dětí v životě nechci.
ty asi nepracuješ s dětmi nebo nemáš zkušenosti v dětských kolektivech, že? Děti, bez rozdílu počtu sourozenců, se na všechno vrhají jako kobylky… nevrhají se takové ty tiché, neprůbojné nebo vyloženě introvertní děti… a naopak, spíš bych řekla, že ti, kteří jsou vychováváni jako „dravci“, velmi často jedináčci nebo děti velmi ambiciozních rodičů, se po všem vrhají ještě víc… dělit se neumí děti vychovávané k sebestřednosti, děti, kterým rodiče snesou první poslední (a velmi často jsou to jedináčci), a které se nikdy s nikým o nic dělit nemusí - protože nemají sourozence a je tedy všechno doma jen pro ně…
Ale tohle jsi napsala dobře… Samozřejmě, že jsou slušní lidé mezi chudými i bohatými lidmi - souhlasím, i mezi bohatými lidmi můžou být slušní lidé… slušnost není dána množstvím finančních prostředků, které má jedinec k dispozici, ani velikostí či absencí majetku…
Vyšší vzdělání ale taky nemusí být zárukou budoucího bohatství… je spousta oborů, kde je potřeba vyššího a odbornějšího vzdělání, ale žádné extra příjmy pak ze zaměstnání neplynou… a úspěšnou firmu může vést i člověk s menším vzděláním… i když je potřeba splňovat určitě předpoklady pro tohle… ne každý může podnikat nebo řídit firmu…
Ovšem ty ostatní tvé názory jsou docela drsné… považovat více dětí za výsledek nekontrolovaného množení… to je husté…
Já nevím, tady VŠICHNI píšou, že s našimi příjmy se 4 děti uživit nedají. Ale NIKDO z Vás si asi nedokáže přečíst pořádně příspěvek, protože jsem jasně napsala, že by jsme takové příjmy měli po dobu rodičáku. 80% z Vás tady nedokáže odpovědět kloudně na moji otázku, všichni vidí to, že máme málo peněz… Ale nikdo z Vás asi moc inteligentně nepřemýšlí, když píšete takový blbosti. Protože v příspěvku jsem se jasně ptala na dobu při rodičovském příspěvku. A ano, teď už útočím, protože tohle je debata o h***ě.
A jen tak mimochodem, mám tři děti, k tomu jsem měla v péči jednoho mladšího sourozence a světe div se, nejsou zanedbaný, nevychovaný, chodí hezký oblékané. Nejstarší je v 6 třídě, neměla ani jednu trojku. (chodím do práce a zvládám se s ní i učit, světe div se) Prostřední, tý je 5 let, umí anglicky i česky počítat do 15, anglicky i česky barvy, umí počítat na prstech a světe div se, taky se jí věnuji. Nejmladší tříletá teda všechno bojkotuje, takže ta toho moc neumí, ale určitě nejsou zanedbaný, nevychovaný, nebo že by byly v kolektivu dětí nějak odstrčený. Nejezdíme k moři, to je pravda, ale rádi vyráží děti s mužem pod stan, nebo na Lipno… Tohle souzení lidí je fakt top
![]()
@Opiska Když dojdou argumenty, přijde na řadu hrubost a vulgarita. Reagovala jsem na příspěvek, kde paní hanila a zevšeobecňovala jedináčkoství. Chápu, že jsi tvůrčí v rámci naštvaní, ale mně jsou podobné hejterky u řitního otvoru.
@Anonymní píše:
A jen tak mimochodem, mám tři děti, k tomu jsem měla v péči jednoho mladšího sourozence a světe div se, nejsou zanedbaný, nevychovaný, chodí hezký oblékané. Nejstarší je v 6 třídě, neměla ani jednu trojku. (chodím do práce a zvládám se s ní i učit, světe div se) Prostřední, tý je 5 let, umí anglicky i česky počítat do 15, anglicky i česky barvy, umí počítat na prstech a světe div se, taky se jí věnuji. Nejmladší tříletá teda všechno bojkotuje, takže ta toho moc neumí, ale určitě nejsou zanedbaný, nevychovaný, nebo že by byly v kolektivu dětí nějak odstrčený. Nejezdíme k moři, to je pravda, ale rádi vyráží děti s mužem pod stan, nebo na Lipno… Tohle souzení lidí je fakt top![]()
![]()
Pokud vám to tak vyhovuje, je všechno v nejlepším pořádku.
@Anonymní píše:
JEŠTĚ JEDNOU PRO TY CO NEUMÍ ČÍST. POČÍTALA JSEM MANŽELOVO PŘÍJEM A MŮJ PŘÍPADNÝ RODIČOVSKÝ PŘÍSPĚVEK. NIKDE NEPADLO ANI SLOVO O TOM, ŽE MÁME TEĎ PŘÍJEM 40 TISÍC.![]()
![]()
aroganci a velká písmena si nech od cesty. A klidně si nasekejte třeba padesát dětí, nám je to fuk.