Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Prosím o radu.
Na na dani z nemovitosti mám z loňska přeplatek
(nevím,jak vzniknul).
Mám o tuto částku ponížit platbu na letošní rok nebo poslat částku, kterou chtějí a čekat, že mi přeplatek zašlou ???
Děkuji
Klidně tam pošli o to míň, ale tak týden na to bych se tam šla zeptat, jestli to sedí, kór pokud nevíš, jak ten přeplatek vznikl. Taky mi řekli, že máme přeplatek a byl převeden na jiný účet(31.3.2011) a teď přišla složenka na výši daně + nedoplatek 200,– Nevím, kde na tom byli ![]()
A o přeplatek si musíš písemně zažádat, sami od sebe ho nepošlou
aspoň já teda musela vždycky žádat..
Ja bych urcite poslala tolik co mam a o preplatek si zazadala - musis pisemne ![]()
Protoze potom by ti vznikl dluh, a urady jsou na toto pekni haj…!!! Jeste by ti za to mohli naparit penale!
Tak to jste mě teď vyděsily
Vzhledem k tomu, že přišla složenka nevyplněná a informace, že mám přeplatek z loňska + nový výměr, odečetla jsem a zaplatila jen rozdíl
.
Katrinka píše:
Tak to jste mě teď vyděsilyVzhledem k tomu, že přišla složenka nevyplněná a informace, že mám přeplatek z loňska + nový výměr, odečetla jsem a zaplatila jen rozdíl
.
To nevadí, jen jak jim +- dojde platba, tak se tam stav, nebo zavolej, jestli jsi na nule. Sami v tom mají zmatek kolikrát ![]()
Katrinka píše:
Tak to jste mě teď vyděsilyVzhledem k tomu, že přišla složenka nevyplněná a informace, že mám přeplatek z loňska + nový výměr, odečetla jsem a zaplatila jen rozdíl
.
Tak treba si to dopocitaji, no!!! Ja jsem teda mela podobnou zkusenost s bytovym druzstvem.
Bylo to tak ze pan X si koupil druzstevni byt, ale musel ho prepsat na svou mamu pani Y, i kdyz tam porad bydlel.
Jenze platba najmu chodila z jeho uctu. No a za pul roku mu volali, ze mu vznika preplatek, kdyz tam neni vlastnik a matce vyhrozovali exekuci, ze uz rok neplati ![]()
Maky.p píše:Katrinka píše:To nevadí, jen jak jim +- dojde platba, tak se tam stav, nebo zavolej, jestli jsi na nule. Sami v tom mají zmatek kolikrát
.
Jo, kdyz se budes zajimat, tak ti treba reknou ze ti to chybi a doplatis - v tom problem neni. Ale dej si na to pozor, protozesi nemyslim, ze by te sami od sebe kontaktovali!!!
To oni zkontaktujou sami, ale až třeba za rok a i s penálama ![]()
Maky.p píše:
To oni zkontaktujou sami, ale až třeba za rok a i s penálama
Jo, tak tak ![]()
Náhodou, já když poprvé platila z daň z nemovitosti, tak jsem zapomněla zadat variabilní symbol, tak jsem to zaplatila ještě jednou s variabilním symbolem a pak mi sami volali z finančáku, co s tím jestli to mají vrátit nebo nechat na příští rok. A když po mně jednou nemohli přečíst číslo účtu na vratku, tak mi taky volali, aby si to ověřili. Na finančák si rozhodně stěžovat nemůžu.
Tak já si taky nijak nestěžuji, s fú jednám docela často a zatím se vždycky všechno v pohodě vyřešilo. Jenom jsem se tam byla párkrát ptát na zůstatky a jednou tam byl přeplatek, pak zas nedoplatek, přitom mezitím žádný pohyb peněz na tom účtu nebylo.. ![]()
Katrinka píše:
.
Já jsem to tak loni nebo předloni taky udělala (měla jsem přeplatek 1 Kč, mimochodem, kvůli tomu mi předtím poslali dois do vlastních ruhou za 34…
) a příští rok mi napsali, že přeplatek, či nedoplatek je 0, takže to bez problému prošlo.
Ale zavolaní na FÚ nic nezkazíš, zvláště, pokud je to na částku v řádech stokorun… ![]()