Daň z nemovitosti - upomínka

1816
5.9.13 20:53

Dan z nemovitosti - upomínka

Mám holky dotaz, dnes nám přišla upomínka, že máme dluh na dani z nemovitosti na byt, ze kterého jsme již od prosince 2012 odhlášení, zítra tam budu volat, ale je nutné se na FU nějak odhlašovat? když jsme už letos na novou nemovitost podávaly danové přiznání na dan z nemovitosti? nemělo by to zaniknout novým podáním přiznání již nového majitele bytu? nebo se pletu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101764
5.9.13 20:57

@slonikova Ne na FU není třeba se nijak odhlašovat, pokud jste ho prodali ještě v prosinci (a podali v tom prosinci vklad do katastru), tak máte vše v pořádku a má v tom bordel finančák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
5.9.13 21:00

To jsi mě uklidnila, bude se mi líp spát, zítra dám vědět, jak tam zavolám, jak jsem dopadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17363
5.9.13 21:07

@j.a.n.i1 přidám se s dotazem. Když jsme letos v dubnu koupili byt, tak to musíme hlásit finančáku? Nebo si to sám zjistí z katastru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746

Taky nám letos přišla složenka na daň z nemovitosti, kterou jsme před dvěma lety prodali, zvláštní, že loni nic nepřišlo. Jen jsem tam zavolala, jak se věci mají, potom poslala meila a bylo hotovo, prý jsem se neodhlásila z registru??no divný, taky myslím, že by to mělo být automatický po vkladu na katastr. Podotýkám, že za rok, kdy jsem byt prodala jsem daň řádně zaplatila.No mají v tom prostě bordel. Neboj, platit nic nebudeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174

No pokud jste to tomu financaku neřekli, ze jste byt prodali, tak to nemůže vedet. Měli jste podat dilci priznani, kde jste meli prodanou nemovitost zrusit nebo jim to říct jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
5.9.13 21:08
@Janik101 píše:
@j.a.n.i1 přidám se s dotazem. Když jsme letos v dubnu koupili byt, tak to musíme hlásit finančáku? Nebo si to sám zjistí z katastru?

musíš si podat daňové přiznání právě ohledně placení daně, pak už ti bude každý rok chodit složenka na zaplacení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
5.9.13 21:10
@Ijaa píše:
No pokud jste to tomu financaku neřekli, ze jste byt prodali, tak to nemůže vedet. Měli jste podat dilci priznani, kde jste meli prodanou nemovitost zrusit nebo jim to říct jinak.

no já teda nevím, ale přece se finančáku po prodeji platí daň z prodeje, takže se podává daňové přiznání, čili, vědět by to díky tomu podle mě měli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101764
5.9.13 21:11

@Janik101 Musíte příští rok do konce ledna podat přiznání k dani z nemovitosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101764
5.9.13 21:12
@Ijaa píše:
No pokud jste to tomu financaku neřekli, ze jste byt prodali, tak to nemůže vedet. Měli jste podat dilci priznani, kde jste meli prodanou nemovitost zrusit nebo jim to říct jinak.

Vědět to může, protože jako každá státní instituce má přístup do katastru nemovitostí… nového vlastníka, pokud nepodá přiznání taky obešle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
5.9.13 21:12

Financak nema propojené databáze s katastrem, takze financak netusi, ze došlo k přepisu. Katastr jim sice nejake podklady občas zasílá, ale. rozhodně to není proto, aby si financak hledal, kdo co kde prodal. To by se ty zenske tam z toho. zcvokly. Od toho je daňové. přiznání, ktere si ma každý řádně vyplnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101764
5.9.13 21:13

@Ijaa Když ono se blbě podává daňové přiznání na nic :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17363
5.9.13 21:15

@j.a.n.i1 děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
5.9.13 21:16
@j.a.n.i1 píše:
Vědět to může, protože jako každá státní instituce má přístup do katastru nemovitostí… nového vlastníka, pokud nepodá přiznání taky obešle.

Tak do katastru se může podívat kazdy. Ale najdeš tam. jenom aktuální data a ne, kdy změna proběhla. Tudiz tam zpětně neco dohledat je nemožné. O žádných. jiných přístupech do evidence katastru nevím a to jsem.tam nejaky rok dělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
5.9.13 21:19
@j.a.n.i1 píše:
@Ijaa Když ono se blbě podává daňové přiznání na nic :think:

Bud se poda dilci s minusem a nebo.se podá uplne nove. přiznání jen na aktuální nemovitost a v dopise se poda vysvětlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák