Daně-sleva na manželku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
284
14.11.15 09:58

Jako ja myslim tech 24tis to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
14.11.15 10:02

Tak treba nejaka pani na rodicaku nema zadny prijem..to uz se tu psalo.ze se to nepocita..ale.ja treba mela.za rok. vyplatu, nemocenskou a materskou a i tak bych nepresahla tech 68tisic…tak jestli ta co nema zadny prijem.tak dostane plnou castku a ja treba jen.neco.. :D neumim vysvetlovat. Snad je to pochypitelne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
14.11.15 11:31
@macisekk píše:
Tak treba nejaka pani na rodicaku nema zadny prijem..to uz se tu psalo.ze se to nepocita..ale.ja treba mela.za rok. vyplatu, nemocenskou a materskou a i tak bych nepresahla tech 68tisic…tak jestli ta co nema zadny prijem.tak dostane plnou castku a ja treba jen.neco.. :D neumim vysvetlovat. Snad je to pochypitelne :lol:

Nedostane nic ani jedna, protože tu slevu bude uplatňovat manžel. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101598
14.11.15 11:43

@Raduš.ka44 :lol:

@macisekk A jinak tedy kolik manžel dostane závidí na tom, kolik na daních odvedl, v obou případech bude uplatňovat celých 24tis., ale jelikož se slevou na manželku nejde jít do mínusu, tak reálně dostane maximálně tolik, kolik odvedl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
14.11.15 15:22
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
24.1.16 10:49

Mám nárok na slevu?

Děvčata, mám dotaz :)
Mám nárok na slevu z daní na manželku, když: nemocenská nepřesáhla 68.000,mateřská nepřesáhla 68000.Ale když sečtu nemocenskou i mateřskou, tak částku 68.000 přesáhla.
Mám nebo nemám nárok na slevu?
Z těchto daní jsem vždycky jelen :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
24.1.16 10:52

@amigo84 nemáš, součet všech příjmů nesmí být více než 68.000Kč. Například rodičovský příspěvek se do toho ale nepočítá, PPM ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
24.1.16 10:52

@amigo84 Ne nemáš, celkově součet příjmů (výdělek, nemocenská, mateřská) nesmí přesáhnout těch 68 tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
24.1.16 10:54

Chjo, škoda no, děkuju holky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4798
24.1.16 10:58

@amigo84 Nemáš, dle mého se to sčítá.. Ale pozor, je rozdíl mezi rodičákem a mateřskou.. rodičák se nezapočítává.. Já sem měla mateřskou i nemocenskou loni a taky přes 68

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
24.1.16 11:04

Nemáš. Mateřská i nemocenská se sčítají (rodicak se nepocita)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
24.1.16 12:23

Tak já se vtírnu taky s dotazem. Nárok na slevu na manželku máme. Ale zajímá mě, jak se vypočítá? Mám si spočítat to co odvedl manžel na daních? Nebo jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101598
24.1.16 12:31

@brulinka Jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
28.1.19 20:36

Buzerace Finančáku?

Ahoj nevím jestli se tady s tím nějaká z maminek setkala , ale zeptám se :)
Dělám daňové přiznaní mamce. Ta bude žádat daňovou slevu na manžela .
Tatˇka loni bral pouze měsíc důchod byl 10 měsíců na úřadu prýce a celý rok pečoval o babičku se IV stupněm přispěvku na péči . Jo a ještě byl měsíc na brigádě.
Když jsem dneska přišel na finančák s daňovýnm přiznáním mamky a dal jsem tam , jak se všude píše jeho čestné prohlášení, že příjem nepřesahl 68 000 tisíc .
Na finačáku mě přesto úřednice řekla , že mi to tahle nevezme. Že trvá na potvrzení z úřadu práce . Jak podpoře v nezaměstnanosti tak to , že pečoval o babičku , to je pro změnu zas jiný úřad . Tak potvrzení z ČSSZ o důchodu a potvrzení i za ten měsíc brígády.
Strašná buzerace strašného lítání .. :cert: :cert: :cert: :cert: :cert:
Má na tohle všechno vůbec právo???? k čemu je po tom tedy to čestné prohlášení , když se to musí stejně všechno dokládat. ??? ach jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Twixinka
28.1.19 20:40

@clovicek841 tak to slysim prvne 8o ve svem okoli mam spoustu lidi,kteri uplatnuji slevu na manzela/manzelku a staci jen to cestne prohlaseni :nevim: asi mela baba blby den a Ty jsi byla prvni na rane :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák