Daně student a pak práce

6
15.11.14 21:21

daně student a pak práce

Dobrý den, najde se tu někdo kdo mi poradí s daněmi? Min. rok jsem v červnu složila státnice, pak jsem nastoupila v srpnu do zaměstnání, kde jsem vydržela měsíc.. pak následoval měsíc na UP a od listopadu jsem v práci, kde jsem doteď. Bohužel naše učetní nás nijak neurgovala ohledně daní, takže jsem to jaksi zazdila.. Můžu si v dalších daních zažádat o vrácení daní i za loňský rok, kdy jsem byla studentem? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
552
15.11.14 21:40

Myslím si, že to zpětně nelze. Nejlepší bude, když budete kontaktovat finanční úřad, pod který spadáte a tam Vám všechno určitě vysvětlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
15.11.14 21:43

Můžeš podat dvě přiznání. Za rok 2013 a 2014..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
15.11.14 21:51

@jess25.5 U zaměstnavatele si vyžádej potvrzení o zdanitelných příjmech za r. 2013 a pak podej daňové přiznání za r. 2013. Pokud ti vyjde vratka, daň ti vrátí. Příjmy získané v různých obdobích se neslučují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
15.11.14 23:13

@jess25.5 mě je teda divný, že by účetní nedala podepsat prohlášení poplatníka :think: Ale každopádně to zjistíš, když si necháš vystavit Potvrzení o zdanitelných příjmech za rok 2013 u tohoto zaměstavatele. Tam by pak mělo být uvedeno, zda bylo provedeno roční zúčtování. Pokud nebylo, nech si vystavit toto Potvrzení i od předchozího zaměstnavatele a můžeš si podat daňové přiznání na Finanční úřad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
16.11.14 12:24

Účetní nemusí nikoho urgovat ohledně daní, to si musí každý ohlídat sám. Ale většina účetních je ochotná a upozorňuje. O roční zúčtování 2013 se žádá na stejném formuláři jako podepisuješ pro rok 2014. Je divné, pokud jsi podepsala pro 2014, že by Tě neupozornila, že tam nemáš 2013. A nebo jsi nedoložila veškeré podklady nebo neměla sraženu daň, která by šla vrátit. Jaká byla mzda? Každopádně pokud si požádáš o potvrzení, pak tam bude uvedeno, jestli bylo nebo nebylo provedeno zúčtování a pokud nebylo, lze podat přiznání za 2013 bez problémů i teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák