Daňová evidence - doklady

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4486
24.3.14 21:51

@Hanula1212 Asi blbý dotaz. My jsme až dnes zjistili, že budu uplatňovat skutečné náklady (kvůli vrácení daně za děti). Nic moc výdaje nemám, koupili jsme jen tiskárnu a počítač, ale oboje z e-shopu na manželovo jméno. To si asi k sobě jako výdaj dát nemůžu? Mám oboje fyzicky doma a oboje využívám k podnikání. Jinak co jsem měla drobnější výdaje, tak jsem účtenky vyhazovala s tím, že dám paušál… Pako, no, co se na to vykašlalo a zase honí DP na poslední chvíli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
25.3.14 14:36

No podle mého názoru, pokud nemáte rozdělené SJM, pak jsi počítač koupila defacto taky :-) Záleží na tom, jak si to při případné kontrole obhájíš. Přiznám se, já bych tady asi váhala a nedala to tam. Jinak je potřeba propočítat, zda se vyplatí dát skutečné výdaje a děti nebo výdaje paušální. Hlavně vzhledem k soc. poj.
Jinak nevím co děláš za živnost, ale ono je fakt, že teď na poslední chvíli shánět bude asi složité. Nemohl by děti uplatnit manžel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
26.3.14 20:31

Právě já pracuji teprve 5 měsíců na částečný úvazek, tak se mi vyplatí dát i výdaje 0 a uplatnit 2 děti. Manželovi se vyplatí dát paušál. Bez výdajů by se mu děti nevyplatily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
27.3.14 10:33

No tak jsem to podávala online a vyskočilo na mě, že musím vyplnit různé ty závazky, hmotný majetek atd. Dala jsem všude nulu, ale u toho hmotného majetku to bude asi divné - na začátku i na konci nula…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
27.3.14 15:22

Proč by to bylo divné? Máš v podnikání evidovaný hmotný majetek nad 40000,–, pěstitelské celky nebo budovy, domy nebo zvířata za více než 40000? Tak to neřeš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák