Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Hanula1212 Asi blbý dotaz. My jsme až dnes zjistili, že budu uplatňovat skutečné náklady (kvůli vrácení daně za děti). Nic moc výdaje nemám, koupili jsme jen tiskárnu a počítač, ale oboje z e-shopu na manželovo jméno. To si asi k sobě jako výdaj dát nemůžu? Mám oboje fyzicky doma a oboje využívám k podnikání. Jinak co jsem měla drobnější výdaje, tak jsem účtenky vyhazovala s tím, že dám paušál… Pako, no, co se na to vykašlalo a zase honí DP na poslední chvíli…
No podle mého názoru, pokud nemáte rozdělené SJM, pak jsi počítač koupila defacto taky
Záleží na tom, jak si to při případné kontrole obhájíš. Přiznám se, já bych tady asi váhala a nedala to tam. Jinak je potřeba propočítat, zda se vyplatí dát skutečné výdaje a děti nebo výdaje paušální. Hlavně vzhledem k soc. poj.
Jinak nevím co děláš za živnost, ale ono je fakt, že teď na poslední chvíli shánět bude asi složité. Nemohl by děti uplatnit manžel?
Právě já pracuji teprve 5 měsíců na částečný úvazek, tak se mi vyplatí dát i výdaje 0 a uplatnit 2 děti. Manželovi se vyplatí dát paušál. Bez výdajů by se mu děti nevyplatily.
No tak jsem to podávala online a vyskočilo na mě, že musím vyplnit různé ty závazky, hmotný majetek atd. Dala jsem všude nulu, ale u toho hmotného majetku to bude asi divné - na začátku i na konci nula…
Proč by to bylo divné? Máš v podnikání evidovaný hmotný majetek nad 40000,–, pěstitelské celky nebo budovy, domy nebo zvířata za více než 40000? Tak to neřeš ![]()