Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, také chci darovat kostní dřeň své švagrové
.Jak dlouho trvá vyšetření???A musím být naprosto zdravá???Děkuji.
![]()
Sice opožděně reaguji, ale třeba ta informace někomu pomůže
. Jsou dva druhy odběru kostní dřeně. Ten jeden už je zde zmíněný, přes separátor, po těch injekcích. A druhý způsob je pod celkovou narkozou, kdy kostní dřeň odebírají přímo z pánevních kostí tuším. Vpichů je hodně, takže po probuzení je asi pocit namožených zad.
Všem co jste v registru veliké dík. Já jsem jeden ze zachráněných pacientů, díky Vám takovým
![]()
7 měsíců zpět jsem daroval neznámému člověku kostní dřeň
. V článku popisuju detailně celý proces darování (jak to probíhá, co očekávat, rizika apod.). Také vyvracím spoustu mýtu a polopravd, které se kolem darování šíří. Třeba to někomu kdo váhá se zápisem pomůže se rozhodnout
https://www.bronislavmarketing.cz/…-muj-pribeh/
Ahoj, včera jsem daroval kostní dřeň ve FN Hradec Králové. Něktří lidé, co sem přispívají nemají o způsobu darování správné představy ani informace. Existují brožurky „Dárcovství krvetvorných buněk“ a „Dárcovství kostní dřeně“ - tyto Vám vydají na každé hematologické klinice. Nejhorší je vydržet ležet nehnutě na zádech, bez pohybu rukou-v obou jsou zavedeny jehly - a přes separátor jsou „sbírány“ destičky. Já tak ležel 6 dlouhých hodin. Devět injekcí, které jsem si před odběrem aplikoval do břicha připraví krev na odběr a současně je jejich účinek dost nepříjemný. V ČR je pouze 9 takovýchto pracovišť. Teď se první den ze dvou obdržených zotavuji - měl jsem toho fakt „plný brejle“.