Dárky mimo od tchyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
76579
15.12.22 08:55
@Ahep píše:
A ty už dopředu víš, že radovat se fakt nebudeš, zejo, prostě ses dáreček k pohledání sama o sobě a ta nejdokonalejší v celém vesmíru a ještě navrch máš tu drzost rozdávat tady nevyžádané rady, zrovna ty :poblion:

zapomněla sis vzít medikaci :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148629
15.12.22 08:57
@Ahep píše:
A ty už dopředu víš, že radovat se fakt nebudeš, zejo, prostě ses dáreček k pohledání sama o sobě a ta nejdokonalejší v celém vesmíru a ještě navrch máš tu drzost rozdávat tady nevyžádané rady, zrovna ty :poblion:

Zklidni. My za to nemůžeme že chceš od snachy auto a ona ti dá jen zrcadlo, aby ses viděla jak si příjemná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3643
15.12.22 09:17
@nuklear90 píše:
Tyhle utěrky jsem dostala minulý rok od tchýně. :lol: Ani je nezabalila, řekla, že ten papírový obal je moc hezký. :lol: Musela jsem ten obrázek najít. Každý rok si totiž vymyslí pro sebe spoustu dárků. Letos parfém od Lancôme, tablet a autorské naušnice z bílého zlata. Bohužel, Ježíšek má pro ni přichystané chňapky, manikúru a župan. :jazyk:
:lol: :lol: Parfém od Lancôme nebo chňapky, to je dilema :lol: :lol: Vůbec nevím, co bych si vybrala.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10029
15.12.22 09:18
@lamicina píše:
to je hodně moudré rozhodnutí :mrgreen: :mrgreen:

To bych taky nejradeji udelala s tchyni a tchanem a jejich rodinami. Ale uz aspon dost koriguju cenovou hladinu, tchyne by si dokazala pro sve dve dcery navymyslet veci za tisice, nezajem. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
15.12.22 10:07
@Netopirek píše:
Já dostávám pravidelně kosmetiku, klasiku z drogerie. Jenže já používám jen přírodní produkty, musím.
Takže balíčky pak předávám dál nebo je používám na úklid

Já taky Pantene šampony a fáčky vymývám kočce záchod, protože použít to, udrbu se.
Tak jsem ráda, že nejsem jediná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
15.12.22 10:08

Jsem ráda, že dodržujeme zvyk zavedený více než patnáct let: dárky mezi dospělými si nedáváme.
Tchyně story: Ono dostat sadu nožů, kde od pohledu chybí ocílka a tu dostat pod stromeček, je úsměvné. Stejně tak mi tchyně dávala dárky, které předtím dostala od nás. Když jsem pojala podezření, udělala jsem tajnou značku a když jsem dostala dárek, hádejte? No, byla tam. :mrgreen:
Abych nehaněla jen manželovu stranu: Můj velký bratr se švagrovou zase prohlašovali, že dárek pod dva tisíce (berte v úvahu, že je to starší více než patnáct let, takže byly jiné ceny a platy) není dárek a nehodlá za něj děkovat. Opravdu nedostávali lapače prachu, utěrky, chňapky apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
15.12.22 10:11
@Hořec píše:
Jsem ráda, že dodržujeme zvyk zavedený více než patnáct let: dárky mezi dospělými si nedáváme.
Tchyně story: Ono dostat sadu nožů, kde od pohledu chybí ocílka a tu dostat pod stromeček, je úsměvné. Stejně tak mi tchyně dávala dárky, které předtím dostala od nás. Když jsem pojala podezření, udělala jsem tajnou značku a když jsem dostala dárek, hádejte? No, byla tam. :mrgreen:
Abych nehaněla jen manželovu stranu: Můj velký bratr se švagrovou zase prohlašovali, že dárek pod dva tisíce (berte v úvahu, že je to starší více než patnáct let, takže byly jiné ceny a platy) není dárek a nehodlá za něj děkovat. Opravdu nedostávali lapače prachu, utěrky, chňapky apod.

Tak teď budu za trotla, ale ocílka je to, čím se to brousí, že jo? To přece není nutné mít ke každým nožům, ne?

(používám japonce a mám k nim brusné kameny)

• Citovat
  • Upravit
21304
15.12.22 10:14
@Hořec píše:
Abych nehaněla jen manželovu stranu: Můj velký bratr se švagrovou zase prohlašovali, že dárek pod dva tisíce (berte v úvahu, že je to starší více než patnáct let, takže byly jiné ceny a platy) není dárek a nehodlá za něj děkovat. Opravdu nedostávali lapače prachu, utěrky, chňapky apod.

A on vam dal neco, co stalo za podekovani? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
15.12.22 10:22

@PaníBovaryová to je snad vždy slušnost poděkovat když něco dostanu. :) Nicméně se to tenkrát hodně dotklo hlavně mých rodičů. Ono ne každý má na nějaké super dary. Ale je fakt, že nikdo z nás (krom bratra - ten se nějak nepovedl) nějaké super dárky nevyžadoval. Třeba táta měl limit na dárek 500 Kč. V té době se za to dalo slušně nakoupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4482
15.12.22 11:40
@nuklear90 píše:
Tyhle utěrky jsem dostala minulý rok od tchýně. :lol: Ani je nezabalila, řekla, že ten papírový obal je moc hezký. :lol: Musela jsem ten obrázek najít. Každý rok si totiž vymyslí pro sebe spoustu dárků. Letos parfém od Lancôme, tablet a autorské naušnice z bílého zlata. Bohužel, Ježíšek má pro ni přichystané chňapky, manikúru a župan. :jazyk:

Mně by se třeba takové chňapky hodily. :lol: Co máte vybrané? Přijde mi, že většina i těch levných nebo drahých, tak to přes ně pálí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148629
15.12.22 11:46
@TO_IT píše:
Tak teď budu za trotla, ale ocílka je to, čím se to brousí, že jo? To přece není nutné mít ke každým nožům, ne?(používám japonce a mám k nim brusné kameny)

Tak by asi bylo blbý kdyby ti někdo dal sadu nožů a měly by tam být brusné kameny a ty tam očividně chyběly :mrgreen: (takhle jsem to aspoň pochopila).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
15.12.22 11:50
@Anna766 píše:
Tak by asi bylo blbý kdyby ti někdo dal sadu nožů a měly by tam být brusné kameny a ty tam očividně chyběly :mrgreen: (takhle jsem to aspoň pochopila).

No ale to je to, jak se pozná, že u něčeho má být to na broušení? :D Snad v žádné sadě jsem to neviděla, proto se ptám :D

• Citovat
  • Upravit
3998
15.12.22 12:02

Tak mně se po takových úsměvných dárcích docela stýská. U nás na to byla expert babička a můj taťka. Ten nám třeba se segrou v dospělosti vybíral úplně stejné dárky, abychom se nepohádaly :lol:. Třeba dvě stejné knížky, nakonec jsme ho umluvily, že dal dvě různé a my si je během roku prohodily a přečetly, ale musely být aspoň za stejnou cenu, při tom my to se segrou vubec neřešily. No a teď můžem už jen vzpomínat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148629
15.12.22 12:12
@TO_IT píše:
No ale to je to, jak se pozná, že u něčeho má být to na broušení? :D Snad v žádné sadě jsem to neviděla, proto se ptám :D

Mám profi sadu nožů i s ocílkou a v kufru je na vše místo, je poznat když tam něco chybí. Dostala jsem to kdysi od tatínka když jsem skončila školu.
To samé dcera, ta ještě od mých rodičů dostala sadu, dvoupatrovou, příborů a věci na servírování. Vše má své místo a úchyty v kufříku, co by tam nebylo tak se pozná hned ze tam něco chybí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
15.12.22 12:22
@Anna766 píše:
Taky to tak máme.
My jako děti měly s bratrem jeden stromek, jeden kouzelný večer s dárky a v očekávání Ježíška.
Mé děti to tak měly, všechny dárky najednou.
Moje vnučka to tak má.
Ale jak to tu čtu, tohle už asi bude málokde.

Nene, u nás je to stejné. Ježíšek je přeci jen jeden :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky