Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Paní.Norrisová píše:
Mně by se třeba takové chňapky hodily.Co máte vybrané? Přijde mi, že většina i těch levných nebo drahých, tak to přes ně pálí.
Jestli to přes ně bude pálit nevím, vybrala jsem je tak, aby se jí hodily do kuchyně. Třeba já měla silikonové chňapky, přes ně nic nepálilo, ale byly hrozně šeredné a neskladné. ![]()
@TO_IT píše:
No ale to je to, jak se pozná, že u něčeho má být to na broušení?Snad v žádné sadě jsem to neviděla, proto se ptám
No v krabici je asi prohluben na kazdou vec. A tady to chapu tak, ze misto na ocilku bylo prazdne a dostala ji az pri dalsi prilezitosti 😁
@TO_IT píše:
Tak teď budu za trotla, ale ocílka je to, čím se to brousí, že jo? To přece není nutné mít ke každým nožům, ne?(používám japonce a mám k nim brusné kameny)
To sice ne. Ale nože byly v papírovém obalu, nahoře byl plastový obal s vylisovaným tvarem nože/ocílky. Zkrátka tam byla díra. Když pak byla ocílka na Vánoce, tak mi to přišlo úsměvné. ![]()
https://www.finesio.cz/…lozkou,33603
K vašemu dotazu. Tyhle mám já, jak říkám, vzhledově nic moc. Na manžela jsou celkem malé, ale ten se v kuchyni moc často nevyskytuje. Syn (3roky) si je oblíbil při vaření.
@Hořec píše:
To sice ne. Ale nože byly v papírovém obalu, nahoře byl plastový obal s vylisovaným tvarem nože/ocílky. Zkrátka tam byla díra. Když pak byla ocílka na Vánoce, tak mi to přišlo úsměvné.
Tak nějak jsem si to představovala. Asi jako když dítěti koupíš sadu popisovačů, ale jeden si vezmeš a necháš, je to poznat že tam chybí.
@Anna766 píše:
Tak nějak jsem si to představovala. Asi jako když dítěti koupíš sadu popisovačů, ale jeden si vezmeš a necháš, je to poznat že tam chybí.
Tak nějak. Dostaneš půlku balení popisovačů (v mém případě jen jeden chybí) na narozky a druhou na pod stromek.
A ještě ti řekou na narozeninách, že to potřebovali a pak to dostaneš jako dárek.
Já jsem to brala a beru s úsměvem.
Moje tchýně mi nakoupí oblečení dle svého vkusu a na svou velikost. Od Ježíška
. Ona malá kulatá, já vyšší štíhlejší…Nikdy mi to není. Pokaždé jí to vrátím, ona že to jako vymění, anebo vrátí a dá mi teda peníze. Nikdy to oblečení nevrátí, ani kačku nedostanu (to ani nechci) a pak všechno to oblečení normálně nosí a není ji trapně…
Dělá to s železnou pravidelností každý rok i když ji PROSÍM, ať mi raději nic nekupuje. A ještě jsou to strašné šunty…
@Hořec píše:
To sice ne. Ale nože byly v papírovém obalu, nahoře byl plastový obal s vylisovaným tvarem nože/ocílky. Zkrátka tam byla díra. Když pak byla ocílka na Vánoce, tak mi to přišlo úsměvné.
Dík za vysvětlení, opravdu mi to nešlo do hlavy. Ano to je hodně divné ![]()
@Anonymní píše:
Moje tchýně mi nakoupí oblečení dle svého vkusu a na svou velikost. Od Ježíška![]()
. Ona malá kulatá, já vyšší štíhlejší…Nikdy mi to není. Pokaždé jí to vrátím, ona že to jako vymění, anebo vrátí a dá mi teda peníze. Nikdy to oblečení nevrátí, ani kačku nedostanu (to ani nechci) a pak všechno to oblečení normálně nosí a není ji trapně…
Dělá to s železnou pravidelností každý rok i když ji PROSÍM, ať mi raději nic nekupuje. A ještě jsou to strašné šunty…
Ježíšmarja ![]()
Nemám ráda takový pracholepi. Každý rok o někoho něco takového dostanu. Minulý rok vedli hrnečky s magnetem. Předtím čajový servis mini. Nebo 40 let staré, ještě zabalené povlečení a ručníky od babičky.
@Fiducia píše:
Nene, u nás je to stejné. Ježíšek je přeci jen jeden
Ježíšek je jen jeden, ale naděluje všem - u nás doma, u babiček, u kamarádů, spolužáků i u sousedů… takže našim dětem ten jeden a ten stejný Ježíšek naděluje na různých místech, aby si tu radost mohly rozdělit a znásobit. ![]()
@bigl píše:
Ježíšek je jen jeden, ale naděluje všem - u nás doma, u babiček, u kamarádů, spolužáků i u sousedů… takže našim dětem ten jeden a ten stejný Ježíšek naděluje na různých místech, aby si tu radost mohly rozdělit a znásobit.
Já to tedy tak neznám. Celý život žiju tím, že je jen jeden stromek, jeden kouzelný večer, jedno nadílení.,jedno těšení, jeden Ježíšek. A přijde mi to tak hezčí. Čtu to hodně tady, že děti rozbalují u xx stromků a už to podle mě není TO ONO.
Ale chápu že když v tom někdo vyrostl, že se rozbaluje všude možně, tak mu to přijde normální a běžné.
@Anonymní píše:
Mě se dost často stává že od tchyně dostanu dárek, co jsme ji dali třeba my k narozeninám 🤷♀️.
A už vám teda došlo, že dárky, které jí dáváte, nechce?
@Anna766 píše:
Já to tedy tak neznám. Celý život žiju tím, že je jen jeden stromek, jeden kouzelný večer, jedno nadílení.,jedno těšení, jeden Ježíšek. A přijde mi to tak hezčí. Čtu to hodně tady, že děti rozbalují u xx stromků a už to podle mě není TO ONO.
Ale chápu že když v tom někdo vyrostl, že se rozbaluje všude možně, tak mu to přijde normální a běžné.
My jsme zvyklí na první a druhý svátek vánoční navštěvovat babičky a rodinu a ty děti vidí, že babičky a dědečkové mají taky stromečky, taky tam měly dárečky a ví, že tam Ježíšek nechal i pro vnoučátka. Samo že je to každého věc, ale nechtěla bych mít tu horu dárků doma pod stromkem, ono 2 dospělí a 3 děti a i tak to máme přes půl obýváku a to ho máme fakt velký. ![]()
Za mě lepší, když mají všude něco, doma ty hlavní dárky, ty větší, u babiček trošku menší a drobnosti, ale je to o zvyku, jak to komu vyhovuje. Jak píšu, u těch starších jsem to chtěla už letos nechat všecko doma, ať to nepřevážíme, ale nechtějí ani za nic, prej si to chtějí vybalit u babiček. No zvyk, no. ![]()
@tulipán píše:
Se hodí![]()
![]()
Já od švagrové dostávám třeba domácí musli (suché vločky zamíchané s rozinkami) v sáčku na dárky. Nebo pidi mističky od vietnamce s hrbolatými okraji, s pidi naplní sušených jablek. Pak dva talířky ze zelenočerveného skla se samolepkou, že jsou pouze k dekorativním účelům. A loni krabici nacpanou hadrem, který nešelvyndat, tak to tchán vyndával a ptal se jí, co to tam je? Zápasil s tím pár minut, radši odešla a neřekla, ona fakt asi nevěděla nebo já fakt nevím, co to bylo
. Teším se letos
.
Váš příspěvek čtu už potřetí a pořád se nehorázně chechtám, to je pecka
![]()