Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Aspera píše:
Taky to dělám tak. Najdu si daný dárek a třeba při výběru her pak hledám stránku, kde je mají všechny za rozumnou cenu. Takže nemám oblíbený obchod, ale vybírám dle situace.
Já třeba ani nevybírám podle ceny, ale podle recenzí, jestli se mi tam hodí ještě něco a tak. Jako každý. Jestlipak není zakladatelka účelová, aby z nás vytáhla, kde nakupujeme?
Nevím já koukám vždy na recenze ale určitě nedám něco do vyhledavače a objednám když to ani neznám
Ale to je na každým jak to děla:) Já jen chtěla poradit nějaké stránky, které opravdu máte vyzkoušené ![]()
Kupuju přes heureku, tak jsou okamžitě recenze všech obchodů.
@janulinka22 píše:
Nevím já koukám vždy na recenze ale určitě nedám něco do vyhledavače a objednám když to ani neznámAle to je na každým jak to děla:) Já jen chtěla poradit nějaké stránky, které opravdu máte vyzkoušené
Když budeš hledat dárky přes heureku, tak u nabídky obchodů máš i jejich hodnocení. A je spolehlivé. Jen třeba ti tam nenajede nabídka od Alzy nebo Czechcomputeru. Ti s heurekou ukončili spolupráci. Pokud kupujeme elektroniku, tak u jednoho z nich. Také bych se nebála žádných eshopů kamenných obchodů typu Datart, Lindex atd. Na Mall mívají některé věci zbytečně předražené.
@Čičorečka tak já mám už třeba na hry vyzkoušených víc obchodů tak tam jdu vyloženě po ceně. Vím že všechny obchody fungují dobře, tak proč platit víc.
Neberu to teda tak, že bych vzala nejlevnější obchod co tam vidím, ale z těch mých co znám beru dle ceny. Pokud neznám, dle recenzí.
@nozu píše:
Když budeš hledat dárky přes heureku, tak u nabídky obchodů máš i jejich hodnocení. A je spolehlivé. Jen třeba ti tam nenajede nabídka od Alzy nebo Czechcomputeru. Ti s heurekou ukončili spolupráci. Pokud kupujeme elektroniku, tak u jednoho z nich. Také bych se nebála žádných eshopů kamenných obchodů typu Datart, Lindex atd. Na Mall mívají některé věci zbytečně předražené.
@nozu píše:
A pak si začnou stěhovat sklady a člověk se bojí, že dárek objednaný v listopadu nedojde do narozenin v únoru.
@janulinka22 píše:
@Čičorečka To sice ano tak to dělám taky.
Ale přece jenom potřebuju o tom eshopu něco vědět. Abych neobjednala věc a pak nepřišlo něco špatného. Radši chci znát něco kde lidi objednávají a ví že jim to přijde v pořádku a v kvalitě
heureka.cz napíšu si tam to co chci koupit. Vyjede mi x stránek, které nabízí daný produkt. Vyberu si kolik za to chci dát a samozřejmě se podívám na recenze daného obchodů.
Letos jsem takhle objednala hodně věcí, neznám ani jména všech eshopů, ale problém jsem neměla ani jeden
Záleží, co potřebuju. Dárky si sepisuju cely rok a dost promyslim, tak pak už většinou vim, kde. Ale není nad kamenné prodejny. Ted mi zoufale chybi, byt nařízení chápu a respektuju. Ale toto dobou běžně mívám většinu dárků.
Vybírám podle toho co potřebuji koupit. V posledních letech využívám na inspiraci Slevomat, mají tam spoustu krásných věcí.
Mall bych brala v případě, že bych nechtela, aby mi přišlo zboží. Jednou jsem si objednala něco z Mall a ani po týdnu mi nikdo nenapsal jak to s objednávkou vypadá, začala jsem je tedy bombardovat voláním a e-maily. Do telefonu mi neustále tvrdili že se na objednávce pracuje a zítra ji odesílají, na emaily neodpovídali a na fb tvrdili že oni to nemůžou řešit a nemají se jak s firmou spojit (na co teda ten Facebook mají?). Po dvou týdnech jsem zboží objednala na jiných stránkách a přišlo za tři dny. Mall mi za pět týdnů napsal SMS že zboží dorazilo (do výdejny na druhé straně města než jsem chtěla) a ať si ho vyzvednu, zboží jsem samozřejmě nepřevzala. Jestli neumí svou práci dělat pořádně, nezaslouží si mé peníze. S Mall jsem měla něco společného poprvé a naposled
.
@janulinka22 píše:
@Čičorečka To sice ano tak to dělám taky.
Ale přece jenom potřebuju o tom eshopu něco vědět. Abych neobjednala věc a pak nepřišlo něco špatného. Radši chci znát něco kde lidi objednávají a ví že jim to přijde v pořádku a v kvalitě
Tak o toho je tu snad třeba Heureka, kde jsou recenze všech možných e-shopů.
@janulinka22 Já nakupuji dost na Alze, mám to kousek a hlavně, nikdy nebyl problém cokoliv vrátit, měnit nebo reklamovat. Za mě je to taková jistota.
Jinak má ráda i Megaknihy, 4Kids, Mall..
Každopádně si i hlídám ceny a čtu recenze obchodů, i výrobků.
@Aries6 Já mívám v tuhle dobu taky všechno ale tenhle rok jsem se opozdila
Akorát pro syna a pro děti od tety a tak mám už nakoupeno.. ale pro dospělé než vždy něco vymyslím to trvá ![]()
@Anonymní píše:
Vybírám podle toho co potřebuji koupit. V posledních letech využívám na inspiraci Slevomat, mají tam spoustu krásných věcí.Mall bych brala v případě, že bych nechtela, aby mi přišlo zboží. Jednou jsem si objednala něco z Mall a ani po týdnu mi nikdo nenapsal jak to s objednávkou vypadá, začala jsem je tedy bombardovat voláním a e-maily. Do telefonu mi neustále tvrdili že se na objednávce pracuje a zítra ji odesílají, na emaily neodpovídali a na fb tvrdili že oni to nemůžou řešit a nemají se jak s firmou spojit (na co teda ten Facebook mají?). Po dvou týdnech jsem zboží objednala na jiných stránkách a přišlo za tři dny. Mall mi za pět týdnů napsal SMS že zboží dorazilo (do výdejny na druhé straně města než jsem chtěla) a ať si ho vyzvednu, zboží jsem samozřejmě nepřevzala. Jestli neumí svou práci dělat pořádně, nezaslouží si mé peníze. S Mall jsem měla něco společného poprvé a naposled.
Já mám s Mall.cz taky špatné zkušenosti.
Jednou jsem tam koupila rodičům tablet. Sice dorazil a veděla jsem, že byl rozbalený, ale nepsali, že je to II. jakost. Rodičům neustále zamrzával nebo stávkoval. Reklamovala jsem ho 4× (jednu reklamaci mi neuznali). Když jsem chtěla vrátit peníze, tak oni že nemohou. Až po 3 uznaných reklamacích. Pořád jsem ho převážela sem a tam, protože rodiče nejsou z města. Nikdy víc jsem si na Mallu neobjednala. S Alzou mám lepší zkušenosti a spíš si tam vyberu než na Mallu.
@Shak to já tam koupila teda jen teď malému medvídka mluvícího tak děkuju za radu
nakoupím jinde ![]()