Darování krve Rakousko

mrs.gendy
27.12.14 15:35

Darování krve Rakousko

Rozhodla jsem se, ze začnu opět darovat krev. V ČR jsem darovala několikrát a ted me napadlo, ze proč ne i v Rakousku. Bydlím mezi krems a st. polten, takze bych spis potřebovala radu, kde se odběry dělají. Jestli se to nějak liší od ČR nebo jsou podmínky stejne. Mate někdo zkušenosti?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2242
27.12.14 18:42

Nevím, jestli na českém diskuzním fóru najdeš zkušenosti s darováním krve v Rakousku, asi bych se zeptala spíš sousedů v místě bydliště, kamarádů popř. místního doktora apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
27.12.14 19:03
@mrs.gendy píše:
Rozhodla jsem se, ze začnu opět darovat krev. V ČR jsem darovala několikrát a ted me napadlo, ze proč ne i v Rakousku. Bydlím mezi krems a st. polten, takze bych spis potřebovala radu, kde se odběry dělají. Jestli se to nějak liší od ČR nebo jsou podmínky stejne. Mate někdo zkušenosti?

A proč v Rakousku? Z finančních důvodů?
Jinak nechápu, to bych raději dala tady..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11821
27.12.14 20:03
@Proto02 píše:
A proč v Rakousku? Z finančních důvodů?
Jinak nechápu, to bych raději dala tady..

Asi proto, že tam bydlí. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
27.12.14 20:14

@mrs.gendy normalne v Labor. Na e-Card ;-)Prijdes tam, vyplnis dotaznik, udelaji ti testy a pak ti daji vedet co a jak.Kdyz se rozhodnes darovat plazmu, tak dostanes za odber 20€. A muzes darovat tydne.Krev tydne darovat nemuzes.Ono i tak s tou plazmou je to tydne zahil pro telo, ale povoleno to je, neni to az takovy zahul jak krev.Ja jsem premyslela o darovani obojo.Krev zdarma, ale plazmu bych si nechala zaplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mrs.gendy
27.12.14 21:05

@zuzkasim je tu dost maminek co žije v Rakousku i delší dobu. @Proto02 jasne, z finančních důvodu. my to tak potřebujeme :mrgreen: citujes moje téma, ale nectes. v ČR jsem darovala uz od 18.za hnusnej nemocniční čaj a stravenku. kazdej nemusí něco dělat pro prachy!!! Mimochodem, ti ze by se snad za to mělo tady platit, jsem se docetla až z příspěvku výše. :pankac: @Haku a musím si tam prvně zavolat na termín? U nás jsem se musela vždycky objednat, říct krevní skupinu a na základě toho mi dali termín odběru.

• Citovat
  • Upravit
21911
27.12.14 21:23

@mrs.gendy zavolat tam muzes, ale muzes tam i jen tak prijit.Tedy myslim. Ja se na to teprve chystam ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mrs.gendy
27.12.14 21:35

@Haku a kdy se tam chystas? ze bys mi potom dala echo. Ja bych mohla jen pondelky prave, tak abych tam nečekala hodiny. kvuli ditku. v ČR bylo na odběru vždycky mraky lidi :think:

• Citovat
  • Upravit
21911
27.12.14 21:51

@mrs.gendy ted jsem trochu nachlazena, takze musim pockat. Poslali by me stejne pryc at prijdu az budu zdrava. Takze asi az tak za tyden dva :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mrs.gendy
27.12.14 21:53

@Haku tak pak mu prosím napiš. treba az. dekuju ;)

• Citovat
  • Upravit
21911
27.12.14 21:57

@mrs.gendy tak pokud na to nespechas a pockac si az budu fit, tak rada podam info ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
27.12.14 22:07
@mrs.gendy píše:
@zuzkasim je tu dost maminek co žije v Rakousku i delší dobu. @Proto02 jasne, z finančních důvodu. my to tak potřebujeme :mrgreen: citujes moje téma, ale nectes. v ČR jsem darovala uz od 18.za hnusnej nemocniční čaj a stravenku. kazdej nemusí něco dělat pro prachy!!! Mimochodem, ti ze by se snad za to mělo tady platit, jsem se docetla až z příspěvku výše. :pankac: @Haku a musím si tam prvně zavolat na termín? U nás jsem se musela vždycky objednat, říct krevní skupinu a na základě toho mi dali termín odběru.

Promiň, nemyslela jsem to přece nijak zle, neznám tě, nevím kde bydlíš (V tom textu jsem to nepochopila) a reagovala jsem na první příspěvek…nemusíš být hned na mě útočná snad…ptala jsem se jen proč ne tady ale v Rakousku, v dalších příspěvcích byly odpovědi, tak už jsem nereagovala, vysvětleno. Tak se uklidni. Já bych krev dávala, ale ze zdravotních důvodů nemohu. Když jsem byla nemocná, dostávala jsem a byla jsem vždycky vděčná, že někdo to pro ostatní udělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mrs.gendy
27.12.14 22:56

@Proto02 proste me to dostalo. hnedka mi hlavou proběhlo Pro dobrotu na zebrotu. Věř, ze 20€ me fakt nevytrhne ;)

• Citovat
  • Upravit
3699
28.12.14 11:02
@mrs.gendy píše:
@Proto02 proste me to dostalo. hnedka mi hlavou proběhlo Pro dobrotu na zebrotu. Věř, ze 20€ me fakt nevytrhne ;)

A bylo by na tom něco zlého? Podle mě pokud někdo je fakt na tom fin. hůř, nevidím nic špatného kdyby to pro tu pětistovku udělal. Určitě je lepší udělat něco než nic. A jestli ty to nepotřebuješ, tak buď ráda, já to taky nepotřebuju a klidně bych někomu v nouzi pomohla. Proto mě ani nenapadlo to myslet nějak povýšenecky nebo posměšně.
Doufám že vysvětleno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mrs.gendy
28.12.14 12:01
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat