Darování poloviny domu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
5.1.16 12:37
@jipo píše:
Zřejmě se mi vše nepodaří podrobně popsat, taky kdo by to četl, ale zkusím to alespoň ve zkratce. Zhruba před třemi lety jsem přišel na nevěru manželky, trápilo mě to a musím uznat, že to má stále dozvuky. V té době jsem narazil i na toto fórum, kdy jsem měl i jednu hezkou diskuzi. Pak jsme se s manželkou na chvilku rozešli, ale nakonec jsme se dali znovu dohromady. Vzhledem k tomu, že do té nevěry byl nějak angažován soused, začal jsem uvažovat o přestěhování. Nakonec jsem loni prodal byt, který byl v mém vlastnictví, přihodil nějaké finance, o kterých manželka nevěděla, a koupil jsem dům v jiném městě. Dům je psaný pouze na mě a manželce to nějak začíná vadit. Je pravda, že do rekonstrukce vložila i své finance, které jí nijak neupírám a ani je nehodlám zapírat. Darovali byste za takové situace partnerovi polovinu, ať máte klid? Pořád cítím takový stín té nevěry, kterou beru jako zradu, čímž darování moc nejsem nakloněn.

a proč darovat? jestliže je to Tvoje manželka, patří jí polovina tak jak tak :nevim: pokud nemáte zúžené sjm, tak máš smolíka a půlka jí patří :nevim: je naprosto fuk, žes to koupil za svoje atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4000
5.1.16 12:37
@Anonymní píše:
Jééé, já jsem blbá :oops: :oops: :oops:.

:D hrdinko jedna anonymní

Příspěvek upraven 05.01.16 v 12:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4000
5.1.16 12:39
@martina.se píše:
a proč darovat?

Si to asi nepochopila, vysvětlím: On dostal dar výlučně do jeho vlastnictví a rozhoduje se jestli bude právně darovat část toho daru své ženě, která ho dříve podvedla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.1.16 12:51
@minoe píše:
Si to asi nepochopila, vysvětlím: On dostal dar výlučně do jeho vlastnictví a rozhoduje se jestli bude právně darovat část toho daru své ženě, která ho dříve podvedla..

jsem z toho jelen, v úvodu píše, že ten dům koupil :think: :think: jdu to pročíst celé :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17307
5.1.16 12:52
@martina.se píše:
jsem z toho jelen, v úvodu píše, že ten dům koupil :think: :think: jdu to pročíst celé :mrgreen:

Koupil z prostředků nespadajících do SJM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4000
5.1.16 12:55
@martina.se píše:
jsem z toho jelen, v úvodu píše, že ten dům koupil :think: :think: jdu to pročíst celé :mrgreen:

:D Toho si nevšímej jak to vzniklo.. @jipo to formuloval „nešťastně“..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
5.1.16 13:03

Diskuze ohledně rozvodu
https://www.emimino.cz/…very-168770/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
5.1.16 13:34
@jipo píše:
Ty peníze byly dar. Po právní stránce je vše čisté.

v tom případě bych sepsala dokument, kde bych napsala, že uznávám, že vložila do nemovistosti tolik a tolik, že uznávám její díl, podepsala bych to úředně, dala jí to do ruky a víc neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17307
5.1.16 13:39
@terinka4444 píše:
v tom případě bych sepsala dokument, kde bych napsala, že uznávám, že vložila do nemovistosti tolik a tolik, že uznávám její díl, podepsala bych to úředně, dala jí to do ruky a víc neřešila.

To zní rozumně, ale tak chladně a vypočítavě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
5.1.16 13:41
@Izzz píše:
Diskuze ohledně rozvodu
https://www.emimino.cz/…very-168770/

tak ty fole, to je dobrej magor, já na to zírám s hubou dokořán, doslova 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
5.1.16 13:45
@zoidberg píše:
To zní rozumně, ale tak chladně a vypočítavě…

hele, já jsem celkem spravedlivé ložený člověk, nesnáším tlachy, že peníze vydělával v manželství víc chlap a ženská méně a podobné tyto nesmysly, nesnáším to myšlení, jak si chlap myslí, že je všechno jeho, peníze jeho a manželce s dětmi odkrajuje díl…páč prostě není. Proto naprosto s přehledem napíšu ženské ( napsala bych to i chlapovi, který by byl ve stejné situaci) před rozvodem, ať převede polovinu úspor za manželství na účet, kde si s tím může disponovat, velmi rozumné řešení při vypořádání majetku táhnoucím se léta. Klidně, tohle je fér a správné. Ovšem na druhou stranu, pokud on prodal byt ve svém výlučném vlastnictví, dodal k tomu peníze od svých rodičů a koupil dům, nemá ona nárok ani na cihlu, maximálně na růži, co si tam zasadila. Pokud investovala vlastní finance do rekonstrukce, je fér mít o tom doklad v ruce, ale víc ani ň. Může to být chladné horem dolem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2687
5.1.16 14:14
@martina.se píše:
a proč darovat? jestliže je to Tvoje manželka, patří jí polovina tak jak tak :nevim: pokud nemáte zúžené sjm, tak máš smolíka a půlka jí patří :nevim: je naprosto fuk, žes to koupil za svoje atd.

To je pekna blbost, ze nezalezi, ze to koupil za svoje. :zed: Si predstav, ze nekdo ma byt pred manzelstvim, prestehuje se a proda ho a koupi za uplne stejne penize novej byt v manzelstvi a uz by mela patrit pulka manzelce? Asi tezko…

Ale prave kvuli takovym zenam jako ty, co chtej hned delit vsechno na pulku, bych poslal kazdou s navrhem na svatbu nekam- samozrejme slusne. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.1.16 14:19

Ty voe, má ji snad ze zlata, či co. Až se trošku oteplí přijeď do Prahy, uděláme si výlet na loď Hermes, pak na nějakou ubytovnu, provedu Tě v Modřanech po lesíkách ať se podíváš do čeho by jsi případně šel bydlet a seznámíš se se svýma novými kamarády. Ty, nic ji nepřepisuj, ani tu pověstnou čtvrtinu, bydlí tam snad zadarmo, né. A až ti příště řekne, že je tam jak na návštěvě, tak ji odvěť, že v penzionu či hotelu by musela ještě navíc zaplatit za nocleh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41508
5.1.16 14:24
@strýček sally píše:
Ty voe, má ji snad ze zlata, či co. Až se trošku oteplí přijeď do Prahy, uděláme si výlet na loď Hermes, pak na nějakou ubytovnu, provedu Tě v Modřanech po lesíkách ať se podíváš do čeho by jsi případně šel bydlet a seznámíš se se svýma novými kamarády. Ty, nic ji nepřepisuj, ani tu pověstnou čtvrtinu, bydlí tam snad zadarmo, né. A až ti příště řekne, že je tam jak na návštěvě, tak ji odvěť, že v penzionu či hotelu by musela ještě navíc zaplatit za nocleh.

Jenže ona mu zaplatila 1/4 domu, to je ale nic, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3977
5.1.16 14:30
@Keyllah píše:
Jenže ona mu zaplatila 1/4 domu, to je ale nic, že?

Ale to nikdo nezpochybňuje. Navíc to může doložit fakturami, kde je uvedeno její jméno. Nechtěl bych jí o to připravit, jen nejsem přesvědčený o tom, že chce napsat polovinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí