Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jipo píše:
Zřejmě se mi vše nepodaří podrobně popsat, taky kdo by to četl, ale zkusím to alespoň ve zkratce. Zhruba před třemi lety jsem přišel na nevěru manželky, trápilo mě to a musím uznat, že to má stále dozvuky. V té době jsem narazil i na toto fórum, kdy jsem měl i jednu hezkou diskuzi. Pak jsme se s manželkou na chvilku rozešli, ale nakonec jsme se dali znovu dohromady. Vzhledem k tomu, že do té nevěry byl nějak angažován soused, začal jsem uvažovat o přestěhování. Nakonec jsem loni prodal byt, který byl v mém vlastnictví, přihodil nějaké finance, o kterých manželka nevěděla, a koupil jsem dům v jiném městě. Dům je psaný pouze na mě a manželce to nějak začíná vadit. Je pravda, že do rekonstrukce vložila i své finance, které jí nijak neupírám a ani je nehodlám zapírat. Darovali byste za takové situace partnerovi polovinu, ať máte klid? Pořád cítím takový stín té nevěry, kterou beru jako zradu, čímž darování moc nejsem nakloněn.
a proč darovat? jestliže je to Tvoje manželka, patří jí polovina tak jak tak
pokud nemáte zúžené sjm, tak máš smolíka a půlka jí patří
je naprosto fuk, žes to koupil za svoje atd.
@Anonymní píše:
Jééé, já jsem blbá![]()
![]()
.
hrdinko jedna anonymní
Příspěvek upraven 05.01.16 v 12:41
@martina.se píše:
a proč darovat?
Si to asi nepochopila, vysvětlím: On dostal dar výlučně do jeho vlastnictví a rozhoduje se jestli bude právně darovat část toho daru své ženě, která ho dříve podvedla..
@minoe píše:
Si to asi nepochopila, vysvětlím: On dostal dar výlučně do jeho vlastnictví a rozhoduje se jestli bude právně darovat část toho daru své ženě, která ho dříve podvedla..
jsem z toho jelen, v úvodu píše, že ten dům koupil
jdu to pročíst celé ![]()
@martina.se píše:
jsem z toho jelen, v úvodu píše, že ten dům koupil![]()
jdu to pročíst celé
Koupil z prostředků nespadajících do SJM
@martina.se píše:
jsem z toho jelen, v úvodu píše, že ten dům koupil![]()
jdu to pročíst celé
Toho si nevšímej jak to vzniklo.. @jipo to formuloval „nešťastně“..
@jipo píše:
Ty peníze byly dar. Po právní stránce je vše čisté.
v tom případě bych sepsala dokument, kde bych napsala, že uznávám, že vložila do nemovistosti tolik a tolik, že uznávám její díl, podepsala bych to úředně, dala jí to do ruky a víc neřešila.
@terinka4444 píše:
v tom případě bych sepsala dokument, kde bych napsala, že uznávám, že vložila do nemovistosti tolik a tolik, že uznávám její díl, podepsala bych to úředně, dala jí to do ruky a víc neřešila.
To zní rozumně, ale tak chladně a vypočítavě…
@Izzz píše:
Diskuze ohledně rozvodu
https://www.emimino.cz/…very-168770/
tak ty fole, to je dobrej magor, já na to zírám s hubou dokořán, doslova ![]()
@zoidberg píše:
To zní rozumně, ale tak chladně a vypočítavě…
hele, já jsem celkem spravedlivé ložený člověk, nesnáším tlachy, že peníze vydělával v manželství víc chlap a ženská méně a podobné tyto nesmysly, nesnáším to myšlení, jak si chlap myslí, že je všechno jeho, peníze jeho a manželce s dětmi odkrajuje díl…páč prostě není. Proto naprosto s přehledem napíšu ženské ( napsala bych to i chlapovi, který by byl ve stejné situaci) před rozvodem, ať převede polovinu úspor za manželství na účet, kde si s tím může disponovat, velmi rozumné řešení při vypořádání majetku táhnoucím se léta. Klidně, tohle je fér a správné. Ovšem na druhou stranu, pokud on prodal byt ve svém výlučném vlastnictví, dodal k tomu peníze od svých rodičů a koupil dům, nemá ona nárok ani na cihlu, maximálně na růži, co si tam zasadila. Pokud investovala vlastní finance do rekonstrukce, je fér mít o tom doklad v ruce, ale víc ani ň. Může to být chladné horem dolem.
@martina.se píše:
a proč darovat? jestliže je to Tvoje manželka, patří jí polovina tak jak takpokud nemáte zúžené sjm, tak máš smolíka a půlka jí patří
je naprosto fuk, žes to koupil za svoje atd.
To je pekna blbost, ze nezalezi, ze to koupil za svoje.
Si predstav, ze nekdo ma byt pred manzelstvim, prestehuje se a proda ho a koupi za uplne stejne penize novej byt v manzelstvi a uz by mela patrit pulka manzelce? Asi tezko…
Ale prave kvuli takovym zenam jako ty, co chtej hned delit vsechno na pulku, bych poslal kazdou s navrhem na svatbu nekam- samozrejme slusne. ![]()
Ty voe, má ji snad ze zlata, či co. Až se trošku oteplí přijeď do Prahy, uděláme si výlet na loď Hermes, pak na nějakou ubytovnu, provedu Tě v Modřanech po lesíkách ať se podíváš do čeho by jsi případně šel bydlet a seznámíš se se svýma novými kamarády. Ty, nic ji nepřepisuj, ani tu pověstnou čtvrtinu, bydlí tam snad zadarmo, né. A až ti příště řekne, že je tam jak na návštěvě, tak ji odvěť, že v penzionu či hotelu by musela ještě navíc zaplatit za nocleh.
@strýček sally píše:
Ty voe, má ji snad ze zlata, či co. Až se trošku oteplí přijeď do Prahy, uděláme si výlet na loď Hermes, pak na nějakou ubytovnu, provedu Tě v Modřanech po lesíkách ať se podíváš do čeho by jsi případně šel bydlet a seznámíš se se svýma novými kamarády. Ty, nic ji nepřepisuj, ani tu pověstnou čtvrtinu, bydlí tam snad zadarmo, né. A až ti příště řekne, že je tam jak na návštěvě, tak ji odvěť, že v penzionu či hotelu by musela ještě navíc zaplatit za nocleh.
Jenže ona mu zaplatila 1/4 domu, to je ale nic, že?
@Keyllah píše:
Jenže ona mu zaplatila 1/4 domu, to je ale nic, že?
Ale to nikdo nezpochybňuje. Navíc to může doložit fakturami, kde je uvedeno její jméno. Nechtěl bych jí o to připravit, jen nejsem přesvědčený o tom, že chce napsat polovinu.