Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Spis napis jake mas parametry (vek, AMH, FSH apod) a pak muzes srovnavat davkovani stimulace u zen, ktere to maji podobne, a nemusi jit jen o darkyne… jinak porovnavas jablka a hrusky ![]()
@Helca83 píše:
Spis napis jake mas parametry (vek, AMH, FSH apod) a pak muzes srovnavat davkovani stimulace u zen, ktere to maji podobne, a nemusi jit jen o darkyne… jinak porovnavas jablka a hrusky
Ja se dozvim tyto informace az pristi tyden. Ted mam po prvni navsteve a genetickych testech.
Bojim se hlavne to hyperstimulacniho syndromu.
Aha, tak to je asi zbytecne se bat dopredu. Myslim ze to hrozi hlavne u zen s vyssim AMH a prave podle toho a dalsich parametru by doktor mel prizpusobit davkovani hormonu.
@Helca83 Takze riziko je vetsi u mladsich zen, ktery maji vyssi AMH? Chapu to spravne? Me je tricet, a mam jiz dve deti. Dekuji
Ano vyssi u vyssiho AMH, ale neda se rici, ze ho nutne maji vyssi jen mlade zeny, z logiky veci by to tak mohlo byt, ale nemusi - myslim ze i pri PCO je AMH vyssi, ale nejsem si jista. A naopak pri geneticke mutaci Ser680 muze byt nutna vyssi davka protoze telo nebude adekvatne reagovat na beznou davku hormonu…
Vzhledem k tomu, ze darujes a pak nejdes na transfer, tak v pripade hroziciho OHSS by ti dali vyvolavacku a leky, ktere jej vyrazne potlacuji na minimum
mela jsem to tak, akorat ja teda chtela i ten transfer s nemohla jsem, tak cekam na KET.
Jo a AMH mam nizky, je mi 30…ale mam zvysenou reakci na luteinizacni hormon
a kvuli hodnote AMH jsem musela mit vysoke davky hormonu. Rekla bych, ze to je opravdu ciste individualni vec.
Dekuji.
O ty vyvolavacce a lekach slysim poprve, ale je fajn, ze uz ted aspon nejak mohou v pripade hyperstimulacniho syndromu nebo nabehu na nej pomoci. Cetla jsem uz nekolik diskuzi, kam psali zensky co meli OHSS a zadna o vyvolavacce ani lekach nepsala, nevis co to je za leky?
Leky Dostinex, vyvolavackou myslim tu, co si musis pichnout pred odberem na spusteni ovulace
ja mela misto Ovitrelle Diphereline, ktery potlaci OHSS, ale brani narustu sliznice, takze kdyz to podstupujes v ramci IVF, tak nemuzes na emryotransfer v tom cyklu…ale to se te pri darovani netyka ![]()
Ahoj, mate zkusenost s darovanim vajicek? Jde mi hlavne o to, zda jste meli po darovani hyperstimulacni symdrom nebo jine problemy. Take me zajima co a v jakem mnozstvi jste si pichali. Moc dekuji