Dát dceru na hlídání ke tchýni?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1462
11.5.21 08:19

@mackA159 ja rikam, ze i male dite by si melo zvykat na to, ze existuji i jini lide, kteri ho vezmou do naruci, neco mu ukazou, pohraji si s nim, promluvi na nej atd.. maminka je a bude vzdycky stredobodem vesmiru. @zakladatelce neznam tvoji rodinnou situaci, tu jsi nepsala. kazdopadne si stale stojim za svym - zkus se s tchyni domluvit at hlida az nebudou ost. vnoucata u ni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
11.5.21 08:29
@Anonymní píše:
@llida a komu jsem ji měla dát? Cizím lidem na ulici ať si zvyká na jiné? Hmm děkuji za komentář. Mám rodiče ve francii a manželova rodina nezájem, až teď a to ještě ve společnosti ostatních vnoučat. Ne každý má zájem od narození a každodenní kocarkovani. A přesto to nikomu nemám za zle a moje dcerka je úžasně společenská, ale prostě na lidi které nevida často tak ze začátku jí to trvá. To jsem jim ji měla nutit? Přivézt kočárek a busit jim na okno? Tohle je opravdu smysluplný komentář. Hezký den

Rozčilovat se můžete jak chcete, ale ten smysluplný komentář smysl dává, pokud dítě není zvyklé na nikoho jinýho, tak problém s hlídáním budete mít jak ve 14m tak v 5 letech… nevidím na tom nic útočnýho, jen konstatování reality :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17461
11.5.21 08:34
@Anonymní píše:
Ahoj maminky. Prosím o anonym, chodí sem rodina. Dali byste 14m dítě na první hlídání bez vašeho dohledu ke tchýni kde jsou další tři děti které vyžadují plnou pozornost? Moje dcerka je živá, rychlá, všude leze, za vteřinu je na opačné straně pokoje. Zatím beze mě nikdy nebyla, max 1× v kočárku s někým. Tchyně nikdy nepřijede k nám, já to neřeším, poradím si vždy sama. Teď ale už projevila zájem stylem,,no tak mi ji teda přivez na 2 hoďky". Ja moc ráda jim dám čas pro sebe, ale všechny víkendy tam má ostatní 3 vnoučata 6,4,3, které jsou taky živé. Jsou to děti, takže lítají, předvádí se, zkrátka živé děti, nejednou už došlo k úrazu, ikdyz tam bylo x dospělých třeba na oslavě. Ale bez mého dozoru mám zatím strach, aby na všechny babička byla sama, která už sama řekla jak je vyčerpaná z nich. Co byste dělali na mém místě? Myslím ale že sama si čas na naší dcerku nenajde, protože je plně vytížená ostatními vnoučaty :(.. Díky za vaše postřehy.

Smečka se zabaví, jestli mají zahradu, proc ne - 2h snad zvládnou, může dát malou když bude unavená do kočárku, to 6lety povozí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17461
11.5.21 08:39

U našich tchanovcu se to občas taky sejde - naše necelé 4 a 8 plus roční dvojčata a ještě se nikomu nic nestalo. Malou mi tchýně hlídá vic od cca 2 let i celé odpoledne, kvůli práci a zavřeným školkám, předtím jeslím. Chápu že když to neni nutné, máš trochu blbej pocit, ale pokud mezitím neodjedeš 100 km daleko, tak se pro malou můžeš vrátit, kdyby to nešlo. Já bych možná jela s ní a šla se třeba zatím jen tak projít, abys zůstala v dosahu, kdyby něco, a zároveň si odfrkla. My to dělali tak, že tam s nima byl ze začátku tatínek, to tam i přespali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.5.21 08:41

Nedala, pokud bych měla pocit, že je to na babičku moc. A pokud už tam v minulosti došlo k nějakým úrazům, tak opravdu ne. Ano, babička sice vychovala svoje děti a nějak zvládá 3 starší vnoučata, ale ten hrnec má někde okraj. A babičce už dávno není 30.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35418
11.5.21 08:44

Nedala bych.
Klidně bych s malou přijela, ale nenechala bych ji tam samotnou. Ať si myslí kdo chce, co chce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17461
11.5.21 08:45
@Jahudka82 píše:
Smečka se zabaví, jestli mají zahradu, proc ne - 2h snad zvládnou, může dát malou když bude unavená do kočárku, to 6lety povozí…

Naopak jestli některé z těch starších dětí (6,4) je holčička, tak ty miminka milujou a zabaví (s dohledem), naše malá od těch cca 3 let (když se narodili synovci, bylo jí 2,5) babicce ráda s dvojčákama pomáhá a je děsně důležitá jako chůva :lol: A jeji brácha když tam má ještě zas staršího bratranka tak blbnou spolu a mrňat se moc nevšímají. Někdy je vezme i švagrová na hřiště, procházku. Dvojky do kočárku a ty naše se vyřádí tam, doma u babi si pak pustí pohádky, dvojčata usnou a je klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40446
11.5.21 09:40
@Anonymní píše:
Ahoj maminky. Prosím o anonym, chodí sem rodina. Dali byste 14m dítě na první hlídání bez vašeho dohledu ke tchýni kde jsou další tři děti které vyžadují plnou pozornost? Moje dcerka je živá, rychlá, všude leze, za vteřinu je na opačné straně pokoje. Zatím beze mě nikdy nebyla, max 1× v kočárku s někým. Tchyně nikdy nepřijede k nám, já to neřeším, poradím si vždy sama. Teď ale už projevila zájem stylem,,no tak mi ji teda přivez na 2 hoďky". Ja moc ráda jim dám čas pro sebe, ale všechny víkendy tam má ostatní 3 vnoučata 6,4,3, které jsou taky živé. Jsou to děti, takže lítají, předvádí se, zkrátka živé děti, nejednou už došlo k úrazu, ikdyz tam bylo x dospělých třeba na oslavě. Ale bez mého dozoru mám zatím strach, aby na všechny babička byla sama, která už sama řekla jak je vyčerpaná z nich. Co byste dělali na mém místě? Myslím ale že sama si čas na naší dcerku nenajde, protože je plně vytížená ostatními vnoučaty :(.. Díky za vaše postřehy.

Za těchto okolností bych tam dceru nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
11.5.21 09:59

Nedala, ne za těchto okolnosti. Dcerka (17m) chodí na hlídání i přes noc tak od roka, ale ani jedna babička si netroufne mít najednou více vnoučat, takže z toho strach nemám. Domluvila bych se tak, ze dokud bude malá a tedy vyžadovat více pozornosti, bude tam jen ona na hlídání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
11.5.21 10:08

Joj, chudák babička. Zatím určitě nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1819
11.5.21 10:13
@Anonymní píše:
@Capretta Šlo by tam o 2 hodinky pouze. Víkend zatím určitě ne, to nechceme nikdo z nás. Nechci působit zbytečně precitlivele, ale mám opravdu živé ale za to spokojené dítě. Babička dcerku sama neměla ani pár minut, proto mám zatím strach a zároveň mě mrzí že si nevyhrani čas na moji dcerku aby byli spolu sami. Na návštěvy jsem zatím vždy jezdila s dcerkou, kdy babička třeba vaří u ostatních dětí, nebo se věnuje na přeskáčku každému a já si hlídala svou dcerku, takže prostě nemám úplnou jistotu no.

A normalne ji to takhle rict? Ze chces, aby se prvne vidaly jen ve dvou? Jestli je to takovy typ od rany, tim spis to s ni chce na rovinu a zadne kunkani okolo, nevim, proc by to nemela pochopit. Nechces nic zvlastniho.

Zase vypada to, ze s vicero detmi opravdu zkusenosi ma a vi, co si dovolit. Tak proc se nepotkat parkrat jen s vami a pak zkouset hodinu-dve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.21 10:24

@Capretta No, bohužel jsem už jednou tohle zmínila ale fakt lehce a vzhledem k povaze babičky se urazila, že přece ty děti nepošle domů chudáčky, ona je tam má každý víkend (ale to je na jinou Story, rodiče jsou od sebe a ne příliš zodpovědní) to tu ale nechci tahat.. já mám ty děti moc ráda, ale vím jistě že by se spíše urazila kdybych jí to takhle řekla. Neřekla bych že si troufá na tolik dětí, jen se chce možná zavděčit všem bych řekla. Sama k nám nedorazí, když má ty děti tam.

• Citovat
  • Upravit
1819
11.5.21 10:29
@Anonymní píše:
@Capretta No, bohužel jsem už jednou tohle zmínila ale fakt lehce a vzhledem k povaze babičky se urazila, že přece ty děti nepošle domů chudáčky, ona je tam má každý víkend (ale to je na jinou Story, rodiče jsou od sebe a ne příliš zodpovědní) to tu ale nechci tahat.. já mám ty děti moc ráda, ale vím jistě že by se spíše urazila kdybych jí to takhle řekla. Neřekla bych že si troufá na tolik dětí, jen se chce možná zavděčit všem bych řekla. Sama k nám nedorazí, když má ty děti tam.

Chapu, ze nechces urazit, proto ji to naznacujes, lehce zminujes apod- jenze raznejsimu typu tohle vyzni, ze ji neduverujes. Takze-pokud to zkusit chces- normalne ji to oznam, ze nejdrive se uvidi jen ve dvou. Nebo oznam vekovy limit, od kdy se o tom zacnete bavit. Ale zadne lehke naznacovani, ver mi, ze tohle vezme lepe.

Oznamenim myslim mile, rozhodne, asertivni, ne arogantni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
11.5.21 10:32
A v týdnu ještě pracuje? Nebo proč se upinate jen na ten víkend?
@Anonymní píše:
@Capretta No, bohužel jsem už jednou tohle zmínila ale fakt lehce a vzhledem k povaze babičky se urazila, že přece ty děti nepošle domů chudáčky, ona je tam má každý víkend (ale to je na jinou Story, rodiče jsou od sebe a ne příliš zodpovědní) to tu ale nechci tahat.. já mám ty děti moc ráda, ale vím jistě že by se spíše urazila kdybych jí to takhle řekla. Neřekla bych že si troufá na tolik dětí, jen se chce možná zavděčit všem bych řekla. Sama k nám nedorazí, když má ty děti tam.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.5.21 10:33
@Anonymní píše:

A nemůže si dceru vzít někdy v týdnu odpoledne? Alespoň na zkoušku. Však nemusí jít nutně o víkend, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová