Dát děti tchýni?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44228
23.2.14 17:28

@pavlats A ještě něco, jak Ti tu někdo vytýkal, že reaguješ na ty, co Tě podporují ve Tvém názoru, to je podle mě normální..Tak to funguje i v reálném životě. Taky se ráda bavím s těmi, kteří mají podobné názory a pohled na život, vidí a cítí to podobně..Na ty druhé nereaguju ani v negativním slova smyslu a myslím si svoje..Jedině tak je možné vyhnout se konfliktům..Za to bych se taky přehnaně neomlouvala a už vůbec ne v diskuzi.

Toto je jen internet, pokud se v reálu sejdou lidé s různým pohledem na život, je to o poznání těžší, najít nějaký kompromis. Pokud se jedná o rodinu nebo životního partnera, může to být i peklíčko, kdy nikdo nebude nikdy plně spokojen.Ale platí „vrána k vráně sedá“.Vy jste v tomto s partnerem(snad) za jedno. Takže fakt není co řešit.
Já jsem třeba na diskuzi nevnímala, že bys po nich „plivala“ a vyčítala, co vše dělají špatně a že bys potřebovala v podstatě jen stvrdit svůj názor..Ale to je tím, že to vidím podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
23.2.14 17:58

@Jana206 Ono je to tady těžké. Já jsem samozřejmě nepočítala s tím, že se mnou budou všichni souhlasit, to by bylo k ničemu. Jenže pak se najde pár lidí, kteří mají názor úplně opačný a nenechají si vůbec nic vysvětlit, jen pořád opakují to svoje. Snažila jsem se na všechny reagovat slušně a snad se mi to i povedlo, ale přiznám se, že kdybys nepsala teď Ty, tak bych sem už nepřispívala. A naprosto chápu, jak jsi psala, žes to tu nechala nejdřív vybouřit, než sem napíšeš - to má něco do sebe :lol: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
23.2.14 18:19

@Jana206

Souhlasím s tebou do puntíku.

• Citovat
  • Upravit
51
27.2.14 13:27

Určitě divná nejsi, zakladatelko. Tchýni s tchánem znáš líp než my a svoje děti taky. Pokud se kloníš k názoru, že by to nebylo to nejlepší ani pro děti, ani pro tvůj a manželův klid, zatím je tam nedávej. Už to že sem píšeš, znamená, že máš pochyby a já se ti nedivím, když čtu tvé odpovědi. Děti rozhodně o nic neokrádáš (vztahy a podobně) a utěšovat se tím, že tchýně vychovala před X lety dítě mi přijde dost planý. Taky mohla vychovávat jedno a ne dvě, byla třeba o třicet let mladší a tím pádem měla lepší postřeh, víc sil a podobně. Dát horký jídlo dvouletýmu dítěti, ať si fouká, jestli umí, mi taky moc ohleduplný nepřijde. Jinak je fajn, že má tchýně zájem a je ochotná ti pomoct s hlídáním dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.14 11:01

Nedůvěra k tchánům

Prosím Anonymně, chodí sem příbuzná ;)
Nechci u tchánů nechávat dítě 2roky(schválně nazvané) přes noc. Důvody: 1)nedůvěra, že dítě zvládnou(fyzicky) v baráku jsou 3osoby ve věku 64-85let, ale fyzicky na tom nejsou dobře-špatné pohybové ústrojí-francouzské hole apod. 2)nedůvěra, že by se ozvaly kdyby u nich dítě plakalo(nechce tam být ani v přítomnosti rodičů) nebo se mu něco (né vážného :nevim: ) stalo-vždy jsem se o spadnutí a bouli dozvěděla až od dítěte samotného a bylo mi to buď popřeno nebo sděleno až na můj dotaz 3)nedůvěra, že budou respektovat potraviny, které dítě nemůže-osýpá se(nedělají ani v přítomnosti rodičů)
Tchýně citově vydírá manžela(neustále mě obchází), který problém nevidí ani nemůže vidět nebo je plně pracovně vytížen, takže problém zná jen ze strany mě jako stěžovatele a tchýně jako popíratele 8) On kolem problému jen mlží a neví co jí má na to říct, aby se neurazila. Je mezi mlýnskými kameny. Jinak tchýně dítě vidí asi 2× v týdnu(jezdíme k nim na obědy tzn. od 10-18hod). Dítě je ve věku vzdoru takže mám kolikrát já sama co dělat abych ho zvládla namazat, obléknout, dát plínu, aby mě venku poslechlo, kolikrát vůvbec aby mě poslechlo :nevim:
Mluvili jsme o oněch problémech snad 100× vždy vše odkývá a nakonec stejně dělá vše po svém :cert:

• Citovat
  • Upravit
14309
2.4.14 11:06

Joo tak to bych nedala, ale ty asi ani nechces pocut nic ine.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.14 11:09
@Anonymní píše:
Nechci u tchánů nechávat dítě 2roky(schválně nazvané) přes noc. Důvody: 1)nedůvěra, že dítě zvládnou(fyzicky) v baráku jsou 3osoby ve věku 64-85let, ale fyzicky na tom nejsou dobře-špatné pohybové ústrojí-francouzské hole apod. 2)nedůvěra, že by se ozvaly kdyby u nich dítě plakalo(nechce tam být ani v přítomnosti rodičů) nebo se mu něco (né vážného :nevim: ) stalo-vždy jsem se o spadnutí a bouli dozvěděla až od dítěte samotného a bylo mi to buď popřeno nebo sděleno až na můj dotaz 3)nedůvěra, že budou respektovat potraviny, které dítě nemůže-osýpá se(nedělají ani v přítomnosti rodičů)
Tchýně citově vydírá manžela(neustále mě obchází), který problém nevidí ani nemůže vidět nebo je plně pracovně vytížen, takže problém zná jen ze strany mě jako stěžovatele a tchýně jako popíratele 8) On kolem problému jen mlží a neví co jí má na to říct, aby se neurazila. Je mezi mlýnskými kameny. Jinak tchýně dítě vidí asi 2× v týdnu(jezdíme k nim na obědy tzn. od 10-18hod). Dítě je ve věku vzdoru takže mám kolikrát já sama co dělat abych ho zvládla namazat, obléknout, dát plínu, aby mě venku poslechlo, kolikrát vůvbec aby mě poslechlo :nevim:
Mluvili jsme o oněch problémech snad 100× vždy vše odkývá a nakonec stejně dělá vše po svém :cert:

Nenechávat, nenechávat a zase nenechávat. :nevim:
Já to mám stejně s tchánovci, jsou rádi, že jsou rádi, je jim 63 let, tchán na vozíku apod., ale pořád na nás tlačí, kdy tam syna konečně necháme na prázdniny. Teď mu jsou 2,5 roku, ještě tam nespal. A dlouho nebude, alespoň ne do doby, než bude samostatnej a bude mít sám rozum, nejméně do 4 let ne. :P Žádný argument jim nestačí, když jim to manžel řekne na plná ústa, jsou uraženi. :nevim: Anonym C.

• Citovat
  • Upravit
9649
2.4.14 11:11

Stejne nechces slyset nic jineho, nez ze bychom take nedaly… ja bych dala, ze zacatku ne na noc, proste aby si zvykali a dokazali spolu zustat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
2.4.14 11:13

Nenechala bych tam děcko, ať si říkají co chtějí, ale nemyslím si, že by to zvládli, nehledě na nerespektování toho, co jim rekneš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.14 11:13

Já ti můžu jen říct, že tě naprosto a plně chápu. nemám úplně ten samý problém, ale taky mám problém ten, že nechci dítě dávat tchýni. malému jsou teď 2 měsíce. u nás je to proto, že jsme s manželem mladí a tchýně chtěla, abych šla na potrat, vůbec o vnuka nestála. nepřála nám, v ničem nepomohla, ani teď v ní nemáme žádnou oporu, manžel se s ní jen hádá, dokonce už i kvůli majetku.. je falešná, nijak nám nepomáhá. ale samozřejmě, spící miminko v kočárku si vezme a před návštěvou chce chovat, protože je přece „pyšná babička“. ale ve mně se to všechno bouří a vře a nechci jí dávat dítě na pochování ani do kočárku ani za nic. zrovna dneska jsme se kvůli tomu s manželem chytli a budeme to ještě dnes řešit. protože on říká, že když ne jeho matka, tak ta moje taky ne. takže já ti naprosto rozumím, ale mám takový neblahý pocit, že třeba zrovna já to budu muset hold překousnout.. ale ty tam máš mnohem víc racionálních důvodů, proč jim to dítě nenechávat, jako to stáří, fyzická neschopnost… jenže co dělat? stát si za svým a hádat se s chlapem a nakonec to být „já“ kdo dělá rozbroje v rodině, nebo teda ustoupit, aby byl klid, ale trápit se, v duchu nadávat a být myslí neustále u dítěte? nakonec jsme to ale stejně většinou my ženské, které děláme ty ústupky.. právě proto, aby se lidi nehádali a protože ten druhý hold ústupek není schopen udělat. Je mi to fakt líto, čím procházíš. snad se vše vyřeší ještě v dobrém, přála bych ti to.

Taky se omlouvám za anonymní příspěvek.

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
2.4.14 11:17
@Barca12345 píše:
Stejne nechces slyset nic jineho, nez ze bychom take nedaly… ja bych dala, ze zacatku ne na noc, proste aby si zvykali a dokazali spolu zustat…

Souhlas :palec:

• Citovat
  • Upravit
6499
2.4.14 11:17

A proč bys tam to dítě měla nechávat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
2.4.14 11:19
@Anonymní píše:
Mluvili jsme o oněch problémech snad 100× vždy vše odkývá a nakonec stejně dělá vše po svém :cert:

To už jsi tu v nějaké diskusi nedavni řešila, ne???
Promiň, ale základ je si to vyřídit nejdřív s partnerem.
Pokud ti nevěří, tak se může zeptat prcka…ty budeš říkat, že tchyně dala čokoládu. Tchyně to bude popírat…tak se zeptáme prcka a víme, kde je pravda, ne??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
2.4.14 11:23
@Anonymní píše:
Já ti můžu jen říct, že tě naprosto a plně chápu. nemám úplně ten samý problém, ale taky mám problém ten, že nechci dítě dávat tchýni. malému jsou teď 2 měsíce. u nás je to proto, že jsme s manželem mladí a tchýně chtěla, abych šla na potrat, vůbec o vnuka nestála. nepřála nám, v ničem nepomohla, ani teď v ní nemáme žádnou oporu, manžel se s ní jen hádá, dokonce už i kvůli majetku.. je falešná, nijak nám nepomáhá. ale samozřejmě, spící miminko v kočárku si vezme a před návštěvou chce chovat, protože je přece „pyšná babička“. ale ve mně se to všechno bouří a vře a nechci jí dávat dítě na pochování ani do kočárku ani za nic. zrovna dneska jsme se kvůli tomu s manželem chytli a budeme to ještě dnes řešit. protože on říká, že když ne jeho matka, tak ta moje taky ne. takže já ti naprosto rozumím, ale mám takový neblahý pocit, že třeba zrovna já to budu muset hold překousnout.. ale ty tam máš mnohem víc racionálních důvodů, proč jim to dítě nenechávat, jako to stáří, fyzická neschopnost… jenže co dělat? stát si za svým a hádat se s chlapem a nakonec to být „já“ kdo dělá rozbroje v rodině, nebo teda ustoupit, aby byl klid, ale trápit se, v duchu nadávat a být myslí neustále u dítěte? nakonec jsme to ale stejně většinou my ženské, které děláme ty ústupky.. právě proto, aby se lidi nehádali a protože ten druhý hold ústupek není schopen udělat. Je mi to fakt líto, čím procházíš. snad se vše vyřeší ještě v dobrém, přála bych ti to.Taky se omlouvám za anonymní příspěvek.

A co si myslí tvůj partner o postoji tchyně??? Myslím to, že chtěla potrat a tak??
Sama píšeš, že se s ní hádá a tak…takže to asi vidí. :think:
Tak proč takové kompromisy - když ne moje matka, tak ani tvoje…???
Proč v tomhke mění názor???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140244
2.4.14 11:28
@Barca12345 píše:

toto si myslím i já, ty ani nechceš ho tam dát a čekáš, že ti to potvrdíme. Já bych dítě tchýni taky dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí