Dát děti tchýni?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2653
2.4.14 11:32

Na tak dlouhou dobu bych tak malý děti nedala. Zvlášť pokud na ně nejsou zvyklé. Máš naprostou pravdu, že ty body, které jsi vypsala, jsou zásadní a spíš si říkám, že seš odvážná, že o tom vůbec uvažuješ :kytka:. jak tady někdo psal - zkusila by jim je půjčit třeba na víkend a vyjasnit si, na čem s manželem trváte - otázky ohledně stravování dětí, hygieny atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4566
2.4.14 11:39
@Anonymní píše:
Prosím Anonymně, chodí sem příbuzná ;)
Nechci u tchánů nechávat dítě 2roky(schválně nazvané) přes noc. Důvody: 1)nedůvěra, že dítě zvládnou(fyzicky) v baráku jsou 3osoby ve věku 64-85let, ale fyzicky na tom nejsou dobře-špatné pohybové ústrojí-francouzské hole apod. 2)nedůvěra, že by se ozvaly kdyby u nich dítě plakalo(nechce tam být ani v přítomnosti rodičů) nebo se mu něco (né vážného :nevim: ) stalo-vždy jsem se o spadnutí a bouli dozvěděla až od dítěte samotného a bylo mi to buď popřeno nebo sděleno až na můj dotaz 3)nedůvěra, že budou respektovat potraviny, které dítě nemůže-osýpá se(nedělají ani v přítomnosti rodičů)
Tchýně citově vydírá manžela(neustále mě obchází), který problém nevidí ani nemůže vidět nebo je plně pracovně vytížen, takže problém zná jen ze strany mě jako stěžovatele a tchýně jako popíratele 8) On kolem problému jen mlží a neví co jí má na to říct, aby se neurazila. Je mezi mlýnskými kameny. Jinak tchýně dítě vidí asi 2× v týdnu(jezdíme k nim na obědy tzn. od 10-18hod). Dítě je ve věku vzdoru takže mám kolikrát já sama co dělat abych ho zvládla namazat, obléknout, dát plínu, aby mě venku poslechlo, kolikrát vůvbec aby mě poslechlo :nevim:
Mluvili jsme o oněch problémech snad 100× vždy vše odkývá a nakonec stejně dělá vše po svém :cert:

tak ja bych asi taky nedala…nevim, pokud bych nemela vnitrni jistotu tak se budu ridit sebou!
je to Tve dite a Ty jsi matka, urcite chces to nejlepsi a pokud si myslis, ze by dite straalo a neni na ne spoleh, nedavej ho tam.
Pises ze je navstevujete a to si myslim staci az az…
Ale mozna, kdybys ho tam prece jen nechala a nechala je at se staraji, vyrazila si nekam s manzelem, malej je zlobil, neposlouchal, nespal a plakal mozna bys od nich mela pak klid do budoucna :nevim:
a mezi nami, ditko to jednu noc prezije, neboj! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2259
2.4.14 11:39

Je mi jich svým způsobem líto, že o nich tak píšeš. Na obědy jsou dobrý, aby vařili a pohráli si. Nedivím se, že jim dítě nenecháš přes noc, když jsou na tom fyzičky špatně, ale přijde mi hnusné psát takto o někom, kam se chodím dvakrát týdně stravovat, proč tam tedy chodíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
2.4.14 11:40

Nevidím jediný důvod, proč by dvouleté dítě mělo spát u babičky..
Nevidím problém v tom to na plnou hubu slušně říct a nehledat žádné vytáčky a zástupné důvody :nevim: Normálně bych řekla, že až na extrémní situaci(kdybych třeba musela do nemocnice),dvouleté dítě patří domů(k matce),má svůj režim, své rituály a je klidnější..Pokud by bylo nuceno přespávat někde jinde, určitě by se to nějak projevilo(větší vzdorovitost doma vůči matce/rodičům, plačtivost, možná noční děsy).

Vnouče vidí dvakrát týdně celý den a to je dostačující.
Mě by ani nenapadlo téměř dvouletou dceru někde nechávat přes noc a kdyby to po mě někdo požadoval, tak by nepochodil - nevnímám to jako normální..
Prostě tam spát nebude. Tečka. Víc bych se o tom nebavila.

P. S. - moje odpověd patří oživovatelce diskuze, nemíním s nikým znovu diskutovat, jestli je můj postoj správný nebo ne a že to někdo má jinak a na jeho dítěti se to „neprojevilo“..Je věcí každé rodiny, jak praktikuje styk prarodičů a vnoučat a poslední a rozhodující slovo mají rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
2.4.14 11:49
@andice píše:
Je mi jich svým způsobem líto, že o nich tak píšeš. Na obědy jsou dobrý, aby vařili a pohráli si. Nedivím se, že jim dítě nenecháš přes noc, když jsou na tom fyzičky špatně, ale přijde mi hnusné psát takto o někom, kam se chodím dvakrát týdně stravovat, proč tam tedy chodíš?

Taky mi jich je líto… navíc mi přijde divný jezdit na oběd k někomu, kdo je na tom fyzicky špatně. Spíš bych jim na místě zakladatelky jídlo vozila :nevim: A pokud se dokáží postarat o domácnost, tak bych řekla, že zvládnou i dítě. Ze začátku bych ho tam nechávala na odpoledne a když by zvládali, tak i přes noc.

• Citovat
  • Upravit
3451
2.4.14 12:09

Dítě není hračka, aby ho někdo hlídal jen proto, že chce :nevim: jako jsou tam 2× týdně dost hodin, tak nevím proč je vám jich líto 8o další věc je ta, že za zádama zakladatelky cpu do dítěte něco, po čem se osype a když přijde na věc, tak to popřou 8o chovají se jako malý ulhaný smradi a takovým bych dítě nesvěřila ani s dvojkou v krvi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
2.4.14 12:11

Ahoj, tak já také měla obavy, jestli to dítě s dědou a babičkou zvldáne.
Zvládalo, až na to, že mi pak každou noc po příjezdu nechtěla spát a několikrát zvracela. Přišla jsem na to, že jí prostě babička přecpává a cpe hovadinama, s manželem jsme jí upozornili, že takhle teda ne. Vím, že je to těžké té naší koze nic nedat když v jednom kuse řve mnám mnám. Ale prostě nesmí! Nepomohlo to! Když tam byla dcerka naposledy(vždy tedy jen přes den),prozvracela celou noc! A t už jsme řekli dost! Od té doby tam samotnou dceru nepouštíme, ale na návštěvy s ní dále jezdíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4566
2.4.14 12:14

@andice @lucenka
pokud si to preji :nevim: :nevim: :nevim: nic divneho nevidim.
Ja bych taky jezdila, ale ne kvuli najedeni, ale abych jim vyhovela a videli deti, ne ze bych nemela na jidlo :mrgreen: ale tohle byvaly zvyky, treba kazdou nedeli jsme jezdili k babicce na obed a byla to samozdrejmost, nekdo to tak ma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
2.4.14 12:18

Já vůbec nechápu, proč to řešit, prostě když oprávněně nemám důvěru, dítě není zvyklé, není důvod je tam nechávat. Pokud prarodičům jinak neodpíráte kontakt s vnoučaty, je vše v pořádku. Moje dítě, moje rozhodnutí. Moc nechápu ty tlačící babičky. Ego je holt ego.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
2.4.14 12:20

Jo a proc se tak divite tomu, ze TCHYNE CHCE HLIDAT VNOUCATA??? Jak jako, proc by melo byt vnouce u tchyne?
Asi proto, ze i ta tchyne ho muze mit rada, chtit s nim travit cas a uzivat si ho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2259
2.4.14 12:22
@Verunecka289 píše:
Dítě není hračka, aby ho někdo hlídal jen proto, že chce :nevim: jako jsou tam 2× týdně dost hodin, tak nevím proč je vám jich líto 8o další věc je ta, že za zádama zakladatelky cpu do dítěte něco, po čem se osype a když přijde na věc, tak to popřou 8o chovají se jako malý ulhaný smradi a takovým bych dítě nesvěřila ani s dvojkou v krvi :nevim:

no a tu máš v sobě zřejmě pořád :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2259
2.4.14 12:24
@Barca12345 píše:
Jo a proc se tak divite tomu, ze TCHYNE CHCE HLIDAT VNOUCATA??? Jak jako, proc by melo byt vnouce u tchyne?
Asi proto, ze i ta tchyne ho muze mit rada, chtit s nim travit cas a uzivat si ho…

Taky mi na tom nepřijde nic divnýho, malá jezdila k našim občas přes noc od 9 měsíců. A spokojenost z obou stran. Malýmu jsou tři a ještě ho nechtěli, tchýně pohlídá oba, zná je oba moc dobře a je skvělá. Vím, že je o ně skvěle postaráno. Jako občas mi ty reakce přijdou, jako by dítě měla dát k tygrovi do klece.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
2.4.14 12:27
@andice píše:
no a tu máš v sobě zřejmě pořád :mavam:

Odpověď na úrovni, fakt 8o ne nemám, nepiju, jen jednou za čas a ješte málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
2.4.14 12:36

Já bych tak malé dítě přes noc nikomu nedávala (i kdyby byla babička skvost všech babiček). Navíc pokud bych nemohla důvěřovat ve všech ohledech, které jsi vypsala, tak by nebylo co dál řešit.
Otevřeně, pokud možno bez zloby, bych tchýni řekla, že ne. Že neplánuji/nechci aby dítě spalo mimo domov.
Nemyslím, že jsou prarodiče ochuzeni a málo dítě vidí. 2× týdně na celý den se mi jeví docela dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.14 13:14

Nedůvěra k tchánům

Prosím vás kdo jste si podobnou situaci nezažil nechť nesuďte protože si to člověk ani nedokáže představit jaké to je. Dítě vidí poměrně často. Jde mi jen o to, jak to tchýni říct, aby nadále nemusela rozšiřovat, že ji dítě upíráme a že ji nenávidím a trpím jen kvůli tomu, že je tchýně. Tak to není :nevim: jen jí nedůvěřuju a tudíž tam dítě přes noc dávat nechci(moje rozhodnutí). Nechci, aby se proto cítila ukřivděná a bůhvíco ješte :nevim: to napětí a z její strany dedukování a následné,,vydírání" je nepředstavitelné :cert:
Jezdit tam budeme, jezdíme jim pomáhat (vodu, seno, dřevo, nákupy, něco přinést přenést odvézt apod.)
Andice :roll: ona vaří v sedě samozřejmě za naší asistence, jinak berou obědy, špatně se pohybuje, neudrží stabilitu, nevydrží dlouho stát, má silnou nadváhu a onemocnění kloubů Art., tchán je zadýchaný jen při dojití na wc, navíc mu na jedné ruce prsty chybí a na druhé má funkční jen 3 :zed: takže prosím mlčeti zlato-to jsou nejlepší tyhle spekulace :pankac:, ale k tématu a otázce nic :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML