Dát děti tchýni?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.4.14 13:18

Nedůvěra k tchánům

2leté dítě nezvládnou obstarat ani za naší přítomnosti :nevim:, sama mám co dělat nebo je velice hbité akční a momentálně vzdorovité, hádavé a paličaté 8) Navíc když tam nechce být tak proč bych ho tam měla dávat i přes jeho vůli? Prosím o názory k věci, jak jí to slušně říct ostatní spekulace jsou mimo dotaz a čistě moje soukromá věc.

• Citovat
  • Upravit
2259
2.4.14 13:20
@Anonymní píše:
Prosím vás kdo jste si podobnou situaci nezažil nechť nesuďte protože si to člověk ani nedokáže představit jaké to je. Dítě vidí poměrně často. Jde mi jen o to, jak to tchýni říct, aby nadále nemusela rozšiřovat, že ji dítě upíráme a že ji nenávidím a trpím jen kvůli tomu, že je tchýně. Tak to není :nevim: jen jí nedůvěřuju a tudíž tam dítě přes noc dávat nechci(moje rozhodnutí). Nechci, aby se proto cítila ukřivděná a bůhvíco ješte :nevim: to napětí a z její strany dedukování a následné,,vydírání" je nepředstavitelné :cert:
Jezdit tam budeme, jezdíme jim pomáhat (vodu, seno, dřevo, nákupy, něco přinést přenést odvézt apod.)
Andice :roll: ona vaří v sedě samozřejmě za naší asistence, jinak berou obědy, špatně se pohybuje, neudrží stabilitu, nevydrží dlouho stát, má silnou nadváhu a onemocnění kloubů Art., tchán je zadýchaný jen při dojití na wc, navíc mu na jedné ruce prsty chybí a na druhé má funkční jen 3 :zed: takže prosím mlčeti zlato-to jsou nejlepší tyhle spekulace :pankac:, ale k tématu a otázce nic :roll:

Však jsem psala, že pokud fyzicky nestačí, nedávala bych přes noc. Ale taková odpověď mluví za vše, čti jen to, co si chtěla slyšet, jak psaly holky. Jseš hvězda a oni neschopní. Já jen doufám, že syn si domů jednou nepřivede někoho pododného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
2.4.14 13:28
@Anonymní píše:
Prosím vás kdo jste si podobnou situaci nezažil nechť nesuďte protože si to člověk ani nedokáže představit jaké to je. Dítě vidí poměrně často. Jde mi jen o to, jak to tchýni říct, aby nadále nemusela rozšiřovat, že ji dítě upíráme a že ji nenávidím a trpím jen kvůli tomu, že je tchýně. Tak to není :nevim: jen jí nedůvěřuju a tudíž tam dítě přes noc dávat nechci(moje rozhodnutí). Nechci, aby se proto cítila ukřivděná a bůhvíco ješte :nevim: to napětí a z její strany dedukování a následné,,vydírání" je nepředstavitelné :cert:
Jezdit tam budeme, jezdíme jim pomáhat (vodu, seno, dřevo, nákupy, něco přinést přenést odvézt apod.)
Andice :roll: ona vaří v sedě samozřejmě za naší asistence, jinak berou obědy, špatně se pohybuje, neudrží stabilitu, nevydrží dlouho stát, má silnou nadváhu a onemocnění kloubů Art., tchán je zadýchaný jen při dojití na wc, navíc mu na jedné ruce prsty chybí a na druhé má funkční jen 3 :zed: takže prosím mlčeti zlato-to jsou nejlepší tyhle spekulace :pankac:, ale k tématu a otázce nic :roll:

Obávám se, že s její vztahovačností příp. povahou v tomto směru nic neuděláš..
Pravděpodobně o vás bude ty klepy po rodině rozšiřovat dál. Ale pokud je to tak jak píšeš a ostatní příbuzní jsou normální a mají zdravý úsudek, tak si udělají svůj obrázek, že tak malé dítě prostě hlídat nemohou - zvlášť v takovém zdravotním stavu..A budou jejich „nářky“ a „pomluvy“ pouštět jedním uchem dovnitř a druhým ven..

Možná by nebylo od věci omezit to dojíždění tam..Chápu, že tam jezdíte pomáhat, ale nedovedu si představit jezdit někam dvakrát týdně na celý den tam, kde mě pomlouvají..
Pokud nikoho jiného nemají ve smyslu, že si ostatní žijí svůj život a kašlou na ně, jen by to cosi vypovídalo o jejich povaze..Ale to už jsou zase dedukce. Pokud je syn jediné dítě, tak nechápu, kde vás potom pomlouvají..Jestli něco napovídá sousedkám, to by mě tak netrápilo.

Nejlepší bude, když si to nebudeš brát tolik k srdci, jasně říct, že tam spát nebude a hotovo :nevim: Žádná věda v tom není, postoj si musíš hlavně ujasnit sama v sobě, potom už je to jednodušší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.14 13:33

Nedůvěra k tchánům

@andice :palec: Mimo dotaz pořád komentuješ dávat/nedávat :roll:, ale mě jen zajímá jak jí říct, že ho tam nedám a neublížit jí tím?? :nevim: Asi nepochopitelné, co?
Nezlob se píšeš jak máš tchány v koncidi a fajne, toti přeji a závidím-nemám to štěstí, ale tím zřejmě obdobnou zkušenost nemáš a soudíš nesrovnatelné. A tvrdíš něco co sis vydedukovala mezi řádky :potlesk: Proč? :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.4.14 13:40
@Jana206 píše:
Obávám se, že s její vztahovačností příp. povahou v tomto směru nic neuděláš..
Pravděpodobně o vás bude ty klepy po rodině rozšiřovat dál. Ale pokud je to tak jak píšeš a ostatní příbuzní jsou normální a mají zdravý úsudek, tak si udělají svůj obrázek, že tak malé dítě prostě hlídat nemohou - zvlášť v takovém zdravotním stavu..A budou jejich „nářky“ a „pomluvy“ pouštět jedním uchem dovnitř a druhým ven..

Možná by nebylo od věci omezit to dojíždění tam..Chápu, že tam jezdíte pomáhat, ale nedovedu si představit jezdit někam dvakrát týdně na celý den tam, kde mě pomlouvají..
Pokud nikoho jiného nemají ve smyslu, že si ostatní žijí svůj život a kašlou na ně, jen by to cosi vypovídalo o jejich povaze..Ale to už jsou zase dedukce. Pokud je syn jediné dítě, tak nechápu, kde vás potom pomlouvají..Jestli něco napovídá sousedkám, to by mě tak netrápilo.

Nejlepší bude, když si to nebudeš brát tolik k srdci, jasně říct, že tam spát nebude a hotovo :nevim: Žádná věda v tom není, postoj si musíš hlavně ujasnit sama v sobě, potom už je to jednodušší.
Řekla mi to švagrová(bydlí 70km odnich a je zatím bezdětná), o problémech ví, ale také bohužel nedokáže pomoci nebo i její lamentování si tchýně nepřipouští. Prostě dítě chce za každou cenu, ale..dítě není hračka :nevim: někdy mi přijde, že snad ona děti nemohla ani mít(nic ve zlém, ale to vám jsou kolikrát nápady).I její sestry to vidí jako my, ale nikdo s ní nehne a nikdo jí nechce ublížit..zdá se nám na dítě až moc upnutá(chápu je to jedidé vnouče, ale proč to neproložit vhodnými koníčky). :?: Víc jak 2× v týdnu se tam nedostaneme a míň to taky nejde, muž je pracovně vytížen a já mám taky své. Ona není zlá jen umanutá a v tomhle má podle mě velké oči. :nevim: Jenže těmihle spekulacemi a je mezi námi takové dusno, že si to nedokážete představit.
  • Citovat
  • Upravit
2259
2.4.14 13:44

No myslím, že když k nim jezdíte dvakrát týdně a oni vidí živé dítě, které navíc má období vzdoru, docela mě překvapuje, že si takto troufají, hlavně pokud nejsou ani soběstační. Můj syn má tři roky a teď ho měly manželovo rodiče dvě noci a tři dny na hlídání a byli ko, přestože jsou v dobré kondici /65 a 63let/ Neříkej mi, že jsou tak nesoudní, hlavně pokud ho znají. Naši se s dětmi moc nevídají a pak je chtějí na hlídání přes noc a pokaždé /asi 5×)nám večer volají, abychom si pro ně přijeli. :lol: teď už je tedy na noc nechtějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.14 13:52

Nedůvěra k tchánům

@andice bohužel tchyně je opravdu jak umanutá. :nevim: Švagrová mi říká, jak dítě vychvalují a vše co provede(když je kousne, štípne, plácne, kopne), že prý dělá z lásky 8o prostě si myslí, že ji vpohodě zvládnout, ale zase dítě není pokusný králík, že? A obě víme, že by nám ani pro svou hrdost nezavolala kdyby něco, ale snažila se dítě uplatit :pankac:

• Citovat
  • Upravit
2259
2.4.14 14:09
@Anonymní píše:
@andice bohužel tchyně je opravdu jak umanutá. :nevim: Švagrová mi říká, jak dítě vychvalují a vše co provede(když je kousne, štípne, plácne, kopne), že prý dělá z lásky 8o prostě si myslí, že ji vpohodě zvládnout, ale zase dítě není pokusný králík, že? A obě víme, že by nám ani pro svou hrdost nezavolala kdyby něco, ale snažila se dítě uplatit :pankac:

Fakt? to naši jsou taky hrdí, ale vždycky, když je nevidí, tak si je vymalují a pak se diví. A dítě prostě nenaprogramuješ. Naposledy stály děti v 7 večer v zimě už před dveřma (naše první hlídání přes noc za dva a půl roku, šli jsme na večeři a volali) a máma ani nevylezla, že prý jsou to smradi. To bylo v prosinci a od tý doby se neozvali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
2.4.14 15:06
@Anonymní píše:

Já mám obavy, že takovému člověku to nevysvětlíš, bude si mlet tu svou… není to moje zkušenost, ale vím, jací takoví lidi jsou.
A co narhnout, že tam budeš spát s ní. A pak nebudeš „nic“ dělat (necháš vše jakoby na nich a budeš jen přihlížet), aby viděli, že to není jen tak. Třeba sami uznají, že by to nezvládli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
2.4.14 15:17

Zkus jim říct, že bude lepší, když ještě počkají, až malý trochu povyroste a bude samostatnější a rozumově vyspělejší. Že bys byla nerada, aby je to hlídání - byť samozřejmě od nich myšlené velmi dobře - nějak nevysílilo. Že i ty sama máš kolikrát za celý den kluka dost, natož oni, kteří potřebují vzhledem ke svému zdraví víc klidu a odpočinku. Ale až bude kluk trochu větší, tak třeba čtyři, pět let, tak už to bude o něčem jiném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
2.4.14 15:29

Je to jen spekulace, ale řekla bych, že tchýně bude pravděpodobně „naříkat“ a „pomlouvat“ i tak, i kdyby jsi tam dítě nechávala přesně podle jejích představ. Třeba kvůli tomu, že si nemůže odpočinout, poněvadž MUSÍ hlídat…(tj. je to celé na ní, ty to nezvládneš). Tak už to prostě někteří lidé mají, musí se takhle vyzdvihovat.
To co vykládá po okolí, to si vůbec nepřipouštěj. Rodina jí jistě zná, a ta si obrázek udělá. Sousedi a vůbec cizí lidé… tak to by mi bylo vůbec jedno.
Jak jí to říct? Jednoduše, otevřeně a jasně. Neohlížej se na to, kde bude naříkat a pomlouvat.
Jinak k té umanutosti… možná to viděla u sousedek, nebo do ní některá ryje. Mojí tchýní je 80 let, má už ve svém věku různé neduhy a velká pohybová omezení. Přišla k ní na návštěvu její kamarádka a dlouhou dobu do ní hrozně „šila“ ať si vnoučata (2,5 letá dvojčata) vezme na celý víkend na hlídání (a proč prý nechce, a to by zvládla, a proč to neuděla atd). Tchýně je v tomhle rozumná, ale po návštěvě téhle babky byla úplně vedle a najednou si myslela, že prostě není 100% babička, když to nemůže dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.14 18:14

Nedůvěra k tchánům

Jo to od ní slyšíme pořád proč tam dítě nemůže mít když její sestra(ta je opak naší tchyně, aktivní, akční, chodí ještě do práce a nemá žádný důvod nerespektovat snachu a syna ve výchově apod.) vnoučata hlídá, když si ji moji rodiče berou třeba na týden nebo na víkend-mám je daleko a hlavně mámě je 45let(taky přiznává, že toho má dost a neudělá při hlídání to co normálně, ale pomáhájí ještě její máma a děda) a i když ve všem se mnou nesouhlasí tak akceptuje, jsme v kontaktu přes skype, když má dítě náhodou stesk tak si zavoláme apod. a vím, že by ho přivezli kdyby to bylo,,vážné".Jenže tam je to jiné, oni sem přijedou na návštěvu a dítě se jim cpe do auta, že jede s nima naopak k tchánům ji kolikrát táhneme smykem a pak mi část návštěvy sedí na klíně nebo utíká k těm sousedům..občas se nechá zlákat pohádkou a svačinkou.

• Citovat
  • Upravit
68
2.4.14 18:57

Asi budu hnusna, ale nechapu, nasackovat se tam na obed ro jo, ale udelat tchyni radost to ne. me hlida dokonce i moje babicka, ktery je 74, byla jsem mesic nemocna a vse perfektne zvladla. bylo toho na ni dost, ale zaroven si prcky proste uzila. kdyz nechces site nechaz pres noc, tak ji ho nech treba na pul dne. vychovala otce ditete, tak proc by se jako nwpostarala o vnouce. Prijde mi, ze spousta dnesnich matek bere sve poslani jako neco extra, ze jen oni maji patent na dite, kdyz ony daji kousek cokolady je to ok, ale kdyz ji da nedej boze tchyne, uz je hned dite osypany a resi se to na vsech frontach. vsechny jsme matky, tak to berte s rezervou a nedelejte ze sebe neco extra. babicky maji ze svych vnoucatek taky radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
2.4.14 18:58

Omlouvam se za chyby, ale pres tel se spatne pise

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2259
2.4.14 19:01
@Anonymní píše:
Jo to od ní slyšíme pořád proč tam dítě nemůže mít když její sestra(ta je opak naší tchyně, aktivní, akční, chodí ještě do práce a nemá žádný důvod nerespektovat snachu a syna ve výchově apod.) vnoučata hlídá, když si ji moji rodiče berou třeba na týden nebo na víkend-mám je daleko a hlavně mámě je 45let(taky přiznává, že toho má dost a neudělá při hlídání to co normálně, ale pomáhájí ještě její máma a děda) a i když ve všem se mnou nesouhlasí tak akceptuje, jsme v kontaktu přes skype, když má dítě náhodou stesk tak si zavoláme apod. a vím, že by ho přivezli kdyby to bylo,,vážné".Jenže tam je to jiné, oni sem přijedou na návštěvu a dítě se jim cpe do auta, že jede s nima naopak k tchánům ji kolikrát táhneme smykem a pak mi část návštěvy sedí na klíně nebo utíká k těm sousedům..občas se nechá zlákat pohádkou a svačinkou.

Ty jo, tak dvouleté na týden a ještě daleko, to bych nedala ani já :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect