Dát přednost vysoké škole či dítěti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9023
11.6.17 19:06

Co zajít za garantem a poptat se jak se to řeší? Jestli je třeba přerušit nebo se to zvládá i s dítětem.
Tedy za předpokladu, že se nějak uživíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5657
11.6.17 20:20

Zdravotní sestra a uvažuje o potratu? Ale kuš :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909
11.6.17 20:40

@luccifera to ja bych to s prvnim potomkem i dopsala. Ale moc se mi nechtelo. Jako, mam napsano cca 60 stran. Uz to jenom dotuknout. Blby je, ze jak to pro karieru nepotrebuju, tak nejsem nucena a nechce se mi. Kazdopadne, hodne stesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
12.6.17 08:40

Ahoj, myslím, že na řešení je už docela pozdě. Ale k tématu, já jsem si první dítě pořídila v druhaku na Mgr. Takže státnice s ročním děckem a druhým v břiše. Jen jsem přerušila na 1 semestr, a to z úplně jiného důvodu (problém s lidmi spolupracujícími na moji diplomce, musela jsem měnit téma a začínat od znovu). Ted mam tedy děti dvě, muž je v druháku na Bc. a já jdu za 2 týdny na přijímačky na doktorát. Všechno kde, když se chce, jen je to trošku složitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
12.6.17 10:39

@Cullenova to jako nemůže?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41432
12.6.17 10:48
@ejhle píše:
@luccifera tak to ses dobra. Ja zacala psat rigo u prvniho ditka. Momentalne mam ditka dve a rigo porad rozepsany. Uz dva roky jsem na to ani nesahla. Asi budu vecny pisatel :zed:

Já dopisovala za prvního…pár měsíců jsem to flákala a změnila se mi totálně právní úprava :lol: takže u druhého dítka komplet odznovu a to byl děs…fakt se mi nechtělo, už jsem byla pomalu rozhodnutá, se na to vykašlat…tak držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909
12.6.17 12:20

@Keyllah duvod proc se mi na to nechce moc sahat, je taky zmena pravni upravy, jako neni to tak zasadni. Ale i tak mne to straaaasne demotivuje :roll: ja i pokud bych to napsala, tak se mi nechce pripravovat na obhajobu a pak nasled. zkousku. jak jsem psala, k praci titul judr nepotrebuju, prijem diky tomu vyssi nebude. Dost obhajoby. Jsem lina jak ves :mrgreen:
Ale chapu, ze jsi to nakonec dala? Super, si sikovna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
12.6.17 12:32
@Myška159 píše:
Zdravím, končím druhý ročník na vysoké škole a zjistila jsem, že jsem těhotná. S přítelem miminko chceme, ovšem oba dva jsme ještě studenti, mě čeká poslední a nejtěžší rok a přítel má ještě dva roky. Má škola je ale náročná, studuji zdravotní sestru a musela bych přerušit školu, abych mohla prcka donosit. Chci se zeptat, zda měl někdo podobné dilema. Děkuji. :mavam:

Určitě ano, ale každý si ho řešil sám. Víš, ve finále jde opravdu jen o to, jak to cítíte ty a partner, a jaké máte objektivní možnosti… Nezapomeň, že žádná z těch slepic tady vám to dítě kojit a přebalovat nebude, nebude za vás studovat, a už vůbec vám na něj nedá peníze. :nevim:
Diskuze „máme 4 tisíce na měsíc, jak se uživit“ tu vůbec neexistujou, že… :roll:
Strašit v dnešní době tím, že po potratu nebudeš moct mít děti, je padlé na hlavu. Taky jsem popotratové dítě… už víc než přes třicet let. 8)

Proberte to spolu, proberte to s okolím… protože fakt hodně záleží na tom, jak pomůžou rodiny, jaké máte zázemí a tak dál… a ne proboha, neřeš to na internetu :mrgreen: Druhým do života se kecá hrozně snadno a pro spoustu lidí je to neodolatelné… prostě, paka, nepochopí, že jejich vlastní rádobymorální zásady nejsou závazné pro celý svět. :lol:
Pro mě je zase silně amorální přivést na svět dítě do nevyhovujících podmínek. Nebo na něm za každou cenu trvat u nepřipravených rodičů. Což vy dva asi nebudete, ale nutit šestnáctku do odnošení dítěte je třeba pro mě sprostota nejhoršího ražení… a dej krk na to, že půlka zdejších bab je toho schopná.
Takže fakt stádo neposlouchej a vyřešte si to v rodině. Držím palce. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41432
12.6.17 13:07
@ejhle píše:
@Keyllah duvod proc se mi na to nechce moc sahat, je taky zmena pravni upravy, jako neni to tak zasadni. Ale i tak mne to straaaasne demotivuje :roll: ja i pokud bych to napsala, tak se mi nechce pripravovat na obhajobu a pak nasled. zkousku. jak jsem psala, k praci titul judr nepotrebuju, prijem diky tomu vyssi nebude. Dost obhajoby. Jsem lina jak ves :mrgreen:
Ale chapu, ze jsi to nakonec dala? Super, si sikovna.

JUDr. jsem naštěstí dodělala ještě před dětma, ale doktorandský jsem si díky nim protáhla na 6 let :-)) jsem taky tabulková, takže mi to plat taky nezvedne, ale když už jsem to 4 roky odchodila a odučila, tak by to byla škoda…ale fakt jsem to asi půl roku před koncem chtěla vzdát. Ale 85letá babička to nemohla přenést před srdce :mrgreen: tak jsem se nakonec dokopala. Obhajovala jsem 2 měsíce před porodem, takže celkem zábava :-)) a kde to píšeš? Praha nebo MU?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909
12.6.17 13:18

@Keyllah tak tady se nekdo rozciloval s rigem i dizertackou. Tak to klobouk dolu. Ja jsem v advokacii. Jedno ditko skolkove, druhe ma jeste pleny. Jednou tydne jsem v kanclu a po vecerech makam z domu…psat jeste rigo, tak uz nespim vubec. Studovala jsem a (ne)pisu na MU :mrgreen: co ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luccifera
12.6.17 14:04

@Keyllah @ejhle jsem prihlasena na RNDr., tze pravni upravy se mi pravdepodobne nezmeni, zato mam v planu terenni vyzkum na lokalitach - napr. kopani pudnich sond, coz jsou dvoumetrove jamy a to me malinko desi:D uz se vidim s lopatou a dcerkou vedle v kocare

• Citovat
  • Upravit
2909
12.6.17 14:18

@luccifera a tak pokud bude mala lezet a spat. Proc ne. Ale beda, jak zacne behat a bude chtit pomahat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luccifera
12.6.17 14:39

@ejhle potřebovala bych ještě nějakého blba, co to vykope za mě :mrgreen: ať můžu taky ležet a nepomáhat :)

uvidíme, 6000,– zaplaceno, tak si říkám, že už bych měla něco sesmolit. Materiálů mám spoustu, téma mě baví, co víc si přát? Času už asi nikdy víc nebude, leda tak v důchodu…

• Citovat
  • Upravit
41432
12.6.17 18:09
@luccifera píše:
@ejhle potřebovala bych ještě nějakého blba, co to vykope za mě :mrgreen: ať můžu taky ležet a nepomáhat :)uvidíme, 6000,– zaplaceno, tak si říkám, že už bych měla něco sesmolit. Materiálů mám spoustu, téma mě baví, co víc si přát? Času už asi nikdy víc nebude, leda tak v důchodu…

Byla by škoda to nezkusit…věř, že do budoucna bude času míň a míň a chuť taky bude ubývat :-) jsem si to malovala, jak malá bude jen ležet a já psát :-)) haha, malá byla těžký nespavec a já s nervama v kýblu :-)) to dáš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová