Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Co zajít za garantem a poptat se jak se to řeší? Jestli je třeba přerušit nebo se to zvládá i s dítětem.
Tedy za předpokladu, že se nějak uživíte.
@luccifera to ja bych to s prvnim potomkem i dopsala. Ale moc se mi nechtelo. Jako, mam napsano cca 60 stran. Uz to jenom dotuknout. Blby je, ze jak to pro karieru nepotrebuju, tak nejsem nucena a nechce se mi. Kazdopadne, hodne stesti
Ahoj, myslím, že na řešení je už docela pozdě. Ale k tématu, já jsem si první dítě pořídila v druhaku na Mgr. Takže státnice s ročním děckem a druhým v břiše. Jen jsem přerušila na 1 semestr, a to z úplně jiného důvodu (problém s lidmi spolupracujícími na moji diplomce, musela jsem měnit téma a začínat od znovu). Ted mam tedy děti dvě, muž je v druháku na Bc. a já jdu za 2 týdny na přijímačky na doktorát. Všechno kde, když se chce, jen je to trošku složitější.
@ejhle píše:
@luccifera tak to ses dobra. Ja zacala psat rigo u prvniho ditka. Momentalne mam ditka dve a rigo porad rozepsany. Uz dva roky jsem na to ani nesahla. Asi budu vecny pisatel
Já dopisovala za prvního…pár měsíců jsem to flákala a změnila se mi totálně právní úprava
takže u druhého dítka komplet odznovu a to byl děs…fakt se mi nechtělo, už jsem byla pomalu rozhodnutá, se na to vykašlat…tak držím palce ![]()
@Keyllah duvod proc se mi na to nechce moc sahat, je taky zmena pravni upravy, jako neni to tak zasadni. Ale i tak mne to straaaasne demotivuje
ja i pokud bych to napsala, tak se mi nechce pripravovat na obhajobu a pak nasled. zkousku. jak jsem psala, k praci titul judr nepotrebuju, prijem diky tomu vyssi nebude. Dost obhajoby. Jsem lina jak ves ![]()
Ale chapu, ze jsi to nakonec dala? Super, si sikovna.
@Myška159 píše:
Zdravím, končím druhý ročník na vysoké škole a zjistila jsem, že jsem těhotná. S přítelem miminko chceme, ovšem oba dva jsme ještě studenti, mě čeká poslední a nejtěžší rok a přítel má ještě dva roky. Má škola je ale náročná, studuji zdravotní sestru a musela bych přerušit školu, abych mohla prcka donosit. Chci se zeptat, zda měl někdo podobné dilema. Děkuji.
Určitě ano, ale každý si ho řešil sám. Víš, ve finále jde opravdu jen o to, jak to cítíte ty a partner, a jaké máte objektivní možnosti… Nezapomeň, že žádná z těch slepic tady vám to dítě kojit a přebalovat nebude, nebude za vás studovat, a už vůbec vám na něj nedá peníze. ![]()
Diskuze „máme 4 tisíce na měsíc, jak se uživit“ tu vůbec neexistujou, že… ![]()
Strašit v dnešní době tím, že po potratu nebudeš moct mít děti, je padlé na hlavu. Taky jsem popotratové dítě… už víc než přes třicet let. ![]()
Proberte to spolu, proberte to s okolím… protože fakt hodně záleží na tom, jak pomůžou rodiny, jaké máte zázemí a tak dál… a ne proboha, neřeš to na internetu
Druhým do života se kecá hrozně snadno a pro spoustu lidí je to neodolatelné… prostě, paka, nepochopí, že jejich vlastní rádobymorální zásady nejsou závazné pro celý svět. ![]()
Pro mě je zase silně amorální přivést na svět dítě do nevyhovujících podmínek. Nebo na něm za každou cenu trvat u nepřipravených rodičů. Což vy dva asi nebudete, ale nutit šestnáctku do odnošení dítěte je třeba pro mě sprostota nejhoršího ražení… a dej krk na to, že půlka zdejších bab je toho schopná.
Takže fakt stádo neposlouchej a vyřešte si to v rodině. Držím palce. ![]()
@ejhle píše:
@Keyllah duvod proc se mi na to nechce moc sahat, je taky zmena pravni upravy, jako neni to tak zasadni. Ale i tak mne to straaaasne demotivujeja i pokud bych to napsala, tak se mi nechce pripravovat na obhajobu a pak nasled. zkousku. jak jsem psala, k praci titul judr nepotrebuju, prijem diky tomu vyssi nebude. Dost obhajoby. Jsem lina jak ves
Ale chapu, ze jsi to nakonec dala? Super, si sikovna.
JUDr. jsem naštěstí dodělala ještě před dětma, ale doktorandský jsem si díky nim protáhla na 6 let
jsem taky tabulková, takže mi to plat taky nezvedne, ale když už jsem to 4 roky odchodila a odučila, tak by to byla škoda…ale fakt jsem to asi půl roku před koncem chtěla vzdát. Ale 85letá babička to nemohla přenést před srdce
tak jsem se nakonec dokopala. Obhajovala jsem 2 měsíce před porodem, takže celkem zábava
a kde to píšeš? Praha nebo MU?
@Keyllah tak tady se nekdo rozciloval s rigem i dizertackou. Tak to klobouk dolu. Ja jsem v advokacii. Jedno ditko skolkove, druhe ma jeste pleny. Jednou tydne jsem v kanclu a po vecerech makam z domu…psat jeste rigo, tak uz nespim vubec. Studovala jsem a (ne)pisu na MU
co ty?
@luccifera a tak pokud bude mala lezet a spat. Proc ne. Ale beda, jak zacne behat a bude chtit pomahat ![]()
@ejhle potřebovala bych ještě nějakého blba, co to vykope za mě
ať můžu taky ležet a nepomáhat ![]()
uvidíme, 6000,– zaplaceno, tak si říkám, že už bych měla něco sesmolit. Materiálů mám spoustu, téma mě baví, co víc si přát? Času už asi nikdy víc nebude, leda tak v důchodu…
@luccifera píše:
@ejhle potřebovala bych ještě nějakého blba, co to vykope za měať můžu taky ležet a nepomáhat
uvidíme, 6000,– zaplaceno, tak si říkám, že už bych měla něco sesmolit. Materiálů mám spoustu, téma mě baví, co víc si přát? Času už asi nikdy víc nebude, leda tak v důchodu…
Byla by škoda to nezkusit…věř, že do budoucna bude času míň a míň a chuť taky bude ubývat
jsem si to malovala, jak malá bude jen ležet a já psát
haha, malá byla těžký nespavec a já s nervama v kýblu
to dáš ![]()