Dát přítelovo příjmení?

Anonymní
21.11.12 17:02

Dát přítelovo příjmení?

Načalo to ve mě hlodat, přítele miluji a na miminko se oba těšíme ale svatba v nedohlednu ani zasnoubení nejsme jen mě představuje jako svou nastavající ale to je mi na prd :mrgreen: Chtěla bych aby jsme se celá rodina jmenovali stejně ale zatím to tak nevypadá a docela mě stve že se budou všichni (i jeho exmanželka a dcera z manželství)jmenovat stejně a já ne :cert: Jaký na to máte názor! Do svatby ho tlačit nechci a nechce se vdávat jen na úřadě. Jelikož to „bude když bude“ moje první svatba tak bych jí chtěla se vší parádou :lol:! omlouvám se píši anonymně! :oops: Zajímá mě nazor ostatních děkuji :hug:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
887
21.11.12 17:07

Jsem na tom úplně stejně. Přítel je rozvedený a má dítě. Mě se má každým dnem narodit mimčo. Protože mi ze začátku vztahu tvrdil, že se podruhé ženit nechce, čímž mi dost ubližoval, tak i přesto, že mě o ruku požádal (až jsem mu oznámila, že jsem těhotná) se bude miminko jmenovat po mě. Sice mě pořád prosí, ať dáme jeho příjmení, že se stejně vezmeme, ale už jen z principu na to nepřistoupím. Vadilo by mi, kdybych se jmenovala jinak než mé dítě. Taky se třeba nakonec ani vzít nemusíme, může se cokoli stát a já bych potřebovala jeho svolení o změně příjmení - což by mi nikdy nedal. Jeho rodiče jsou na mě za tohle trochu naštvaní, ale bohužel… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5215
21.11.12 17:07
@Anonymní píše:
Načalo to ve mě hlodat, přítele miluji a na miminko se oba těšíme ale svatba v nedohlednu ani zasnoubení nejsme jen mě představuje jako svou nastavající ale to je mi na prd :mrgreen: Chtěla bych aby jsme se celá rodina jmenovali stejně ale zatím to tak nevypadá a docela mě stve že se budou všichni (i jeho exmanželka a dcera z manželství)jmenovat stejně a já ne :cert: Jaký na to máte názor! Do svatby ho tlačit nechci a nechce se vdávat jen na úřadě. Jelikož to „bude když bude“ moje první svatba tak bych jí chtěla se vší parádou :lol:! omlouvám se píši anonymně! :oops: Zajímá mě nazor ostatních děkuji :hug:

Ahoj, jsem na tom podobně miminko na cestě a svatba v nedohlednu. Příjmení jsme nechaly na matrice zapsat moje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
21.11.12 17:08

Já sice věděla že si mě přítel chce vzít ale žádost nikde a já už těhotná. a když došlo na příjmení malé tak jsem mu řekla že můj názor zná že nejraději bych byla aby jsme měli příjmení všichni stejné ale žádost zatím nikde takže malá bude mít moje příjmení a to bys vyděla jak pospíchal. prostě pořeboval kopnout páč o svatbě jsme už dost často mluvili. asi bych na tvém místě dala příjmení malé po sobě a uvidíš změnit se na jeho může kdokoliv se vyjádří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
21.11.12 17:08

Já byla pevně rozhodnutá, že miminko se bude jmenovat po mně. Jelikož já sním budu ležet v porodnici, a já sním budu chodit po dr. Ačkoliv vdaná jsem, tak když jsme nebyli takto jsem to oznámila. Vidám to u sestry, ten jí svatbu pořád sliboval až jí utekl a jí zůstal malý z jeho jménem. Proto jsem mu řekla, že jméno bude mít po mně a zda i po něm, že to záleží na něm, že si mně brát nemusí. Jméno dítěte bychom změnili po svatbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
21.11.12 17:09

Já řekla partnerovi, že buďto bude svatba a nebo bude mít dcera (a případně i další děti) příjmení po mně. Nakonec jsme stihli svatbu ještě před porodem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
21.11.12 17:09

Holky a nevíte jak to je pak s matrikou? Co jsem pochopila, tak na ni nemusím, když se má jmenovat po matce, že ne? a když se vezmeme tak se mimčo automaticky přejmenuje po nás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
21.11.12 17:10

Moc neporadím, moje děti se jmenují po partnerovi a já jinak. Svatbu nechceme. Moje kamarádka zase řekla svému partnerovi, že dítě se bude jmenovat jako ona, on to nemohl přenést přes srdce a požádal jí o ruku, čímž si vlastně o svatbu řekla. Nicméně se stejně po několika letech rozvedli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.12 17:10

Jelikož znám spoustu holek, co dalo příjmení po otci a nakonec to nedopadlo, v některých případech si slečna vzala úplně někoho jiného a pak ty zmatky, že dítě se jmenuje jinak než máma a máma se už jmenuje taky jinak, do toho má další dítě a to už je jmenovitě stejně jako rodiče…nevim, není problém dát jméno po tobě a pak to dodatečně změnit :) ty sama víš, jak to mezi váma je…tady se moc poradit nedá :(

• Citovat
  • Upravit
16557
21.11.12 17:11

Tak já mám jasno - až bude mimčo(v lednu jdeme na IVF)tak bude mít příjmení po mě. Přítel s tím souhlasí, ale uvidíme, až dojde na lámání chleba - mám totiž příjmení po EX manželovi :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.12 17:13

Tak vidím že nejsem jediná a je fakt že se to dá změnit, tak se asi rozhodnu jak jsem to cítila a mimčo bude mít příjmení moje, ale nevím jak to příteli říct, nechci mu tím ublížit. I když mu věřím a snad spolu budeme už pořád, ale realita nakonec může být naprosto jiná! Děkuji za reakce a jsem ráda že sem se nezbláznila a je nás víc :hug:, které to tak cítíme!

• Citovat
  • Upravit
971
21.11.12 17:15

Ahoj holky, dcera má příjmení přítelovo. Dřív jsem svatbu neřešila a když jsem začala, tak mi přítel řekl, že to pro něj není důležité. Teď už se dítě nezapisuje ani do občanky. Znovu bych to neudělala a dcera by určitě měla moje příjmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
21.11.12 17:16

Tak já dala po příteli, svatba nebyla a dokud se nenašetří hodně peněz, ani nebude:) nevadí mi to, že na mě v kroužku nebo u doktora volají jeho jménem…

jen bych se chtěla zeptat, pro ten případ, kdy se dítě jmenuje po matce, oni se rozejdou a ona si pak vezme někoho jiného, nemusí i v tomto případě změnu příjmení prvního dítěte schválit otec? i když se nejmenuje po něm, tak v rodném listě přece otec je, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
21.11.12 17:16

Už tady a emiminu jedna podobná diskuze je. Já teda jako hlavně nevim, proč by se dítě mělo jmenovat po chlapovi :roll: Matka ho nosí pod srdcem, porodí ho…Chlapovi nebudu masírovat ego :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
21.11.12 17:17

Mam ve svem okoli maminku s dvema detma, kde kazde se jmenuje po svem otci (kazde po jinem), ona se jmenuje jinak a ted zije uz dlouho s pritelem, ktery se jmenuje samozrejme jeste jinak. Kdyz jedou spolecne na dovolenou, podle pasu to vypada jak nahodna skupinka cizich lidi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí