Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý večer,
právě mi pán z iTesca dovezl potraviny, až k bytu, dojel mi s nimi téměř do kuchyně. Potraviny platím kartou.
Chci se zeptat těch z vás, které službu využívají, dáváte těmto poslíčkům dýško v hotovosti navíc k tomu, co platíte kartou? A případně kolik?
Děkuji
Příspěvek upraven 10.05.17 v 20:22
No jasně, všem kurýrům i pošťačce když donese balík až k bytu
@Limi123
Ted jsem to zrovna sama se sebou resila ![]()
Jednou tydne si nechavam vozit Tesco, nebo rohlik. Bydlim v rodinem domku, takze mi to pan jen hodi ke vstupnim dverim.
Takze zadnou extra sluzbu navic pro ke nedela. Nicmene jsou vzdy velmi milí a i vzdy trochu pokecame.
Tak si rikam, ze bych jim obcas mohla neco dat.
@Doe_Jane píše:
No jasně, všem kurýrům i pošťačce když donese balík až k bytu
A kolik? Tedy pošťačce by mě to opravdu nenapadlo ![]()
@Limi123 píše:
A kolik? Tedy pošťačce by mě to opravdu nenapadlo
max 50, podle toho jak mám drobné… pošťačka na mě taky občas čučí jak na blázna a stokrát děkuje… ale říkala jsem jim že když můžu dát dýško někomu kdo mi doveze pizzu tak proč by ne i jí
@Limi123 píše:
Dobrý večer,právě mi pán z iTesca dovezl potraviny, až k bytu, dojel mi s nimi téměř do kuchyně. Potraviny platím kartou.
Chci se zeptat těch z vás, které službu využívají, dáváte těmto poslíčkům dýško v hotovosti navíc k tomu, co platíte kartou? A případně kolik?Děkuji
Příspěvek upraven 10.05.17 v 20:22
Jasne, taky davame.. Davam do 50 kc, to mi prijde optimalni ![]()
Kdyz platim kartou, mam neco na fakturu nebo placeny predem tak dysko nedavam, vetsinou u sebe nemam penize (kdyz mi nejaky drobny zbydou malej mi je sebere aby nakrmil prasatko
) ani postacce nedavam zato, ze mi prinese balik, je to jejich prace, me taky v praci nikdo ze zakazniku nedal ani k kdyz sem udelala neco navic
kdyz si objenam jidlo do domu nebi cekam balik na dobirku mam pripravenou hotovost a zaokrouhlim to nahoru, takze jim necham treba 10-20kc k dobru, aby mi nevraceli do koruny, ale uz sem se setkala i s tim, ze si poslicek bral dysko sam, ja mu dala priklad: petistovku na castku 420kc a on to shrabnul a myslel ze je toto v poradku ![]()
Každý týden si objednávám ze světu bedýnek a i když mi to nenosí až domů (musel by vyjet až do 4. patra), tak mu vždycky nechávám zálohu z bedýnky (30 Kč). Většinou mu vracím dvě tři bedýnky… Když je kurýr, tak mu většinou nic nedávám. Ani pošťačce ne (ne, že by mi někdy v poslední době doručili balíček domů, i když jsem tam byla…).
Kdyz platim kartou nebo cash je to fuk, za donasku pred dvere 15-20kc davam. Setri mi to cas, naftu, sily, tak proc ne
Já dávám. Nechávám poštačce, PPl, kadeřnici, servírce. Většinou dám tak 20kč, servírce podle útraty. Poštačka k nám jezdí velmi často a je moc hodná. Před Vánocemi jsem jí dala kafe a bonbošku. Ve velkých obchodech většinou nedávám, vím že si dýško nechat nesmí ale když mi zbyde třeba 1kč nebo 2kč tak to nechávám. Kdyby mi donesl někdo donášku až domů určitě bych nechala min. 20kč. Mám zkušenost že pak takovýhle poslíčci chodí k zákazníkovi velmi rádi
Jinak i když platím kartou tak dám bud bokem nebo to zaokrouhlim a přebytek mu zbyde.
Příspěvek upraven 10.05.17 v 20:55
Holky, diky moc! Mne to prislo pri te platbe kartou takove divne tak i tak ![]()