Dáváte si přes den vínko?

2159
28.2.13 10:39

Davate si pres den vinko?

Jedna diskuze me tu navedla na otazku… Date si pres den vino. Ja ano, dam mrnouse v poledne spat a dam si relaxacni :P dvojku bileho. Pak i vecer treba k veceri nebo jentak k telce… Nepocitala jsem kolik vypiji, ale neco to bude :-) Samozrejme driv jsme zasli na sklenku dve do restaurace ted to tak nevychazi… Takze pekne doma na chut…Nechci resit, jestli jsem alkoholik… spis bych chtela vedet, jestli jsou tu mamky, co to tak maji take nebo jsem divna… a nekamenujte me… nekojim a druhe zatim neni v brisku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1755
28.2.13 10:41

@veberun 2 dcl jsou dokonce denně zdravé…já si teda spíš dávala s přítelem večer u telky, tak 3× týdně…no a ted si taky tu decku někdy dam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
28.2.13 10:41

Myslím, že alkoholička už jsi nebo máš slušně našlápnuto. Protože nejhorší je, když člověk pije jen tak sám doma. A ještě k tomu denně. Já to tak rozhodně nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
28.2.13 10:43

Ne nejsi divna…tady na jihu moravy…pripadne v me oblibene francii by ti to kazdy schvalil. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
28.2.13 10:43

Ne e… Sama nikdy, když manžel otevře víno, trošku si dám, pokud je to nějaký z těch, co mi chutnají… :think: jinak si spíš dělám dobrý kafe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
28.2.13 10:44

Není CAS :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077

No tak já si myslím, že jsi divná. Dávat si přes poledne sama doma dvojku bílého a pak večer další, je fakt divné. A ano, nejspíš už to bude alkoholismus, i když to jsi asi slyšet nechtěla, co?
Tobě nevadí, že je z tebe pak cítit chlast a cítí to i to dítě? Že si tě pak bude takhle pamatovat? Že to s tebe cítí i ostatní např. na hřišti nebo v obchodě? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848

Já si dám dvojku červenýho jednou, dvakrát ročně kdy se mi nepodaří se vymluvit na řízení a musím. Eventuelně cinzano, když jsme na večeři, tak na přípitek. Abych si nalila doma, přes den, tak to teda vůbec, na to mám svůj názor. Jo, přes léto k bazénu jsem si občas vzala frisco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3284
28.2.13 10:45

Jojo :mrgreen: ne vyloženě denně, ale několikrát do týdne určitě, miluju víno :srdce: teď teda samozřejmě ne, až na vyjímky, ale to začne jednou deci a tou to taky skončí.

Příspěvek upraven 28.02.13 v 10:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elizabeta92

Sama bych si asi nedala. Nebavilo by mě to. Každý relaxujem jinak… Já většinou tady na emiminu :mrgreen: Přes den bych si dala jen kdyby došla na návštěvu kamarádka. Jinak si dám občas víno s přítelem večer..

• Citovat
  • Upravit
9454
@Laaja píše:
No tak já si myslím, že jsi divná. Dávat si přes poledne sama doma dvojku bílého a pak večer další, je fakt divné. A ano, nejspíš už to bude alkoholismus, i když to jsi asi slyšet nechtěla, co?
Tobě nevadí, že je z tebe pak cítit chlast a cítí to i to dítě? Že si tě pak bude takhle pamatovat? Že to s tebe cítí i ostatní např. na hřišti nebo v obchodě? 8o

jakej chlast? kdyby pila vodku…ale bozsky napoj jako vino? nevim jestli si nekdy mela moznost pricichnout k vinu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
28.2.13 10:47

@mikitaa Tak to pomalu vypadá, že na jihu Moravy chlastá každý. Není pravda. Ale je pravda, že se u nás pije až příliš. Je to sice jakási tradice, ale ne moc dobrá. Četla jsem, že ještě před sto lety bylo na Slovácku hodně mentálně retardovaných dětí právě kvůli tomu alkoholismu. A o jiných podobně postižených regionech, třeba Ostravsku, to platí dvojnásob. Tam to bylo ještě horší, protože oni chlastají tvrdý alkohol nevalné kvality. Víno a slivovice je přece jen ještě ta lepší varianta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
28.2.13 10:48

NE, nejsem blazen. Pit kdyz jsem sama doma, notabene pravidelne, to si naslapavam k tomu bejt notor… Nehlede teda na to, ze bych nechtela mit hladinku, kdybych musela ridit.

Ale je fakt, ze nejsem z Moravy - tam maji myslim deti vino uz v materskym mliku, tam to je mozna jiny ;) Ale asi ani tam bych to neriskovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15201

Tak já jsem ted po IVF, tak ne, ale před tím jsem si taky ráda dávala sklenku bílého vína, po večeři, k televizi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
@mikitaa píše:
jakej chlast? kdyby pila vodku…ale bozsky napoj jako vino? nevim jestli si nekdy mela moznost pricichnout k vinu…

Alkohol jako alkohol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová