Dáváte své děti na internet?

457
19.12.20 00:21

Dáváte své děti na internet?

Dobrý večer.
Zajímalo by mě, jestli zveřejňujete fotky svých dětí na profilech na internetu? (facebook, instagram apod)
Já osobně dávám fotku malého jen tam, kde mám pouze přátele a to třeba jednu za čtvrtletí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
223
19.12.20 00:37

Nedávám, protože se nemám potřebu chlubit a můj názor je, že by si o tom dítě v určitém věku mělo rozhodnout samo, zdali chce, aby jeho fotografie byla už navždy na internetu. Fotografie maximálně ukazuji a posílám rodině. Rodina ví, že si nepřejeme, aby naše dítě bylo obsahem jejich fotek na IG nebo FB apod. a respektují to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.20 00:44

Nedávám na internet nic ze soukromí. Nechci sobě, ani svým blízkým, vytvářet zbytečně nesmyslnou digitální stopu. Jedinou výjimkou je škola, kde máme dítě v domácím vzdělávání. Tam mají k materiálům a fotkám přístup pouze kantoři, protože jde o interní systém, který není veřejně přístupný.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
19.12.20 00:53

Dávám fotky veřejně. Stejně tak jsou dohledatelná videa na YouTube ze školních akcí, kterých se účastní. Dítěti to nijak nevadí. Pokud by nechtělo fotky zveřejňovat, tak to budu repsektovaz. Teď ho třeba i na Facebooku u příspěvku s ním označím, aby měl přehled.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.12.20 01:27

Já obecně moc fotek nezveřejňuju, své teda v uzavřené skupině, ale i tam beru, že co je jednou na netu, může se kdykoliv někde objevit, takže jen slušné a lichotivé, žádné polooblečené, fotky ve stylu jak vypadám ráno po probuzení a tak). Batoleti vždy zamazat obličej a i tak bez výjimky nic „kompromitujícího“ (dítě extra umazané, na nočníku… směšný výraz už se eliminuje tím zakrytím obličeje), školáka se na názor předem zeptám, taky chce zakrýt obličej.

• Citovat
  • Upravit
5640
19.12.20 01:51

Ne, nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
769
19.12.20 02:28

Občas něco zveřejníme, nemám s tím problém. Každopádně vždy oblečené fotky. I u miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
19.12.20 02:45

Děti tedy zatím nemám, ale až budu mít, tak maximálně jednou za čas nějakou pěknou a určitě jen pro přátelé, jak píšete vy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
19.12.20 02:50

Ne, nikdy. Nedávám na net fotky svých dětí, svoje fotky a ani fotky manžela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
19.12.20 02:52

Tak schválně, z vás, co nedáváme fotky dětí na net, kolik z vás má zálohy někde na cloudu typu Google photos? :mrgreen: a fotky e-mailem jistéle z bezpečnostních důvodů taky neposíláte :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
37131
19.12.20 03:34

Davam, ale vicemene jen z vyletu apod (ne nejake trapne z vany a na nocniku atd) a na zamcene profiliy, kde mam jen pratele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3032
19.12.20 04:17

Dávám, ale s mírou. Rozhodně nejsem ten typ co zvládne přidat xx fotek denně. A vše pro přátele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
370
19.12.20 05:12

Na Facebook, kde mám jen přátelé dávám, ale na instagram dávám fotky, kde synovi nejde vidět do obličeje. Sociální sítě mě baví, ale dávám si sakra pozor, co sdílím… moje známá je policajtka, ale zveřejňuje fotky svých děti z vany nebo nahé od moře. Nechápu a nepochopím :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5084
19.12.20 06:13

Nedavam. Nemam ani,,instáč ani fejsbůk'', s jsem ve svych letech v ocich druhych za mimone u vrstevniku :lol: Vsechny jsem poucila, ze si nepreju aby moje dite bylo nekde na techto sitich. Nejvic to zarazilo moji mamu, ze se jako nemuze pochlubit vnuckou? 8o :D Rekla jsem ji, ze muze fotku ukazat komukoliv, ale nikam nedavat…casem ji to doslo. Proste nechci, aby nam nekdo cumel do obyvaku, talire a celkove si ze zivota udelat vykladni skrin, jako to maji vetsiny lidi na sitich. Mame rodinu pro sebe, ne pro druhy. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
19.12.20 06:21
@Konys píše:
Nedavam. Nemam ani,,instáč ani fejsbůk'', s jsem ve svych letech v ocich druhych za mimone u vrstevniku :lol: Vsechny jsem poucila, ze si nepreju aby moje dite bylo nekde na techto sitich. Nejvic to zarazilo moji mamu, ze se jako nemuze pochlubit vnuckou? 8o :D Rekla jsem ji, ze muze fotku ukazat komukoliv, ale nikam nedavat…casem ji to doslo. Proste nechci, aby nam nekdo cumel do obyvaku, talire a celkove si ze zivota udelat vykladni skrin, jako to maji vetsiny lidi na sitich. Mame rodinu pro sebe, ne pro druhy. :dance:

A jaký je rozdíl mezi tím, kdy ukáže, pošle emailem kamarádkam fotku dítěte a tím, kdy jí dá na Facebook, kde ji uvidí stejné kamarádky? :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová