Dcera celé dny jen kňourá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
417
30.12.14 14:09

@Mikys je na um a mleko ma jen rano, jinak mleko nechce.

Dned mi taky nic k obedu nesnedla, jenomze nebudou ji chybet ziviny? Vzdyt takhle nema maso, zeleninu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
735
30.12.14 14:14

@Laetitia
Ona se zase rozpapa. Bála jsem se úplně stejně jako ty, ze nebude mit živiny. Koupila jsem multisanastol sirup, dodá vitaminy a ma i podporovat chuť k jídlu. Dávala jsem mu ho cucnout rovnou z te lahve v čem byl, jinak to nechtěl. A pije pres den vodu, nebo něco, aby nebyla dehydrovana? Jak dlouho uz trva nepapani? My měli tu největší krizi asi mesic., a co jídlo do ruky? Malej kolikrát nechce lžičku, ale vezme si do ruky pečivo, jablko, sýr, šunku.. Z nepapaciho období nám taky pomohlo to, ze jsem si sedla ke stolu, on si stoupnul ke me na židli a dostal lžičku a krmil se sám. Moc toho nesnedl, měl to všude, ale líbilo se mu to a jedl. Ja jsem měla dalsi lžičku a mezitím jsem mu dávala i ja. Někdy mi to dovolil ho krmit, jindy pouze sám. Ja jsem byla z toho jídla opravdu tak na nervy, ze s kazdou lžičku co jsem mu dávala do pusy se mi klepala ruka s obavou jestli to jídlo polkne, nebo ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
31.12.14 00:33

@Rona
Já jsem si to uvědomila už u prvního, naštěstí, protože pak bych to druhé asi neměla. Tenkrát jsem někam jela s kočárem, nic důležitého, možná na poštu, max. obchod, syn se vozit nechtěl, začínal akorát chodit, ale já se potřebovala dostat do toho města. Nakonec se to nedalo, on vystupoval za jízdy, tak jsem ho vyndala a on šel takovým tím dětským stylem, hele list, hele šutr, hele vajgl. Celé odpoledne jsme strávili tím, že jsme šli domů asi pět set metrů. :-) V momentě, kdy jsem si uvědomila, že rodičovská dovolená není jen o mně a o tom, co chci já, ale i tom dát prostor tomu dítěti, mě takovéhle procházky začaly bavit. Najednou člověk nikam nespěchal, kam dojdeme, tam dojdeme, když bude chtít vylézt na strom, ať vleze na strom… To bylo tak osvobozující. Doma to samé. Nemělo smysl nervovat se, že dítě krámuje šuplík, protože ho stejně už musím uklidit. Tak jsem ho vždycky nechala, aby se pohrabal, když už to měl venku, on mi tím navíc dal fůru času hodit nohy na stůl, no prostě báječný. :-) :srdce:

• Citovat
  • Upravit
1040
31.12.14 01:14

Zakladatelko, máš úplně normální dítě. Dám příklad- mám dvojky, když byly tak 3 roky starý+-,byli jsme nakupovat v Bauhausu. děcka nám samozřejmě utekly, sotva jsme se na něco soustředili. když jsme je po dlouhé době našli byli u nářadí a šermovali se plátky od pily.Nebo když sotva chodily šla jsem do alberta děcka mi zdrhly a když jsem se je pokoušela chytit rozutekly se každý na jinou stranu a čím víc sem se je snažila chytit tím utíkala více se smály a výskaly. asi tak polovina zákazníků se na mě mračila druhá polovina kroutila hlavama. v 11 letech se pro změnu doma v kuchyni šermovaly noži. nebo hyperaktivní syn si otevřel okno a chodil po parapetu. nebo vyšplhal venku na veřejné osvětlení asi tak do 3/4 ve 12 letech.Tak co už ti tvoje malá připadá hodná, nebo mám pokračovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
31.12.14 14:07

@Mikys tak pije, caje, 150ml denne, moc tomu taky neda, ale to nikdy. Jinak to nepapani asi tak 14 dni. Nejdriv jedla min no a nakonec vubec. Rohlik v ruce zmoula, miluje mandarinky, banan si vezme. Ale me trapi ty obedy. Dnes si zase nevzala vubec nic a ani nema hlad, nechapu to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
31.12.14 14:08

@cikcak to je neco :mrgreen: hlavne s tim parapetem, jak me to pobavilo, tak vydesilo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
31.12.14 14:11

@ncc1701 dekuju za prispevek, mas pravdu. Ja se asi taky moc soustredim spis na to, co potrabuju ja a doufam, ze se mi to dite prizpusobi. Musim se nad sebou zamyslet :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
735
31.12.14 14:35

@Laetitia zkus s tím jídlem jeste vydržet, malej to měl taky mezi 11-12m. A zkouselas vyndat z židle? Nebo ji dej misku s trochou jídla at ji sama a ty měj druhou ze které budeš krmit. A jak uz několikrát zaznělo opravdu nenutit. Pokud by se to do 14dni nesrovnalo zavolala bych doktorce. A váhové do tedka přibirala hezky? Malej mi vždycky taky nejvíc zlobil zrovna s obědem. Jeste me napadlo, zkontroluj pusinku jestli nemá nějaké aftiky treba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
31.12.14 15:49

@ncc1701

Cha cha, vždyť já taky druhý děsně nechtěla.. jenže asi příroda chtěla, abych prozřela, tak mi to druhý nadělila… ne, že by bylo vždycky všechno zalitý sluncem, samozřejmě mě občas vytáčí (obě děti i partner :mrgreen: ) ale je to lepší, než to bylo s jedním - dílem díky dceřině povaze a dílem díky tomu, že jsem některé věci pochopila. To co píšeš a pak taky to, že všechno pomine - noční buzení, neschopnost se s dítětem domluvit, období kdy nic nejí a jsem věčně ohozená nějakým pokrmem apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
31.12.14 21:25

@Mikys zkousela, neji ani kdyz je v pohybu. Pribira hezky. Alespon ze si rano vezme um a vecer kasi. Jo a odpoledne vzala na milost 3 platky sunky a banan a k veceru pulku jogurtu, ale obed ani nahodou. Je to u ni nezvykle, ona jedla hodne, kolikrar i 400g obeda. Byla schopna snist vse co ji clovek dal, tak ted jsem z toho vykolejena :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
735
31.12.14 22:32

@Laetitia
Treba se ji to jen prejedlo. Střídala příchute? Zkouselas uz normální jídlo ci mate vy jen upravené (bez kořeni, soli).,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
31.12.14 23:54

@Mikys prichute stridam, udelala jsem ji i to, co ji vzdycky hodne chutnalo a nic. No, zitra delam kvetakovy mozecek s bramborem, tak my si to dosolime potom a ji dam taky, tak jsem zvedava a v patek delam gulas s knedlikem, tak taky ji dam a jsem zvedava jak to dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7220
1.1.15 00:16

Vcelku normální roční dítě. K pozornosti - dítě v první tříde ZŠ udrží pozornost cca 10 minut, takže když roční vydrží dvě minuty tak je to krása.

Jinak potřebuje zábavu, objevovat svět a sezení na židli nebo v kočárku je z pohledu dítěte prostě nuda. Takže na jídlo chodit někam kde mají dětský koutek a vyřádí se. Ven chodit pěšky, třeba mini trasu ale rozhodně se zabaví víc než dvě hodiny sedět v kočárku.

Sežeň si hlídání a dej si oraz, uvidíš jak tě to osvěží :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7220
1.1.15 00:23

Btw. žádné dítě v ČR neumře dobrovolně na podvýživu. Nechce, ať nejí. Určitě se jí nic nestane a něco sní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
6.1.15 23:15

Mýmu malýmu bude zítra 15 měs. a taky je ukňučenej jak já říkám. Někdy mi to už fakt leze na mozek. Sám si nehraje,max.si pár minut prohlídží nějakou hračku a pak dělá kraviny - leze na stůl, otvírá koš, strká ruce do záchodový míy, rabuje šuplíky…Když jedeme na procházku, je to kolikrát utrpení, nechce sedět a musím ho uplácet jídlem :roll: Kňučí když ho oblíkám, přebaluju, u jídla edí pár minut, sní 3 lžičky a už kňourá, na to mám fígl zaujmout ho nějakou knížkou, prohlížíme si a on jí. Je roztomilej, ale kolikrát se těšim až půjde večer spát a doufám, že za pár dnů, týdnů, měsíců bude líp. Chce to vydržet, přece takhle nebude kňourat do 18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí